Mecburen Kıyıdan

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında volex21 tarafından paylaşıldı.

1. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Avının istediğin verimlilikte geçmediğine üzüldüm Atıl abi.:( Jig takımın varmı abi senin? Bahsetmemiştin, 15 metrelerde jig yaptığına göre edinmişsin. :) Hayırlı olsun. Gittiğin yere forumdan arkadaşımız Sinan'da gitmiş ve batıktan bahsetmiş. :) Bence o batık sonbahar kış aylarında verimli olabilir. :) Senin gibi avatarında iri görülen biri 15 metrelerde yorulduysa (başka konuda okudum:D) benim vay halime :D

Melanuru nerede aradınız bilmiyorum ama kıyıya 10 metre yakından falez gibi kıyılarda aramanız lazımdı. :) Eğer öyle yapıp ta gene bi değen olmadıysa balık yok demekki. (Topitop sapı denedin mi melenur için? :) )

Evet avdaş çok önemli. :) Aynı inanca ve avlanma türü zevkine sahip olmalı ki, tutamasak bile heyecanı olsun. :) (Yönteme inanmayıp, burun kıvıran, sürekli mızmızlanan avdaşı kim ister :D)

Eylül ayında Çupra çıksa da ben zannımca levreğe giderim abi. :D (Şimdiden özledim atçeki)

Bu çakmaklı üst üste yazılınca dikkatimi çekmeye başladı, senin meşhur avlak Foça taraflarında sanırım. (Unuttum sanma, soktun aklıma birkere :D )

Rastgelsin abi, sevgiler...

2. turkuax

turkuax Okan

Favori Kamış:
    Cormoran Bullfighter 2.10 5-25 gr. Okuma V system 2.70 10-40 gr.
    Favori Makine:
    Shimano Exage 4000 FC
    En İyi Avı:
    4,5 Kg. Sinarit 72 cm 3.2 Kg. Turna
    Volkan Bey, kıyıdan yemli, tekne, at-çek balığın her türlü zevkini yaşıyorsunuz maaşallah diyelim nazarımız değmesin :) Benim de aklımda kıyıdan yamli çalışmak için bir surf takım dizmek var ancak henüz karar veremedim. Siz hangi kamışı aldınız?

3. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Teşekkür ederim Okan. (Bey takısını at lütfen, aynı ailedeniz. :)) (Balıkavı.net ailesi :D - Yalakalıkta son nokta :D)

Neyse, doğrusu bey takısını sevmiyorum :D Evet imkanlar dahilinde her türlü balık avı yapmayı seviyorum. Tek sorunum zaman. :( Pek matah avlar yapamasam da :D çeşitli tarzları denemek, hoş ve değişiklik oluyor. :)

Daha jiginki deneyeceğim inşaallah. (Dambıl almam lazım sanırsam mevsimi gelmeden) :D

Bende kamışı yeni aldım sayılır. Bu 3.kez suyla buluşmasıydı.
    Kamışım : Lineaffe Spririt Surf 3,90. Surf olmasına rağmen hafif sayılabilecek bir kamış. Ne çok esnek ne çok sert. (tam orta karar) 150 gr atımı var, 100 gr kurşunu pek geçmeyeceksen uygundur. :)

Ben aldığımda indirim vardı. (%20 gibi) 68 tl'ye falan aldım yanlış hatırlamıyorsam.

Bu arada raporumda yazmam lazımdı aslında, pek keyifli olmayınca atlamışım. :)
    Tavsiye ederim, çok pahalı da sayılmaz, işini görür, keyif vereceğini tahmin ediyorum.

4. turkuax

turkuax Okan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exage 4000 FC
    En İyi Avı:
    Tamamdır Volkan böyle daha samimi oldu galiba :) Ne yalan söyleyeyim aynı kamışı ben de araştırdım ve almayı düşünüyordum. Sen kamışın 3.90 olduğunu yazınca aklıma ilk bu geldi dedim bir sorayım aynısı ise hem içimi rahatlatmış olurum.

