Mercan avım-Video

Konu, 'Tekneden Balık Avcılığı' kısmında Vedat Abayoğlu tarafından paylaşıldı.

1. arkadyan

arkadyan LEVENT ÇELİK

En İyi Avı:
    çupra..2.4 kğ
    Sevgili İbrahim abi,anlaşılan o ki seninle saygı nedir kime duyulur nasıl duyulur vb konularda anlaşma şansımız yok.Belli ki senin saygı anlayışın benimkinden başka.Şunu bilmeni isterim ki anladığım ve tanıdığım kadarıyla iyi bir insan güzel bir abimizsin.Aynı kibarlık ve incelikle karşılık verdiğin içinde teşekkür ederim.Ancak bazı fikirlerine itiraz edeceğim.

Senin Vedat amcayla olan geçmişini bilmediğim için aranıza girmek yada konuya müdahil olmak gibi bir amacım yoktu.Ben konu sadece tebliğ konusuna geldi sanıp yazı yazdım,Vedat amcayıda aynı düşündüğümüzü sandığım için sadece bu konuda destekledim.Bugün desteklerim yarın eleştiririm ayrı konu.Ancak sende takdir edersin ki eğer bu sitede herkesin yorum yapmasına açık olan bir yerde yazıyorsan konuya-aramıza başka kimse girmesin deme hakkın yoktur.Konuya başkalarının girmesini istemiyorsan özelden yazışsaydın..Hem derdiMİZ diyerek konuyu herkese açık hale getiriyorsun hem kimse araya girmesin diyorsun..Bu nasıl bir tezat..?

Kimseyi kimseye hedef göstermek yada kimseye yalakalık yapmak gibi bir amacımda yok.Aynı şekilde konunun evveliyatını bilme şansımda yok.Çünkü açılan konu gayet güncel olan Vedat Amcanın mercan avı videosudur ve benim gibi sadece videoyu izleyen hiç kimse buradan geçmişle ilgili bilgi sahibi olamaz,araştırıp olmak zorunda da değildir.Ben 4 senedir bu siteye üyeyim Vedat Amca olsun senin olsun bir sürü videosunu-paylaşımını okudum ve bundan büyük zevk aldım.Okuduğum yerlerde senin dediğin kralcılık olayını görmemiş anlamamış olamazmıyım.?Senin yayınlanan bu videoda geçmişte yaşananları dile getirip konuyu başka yere çekmeni de doğru bulmuyorum.Derdin kralcılık-yaltakçılık-Vedat amca vs. başka bir sorunsa başka bir başlık açıp orada tartışsaydın..Eğer sen böyle yapmasaydın biz sadece mercan avı üzerine teknik olarak tartışacaktık.Ama hala haklı olduğunu savunuyorsan Vedat amcanın kralcılık yaptığına dair örnekleri burada bize göstermek zorunda değil misin? Belki Vedat Amca senin dediğin gibi kraldır ve benim gibi birçok kişi farkında olarak olmayarak krala senin dediğin gibi yaltakçılık yapıyordur.Belkide sen sonuna kadar haklısındır.Sen herkese açık bir yerde buna dair örnekleri vermeden sadece açıp okusaydın dersen bütün siteyi taramam gerekecek,bu da herhalde sadece benim için değil herkes için imkansıza yakındır.Yinede en azından birkaç konu başlığı ve örnek yer verirsen memnun olur gerçekten incelerim..

Sevgili İbrahim abi,anlamadığım en önemli şeyi sorayım sana..Diyelim sen örneklerle Vedat amcanın gerçek bir kral olduğunu ispatladın.Bu neyimize yarayacak anlamadım..Yada tam tersi iddaanı ispatlayamadın diyelim..Bu ne işimize yarayacak..Biz neyi niye tartışıyoruz.? Emin ol çoğu kişi bunu anlamamıştır ve merak ediyordur..Açıklamak istersen buradan ya da gizli kalsın diyorsan özelden mesaj atarsan sevinirim..Sende takdir edersin ki,burası bir balık,dolayısıyla sanalda olsa huzur bulma yeridir.Bu vb tartışmaların burda yapılmasının anlamı amacı nedir çözemiyorum. Bu şekilde gergin ve gereksiz tartışmalar olduğu sürece, hele sizin gibi Vedat amca gibi üstadlarımız bu tartışmaların tarafı olduğu sürece ben ve benim gibi bir sürü amatör balıkçıyı bu siteden soğutacağınızın farkındamısınız?

