Fatih Bey bir şey daha danışmak istiyorum vaktiniz varsa? 2 hafta önce bogazdaydım (b.dere) iki gün hava çok rüzgarlı ve deniz dalgalıydı. Haliyle dalgalar yosunları kıyıya çektiğinden su da bulanıklaşmıştı. Bilmem duydunuzmu ama sofrakaya denilen yerden sülünez ve deniz solucanı (kumdan çıkartılan) yem olarak kullanıp 2-3 saat denemeler yaptık. Belki iri mırmır yada tesadüfen minekop alırız diye. Tek tük vuruşlar aldık fakat balığı çekemedik kıyıya, sanırım oranın acemileriyiz ondan olsa gerek. Fakat ne vurdu onu da kestiremedik. Dalga ve yosunların olduğu zamanlarda oralardan bişeyler alabilirmiyiz? Yoksa hiç boşuna denemeyin mi dersiniz? Görüşünüzü bekliyorum. b.dere derken bayramdere sahilimi,yoksa ist. büyükderemi tereddüt etsemde sorunuzu cevaplamaya çalışayım. yaz ayları özellikle son yıllarda artan kirlilikle beraber marul dediğimiz yosunların aşırı ürediği ve dalgalı havalarda kıyılara vurduğu aylardır(marmaranın güneyi poyraza açık sahiller).bu yüzden dalgalı havalarda avlanma girişimlerine engel oluyorlar.bu tip kıyı avları ya yosunların daha oluşamadığı bahar aylarında yada iyice azaldığı kasım ayında gerçekleştirilir.yosunun olmadığı yada tek tük olduğu pozisyon yakalanırsa hedeflediğimiz balığın o bulanık bölgede olması büyük ihtimaldir.yaz aylarının ikinci dez avantajı ise o bulanıklıkta yazın kıyılayan küçük balıkların da mevcudiyetidir.yemleri didikleyerek,hedef balıklarla aranıza girerler.çözüm karanlığı beklemekte olabilir,%80 i en azından ortadan kaybolur.ikinci hamle yemle yapılabilir,sulina(sülünoz,sülünez,çakı)taze olursa dayanıklı bir yemdir,tabi sık sık kontrol edilmeli.size son olarak şöyle söyleyeyim,Trilye(zeytinbağı)ile Bandırma arasının levreği bitmez,bitirilemedi.Karadeniz sahilinden sonra en fazla minekop ve kalkan Eğerce-kurşunlu arasında bulunur.yani önünüzde balık var.gerisi sizin azim ve sabrınıza bağlı.sabah erken,akşam geç saatlerde ısrarlı ve sabırlı olursanız mutlaka balık tutarsınız.yalnız balıkçı duasını da ihmal etmiyoruz.Biliyorsunuzdur mutlaka da ben tekrarlayayım.Attım ağzına,takılsın boğazına,haydi bismillah