Bak görüyon mu Vedat abi... Bu ortamlarda doğrucu davut olmayacan, Açık vermeyecen, Muhalefet rafete fırsat vermeyecen. Yürütmen gerekenleri saman altından halledecen. Hiiiiç kusura bakma. Sen bunları beceremiyon. Saygılarımla..
Sevgili Volkan Ballıya yazdığım cevap bir takılmadır,şakadır. Sizler maalesef balıkcılıkta çok yeni olduğunuzdan aradaki nüansı farkedememiş olabilirsiniz. Denizlerimizin hali malum kim nerede nasıl bu kadar balık bulabilirki. Ben meraklılara balık tutmayı,içlerinde oluşmakta olan balık avı tutkuusunu pekiştirmeyi amaçlayan bu uğurda uzun senelerdir uğraş veren birisiyim. Şayet bu işi öğrenemez iseniz içinizdeki balık avlama hevesinizde hep boş dönerekten azalma olur. Bu durum ise bence hoş değildir.Zira balık avı hobisi güzeldir,insanın hem ruh ve hemde bedeni sağlığına iyi gelir. Bir tane bile tebliğ dışı,limit dışı avımı gösteremezsiniz.Sadece algılarınızda yanılma olabilir buda normaldir,dediğim gibi bu işte hayli yenisiniz. Bana bohcacı demek sana yakışmadı hakikaten yakışmadı.Balık neslini yamyamlardan korumak için nerdeyse sıhhatini belkide hayatını tehlikeye atan bu ihtiyarın işte şimdi kalbini kırdın genç adam. Jandarma,Sahil Güvenlik,Deniz Poliisi biirimlerinin istersen telefonlarını vereyim lütfen onları ara ve sor. Acaba hayatlarında kolayına benim gibi korumacı ve kollamacı biriisne kolayına raslamışlarmı. Samimiyim açar ve sorarsın. Çok yazık bunca emek çırpınma yardımcı olma gayretleri ve sonuçta bohçacılık suçlaması. Moderasyon lütfen bu mesajımı yayınlayın.Bu benim hakkımdır,rica ediyorum
Arkadaşlar bilmem farkında mısınız eleştirdiğimiz adam yıllarını balığa vermiş, yıllardır bilgilerini ve tecrübelerini bizimle paylaşan,burdaki çoğumuzu cebinden çıkaracak donanıma ve bilgiye sahip bir üstadımız ustamız..İsimler önemli değil, bugün Vedat Amca olur yarın ben öbür gün bir başkası..Benim takıldığım ve rahatsız olduğum şey konunun eninde sonunda gelip yine tebliğe dayanmasıdır,takılmasıdır..Bu ne kadar kasvetli ve sıkıcı bir durumdur anlamıyorum.Bugün Vedat amca bile tebliğ-limitler vs ile ilgili (her ne kadar kendi isteği ve anlayışıyla olsa bile ) eleştiriye tabi tutuluyorsa BİR YERDE BİR SAKATLIK VAR DEMEKTİR.. Amacım Vedat Amcayı korumak vs değildir,hatta büyük ihtimalle kendiside yazdıklarıma itiraz edecektir.6 7 yaşımdan beri balığa gidiyorum, benimde 30 yıla yakın tecrübemden sonra öğrendiğim şeyler var.BİZ BALIĞA NİÇİN GİDİYORUZ NİYE BU KADAR HASTASIYIZ HİÇ KENDİNİZE BU SORUYU SORDUNUZ MU? Stres atmak huzur bulmak vb içinmi yoksa tebliğe uymak için mi ? Kaç taneniz bir elinde tebliğ bir elinde metre ile balığa gidiyorsunuz? Kaç taneniz karagözün,mercanın vs onlarca balığın limitini,yasağını vs. ezbere biliyor? Şimdiye kadar gittiğiniz onlarca avda tuttuğunuz yüzlerce balık arasından size de limit dışı balıklar gelmedi mi? Yaşatabildiklerimizi elbet denize iade ettik ama hiç mi nefsinize hırsınıza vs yenilip kovanıza almadınız? Şimdi kimse tutup beni bohçacılıkla suçlamasın.En az hepiniz kadar bende biliyorum tebliği,en az sizin kadar bende uyuyorum kurallara.. Benim itirazım burada yayınlanan tüm raporlarda aradan muhakkak birilerinin çıkıp polisliğe soyunması da değil..Elbet tebliği bizden çok bilenler uyarsın bilmediklerimizi öğretsin elbet eleştirsin.Ama bu kadar tebliğ-kanun meraklısı olmak balık avcılığının RUHUYLA TERS BİR DURUMDUR..