İzmir'den gurbet ellerindeki abime çok derin saygı ve sevgilerimle..

2. Sayın İbrahim Bey;

Bu sizin yazınız
    Benim yazım;
    Sizin yazınız;

Ve bu da sizin yazınız...

Son yazınıza katılıyorum..

Yaltakçı'nın manasını bilen herkese saygılarımla..

3. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Tekrar merhaba Levent kardesim,

Dusunceli, iyi niyetli tavrin icin ben tesekkur ederim. Isterim ki tartismayi uzatip daha da tadini kacirmayalim, konunun geneline bakmaya calisalim.

Fikir verebilecegi dusuncesiyle, Vedat agabeyin NOSTALJIK TURNALAR konusuna yazdigim son mesaji asagiya kopyalamak istiyorum.

Selamlar, sevgiler...

==================================================

Kiymetli Vedat agabeyim,

Sizinle bugune kadar ozelden olsun, genel konular icinde olsun, cok kez yazistik, bircok noktada bana buyuk yardimlariniz oldu, daha ben sormadan anlattiginiz tekniklerle, verdiginiz ipuclariyla bana cok sey ogrettiniz. Bunlarin hakki elbette odenmez. Yukarida Allah var, bunlari gormezden gelmek de buyuk gunah olur.

Beni taniyorsunuz. Bilgiye, hayat tecrubesine ne kadar deger verdigimi biliyorsunuz. Dolayisiyla sahsiniza ve balikcilik gecmisinize olan saygimi, sevgimi acikca buradan yazarak ifade etmem anlamsiz olur, siz zaten biliyorsunuz. Kaldi ki "onu soyle severim, buna boyle saygi duyarim" gibisinden laflarin, yazilarin bende pek degeri yoktur, onun yerine "ne oldugunu karsindakine gostermeye calisma, gorebilen nasil olsa gorur, senin kiymetini bilir, goremeyenle zaten isin olmasin" derim hep kendi kendime.

Bu paylasimlar insanlari birbirine tanitiyor, bir zaman sonra herkes karsisindakinin gonlunu, ruhunu biliyor, balik ustune yazdiklarindan muhatabinin icini okur hale geliyor. Sizin de artik benim icimi okur oldugunuza en azindan inanmak istiyorum.

Baska bir konu altinda onunla veya bununla polemige girmisim, sizin aviniza dair tartismalarda yer almisim, bunlarin hepsi bir yana, ucuncu sahislardan da bagimsiz olarak diyorum ki SIZI AMATOR BALIKCILIGIN KRALI OLARAK GORMEK ISTIYORUM AMA GOREMIYORUM. Diyebilirsiniz ki "sen daha oltayi dun eline aldin, benim omrum balikta gecti, nasil curet edersin de benim avciligimi sorgularsin, yargilarsin? Sen kimsin?"...

Iste tam da bu noktada, musade ederseniz icimdekileri oldugu gibi dokmek, samimiyetle, ictenlikle derdimi anlatmak istiyorum.

Vedat agabey;

Sizi ve avlarinizi herkes gibi uzun zamandir keyifle takip ediyorum. Babamiz yerindeki bir buyugumuz olarak, tonton dedemiz olarak, yarim asiri geckin tecrubesiyle denizin tuzu, kokusu gonlune sinmis bir efsane avci olarak taniyoruz, oyle bildik, oyle seviyoruz. Sizin gibi, Orhan agabey gibi kac tane "baba" dedigimiz, baliga dair ne varsa kendi babamiza sorar gibi iki kez dusunmeden, hesapsizca sordugumuz ustad var memlekette? Bu kadar az ve kiymetli olan bilgi hazinelerinin degerini elbet biliyoruz ama bir yandan da bu iliskiyi tek tarafli bir bilgi akisi, bir tuketim cabasi olarak gormeden, insani bir iliskiyle, dostlukla, muhabbetle surdurup gelistirmenin derdindeyiz. En azindan cogumuzun boyle olduguna inaniyorum.

