Mercanlar,Karagözler İstakarozlar Assos güzelleri

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Vedat Abayoğlu tarafından paylaşıldı.

1. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Elbette bahsederim sevgili Sefa

Bahsederken bir takım kitabi tanımlamalara değinmeyeceğim.Sadece gözlemlerim neticesinde,nasıl bir balıktır,ekenomik ve av değeri nedir,göçlerini nasıl yapar,nereleri daha çok severnasıl yakalanır anlatacağım.

Bu harika balık mercangiller arasında en büyük boyuta erişebilen,lezzetli ekenomik değeri üst seviyede bir balıktır.
    Kimi fertleri 10 kg ve üstüne çıkabilir.

Özellikle kayalık dip yapısını sever.

Hayli derinlerdede,kimi zaman birkaç kulaç sulara kadar girerek av verir.

Oltacıların gözde balıklarındandır.

Av yönteminin hemen her türlüsüne cevap verir.

Örneğin jigle,yemli dip takımlarına,pareketeye,arada sırtıya bile itibar eder.

Çapariyle dahi birkaç kere 500 gr civarındaki bireylerini yakalamışlığım vardır.

Yeme hışımla saldırır ve illaki yakalanır.Çoğu kere iğneyi tamamen yutarda.

Sabahlarıda oltaya geliyor olsada özellikle akşamüstü saatlerinden başlayarak tüm gece boyunca av verir.

Behemehal kayalık diplerde aranmalıdır.

Uygun Jiglerle,mesela Kabura,İnchiku gibi kalamar emitasyonlarına,yani nispeten daha hafif jiglere itibar etsede,son Çanakkale avımımızda görüldüğü gibi 300 gr'lık bir jige bile atlayabilir.

Yem olarak mamuna,kalamara,boru kurduna tekeye,karidese bayılır.Bence sardalye onun için ikinci derecede düşünülmelidir.

Ogün tutulmuş güzelce fileto kesilerek kullanılan beyaz yemlerede istekle atlar.Kolyoz,uskumru bu yemler arasındadır.

Mehtaplı ve yatık havalar en ideal av saatleridir.

Derinden,sığa ve tekrar derine yaptığı kısmen bölgesel göçleri vardır.

Sivri dişli parçalayıcı dişlere sahip bu balığın,en belirgin fiziki tanımlaması,kuyruk uçlarındaki birkaç santim uzunluğunda olabilen beyaz kısmıdır.

Maalesef çokca dişi trançayla karıştırılır.Oyşa dişi tranca ona benzesede kuyruk uçlarındaki beyazlığın tek kuyruk ucunda bulunması ayırıcı özelliklerini başında gelir.

Özellikle,Ocak ayı içinde,açık kuzey Ege sularından,nispeten daha sığ bölgeler içeren kıyılarımıza yakın bölgelere en iri bireyleri yürür ve av verirler.

Aralarında pekala on veya daha üstü bireyler bulunabilir.

Bu sene peşlerinde olacağım ve Saroz Trofelerine bu balığıda katacağım.

Velhasıl aklıma ilk gelen noktalar bunlardır.

Sevgiyle kal

2. sefatoyer

sefatoyer Sefa

En İyi Avı:
    Levrek 3.400,Kofana 42 cm.,Sazan 7.300,Kaba Lüferler,Palamutlar..
    Engin bilgilerinizi erinmeden,üşenmeden bizimle paylaştığınızdan ötürü,ne kadar teşekkür etsem inanın azdır.Kendimi çok şanslı hissediyorum :)
    Fangrinın tanımsal özellikleri,yapısını yıllardır incelemekteyim,Son derece güzel,eşsiz türlerden biri.Resim Öğretmenliği öğrencisi olduğumdan,türlerimizin tek tek tanımsal özelliklerini yansıtan,bire bir/fotoğrafvari bir çalışmanın içerisindeyim.Sizin resimleriniz,türü incelememde ve anatomik özelliklerini anlamamda en değerli fotoğraflardır.
    Umarım bir gün banada kısmet olur.
    Çok sağolun,saygılar..:)

3. sabitburak

sabitburak Sabit Burak GÖÇOĞLU

Çok güzel bir av olmuş Vedat Baba,

Yanlış hatırlamıyorsam sizinle Karaköy Kısık'ta tanışmıştık seneler önce ben o zamanlar dip sırtısına özellikle sinarit avına merak salmıştım, önerileriniz çok yardımcı oldu.

Ben de bu kış sizinle ava çıkmak istiyordum size 1-2 hafta öncesinde bildirmek kaydıyla müsait olursanız sizinle balığa çıkmaktan çok mutlu olacağım özellikle jig ve dip sırtısındaki uzmanlığınızı canlı görmek ve biraz birşeyler öğrenmek isterim.

Nice güzel dostluklara ve balık avlarına.

4. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Tebrikler sevgili üstad balığı kırmışınız.:) bu işi çok iyi bilen sevgili en yeni partnerin Efe kardeşimiz hayırlı olsun,:) valla çok şanslısın ben böyle çok yönlü bir partner bulamadım, artık partnersiz çıkıyorum,:) sen de kendisini çok sevmişsin bu kardeşimizi değiştirme, dediğine göre sana her zaman yardımcı olacaktır, yeni avlarını güzel raporlarınızı bekliyoruz sevgiler hoşçakal.:) :) :)

5. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    İlgi ve yorumlarına teşekkürler sevgili Orhan Baba

Efe gerçekten benim için iyi oldu.O istediği müddetce birlikte avlanırız.

Hatta onu dün Kabatepeyede götürdüm,jigging yaptık,inanılmaz balıklarla boğuştuk.

Sevgimle kal

6. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Sabit

Seni net hatırlıyamıyor olsamda,neticede faydalı olabildiğimi anlamak beni sevindirmiştir.

Benimle balığa çıkmak kolay bir iştir.

Herzaman beklerim,ne sorarsan anlatır,ne istersende gerçekleştirmeye çalışırım.

Sevgiler

7. EFE Ruhi

EFE Ruhi Ruhi EFE

En İyi Avı:
    Elimdeki Sinarıt
    Hocama

Vedat Hocam. Hakkımda yazdıklarınız çok güzel. Beni onore ettiniz. Balık avcılığına olan tutkunluğum bilgi, beceri ve tecrübelerinizle sonsuz zevkli avcılıklara döndü sayenizde. Size dua etmeme kızıyorsunuz ama yine ediyorum. Allah sizden razı olsun değerli av saatlerinizi ve günlerinizi benimle paylaştığınız için. Umarım benden bıkmazsınız çünkü ben sizin gibi bir değerli hocayla değil av yapmak denize çıkmaya bile doyamam. Bilgi ve tecrübelerinizi o kadar güzel ve açık kalplilikle paylaşıyorsunuz ki size Hocam dememek imkansız. Benim için yazdıklarınız ve yaptıklarınız için çok teşekkür ediyorum Hocam. Nice güzel avlara.

8. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Efe

Forumuza üye olman sevindirici.
    Burası tüm sair forumların toplamından daha büyük bir platformdur.
    Üstelik ilk kurulmuş olanııdır.
    Halihazırdaki sair forumların hepsi buradan kol salmışlardır.

Seninle av arkadaşlığı yapmaktan keyf aldığımı elbette hep tekrarlarım.
    Sende bu heves ve istek olduğu sürece nice avlara imza atarız.

Sevgimle kal