Örneğin yayınlanan bir raporu zevkle okuyor resimlerine bakıyorsunuz,balığa gitmiş gibi zevk alıyorsunuz,gaza geliyorsunuz,arkadaşınızı tebrik için yorum yapıp sevincini paylaşıyorsunuz.Arkadaşımız onlarca balık tutmuş ama arada bir-iki ufak balık çıkıyor.Alta hemen yok tebliğe aykırı yok yasak vs onlarca yorum geliyor,sanki toplu bir linç kampanyası..Bu beni aşırı rahatsız ediyor.Onca balığın arasında göre göre bunu mu görüyorsunuz? Denizin kanunu sadece tebliğde yazmaz,denizin yazılı olmayan onlarca kuralı da vardır.Mesela gelip benim avlandığım teknemin dibine çapa atamazsınız,ayıptır,küfür demektir..Tebliğde buna benzer kurallar yazmaz ama denizi bilen herkes bu kurallara uyar..Buna benzer yazılı olmayan ama bilinen sayısız örnekler veririm. Elbet elimizden geldiğince tebliğe kurallara vs. uyup balık avlayalım.Kanunun gerekliliklerini elbet elimizden geldiğince yerine getirelim.Ama Vedat Amca bile bu kadar bilgi bu kadar tecrübeden sonra bir yere gelip tebliğ,kural vs ile sıkılıyorsa,sıkıştırılıyorsa ben buna itiraz ederim.Her avcının limiti kuralı tebliği ÖNCE KENDİ VİCDANI SONRA YAZILI KURALLAR OLMALIDIR..Eğer avladığınız balıklarda önce kendi vicdanınız rahatsa emin olun o av tebliğe uygundur..Herkesin olaya birde bu gözle bakmasını ve hepimizin ara sıra ufak tefek hatalar,yanlışlar yapabileceğimizi kabul etmesini dilerim..Herkese derin saygı ve sevgilerimle..
Sevgili Levent Yazdıklarına tamamen hak veriyorum,ilave yada eksik bir yan bulamadım.Bulsam inan yazardım. Esasen tenkitte bulunanların ben ne yazarsam yazayım balık avını gereği kadar sevme yada öğrenme gibi göze çarpanbir çabalarıda yok. Bence bir balık forumunda üyelerin biraz daha bu konularda çaba içersinde olmaları,öğrenmek için,yani doğruyu öğrenmek için daha iyi araştırmacı ve gözlemci olmaları gerekmekte ve bu durumuda istikrarlı olarak ortaya koymaları gerekmektedir. Balıkcılık olgusunun hemen her alternatif konularında devamlı yazan,bilgi veren davet eden,resim ve video yollayan,bunlarla yetinmeyip devamlı Jandarma SGK birimleri ve sair Mülki amirlerle temas halinde olup,şükürler olsunki BMM'si üyelerine kadar ulaşma gayretinde olan birisiyim. Örneğini çokca bazı TV kanallarında görüpte onların bulduğu Bohçacı tabirine uygun olduğumu sanmak ve bunu ifade etmek gerçekten beniüzmüştür. Esasen bu genç adama,bana övgüler yağdırdığı bir anda,bundan bir müddet evvelbirden tenkitte bulunmam,taa o zaman onun samimiyetsizliğni farketmemden olmuştur ve zaman beni haklı çıkarmıştır. Sevgimle kal
Sevgili Ustam değerli Vedat amca,Seni eleştiren kişilerin adına burda yorum yapma hakkım yok,neticede o arkadaşların fikridir.Bu arkadaşların fikirlerine katılan başka arkadaşlarda olabilir..Ben sadece o arkadaşlara kesinlikle karşı olduğumu,onların balıkçılık anlayışıyla benim anlayışım arasında dağlar kadar fark olduğunu belirtebilirim..Senden şunu bilmeni ve asla unutmamanı dilerim ki,bir tek ben değil sitedeki birçok arkadaşımız sizin ustalığınızla birlikte paylaştığınız tecrübe ve bilgilere gerçekten saygıyı duymaktadır.. Buradaki hemen her arkadaşımızın kendince bir bilgisi deneyim ve tecrübesi elbette vardır.Ancak benim bunca zamanda öğrendiğim en önemli şey denizin kime ne zaman ne vereceğini bilinmez ama teknik bilgin ve tecrüben olmadan balık tutma şansın sıfıra yakındır.Bizim yapmamız gereken bilgilerimizi arttırmak,değişik yöntemler,takımlar,hava-rüzgar ilişkisi,yumurtlama dönemleri,tebliğde yazan kurallar,denizin kuralları vb. bir sürü bilgiyi edinebilmek,bunları bilmiyorsak bir bilenden öğrenebilmektir. Yeri gelmişken çok sonradan uydurulmuş bohçacı tabiri şahsen benimde hoşuma gitmemektedir.Yine önemle belirtmek isterim ki sizin gibi bir üstadın bohçacı olmadığını ispat gibi bir çaba içine girmesi gayet gereksiz ve beyhude olacaktır.Bu sitedeki hemen her arkadaşımın katılacağı üzere bunun ispatı geçmişinizdir ve sitede tüm çıplaklığıyla yer almaktadır.. Her meslekte olduğu gibi ustaya saygının bu sitede de yitirilmeden devam etmesini çok önemli bulduğumu belirterek saygıyla ellerinizden öpüyor ve paylaşımlarınızın devamını merakla bekliyorum..