Fakat hersey iyi giderken, keyifle raporlar okunurken, insanlar birbirinin avini tebrik ederken bir anda ortalik toza dumana boguluyor, limitti, tebligdi derken, kavga dovus, kusluk, darginlik, sonrasinda kilitlenmek zorunda kalinan konular, bir sinir harbi cikiveriyor ortaya.

Lafi fazla uzatmadan, tum samimiyetimle icimi dokmeme izin verirseniz sayet;

Yurt disnda ikamet eden bir amator avci olarak bana yabanci avcilarca "Turkiye'de amator balikciligin Krali kimdir?" diye soruldugunda "Vedat Abayoglu'dur" demek istiyorum ama icim elvermiyor, kendime olan saygimdan diyemiyorum.

Bunu diyebilmem icin;

1. Bir yandan genclere ornek oluyorum derken, diger yandan 40 igneli caparilerle av yapan,

2. Cok sayida, koca koca sinaritleri tutup da nefsini yenemeyip hepsini alikoyan,

3. Tebligle, vicdanla, onunla, bununla yapilan olcumleri asmis, baliga doymus ama avina doyamamis bir buyuk avci, gercek bir Kral gibi davranmasi beklenirken, yarim asir sonra dahi hala sig surtusmelere giren, amator avcilik felsefesiyle degil de insanlarla olan cekismelere enerjisini veren,

4. "Beni elestirin ki hep beraber geliselim" dedikten sonra, tum ictenligiyle icinden geleni soyleyen bir genc kardesimize karsi cok sert bir tutum takinan,

5. Gencliginden bu yana akyalari, orkinoslari, kiliclari avlamis, turnalarin, alabaliklarin kitabini yazmis bir avciyken, daha hala pohpohlanmak, el ustunde tutulmak isteyen, alkis bekleyen,

6. "Baligi keyif icin avliyoruz, balik avini da dostlarla huzuru paylasmak icin yapiyoruz" denilen bir yerde, dostluk cagrilarini duymayan, ustelik biz dostlarla muhatap dahi olmayan, her zaman kendini yukarilarda goren aslan partnerlerine soz soyletmeyen,

7. Foto olsun, video olsun, yaptigi avlarin belgelenmesi sirasinda kolunda, omzunda, degilse sapkasinda, gogsunde illa ki bir taninmis markanin reklamini tasiyan, haliyle ister istemez bizlere "acaba??" dedirten,

8. Velhasili kelam, amator balikcilik diye bildigimiz degerlerden uzak bir goruntu veren, hatta bazen insana "Acaba ben mi amatorlugu yanlis algiliyorum? Benim amatorluk sandigim sey bu degil, bu amatorlukse ben neyim o zaman?" dedirten,

bir SAHTE KRAL degil, gonullerin sultani, ornek avci, ornek amator, GERCEK BIR KRAL gormek istiyorum.

Biliyorum, cok sey istiyorum, ustelik bunlari haddim olmayarak istiyorum. Ama ne yapalim, Krallar boyledir, herhangi biri gibi olamazlar, onlarin istekleri herhangi birinin istekleri gibi yuzeysel, bencilce, doymak bilmezce, maddiyata dair olamaz. Krallarin istekleri yucedir, askindir, felsefeye dairdir. Ve insanlarin Krallarindan bekledikleri de boyledir...

Sizi uzmek istemedigimi fakat icimden gelenleri en acik haliyle paylasmak zorunda oldugumu umarim anlamissinizdir. Her seye ragmen kalbimizde ayri bir yeriniz vardir ve hep olacaktir.

Saygilarimla ellerinizden operim...