Ben aşağıdaki siteden bakmıştım:

http://www.avmarketi.com/asp/product/5001/Lineaeffe-spirit-surf-kamis-3-90m

şu anki fiyatı senin aldığın fiyatın biraz üzerinde. Belki av bayilerine baksak daha aşağılara bulunabilir. Tabi ben bir yandan da makine bakıyorum. Sen kullandığın makineden memnun kaldın mı? Önerir misin?

Bu ay sonu bizim de arkadaşlar ile izmire karaburun taraflarına gelme planlarımız var. Kısmet olursa tekne ile yemli avına çıkalım diyoruz. Belki geldiğimde kıyıdan da şansımı denerim biraz :)

5. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Evet böyle daha samimi. :)
    Av bayilerinden bakarsan pazarlık yapma şansı olduğundan daha aşağı alabilirsin sanırsam. Bende linkini verdiğin siteden almıştım. :)

Makina konusunda ne desem ki, yanlış yönlendirmek istemem. :confused:
    Ben fikrimi yazayım sen gene de araştır. :)
    Hafif bir makina, atçek bile yapılabilir. (ben yaptım oldu :D)
    Eline ilk alınca mika izlenimi uyandırıyor. (belki de mikadır :D)
    Pek kullanamadım da sahada. Aldığım balık lidaki. Hiç zorlanmadan çekti. :) (20 cm'lik lidakiyi de çekmezse ne çekecek :D)

Kısacası, bu fiyata alınabilir bir makina. Genel kullanımda da işe yarar bence.
    Hayırlı olsun şimdiden...

Karaburundan bişeyler tutabileceğinizi düşünüyorum ayrıca. Raporu merakla bekleyeceğim.

6. turkuax

turkuax Okan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exage 4000 FC
    En İyi Avı:
    Yardımın için teşekkürler Volkan. Bakalım ben de gitmeden dizerim bi kıyı takımı :) Dediğin gibi makine olayını biraz daha incelesem iyi olacak. Aslında bendeki exage 4000 ile hafif beklemeli av da yapılabilir ancak bir de 50 yada 60 makine alsam fena olmayacak hani. Daha sonra eşkina avı için de kullanırım hem. Karaburunda hava müsait olur da açılabilirsek mutlaka açarım bir rapor :)

7. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    4000'lik iyi bir makinan varmış Okan. Elinde o varken 50'lik diye bunu alamana değmez. 60 - 65'lik makinalara bakman bana daha mantıklı geldi. (İlla alacaksan) Ben pek anlamam makinalardan ama mantık çerçevesinden elinde o makina varken trinity alman gereksiz olur gibime geldi.

Sana şimdiden rastgelsin, umarım çok zevkli, keyifli ve bol balıklı bir av günü geçirirsin.

