Mercanlar,Karagözler İstakarozlar Assos güzelleri

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Vedat Abayoğlu tarafından paylaşıldı.

1. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Tebrik ederim Barbunya bile gelmiş, harika balıklar.

2. SazanAvcisi

SazanAvcisi Enes Bozkurt

Favori Kamış:
    liffea carbon 4.20 spirit surf Liffea Turna Fress 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Salina 2 1600 Okumuma Trio 30S 12 kilo Cekerli
    En İyi Avı:
    Kısmetse lüfer;istavit 6 kilo ;izmarit 11 tane :D;kırlangiç 1 tane;sazan bıyıklı 1.5 kg;1 tane gümüş
    vedat abi davulcular 1 yada 2 kere denk geldigim oldu asil ben tesekur ederim :D

3. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Volkan

Kısaca durum şudur.

1)Ben kolay avların adamı olmadım olmayacağım.
    2)Yaşım,fiziki kabiliyetimin artık kısıtlı olması umurumda değildir.Önemli olan yüreğimdir.Sesine uyacağım,kalsamda başıma birşey gelsede devam.
    3)Sadece tek bir av şeklini benimseyipte,diğerlerini balıkcılıktan saymayanların,etkinliğinin uzun süreli geçerli olamayacağını göstermeye azimliyim.
    4)Bütün olanaklarımla,bir daha asla başka platformlarda yer almadan artık tamamen buradayım.
    Neler yapacağımı neler anlatacağımı,ne denli aktif olacağımı,sizlere nasıl ve nekadar yardımcı olabileceğimi herkes bir daha öğrenecektir.

Bazı yazılarımda esas olanın,kişinin eşi ve işinin ön planda olması,bunların asla ihmal edilmemesi gereğinden bahsetmişliğim vardır.

Bu bakımdan aile yaşantının müsade ettiği oranda bu güzel hobini gerçekleştirmen esastrı.
    Ben ise sizler ne kadar ve oranda benden birşeyler arzu ederseniz onları behemahal yerine getirmek çabasındayım..
    Bana rahatsızlık olmaz,yük olmazsınız,ayıp etmezsiniz,velhasıl kendimi sizlere amade ettiğimi net olarak kafanıza kaydetmelisiniz.

Hep bekliyeceğim.

Sevgiyle kal

4. sefatoyer

sefatoyer Sefa

En İyi Avı:
    Levrek 3.400,Kofana 42 cm.,Sazan 7.300,Kaba Lüferler,Palamutlar..
    Tebrik ederim Vedat abicim:)
    Fangri,zihnimde özellikle yer edinmiş,özel türlerimden birisi.Henüz çıplak gözle hiç görmemiş biri olarak,ilk fotoğrafta beni derinlere daldırdınız,sağolun,varolun:)

5. seyyah38

seyyah38 Hamza Doğan

Bu haksızlık ama; Bu resimleri gördükçe ızdırap çekiyorum. Avlarınız Daim Olsun.

6. UZM-36

UZM-36 Mahmut Ç.

Favori Kamış:
    Okuma Alümina 240 cm spin kamış - energy carbon 3 m -lineaeffe 2.10 m spin kamış
    Favori Makine:
    Okuma Octana OT-40 8 bilyeli
    En İyi Avı:
    (CEYLAN PALAMUTU 1.250 KG) (LÜFER 1 KG) (LEVREK 1.KG ) (SAZAN 53 cm)
    Tebrikler sayın Vedat abi, partnerinizle birlikte çok güzel ve bereketli bir av geçirmişsiniz, imrenmemek inanın elde değil, böyle güzel ve bereketli avlar bizlerede nasip olur inşalla, avlarınız daim ve bereketli olması dileklerimle, Rasgelsin.
    SAYGILARIMLA...

7. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Evet sevgili Hakan o bir barbun,arada gelir geçenlerde çok daha irisini aynı yerden yakalamıştım.

Sevgiler

8. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Valla az çalmadılar tepemde;)

Sevgiler

9. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sanırım sevgili sefa,ocak ayı gibi bunlardan ve çok daha irilerinin peşinde olacak ve illakide tutacağım.

Yeni teknemizin bağlı olduğu bölge özellikle o aylarda önemli akıma uğrayıp av veren bir yer.

Diğer bilgisayarımda hayli resimlerim var fangrilerle, sana daha güzellerinin resimlerini yollayacağım.

Sevgiler

10. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Ya sevgili Hamza gelirsin yanıma şansımızı deneriz,ne dersiSevgiler

11. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Bulunduğunuz bölge böylesine güzelleri sizlere her zaman verebilecek niteliktedir sevgili koutanım.

İlgi ve yorumlarınıza ayrıca teşekkür ederim.

Sevgiler

12. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Ne güzel laflar bunlar sevgili Mehmet.

Doğrusu beni çok mutlu etmektesiniz.

Hepinize gönlümde yer vardır,emin olunuz.

Sevgiyle kal

13. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Caner

Masa başı işlerden hayli zamandır uzak olsamda,senelerimde böylesine çalışmalarla geçmiştir.
    Böylece emekli olabildim.Esas olan,içinizdeki bu tutkunun azalmasına hiç meydan vermeden devam etmektir.

Yorum ve görüşlerin çok doğru.

Denizle şaka olmaz deyimide çok doğrudur.Arabada bir,iki aksaklık tolere edilebilir,ancak denizde bu olmaz.Anında büyük tehlikelerle denizin ortalık yerinde kalabilirsiniz,hemde hiç olmadık pozisyonlarda.