4. Bandırmalı

Bandırmalı mustafa

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    karagöz (1,500gr)Kırlangıç (2kg) Minekop(3kg) Levrek (2kg)
    selamlar yavuz:) artık bizim dilimizde söylemekten tüy bitti ama yinede yapan yapacağını yapıyor kardeşlerim düşüncelerime tercüman olmuşlar benim :) ne abalıyla ne abacıyla kimseyle bir alıp veremediğimde yoktur hatta bu raporuda bana göre harikadır ve bundan sonra böyle videolu raporlar yayınlamasını tavsiye ederim :) ama arada yazdığı şaka yollu mesaj buralara sürüklemiş olayı olsun bu konudanda herkez kendine bir pay çıkartırsa buda kazançtır ;) esas mesele vedat abinin avlanma şekli ve kendi hırsına yenik düşmesi diyebiliriz daha öncede çok güzel avlarım var ama yayınlamaya çekiniyorum demişti ama aldığı eleştiriler yüzünden yayınladığına pişman olmuş ama yinede yapacağından geri kalmayan kafasına eseni yapan bir kişiliği var işte biz o kişiliği değiştirmesini istiyoruz yıllarca ama nafile :eek: toplumda bazı insanlar vardır örnek alınır gıpta ile bakılır onun saç modelini giyimini kuşamını taklit ederler onun gibi olmak isterler buda bunun gibi birşey forumdaki üyelerin yüzde doksanı vedat abinin yaşadığı bir ortamı hayal ederler bende dahil :) forumların hepsinde üstad diye anılan böyle bilge insanların herkesin örnek aldığı kişilerin topluma iyi yönde mesajlar vereceği yerde 40lı çapariyle av yapması bazende limitleri aşması sence ne kadar doğru bir hareket :p herkez yakalanan balıklara bakıyor yavvv kardeşim birde bunun avlanma şekline bak :eek: istersen sen bi dene bak bu avları 40lı çapariyle tuttum deyip bir rapor aç bakalım ne olacak:confused: sana bir örnek vereyim vedat abiye bir paye verilmişti bir nevi onur nişanı gibi üstatlık payesi bir avından ötürü geri alındı ki birde kendini onun yerine koy o toplumda o duruma düşmek istermisin işte bizler o durumları tekrar yaşamasın diye arada bir dost tavsiyesi bunları kendisine hatırlatırız :)

5. Aleykümselam Mustafa.

Şu tespitine kısmen katılıyorum. "esas mesele vedat abinin avlanma şekli ve kendi hırsına yenik düşmesi diyebiliriz"
    Katılmadığım ya da emin olmadığım taraf "yenik düşme" meselesi.
    Eleştirmek isteyince sizden ve diğerlerinden çok daha fazla cümleler de kurabilirim sanıyorum. Fakat;
    Bu abi bütün bu özellikleri sayesinde zirveye gelmiştir. Bu yaşından sonra kimsenin gücü onu değiştirmeye, budamaya, "adam etmeye" yetmez. Çok çok küstürür uzaklaştırırız, sonra zil takıp oynarız.
    O halde neden böyle davranıyoruz? En büyük husumeti olan kişi susmuşken, hiç bir somut ve müspet sonuca ulaşmayacağı görülürken neden kraldan çok kralcılık yapıyoruz.

Mesele benim kimseyi savunmak ya da kimseye sataşmak istememden başlamamıştır. Topunuz bana küsseniz de düşüncem budur. Daha evvel batıkta bilmem hangi balık olmazmış diye bir başkasına yalancı deyip saldırdıklarında da bu arkadaşlara aynı tepkiyi vermiştim. Ama o zaman bana kimse yaltakçı veya gulüm gibi hitaplarda bulunmadığından kırgınlık olmamıştır. Tükürdüğümü yalamam. Tükürüğümün önüne suratını koyanlar düşünsün.

6. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Asagidaki iki mesaj (ilki Vedat Abayoglu'na, ikincisi Zipkinci Ibo'ya aittir), konu butunlugu saglanmasi amaciyla, Sayin Vedat Abayoglu'nun "Nostaljik Turnalar" konusundan kopyalanmistir.

