Mürsel Abi sen bir baskasin. Sana ne diyeyim ki... Cok sagolasin abicim. Dediklerini yapmaya calisacagim. Simdi bir arastirayim bakiim...
Yok yawww vitamin falan yoktur o 3kg balikta. Saman gibi biseydir. Pelet yem yiye yiye oyle olmus. Orayi da mesken edinmistir o. Yoksa oraya yakin atmasan yakalayamazsin oylesini biraz zor...
Abi Milas'a Dalyan'dan kacak olarak cikarilan mamunlardan getiriyorlar. Aslinda bu canlinin cikarilmasi yasak diye biliyorum ama aliyoruz iste. Dediklerine dikkat ederim abi. Ben normalde talasa koymadan, icine biraz deniz kenarindan yosun alip deniz suyu ile nemlendirip patlagi oldugu gibi sebzelige koyarim. Dogrusunu yaparim umarim...
Karton kutunun içine gazete ser, içine mamunları koy üzerine ince kavak talaşı serpiştir ama çok olmasın. Sonra Mürsel üsdadın dediği gibi buzdolabının sebzeliğine yakın bir yere (çok soğuk olmasın diye) veya evde rüzgar almayan serin bir yer var sa orasıda olur. Fakat üzeri hava alacak şekilde gazete ile kapalı olsun
Önlük takmayi unutma! Bende hep öyle yaparim Önce Baligi yakalar, Önlügünü boynuna takarim, sonra Eline Catal, Kasik, Bicak veririm.Sonra Mamunun Kiskaclarini koparir, Cipura Efendiye Servis yaparim Mehmetcigim, Mamunu yutacak Balik geldimi, Kiskaci varmis yokmus bakmaz! Bir Hamlede götürür Ufak Balik Mamunu, Kiskaci olsun olmasin, tirtiklar. Rasgele
İlahi Mürsel abi ondan yazmadım ben bunu. gözümle gördüm iğneye taktığım mamunun toprağın içine kendini gömdüğünü . kıskacını koparınca bunu yapamıyor. ben oltayı atıcam, mamun saklanacak sonra biz, balık toprağı eşeleyip bulsun diye vakit kaybedicez . o bakımdan yani
Bir Tiyo daha Mehmetcigim bak bu Tiyo icinde Para istemem bizden Olsun Iri Cipura Mamunu bosta (acikta) gördügü zaman, biraz cooook nazli alir! Ama iri Cipura yayilirken(yemlenirken), Denizin dibindeki kumlari Cakillari Agzinla aktarir. Kumun, Cakilin icindeki Yemleri filtreler. Bu sekilde denk geldigi Yeme tereddütsüz saldirir Acikta olan Yemle genelde Sürü halinde gezen orta boy ve kücük olanlari alirsin. Buda bizim 5-10 Arkadas yaptigimiz Tecrübe, istemiyerek tabii Rasgele
Bak şimdi merak ettim işte. Nası tecrübe ettiğinizi, buyur anlat abi Nası gömdünüz mamunları suyun altında
Mursel Abi, Bir de mamun canli bile olsa tirtiklayanlardan falan cabuk dagilan bir yem. Ben bazen bakiyorum mamun habire gidiyor, canimi sıkmayin diyorum takiyorum tavuk gogus parcasi ufakliklar dagitamiyor. Buyuk gelince cup goturuyor. Dogru muyum?
Biz Gömmedik Anlatayim, anlatayim. Yoksa rahat vermezsiniz Benim bir zamanlar, Balik Avi icin yaptirdigim bir Platform vardi Milasta Sanayide yaptirdim. 4X5m Boyutlarinda. Altinda toplam 12 tane, Aluminyumdan yapilmis Samandirasi vardi. Ben bu Platformu bizim orada belirli yere Cipa ile sabitliyordum. Canim istedigi zaman, Sandalla üstüne cikip avlaniyordum. Belirli Mevsimlerde Baligin hangi Güzergah üzerinden bizim Koya girdigini biliyorduk. Ona göre yer degistiriyorduk. En cok sevdigim yerlerden biri 6-7m derinlikte hafif Eristelik, Kumluk bir Bölge idi. Su Balikcilarin Suyun dibine bakabilmeleri icin, Kutu seklinde, birazca uzunlamasina olan bir Düzenek varya,alt tarafi Camli, ismi aklima gelmiyor, onunla Suyun dibini gözlerdik. Yani Baligi göz göre göre avlardik. Bu Gözetimler sirasinda, söylediklerime defalarca Sahit olduk. Rasgele
Mürsel abimde neler varmış neler, çıktıkça çıkıyor. Ben biliyodum bişi olduğunu, ondan sordum ya iyi fikir valla gezer balıkçı platformu , teşekkürler hocam...
Sonunuda bilmek hakkin Yazin üzerinden hem Balik yakalardik hem uyurduk. Geceleri tabii Sonra bu Platform ne oldu biliyormusun??? Ben 3 sene kadar Yazliklarin oraya ugramayinca, biri söküp götürmüs Hurdaciya satmis Satanida biliyorum, iyimi. Bir gün yakaladim; "Leyyyn niye yaptin bunu?" Cevap: Abi ihtiyacim vardi, Memlekette Anam hastaydi O gün bugün Yazliklarin orada Yem toplamama, bulmama gerek yok. Benim Platformun basini yiyen Kardes, ne istersem bulur gelir. Acaba kendini Af ettirmek icinmi??? Rasgele
Arkadaslar Milas Oren'deyim su anda. Burda muthis guzel bir hava ve baliklar var. Cok guzel gunler geciyor. Su anda cep telden yazdigimdan fazla kalamayacagim. Fotolari daha sonra yollarim. Sizi 3kg'luk kralla (Levrek) tanistiracagim... Kalin saglicakla...
Sabırsızlıkla bekliyoruz Olcay (en azından kendi namıma).Sonunda voleyi vurdun hea. Kimin hemşosu be !
Kimin talebesi beee....Baksanıza boynuz kulağı geçmiş.... O kadar tiyo verdik Helal olsun kardeşimize