Nuri abi, Vedat amca şaka yapmış. Sakın tenkit etmeyesin. 40'lı çaparilerde şakaydı zaten. Bir abimizi mesleğiyle aşağılamaya çalışması da şakaydı. Aynı yörenin bir avcısını da her fırsatta rencide etmesi de bir şakadan ibaret. Aslında forumdaki hemen herşey şaka gibi. Nerde kaybettin biliyormusun Vedat amca? Kişilik olarak başkalarına, seni alkışlamayanlara verdiğin tepkilerde kaybettin. Kibirinle savaşmayarak kaybettin. Benim saygı ve sevgimi kaybettin. Beni gayet iyi anladığını, işine gelmediğinden çocukça şeyler yazdığını gördüm. Onlara benim cevap vermem mümkün değil. İstesem mesajlardan bulurum bundan sonra mütavazi avlarımı yayınlayayım falan dediğini ama gerçekten gerek yok ve benim böyle şeylere vaktim yok. Sen seni biliyorsun, ben beni biliyorum. Benim seni sevmeme ve alkışlamama ihtiyacın da yok. Görüyorum ki yeterince alkışlayanın mevcut. Ben alkış almak övülmek için siteye girmiyorum, senin hırsın gibi hırsım da söz konusu değil. Ben bi balık yakalayıp, 2 sophbetin peşindeyim. Sırf balık yakalama konusunda bişeyler öğreneyim diye şakşakçılık yapacak ta değilim. Yolunuz açık olsun... Daha fazla yazışmaya da gerek yok... Sen kendini herkesten iyi bilirsin. Seni vicdanınla başbaşa bırakıyorum.
Dostlar; kusura bakmayin, ne derseniz deyin ama acik konusmak zorundayim. Sizin bu yaptiginiza KRALDAN COK KRALCILIK denir, hatta kaba tabirle YALTAKCILIK denir. Kiymetli kardesim Volkan; samimi duygularla yazdiklarin bana ve eminim ki daha bircok kisiye tercuman olmus. Sana helal olsun, eline saglik diyorum, alnindan opuyorum. Aylar suren gereksiz gerginligin ve yararsiz surtusmelerin sonunda artik gorulmustur ki KRAL CIPLAKTIR!!! Bu gercegi ifade etme curetini gosterebilenler yok degildir. Bunu yaparken saygisizlik etmemektedirler, bilakis hislerini ve fikirlerini en icten ve nazik sekilde dile getirmektedirler. Fakat ne acidir ki o cesur, cesur oldugu kadar da durust arkadaslardan cok daha fazla sayida Kraldan Cok Kralcilar mevcuttur. Gorulmektedir ki onlar saygi ile samimiyeti, ictenlik ile firsatciligi birbirine karistirmaktadirlar. Bu mesajima gelmesi kuvvetle muhtemel olan yanitlar, yorumlar ve hatta belki hakaretler de dahil olmak uzere, bundan sonra kendi amator balikcilik anlayisimla bagdasmayan soylemleri hicbir sekilde muhatap almayacagimi belirtmek isterim. Tum gercek amator avcilara saygilarimla...
