Mersinde Bir Doğa Katliami !!!!!!!

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Wetblue tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. denizci07

denizci07 ramazan günay

Favori Kamış:
    penn-şekspir
    En İyi Avı:
    8,5 kg grida
    trol sezonunun açılmasını bekleyen ve tamamı kuruluşlarda çalışan insanlar vardır bunların balıkla vs hiç işleri olmaz bi şekilde belli mevkileri işgal ederler zaten o trolcu sezon başlarken evrak kaydı için gider işini hallederken derler amann haaa filan müdür balığı çok sever. fişmekan şef şunu sever
    neyse haftanın 1-2 günü giderler kasalarını alırlar
    tarım bakanlığı bölge md leri sonra liman başkanlığı çalışanları başka filan ........ bi balık yesek- hay hay baş üstüne bot gider 2 kasa alır gelir sistem böyle çalışıyor
    bu ülkede tarım bakanlığına bağlı su ürünleri kontrol ve denetleme birimi her bölgede mevcut o adam oraya neden geldiğini bile bilmez o kadar sabahın köründe limanda ihale yapılırken bulundum HİÇ ELİNDE CETVELLE BALIK ÖLÇEN BİRİNİ GÖRMEDİM 10 yıldır görmedim

2. ufukkula

ufukkula ufuk

En İyi Avı:
    Henüz yakalamamış olduğum
    Keşke ben bakıyorum dese! Tarım bakanlığı sahil guvenliğe...Sahil guvenlık jandarmaya..onlar tarıma..hatta bazen deniz polisine..kımse sahıplenmiyor birşey oldu mu.

3. Wetblue

Wetblue CUMHUR

Favori Kamış:
    DAIVA ST.9070 + ALBASTAR-Target 1,80 Two Piece
    En İyi Avı:
    Lagos 7,5 kg.
    Dostlar Bu Habere Tepki Vermeyecek Aramizda Kimse Olmadiği Bellidir. Benim Sorum şimdi Site Yönetimine............. Elbirliği Ile Ne Yapabiliriz?
    Doslukla Kalin................

4. ACARALPER

ACARALPER ALPER ACAR

Favori Kamış:
    KASNAK OLTA
    En İyi Avı:
    500 gr ÇİPURA
    Yapılanların hepsini çok başlık altında toplayabiliriz. Adamsendecilik, vurdumduymazlık, sorumsuzluk, cehalet v.s. v.s. Sonuç olarak her taraftan açık söz konusu. Burak'ın dediği gibi. Bazı kurallar konulmuş ancak onları denetleyecek herhangi bir mekanizma yok(gerçek anlamda). Normalde bu teknelerin avlanma zamanları kullnadıkları ağların uygunlukları hatta çalışan personeli işbilirliliği dahi kontrol edilmeli. Bu kontroller yapılmadığı gibi birde arkadaşlar yasak bölgelerde bile rahat rahat avlanabiliyorlar. Aslında yaptıklarının o kadar farkındalar ki kimisi sahil güvenlik tarafından yakalanacağını anladığı anda elindeki takımın halatlarını keserek denizde bırakma riskini bile göze alalbiliyor.

Sonuç olarak bu sistemin toptan değiştirilmesi, yeni kanunlar konması ve en önemlisi bu kanunların en iyi şekilde uygulanması ile kontrol mekanizmasının en iyi şekilde işletilmesi. Yetkililer biz amatör balıkçılarla uğraşımaktansa bence bu vurdumduymazlarla uğraşsalar iyi olacak gibi gözüküyor.

Sonuçta artık denizlerimizde ekonomik değeri olan balık bulamadığımız bir duruma doğru yaklaşıyoruz. Böyle giderse her konuda dışa bağımlı olduğumuz gibi bu konuda dışa bağımlı olup ithal balık yemeğe başlayacağız. 3 tarafı denizlerle çevrili bir ülke için ne acı vericibir durum.....

5. denizci07

denizci07 ramazan günay

Favori Kamış:
    penn-şekspir
    En İyi Avı:
    8,5 kg grida
    biz birşey yapamayız nedeni bu konuyla ilgili kanun yapıcalar yani tarım bakanlığı görevlileri su ürünleri koop ları yani balıkçı koop ları ve onun üstbirliklerinden görüş alırlar son sözü büyük filo sahipleri söyler
    ama umut var avrupa birliği yasalarını uygularsak trollara yer belirleyici cihazlar takılırsa ve trol un içini gösteren kamera sistemi ve yanlış balık girdiğinde balığın dışarı çıkmasına izin veren sistem uygulanırsa zaten trol sayısı kendiliğinden azalacaktır ben şu mazot indirimi uygulanmasaydı bile ülkemizdeki birçok gırgır ve trolün turizmin hizmetine gireceğini düşünüyorum bizim körfezde sezon açılır en fazla 1 ay 45 gün kalır ve giderler o ucuz mazot bile kurtaramaz çünkü deniz zaten bitti can çekişiyor 20 posta (2000metre) ağ atanlar bile 1-2 kg balıkla dönüyor onlarda can çekişiyor zamanında orfozların bile değersiz balık olduğu sularımızın son hali bu

6. Wetblue

Wetblue CUMHUR

Favori Kamış:
    DAIVA ST.9070 + ALBASTAR-Target 1,80 Two Piece
    En İyi Avı:
    Lagos 7,5 kg.
    :)

Dostlar,
    Her birimiz bu konuda SAHİL GÜVENLİK e telefon açsaydı sanırım ses getirirdi. Bu net birliği bu tür dayanışmalara neden olmuyorsa zaten hiç birimiz BALIK BİTTİ diye şikayette bulunmasın. Buradan bir örnek vereyim. Mersin Sahil Güvenlik 2 gün önce birçok trol teknesine yanlış yerde avlanmaktan 5000 ytl üstünde para cezası ve el koyma cezası uyguladı. Şayet bizler sızlanmak yerine güç olursak ve yasal olan yolları denersek elbet bir yerden ses gelecektir. Bu ülkede hala bizim gibileri bazı mevkilerde oturmakta . Unutmayalım. İyi günlere.....;)

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.