====================================================================================================-

Sevgili İbo

İlkönce şu noktayı bir belirteyim.

Nuri,sen,Bandırmalı ve Volkan

Ben sizlerin iyi insanlar olduğunuzu forumdakilerin hepsinden daha iyi biliyorum,bu fikrim siz bile değiştiremezsiniz.

Detaylı yazmışsın elbette beni iyi tanımaya başladığına dair nüanslar var.

Ama bilinizki bugün oltayı eline ilk alanada,ustasınada ,meraklısınada,velhasıl balıkla uzaktan,yakından ilgisi olana hep aynı duyguyla yanaşırım,bunda faydalı olabilmek,ona balık tutmayı öğretmek yada pekiştirmek duygularının özü vardır.

Beni burnu büyük sanmayınız ama,benden öğreneceğiniz yada bu derece her alternatif balık avıyyla ilgili faydanabileceğiniz ikinci bir şahısı bulamazsınız,hayatınız boyuncada bulabileceğinizi sanmıyorum.

Yanlış anlamayın ben balıkcılık olgusunun tüm alternatflerini kasdediyorum.

Tahir üstadın TRT belgeselindeki kalamarla sinagritr vdeosunu izledim dün.

Adam nerdeyse yan dönüp kalamarın ğneye takılmasını gizler çabadaydı.Bumudur faydalı olmak.

Yakında video çekimlerini tam manasıyla oturttuğumda neleri nasıl ve net olarak,hiçbir şüpheye meydan vermeden sizlere sunacağımı göreceksiniz.

Gelelim beni tenkit ettiğiniz ortak kanaatlerinize.

Şu 40 iğneye kafayı taktınız.

Benim gizli saklım yoktur.Uygulamış ve anlatmışımdır.Ama kimin ne yaptığını siz bilemezsiniz zira işi kitabına uyduranları anlayamazsınızki,zira bu işi iyi bilmiyorsunuz.

Sennura anlattım sizede anlatayım

1)Ben trofe avcısı olarak ortaya çıkan bir avcı değilim.Ancak elbette bu işi hemen herkesten iyi bilirim ve arada yaparımda.

,2)Trofe avcılığında suni yemler,randımanı ne olursa olsun bir canlı yemin şartlar uygun olduğunda,yerini tutamaz.

Dolayısıyla canlı yemlik balık tutabilmek trofe balık avcısının baş uğraşısı ve kimi zaman fiili trofe avı kadar zamanını alan bir uğraşıdır.

Denizler artık o kadar verimsizki,yemlik balık tutabilmek için elinizde 10-15 iğneli çapariyle uğraşısanız komik durumda kalırsınız.

Çaparimi kendim yaparım,FC misina kullanır muhtelif nerdeyse sonsuz uzunlukta sim,floş tüy kolleksiyonumdan itina ile seçer ve bağlarım.

Bilindik svrice ustalarına çapariyle nasıl balık avlanır ben öğrettim ama şimdi pişmanım.

Saroz avlarımıza malum devam etmekteyiz.Ama içimde tutamadım,konu açıp sizlere yeni eşsiz avlarımı sunmaya çekindim,tenkitlerinizden korktum.

İşte bu avlarımızda,o devasa merada(av alanımız çok geniştir)yemlik balık yakalamak için çapari yapmıştım,ilk ve tek göz denememde bu balıklar geldi.

Bu ne senn ne benim nede başka bir avcının asla tekrar görebilecekleri bir av olmayacak şekilde gelişmiştir.

Nedenmi

Melina (İstanbul Mavi Kanal pab uç izmariti)nin 2,si belki 4'ü falan birden oltaya gelmiş olabilir.Ancak bu balık bir çapari hedef balığı değildir.

Ancak dediğim gibi emsali görülmemiş oranda tüm iğneler dolmuştur,bu enteresan durumu sizlere aktarmak istedim,olay budur.

Kaldıki tebliğe uygun bir avdır zira tebliğe göre çaparide iğne sayısı sınırlaması yoktur.

Ben Kral olma niyetinde bir adam değilim.