Sevgili Volkan Kardeşim,Vedat Amcaya destek veren yazılardan birininde sahibi benim.Dolayısıyla yazında belirttiğin şakşakçı-bir şeyler öğrenmek için alkış tutanlar gibi sözlerinle suçladıklarından biri sayılırım. Üzülerek görüyorum ki Vedat Amcayla geçmişte yaşadığın bazı sorunlar olmuş ama benim yazımı iyi okumamışsın.Benim derdim ikiniz arasındaki haklı-haksız ayırımı yapmak değil tebliğ takıntısı üzerineydi.Dikkat etseydin Vedat Amcanın ustalığına duyduğum saygıyı sen ve senin gibi düşünen arkadaşlarada duyduğumu,ama size katılmadığımı görecektin.. (Sevgili Ustam değerli Vedat amca,Seni eleştiren kişilerin adına burda yorum yapma hakkım yok,neticede o arkadaşların fikridir.Bu arkadaşların fikirlerine katılan başka arkadaşlarda olabilir..Ben sadece o arkadaşlara kesinlikle karşı olduğumu,onların balıkçılık anlayışıyla benim anlayışım arasında dağlar kadar fark olduğunu belirtebilirim) Sanırım öfkeyle burayı atlamışsın.. Vedat Amcayla geçmişte olan şahsi sorunun her ne ise beni ilgilendirmez.Ancak Vedat Amcanın ustalığına,her şeyi geçtim yaşına saygı duyuyorum.Açılan konuyla ilgili fikirlerine de sonuna kadar destek veriyorum.İzin verirsen neyi destekleyip neyi eleştireceğime ben karar vereyim.Bir amatör balıkçının ustaya saygısı kadar kendinden büyüklerede saygı duyması gerekir diye inanıyorum.İzin verirsen buna da hakkımız olsun..!! Bugün bir konu üzerinde Vedat Amcayla yarın başka bir konu üzerinde seninle aynı düşünebiliriz,ya da ayrılabiliriz.Ama yazılarda aşağılayıcı tabirler kullanmak ustamda olsa küçüğümde olsa kimsenin hakkı ve haddi değildir. Yıllardır savunduğum şey balıkçılığın kendine has bir felsefesi vardır.Tebliğlerden kurallardan ayrı olarak amatör bir balıkçının bir deniz sevdalısının dünya görüşü diğerlerine göre daha yumuşak daha bağışlayıcı olmalıdır.Kıyıdan ava gittiğimizde hiç tanımadığımız insanlarla 5 dk içinde can ciğer olmamızda bu yüzdendir. Fikirlerine ve tavrına katılmasam da en azından saygı duyduğumu bilmeni isterim ve aynı saygıyı senden beklerim.Bu sitede balık adı altında huzur amacıyla buluşan insanları germeye hiçbirimizin hakkı yoktur.Yazılarında ve tavırlarında bu hususu gözardı etmemeni dilerim.Bu amaçla konu üzerine başka yazı yazarak daha çok uzatmak ve stresi daha çok arttırmak istemiyorum..Saygı ve sevgilerimle gözlerinden öperim kardeşim...
Direk ve kısa yazacam Levent çünkü gerçekten çok müsait değilim. Tebliğ konusundaki düşüncene katılmıyorum. Seni ilgilendiren bir konu değildi kendin dahil oldun. Herkes kendini savunabilir zannımca. Tebliğ konusunda düşüncen sakatlı bence, uzun uzun yarın yazışırız istersen. 2008 de üye olmuşsun, benden iyi bilmen lazım kimin gerginlik yarattığını. Nasıl avlar yaptığını? Düşüncelerine katılmasam da en azından kibar ve ince çizginden ötürü teşekkür eder, bende seni gözlerinden öperim.
Volkan kardeşim,ben sadece Vedat Amcanın videosunu izleyip yorum yaptım ama konu belli ki geçmişe dayanıyor ve sandığımdan çok daha başka sebepler var ortada..Yani tebliğ vs tamamen hikaye..Ne Vedat amcayı savunmak ne seni kötülemek istedim.Nasıl oldu anlamadım ama kavgaya orta yerinden girmiş olduk..!! Geçmişi ve buralara kadar geleceğini bilseydim yazmazdım. 2008 de üye oldum ama kim nasıl gerginlik yaratıyor vs inan hiçbir fikrim yok.Burası bir paylaşım sitesi ve güzel güzel videolarımızı bilgilerimizi vs paylaşıyoruz gözüyle baktım hep..Tebliğ konusunuda tartışmak istemiyorum çünkü belli ki konu o değil..Sevgi ve saygılarımla..