8. kahya

kahya atıl şenkahya

Favori Kamış:
    major craft crostage 902 M cormoran 210 bull fighter, cormoran 210 red master
    Favori Makine:
    shimano exsence 3000,shimano exsence 4000hgm, penn battle 6000.
    En İyi Avı:
    5,300 kg levrek
    volkan sinirden 15 mt de jig yaptığımı tahmin etmişsindir.
    (bu arada 15 mt jig den yorulmadım 60 70 mtler yoruyor ama:) )
    sonuçta sırtı erişte üzerinde çekildi oltalar da eriştlerin göbeğine atıldı.
    topitop dan değil ama ayran pipetinden yaptım bir takım ama çıkartmadım bile .
    vedat abiye de yazdım partner çok önemli .
    bu arada çakmaklı açıklarında karagöz ve mercanı bulduk ,anlattığın rapordaki kadar karagözleri salmaya başladık fakat olta zedeliyor diye avı kestik o bölgede çünkü büyük iğne kullanıyorduk .partnerimin o konuda hakkını yemeyim çok duyarlı küçük balığa.
    gelelim jig takımına
    baya kalite bir takım yaptım bana göre nefis
    penn battle makina
    deep blue tek parça kamış (mobilya gibi)
    cannel 0,60 ip misina
    0,80 leader.
    bunları daha önce burda yazmıştım gözünden kaçmış sanırım.
    ama şunu söyleyim kendi teknen yoksa çok da elzem bir yatırım değil.
    çakmaklıya gelince burayı kesin biliyorsundur yeni foça nemrut limanı arasında denizden önünden defalarca geçerler ama köye giren pek olmaz.
    ordaki batığı ben yeni duydum bilgisi olan varsa paylaşmasını isterim.
    hoşçakal.
    bu pazar sabah levreğe gidicem at çeke (benim mera foça tarafında değil :)
    urla tarafında aklıma getirme :) zamanı gelsin seni gizli tutmak kaydı ile trofeye götürürüm bir gün :))

9. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    :laughing: :laughing: :laughing: Sinirden 15 metrede Jig yaptığını anladım abi. :D
    Jig takımı bilgisi gözümden kaçmış abi, iş arası takip etmeye çalışırken bazı şeyleri kaçırabiliyorum. Kendi teknen yoksa elzem değil fikrine katılıyorum. Senede tekne tutup 2-3 kez jig yapmakla bu iş olacak gibi değil bencede. Hem av partnerlerininde aynı istekte ve techizatta olması lazım ki zevk alalım.

Nerde öyle av partneri :D Benimkiler sağ olsun klasik 3 köstekli tip takımları bile yok. Kamış yok, makara yok, kurşun bile yok :D

Biraz balık çıkmayınca yatarlar teknede uyurlar. :p Üç kuruşluk hevesini de kaçırırlar. :D

Biliyorsun ki avlak peşinde koşan biri değilim. Avlak konusunda bu yazdığın bile merakımı gidermeye yetti abi. Nasip olursa gideriz tabi, kısmet... :)

Sevgilerimle...

10. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Biraz geç mi gördüm ne? :D

Süper rapor olmuş Volkan. Balıksız rapor açmıyorsun artık bakıyorum. ;) :D
    Tekneyle çıksanız eminim dizerdin yine karagözleri, ama kıyıda kalınca bu lidaki de hiç fena değil hani. ;)
    Takımları biraz geliştirince, şu lanet eriştelerin de boyunu bir ölçünce :D :p çok daha verimli avlar yapacaksındır orada.

Bir fikir vereyim bu arada (denenmemiştir teoriktir :D), misinana güveniyorsan eğer kurşunun altına sadece bir üçlü tak, en yakında gördüğün eriştelerin arasına salla bu takımı, iğneyi dibe taktırıp çek, kökle gelsin birkaçı bakalım görelim boylarının ölçüsünü. :cool: :D

Devamı en az bu kadar keyifle gelsin inşallah kardeşim. Rastgele...

11. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim kardeşim. Geç olsun güç olmasın :D (Endişelenmeye başlamıştım ;) )

Karagözleri dizmek önemli değil (yeterince yakaladık zaten) de, tekne hayalleri kurarken yaya kalmanın hayal kırıklığını yaşadım. :D

Teorik önerin teori olarak süper. ;) Yalnız erişteler öyle bir geliyor ki bayağı erimiş olarak. Üçlü iğne de atsam gelecek olan, muhtemelen üçlü iğne görünmeyecek şekilde ot yumağının içinde kaybolmuş olarak gelecek. :)

Boy ölçmek pekte mümkün değil. Sağlıklı bir eriştelik olaydı ölçülebilirdi elbet.
    İlk fırsatta mantarlı takımla deneyeceğim ama. :) Bakalım sonuç değişecek mi? (Bende meraklardayım :D) Sevgilerimle kardeşim... :)