Haşa ne demek kral olmak

Ama sizlerin bir büyüğü bir abisi,bu balık işinde sorabileceğiniz bir kaynak olma niyet ve çabasındahyım.Bundada başarı sağladığımı sanıyorum.

Sizlerle ilgili tek menfi kanaatim,abiniz hatta babanız yaştaki bir adama üstelik bugüne kadar her sorduğunuzu büyük bir heves ve keyfle yanıltlayan yardımcı olabilmek amacıyla çırpınan bir büyüğünüze,kimi zaman sizlere oğlum diyehitap edecek kadar yakın gören biirisine ,saygısızlığa varabilmesine ramak kalmış şekilde hitapta bulunmanız bunu sayfalara dökerek ortaya koymanızdır

Helede bohçacı tabiri.

Takdir sizin,süngüm düşmüştür,ne derseniz deyin ne yazarsanız yazın

Sevgiler

================================================================================================

Muhterem Vedat agabeyim,

Ilginiz, nazik yanitiniz ve de aciklamalariniz icin sagolun. Inanin, bu sagduyulu yaklasiminiz, ogretici tavriniz ile hepimize ornek oluyorsunuz.

Takdir edersiniz ki insanin tenkit edildiginde sakin ve duyarli davranabilmesi kolay bir sey degildir. Boyle zamanlarda karsisindakileri kirmadan, gucendirmeden meseleleri aciklamak, kendini anlatabilmek bir erdemdir diye dusunurum ve sizin bu davranisiniz gibilerini de ornek almamiz gerektigine inanirim.

Bazilari bizim tenkit ettigimiz hususlari algilayamadiklari gibi bu soylediklerimizi de farkli yorumlayabilirler, fakat bunun bir onemi yoktur, onlarin seviyesine inmeye niyetimiz de yoktur. Benim icin onemli olan sizin beni anlamis olmanizdir ve bu beni fazlasiyla memnun etmektedir.

Capari mevzundaki aciklamalariniz icin ayrica tesekkur ederim. Bunu da boylece ogrenmis olduk.

Zaman zaman bizlerin kafasinda kuskuya neden olan diger hususlari da temize izale etmek adina, mumkun olursa sayet, yeri geldikce sizden iki satir yazi, degilse bir fotograf veya video kaydi gorebildigimiz olcude sevincimiz artacak, bu ise daha bir sevkle sarilacagiz. En azindan ben oyle olacagimi dusunuyorum, arkadaslarimin ve agabeylerimin de farkli dusunmedigini tahmin ediyorum.

Yakin gelecekte koca koca sinaritlerin oltaniza takildigini, akabinde tarafinizdan saliverildigini izleyebilecegimiz video cekimlerinizi dort gozle bekliyorum. O goruntuler inanin ki en cok beni sevindirecek.

Tekrardan belirtmek isterim, haddimiz olmadan bazi noktalari elestiriyor olmamizi saygisizlik olarak algilamadiginizi gormek beni mutlu etti. Gercek sayginin, sevginin ne oldugunu da boylece beraberce gostermis olduk zannederim. Eksik olmayin..

Saglik ve huzur diliyor, ellerinizden opuyorum…

7. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    hooked hooked
    Jak Boeno ne diyor muhabire umarım burasını noktalamadınız.
    bir başka üstad ne diyor muhabire, ben balığımı kıskanırım, tekneme kimseyi almam.

Ben ne diyorum herkese;Gelin ne olursanız olun gelin ne sorarsanız sorun ben hepsine hazırım.

Ben haşa Mevlanacılık yada Polyannacılık oynamıyorum sadece içimden böyle geliyor ve hepinizi sevmeye,faydalı olmaya çalışıyorum

Olayın özü budur.

Sevgiler

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 1 Haziran 2012
  8. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Başka bir ustanın yazdığıda aklıma geliverdi,demin atlamışım.

Benim caddelerim,sokaklarım vardır.Ben oralarda avlanırken bir tekne yanıma gelmeye kalkarsa uzaklaşırım,oraları belli, etmem gibilerinden bazı laflar.