Sevgili Levent Ne İboyla nede Volexle geçmişte bir sorunum olmadığı gibi aksine saygı ve sevgi içeren mesaj teatilerimiz oolmuştur. Ben arada aşırı iltifatları samimiyetsiz bulur ve tepki gösterebilmişimdir. Olay bundan ibarettir. Sevgiler
Sevgili Levent arkadasim, Oncelikle hitabin, nazik girizgahin icin tesekkur ederim. Elbette hepimiz fikirlerimizi genel ahlak kurallari olcusunde yazmakta ozguruz, kimseden izin alacak degiliz. Fakat bu baska seydir, insanlarin birbirine (yasina, bilgisine, hayat tecrubesine veya karakterine) saygi duymasi baska sey. Buradan hareket edip de lafi "benim saygi duydugum bir kisiye sen saygi duymuyorsan o senin bilecegin is" noktasina getirmek benim nazarimda samimi bir davranis degildir. Bana sorarsan, tam da Kral'dan cok kralciliktan, yaltakciliktan bahsederken bu tavrinla buna guzel bir ornek vermis oluyorsun. Ben o kisiye veya bu kisiye saygi duyarim, duymam, karsiliginda sevgi veya saygi gorurum, gormem. Neticesi ve sorumlulugu benim bilecegim istir. Benim o kisiyle aramdaki bir konudur. Senin veya bir baskasinin bu konuda yorum yapmaya, ahkam kesmeye hakki yoktur. Konuya buradan yaklasmakla Kral nezdinde beni ve belki benim gibi dusunen diger bazi kisileri kucuk dusurmek veya Kral'a hedef gostermek benim nazarimda kucuk bir davranistir ve kimseden de itibar gormez. Sana yazilanlari dikkatle ve uzerinde dusunerek okumani, ayrica mevzularin eveliyatini iyice arastirmadan dahil olmamani tavsiye ederim. Acikca, samimiyetimle soyluyorum; senin yukarida sergiledigin gibi tavirlarin yaltakcilik olduguna inanirim. Maksadim kalp kirmak degildir, fakat gelinen noktada dertlerin en acik haliyle ifade edilmesi sart olmustur. Mesele, senin anladigin gibi "millete yaltakci deyip sonra da kulagimi tikarim, siz ne derseniz deyin, o saatten sonra benim umurumda olmaz" meselesi degildir. Sana veya bir baskasina agir bir ithamda bulunduysam bunu her ortamda ama tabi ki yapici olacagina inanirsam dile getiririm, adabim cercevesine cikmadan her sekilde savunurum. "Bundan sonra kendi amatorluk anlayisimla bagdasmayan soylemlerle muhatap olmayacagim" demek, itham ettigim kisiler kendini savundugunda duymazdan gelecegim demek degildir elbet. Bu sozumu esas meselenin geneli icin sarfettim. Bunu klavye delikanliligi seviyesine indirgeyerek ve sahsinla sinirli olarak algiladiysan yanlis algilamissin. Senin sandigin gibi ortaya laf atip kacmak degildir derdimiz. Derdimiz, malesef senin konuya mudahil olmadan once zahmet edip arastirmadigin anlasilan derin bir meseledir. Dolayisiyla, aslinda benim burada "yaltakci" veya "Kral'dan cok kralci" seklindeki elestirim, sadece ve ozellikle senin sahsinda degil, forumun genelinde suregelen, neredeyse bir akim haline gelmis olan zihniyete matuftur. Yani mesele senin Vedat ustaya, benim Volkan'a, Ali'nin Veli'ye veya Ahmet'in Mehmet'e destek vermesinden dolayi suclu ilan edilmesi gibi basit gorulemez, gorulmemelidir. Eskilere gidip kimler hangi noktalarda hangi haksizliklara, hatta hakaretlere ugramis, kimler en samimi, en icten fikirlerini soylediklerine pisman edilmis, bunlari bulup okursan belki meselenin genelini daha iyi gorebileceksin. Neticede benim elestirimi kabul etmeyebilirsin, senin aksi fikrine de herkes saygi gostermek durumundadir. Son olarak, belki sasiracaksin ama "yasimin verdigi olgunlukla davranmam ve ona gore kelimeler kullanmam" seklinde ifade ettigin ve kimilerince sertce terslenebilecek olan dilegini geri cevirmiyorum. Zira kisinin yasina duyulan hurmet ile kisiligine duyulan sevgi, sayginin ayri tutulmasi gerektigine inanirim. Bu demek degildir ki buyuklerimize, hele ki bizlere karsilik beklemeden birseyler ogretenlere saygimiz, sevgimiz yoktur. Bilakis onlarin yeri gonlumuzde her zaman ayridir, yeter ki gercek bir Kral gibi olsunlar, Kralcilara ihtiyaclari olmasin. Senden konunun genel cercevesini ve boyutunu anlaman icin eskilere gidip bir arastirma yapmani, mumkunse benim yukarida yazdigimi kelime kelime tekrardan dikkatlice okumani rica ediyorum. Sanirim sonrasinda bana yonelik bu dileginin gereksiz oldugunu kendin goreceksin. Konuyu daha fazla sahsilestirip karsilikli atismaya dokmeden, esas meselenin onemini golgelemeden bu fasli kapatmak istiyorum. Zira tartisilmasi gereken derdimiz buyuktur ve ortaktir. Iyi gunler, keyifli avlar dilerim..
