Max Rap alacakların dikkatine !!

Konu, 'Sahte Yemler' kısmında OMMG tarafından paylaşıldı.

1. OMMG

OMMG OKAN

Bilya olayı tamam da bunu ilk kez duydum,biri hariç tüm renklerine sahibim ama böyle bir sorun yaşamadım.Bu biraz senin şanssızlığın galiba,ama yine de takdir ediyorum bunu şansa çevirip yani bir buluş yapmışsın :D Bununla birde trofe alırsan hiç şaşırmam :D :D

2. ycan74

ycan74 yalın

Aynı sorun bendede oldu, 20 gün önce istoç kısıkta 5 tane FS maxrap denedim ilk 4 de bilyalar takıldı, bilyesi takılmayanı aldım, balığa gittim, denemeye başladım, deli olmak üzereydim maxrap yan yan yanlıyarak geliyor :) , ne yazıkki böyle bir markada bu sorun olması şaşırttı beni, bende sizin gibi gagasını kesip kullanayım teşekkürler.

3. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    hepsini kesmeyin derim,benimkisin de bir tanesi yan yan geliyordu,ve artık onu kullanmıyordum gözden çıkararak gagasını kestim,

wtd aksiyonu yada bu daha kolayı,kamışı yan yatırıp kısa aralıklar ile çek sar çek sar bu işi senkonize bir şekilde yaparsanız sahte gelirken sağa sola kayarak geliyor,sanki arkasında harami balık kovalıyormuş gibi,sahte önde kaçıyormuş havası gösteriyor,
    ayrıca sahte suyun hemen altından geliyor,

eski levrek ustaları her defasında not düşüyorlar sahtelerinizin gagasını kesin diye,
    şahsen ben bunu yapmıyorum,gagalı sahtenin önemi yeri geldiğinde çok büyük avantajlar çıkarıyor,
    ve her sahtenin karın yapısı wtd aksiyonu için uygun olmuyabilir,mesela kayık altı gibi olanlar var altı düz olmuyanlar,o sahteler wtd aksiyonu için uygun deyiller

4. FuRkAn *

FuRkAn * FURKAN

Favori Kamış:
    Shimano Spin Power 425 bx
    Favori Makine:
    スーパーエアロ フリーゲン /
    En İyi Avı:
    Torikler, Kofanalar - Levrekler Vs. Vs.
    Türkiye de satılan max raplerden süphe ediyoruz, hem fiyat hemde çok sık karşılaşılan bilye takılma ve yüzmeme sorunları acaba üretim hatası olanlarımı alıyoruz diye düşündürüyor. Çünkü yurt dışında fiyatı 30 lira ve üstü burada 25 liradan alıyoruz garip bir durum :)

5. çetinusta

çetinusta çetın usta

Favori Kamış:
    şeytan oltası
    Bende de benzer bir sorun oluştu. Ilk denemende maxrpın zaman zaman yan yatarak zaman zaman da etrafında pervane gibi dönerek geldiğini görünce kafayı bozdum. Her sudan çıkardığımda ters yöne hızla dönmeye başlıyordu. Kafasına bi fırdöndü şeyedeyim dedim ama nafile. Denge problemi var. Bunu yapanların bi bildiği vardır dedim ve aksiyon senin bu aksiyon benim şöyle mi böyle mi derken acaba bu kullanılmış da satıcı paslanmış iğneleri yanlış iğnelerle değiştirip aerodinamiğini mi bozdu diye farklı farkı iğneler demedim ama nafile. Illa etrafında dönecek.orijinal iğneleri geri taktıgım sahte acaba sahte bir sahte mi diye de düşündüm. Neyse olmadı mı olmuyor... Hain sahte o kadar yordu beni ama işi bilyelere bağlamamıştım hiç .:) acaba ondan mıdır...