<Lütfen madem medenice bazı şeyleri tartışacağız bu yazdıklarıma bir cevap veriniz.

Sevgiler

9. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    “Seni gidi düzenbaz seni. Dinamitin fitilini ateşleyip sırra kadem bastın. Azcık herif ol herif. Madem sordun bir soru cevabına da aynı yüreklilikle karşılık vereydin. Hiç olmazsa he diyeydin, yahut yok diyeydin iki satır yazıyla. Ama yok, sen kaçmayı/saklanmayı tercih ettin. Uğursuz, lanet olasıca herif.”:mad:

Ben olsam aynen böyle derdim, belki fazlasını da. Ve de haklı da olurdum.

Ancak dostlar,

kardeşlerim bilin ki ilk mesajdan sonra internetim kesilmiş.:eek: Nasıl, neden olduğunu sabah işyerindeyken evden aradıklarında öğrendim. Güya telekomcuyuz ya, babam hemen telefona sarılmış. 80 yaşında bir çınar; gururum, arslan babam.;) “hele bir bah neyse televizyon yayını yoh, interinet yoh ecep ne olmuş?” Önce, Pamuk dedemin sabotaj yaptığına hükmettim.:p 64 yaşında bir dev; gururum, gözağrım.;)

Fakat, sorduk-soruşturduk sokak arasında yapılan kazıda fiber kabloya zarar verilmiş. Aman internet yaman internet deyu ortalığı velveleye verdik tabi. Hatta bir arka sokakta Network müdürümüz de aynı duruma uğramıştı. Kendisi de özellikle konunun takipçisi olduğu halde anca bugün akşam saatlerinde arızanın giderilmesinde muvaffak olundu, çok şükür. İnanmayana adres bilgisi bilem veririm, sorsun/soruştursun, doğru mu diye. Hemi vallah, hemi billah durum bundan ibaret.:eek:

Eee, tamam geç bunları, ne diyon geveleme, sadede gel gubani?:cool:

Ne diyem, ne söyleyem dostlar hayırlısı olsun. Allah şen etsin. Çevreye verdiğimiz rahatsızlıktan ötürü özür dileriz. Gerçi bir ufak zelzele olmuşsa da Allah’a şükür yıkılan dökülen yok. Volkan kardeşim yüreği büyük adam, incinse de yaralarını tez sarar. Pamuk dedem sabotajdan aklandı bundan büyük saadet mi olur.;)

İnternet bir daha böyle yaparsa onun da canı cehenneme.:mad:

Selam ve sevgilerim siz sevgili dostlarıma.;):)

10. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Biz de sizi seviyoruz Vedat agabeyim. :) Soze, yaziya dokmeye gerek var mi? Siz bizi anlamissiniz zaten, daha ne isteyelim..

Ustadim; sizin oyle avlak saklayan, gizli gizli av yapan birisi olmadiginizi herhalde herkes biliyor. Avlariniz oyle olsaydi fotografi, videosu boyle olmazdi zaten. Oyle degil mi?

Bu hususta tartisilacak birsey yok zannedersem. Varsa da buyurun, bize yol gosterin, dilimiz doner, aklimiz yeterse biz de soyleyelim neyse fikrimiz. Yani medeni tartisma her zaman faydali olur, hic olmazsa yeni fikirler uretmeye yarar. Tartisacagimiz daha cok konular, yorumlar olacak insallah. Fakat simdi icin, bu noktada, sizin bu yapici, olgun tavriniza karsi bize susmak duser. :)

Saygilarimla..

Hosgeldin Nuri abim. :) Vallahi anlamadim abi, ben miyim duzenbaz? :) :)

11. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    İbrahim abi, sana değil, kendine demiş. Ben olsam sizin yerinizde, kendim için böyle düşünürüm demiş. :D
    Nuri abi, güzel sıyırmışsın durumdan ama helal olsun. :D
    Pamuk dede de aklanmış, daha ne ister insan. :D

Pamuk dedenin ellerinden öperim, sevgilerimle... :)

12. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Abiler, canlar.;)