Kimi susarak, kimi vurarak eziyor. Haksızlık yapılıyor diye düşünüyorum. Etmeyin, konuyu uzatmayın. Yeter, ayarınca "vurun abalıya". Herkes hata yapıyor, ama vurduğunuz kişi hatasını çoğu zaman kabul edip geri adım atıyor. Hem bu yaşında. Bu arada yaltakçı lafını üzerime alınmıyorum, alınmam gerektiğini düşünen varsa aynen iade eder, şiddetle ve nefretle kınar, tiksinir, tükürür ve yüzyüze geldiğimizde başka şeyler de yaparım.
Sevgili Yavuz, kimsenin kimseye vurduğu yok, açık aradığı da yok. Sevgili Vedat usta, bana İzmir imza gününe neden gelmediğimi sormuş başka yerde. Bende uzun zamandır yazmıyordum Sivriceli ustalara. Canımı sıkan bazı durumlar vardı ve bazı yanlışlar vardı ustalarca yapılan. Hem neden gelmediğimi açıklamak, hem yanlışlarını tenkit etmek istedim. Herkes hata yapar demişsin. Bahsettiğimiz kişi herkes değil. Ben hata yapabilirim, sen yapabilirsin ancak seni, beni avcılık bilgi ve tecrübesiyle 100 kere cebincen çıkaracak Ustalar hata yapamaz. Çünkü yaptıkları hata olmaz, bilmeden yapılana hata denir. Başka bir yönden kısa süre önce başka bir kullanıcıyla yapılan tartışmada ben bukadar değeri bu ustaya mı vermişim dememe neden olmuştur, derin hayal kırıklığı ve üzüntü yaratmıştır bende. Biliyorum şekeri var Vedat amcanın. Bu aralar sağlık sorunları var. Vurmak istesem çok daha etkili şekilde vururdum merak etme. Sen nasıl sevip düşünüyorsan ustayı, bende sevip düşünüyorum. Ancak kuru, boş sevgi benim için yeterli değil. Gördüğümüzü de saygısızlık etmeden yazmak durumundayım. Söylenen söylendi, yazılan yazıldı. Daha fazla deşelemek hem seviyeyi düşürecek hem de konuyu amacından uzaklaştıracaktır. Bu son mesaj olsun lütfen, yazmak istedikleriniz varsa özelden yazışırız. Sevgilerimle...