6. OMMG

OMMG OKAN

Max-Rap ların tüm renklerine sahibim ve hepsini denedim ama bahsettiğin gibi etrafında dönme problemi olmadı hiç.Bazılarında bilya sorunu var ama senin yaşadığın sorun bilya sorunu değil galiba daha çok gaga problemine benziyor, eğer gaga da yamukluk varsa buna benzer sorunlar çıkıyor, belki formunda bozukluk vardır,yada su almış olabilir...

7. çetinusta

çetinusta çetın usta

Favori Kamış:
    şeytan oltası
    Benim maxın gagası hafif sağa yamuk. Bunun orijinalde öyle olduğunu düşünmüştüm ama galiba sorunun kaynağı bu . Gagasını kessem bu sahte bir işe yarar mı acaba ?

8. OMMG

OMMG OKAN

Etrafında dönerek gelmektense daha faydalı olabilir,yarı su üstü gibi kullanırsın.Kaybedecek birşeyin yok nasılsa...

9. melanqoliq

melanqoliq FATİH KOÇ

Favori Kamış:
    Okuma Salina SeaSpin, Lineaeffe master jig
    Favori Makine:
    Shimano Hyperlop, Ryobi Ecusima 3000vi, Okuma Salina SA 2 16000
    En İyi Avı:
    Sülemem nazar değer :D
    Gaga kesmeyi hastalık haline getirmiş ve kendine sahte sünnetçisi misyonunu yüklemiş bi arkadaşınız olarak derim ki:
    gagayı sahtenin burnundan yani en uc kısmından fazla kısaltmayın..
    sonra ısıtıp penseyle çekerek biraz uzatmak zorunda kalabilirsiniz..
    birçok sahteyi suüstü yaptım ve cokta güzel oldular :D
    ama çok derine batanlar nedense bana cazip gelmiyor..
    suyun 3-5 parmak aşağısından gelse kafidir bana..
    Yankeski yada kargaburnunun kesici tarafıyla ortadan ve köşelerden itina ile kesilen gaga, daha sonra ele alına bi tırnak törpüsüyle güzelce ovalleştirilir..
    ve en sondada çakmakla yapacagımız ısıtmdan sonra parmagımzıı ıslatıp o ovalligin pürüzlerini alırız..
    :D

10. 29519

29519

Ben de yapacam şu gaga kesme hikayesini hadi denizde sırtı çeksem yapmamda karadan gerek yok o kadar dalmasına. Gagasının yarısnı kessek yeterli sanırım.

11. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Yarısı fazla olur. "Ucundan accık.";)

Bir üst mesajda sahte sünnetçisi melangolig abimiz böyle buyurmuş.:rolleyes:

12. çetinusta

çetinusta çetın usta

Favori Kamış:
    şeytan oltası
    Valla bilmiyorum.Bugün Kestim gitti. Kökünden kestim.bakalım nasıl olacak. Bugüne kadar Gaga kesme işlemine hep şüpheyle bakmıştım . Ilk fırsatta bu rapalayı demeyeceğim. Kazara balık yakalarsa tüm sahtelere operasyon yapabilirim. Yok eğer yüzme bilmeyen salak bir görüntü çizerse bu sefer böbrek ameliyatı yapacağım.ya da sudan hiç çıkarmadan misinasını keserim o zaman boğulur mu yüzer mi görürüz. Bakalım ne olacak.

13. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    wtd aksiyonu ile çalıştırmalısınız bu şekilde,yada kamışı suya parelel yatırıp devamlı sekonize bir şekilde,çek sar çek sar bu şekilde aksiyon verdirebilirsiniz,
    gagası kesilmiş sahte düz çekimle yüzmeden yoksun size doğru gelecektir,

hatalı filan ama sahte nin cezbedici rengi bana göre muhteşem,sahtenin boyu kadar balık atladı buna:D

14. OMMG

OMMG OKAN

Bence de baktın iş yapmıyor,kes misinsını boğulsun gitsin :D :D :D