Sevgiyle kal

14. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Volkan

Faydalı olabilmek herzaman mutluluğum olmuştur.Özel mesaj kotam hep dolar,arada boşaltırım.

Geçen şubatta 3 gün kaldım,bu kerede aynı süre kalabilirim.Yeterki levrek olsun.

Geliş tarihim net değil.Olduğunda yazarım.

Sevgiyle kal

15. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Haklısın sevgili Kadir.

Keşke senin gibi hevesli,tutkun becerikli ve bilgili bir levrek atçekciside olabilse.

İlgi,yorum ve temennilerine teşekkür ediyorum.

Sevgiyle kal

16. zeppelin

zeppelin Bülent

Tebrikler, çok güzel av olmuş Vedat Abi. Takımlar hakkında biraz bilgi verebilirseniz sevinirim. Saygılar.

17. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Bülent

Sağol,elbette veriiririm.

Burada esas olan kösteklerin bedene çokca dolanmamasını temindir.

Zira bedene yapışan bir köstek avcılığından çok şey yitiirir.

Ayrıca Hani gibi bela balıklar koca ağızları açık,döne,döne gelerek kösteğin canına okurlar.

İnce takımlar hayli avcı olsalarda köstek bozulmaları bedene dolanmaları sıkca olur ve avcının canını sıkarlar.

Peki öyleyse ne yapmalıyız.

Hazır satılan boncuklu aparatlar vardır.3 fırdöndü barındıran bu aparatlar,bir miktar kösteği bedenden ayrıda tutarlar,üstelik kösteğin bağlandığı ortadaki fırdöndünün,gerek kendi ekseni etrafında ve gerekse beden etrafında dönme kabiliyetleriyle istenmeyen köstek bozulmalarını azaltırlar.

Ancak her köstekte 3 düğüm atılması sebebiyle yapılmaları daha uzun sürer,üstelik beden üstünde haddinden fazla düğüm atılmalarına sebep olup bedeni zayıflatırlar.

Şöyle yaparsanız daha işlevsel ve sağlam bir takım elde edersiniz.

Stoperler satılmaktadır.Beden misinnanızın kalınlığına uygun bir nosunu alınız.
    ilkini geçiirip güzelce beden üstünde kaydırarak gerekli yerde sabitleyiniz.Bunun için stoper tutsada Pattex yapıştırıcısı ile kalması gerekli yerde sabitleyiniz.
    Sonra kullanacağınız sağlam küçük bir fırdöndüyüde bir uç halkasından geçirerek stopere gelmesini sağlayınız,tekrar bir stoperi ilki gibi geçiirip yanlarına getiriniz.İki stoper arasında kalan küçük fırdöndü,stoperlere tam yaslanmamalıdırki,icabında beden etrafında rahatca dönebilsin,kontrol ediniz.

Kaç köstek istiyorsanız o kadarını aynı şekilde yapıp,boşta kalan fırdöndünün diğer halkasınada kösteğinizi bağlayınız.

Ben arada böyle yapsamda aradada Yo-zuri Mirage FC misina kullanarak bu sert misinanın avantajlarından faydalanırım.

Serttir bedenden ayrık durur,görünmezdir,kalınca kullanılmasında zarar olmaz,yalnız düğüm atılması ve düğümün tam oturması zorcadır,azıcık uğraşınız hallolur.

Sevgiler

18. zeppelin

zeppelin Bülent

Cevap için çok teşekkür ederim. Köstek dolanması gerçekten can sıkıcı olabiliyor. Geçen gittiğimde paternoster düğümü ile takım yapmaya çalıştım.
    http://www.youtube.com/watch?v=olaM6o4LwT0&feature=relmfu
    Videodakinin iki köstekli olanını. Balık yakaladım. Ancak onda da dolanma problemi oluştu.

Anlattıklarınızdan hareketle, köstekler arasına fırdöndü ile takım hazırlamak bu problemi çözebilir. Sistem dolayısı ile yem bedenden uzaklaşacaktır da. Ancak sistemin handikapı görünülürlüğünün fazla olması olacaktır. O da FC misina kullanılarak bertaraf edilebilir.

( Bu arada bu düğümü, çok daha önce sizin anlatımınızdan öğrendiğimi de belirteyim. Şemsipaşa şok düğümüydü galiba. )

19. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Şemşipaşa şok düğümü iki aynı yada farklı çapta miisinayı birleştirmekte kullanılır.Bu düğümün avantajı sağlam olmasının yanısıra kolayca atılması,misina uclarının sıfırdan kesildiğinde asla atarken takılma yapmamasıdır.

Mamafih videoda gösterilen düğümle atılma benzerliği taşımaktadır.

Bu örgülü düğümün aslında yararlı bir düğüm şekli olduğu kabul edilmiştir.

Ben bu konuları sırası geldikce sizlere anlatacağım ve videolayacağım.

Paternoster düğümünün ayrıca sıfır uzunlukta kullanılarak özellikle Drop Shot yönteminde ana bedene kandırıcının ucundan yapışık bağlanmasındada kullanıldığınıda belirtmeliyim.

Sevgiler

20. sefatoyer

sefatoyer Sefa

En İyi Avı:
    Levrek 3.400,Kofana 42 cm.,Sazan 7.300,Kaba Lüferler,Palamutlar..
    İnş,beklerim:)
    Hocam Fangrilerden biraz bahseder misiniz?Akışlarından,karakterinden.Sanırım kırma mercana göre sayıları çok daha az.
    Şimdiden teşekkür ederim,saygılar:)