Sevgili Vedat Amca,samimiyetle söylüyorum ki ben konudan hiçbir şey anlamadım.Anladığım şey burada bazı arkadaşlarla senin aranda geçmişte bir şeyler yaşanmış.Senin gayet basite indirgeyip önemsiz kıldığın o konu her ne ise bazı arkadaşlar tarafından daha sert ve daha kırıcı olarak algılanmış. Konu her ne ise ve hakkında bilgim olmamasına rağmen sana yaşına ve tecrübene duyduğum saygıda ısrar ediyor ve seni bir üstadımız olarak görmeye devam ediyorum.Çünkü benim bu yaşıma kadar öğrendiğim balıkçılık kültürünün özünde ve felsefesinde bu yatmaktadır. Kendi adıma üzüldüğüm şey ise gayet masumane bir şekilde tebliğe uyum konusundaki fikirlerimi yazdığım için bunun diğer arkadaşlar tarafından sana yaltakçılık-yağcılık yapmam olarak algılanmasıdır.Önemle bildirmek isterim ki,sana yaltakçılık-yağcılık vb yapmak yada seni savunmak gibi bir amacım yoktu,karakterimde bu yoktur.Hatta kesin bir bilgim olsaydı uslubuyla seni eleştirmekten de geri kalmazdım.Son yayınladığın bu mercan videosunda bile kurşunu göremeyince şüphelendim ve sana açıkça kurşun nerede diye sordum.Konu gereksiz ama sebebi belli bir şekilde dallanıp budaklandı.Açık ve net olarak görülüyor ki konu bazı arkadaşlar tarafından sadece tebliğ konusu olarak görülmemiş,geçmişte aranızda yaşadığınız sorunla bağdaştırılmıştır. Sevgili Vedat amca,siteye 2008 yılından beri üyeyim.Bırakın geçen 4 seneyi aramızda 1 yıllık geçmişe sahip karşılıklı bir örnek yazışma-sohbetimizi göstersinler sana yaltakçılık yapacağımı kabul edeceğim.Ancak zamanında benden daha fazla sayıda seninle karşılıklı yazışıp takdirlerini bildiren kişiler geçmişlerini unutup sadece bu günü konuşuyorlar ise takdiri sana bırakıyorum. Yanlış hatırlamıyorsam geçen 4 senede bu seninle aramızdaki karşılıklı 2. yazışmamızdır.Bu kadar kısa sürede sana yaltakçılık yapmayı başarabilmem sanırım benim üstün becerimden kaynaklanıyor.Senin avlarını,tecrübeni vs benim gibi takdir edip yorum yapan kişiler yaltakçılıkla suçlanacaksa sitedeki herkes en az benim kadar yaltakçıdır.. Sevgili Vedat Amca,ne yazık ki balık gibi huzur-mutluluk bulmamız gereken bir konuda bile böyle gerginlikler olduğunu,ayrışmalar olduğunu görmek beni gerçekten üzmüş ama şaşırtmamıştır.Tartışmanın diğer taraflarıyla da aramda şimdiye kadar en ufak bir saygısızlık vb bir şey yaşamadım.Hala ısrarla kardeşim,abi demeye de devam ediyorum,edeceğim.Ancak anladığım kadarıyla karşı taraftan özellikle İbrahim abi konuyu tartışmayı gerekli ve önemli bulmaktadır ve İbrahim abi gibi düşünen diğer arkadaşlarda kuvvetle muhtemel tartışmaya katılacaktır. Bilmeni isterim ki bu sana son yazım olmayacaktır ve yeri geldiğinde taraf olmaktan asla çekinmem.Şu an içinse konu tamamen benimle alakasız olduğu için,şahsıma yapılan bir sataşma,haksızlık vb. olmadığı sürece konunun dışında ve tarafsız kalmayı tercih edeceğim.Umarım bu tartışma ve gerginlik bir an önce bitip,herkes gerçek balıkçılık ruhuyla hareket eder ve konu bir an önce tatlıya bağlanır. Sevgili Vedat amca,konu nereye giderse gitsin ve her ne olursa olsun sana saygı duymaya hürmet etmeye devam edeceğimi bilmeni ister,saygı ve sevgiyle ellerinden öperim..
Sen bu kafayla hic bi halt edemen gulum. Tukurmeyle, kusmayla, asarim, keserimle olacak isler degil bunlar arkadasim. Sen musterih ol, biraz sogukkanli, dikkatli inceleyince neyin ne oldugunu sen de goreceksin. Madem amator balikciyiz diyoruz, once medeni insan gibi konusmayi, yazismayi, nazikce fikir alisverisinde bulunmayi, bir elestiri geldiyse de ciddiyeti kaybetmeden, seviyeyi dusurmeden tartismayi bilecegiz. Nezaket, saygi olduktan sonra sonuna kadar en hararetli tartismalari yapacagiz. Kavga etmeden, fikrimizle, kisiligimizle kabul ettirecegiz kendimizi. Yukarida yazdim, tekrar yaziyorum. Benim tartismaya actigim, elestirdigim konu senin, Levent arkadasimizin veya bir baskasinin ozelinde degil, forumun genelinde surmekte oldugunu dusundugum buyuk bir meseledir. Tum gercek amator avcilara saygilarimla..