Abilerim mısıra sazanın geldiğini biliyorum peki başka baraj balıkları mısıra vururmu ben yarın balığa çıkıcam solucanla gidiyorum iyi balık alabilirmiyim Kuru üzüm tatlı suda etkilimidir lütfen cevaplarını verin
muhammed kardeşim benim mısırla yakaladığım balıklar: kadife,sazan,alabalık,levrek(nasıl aldı bende şaşıyorum) balık türleri..alabalık ve levreğin ilgisini çektiği için aldığını sanıyorum..ama sazan ve kadifede iyi randıman veriyor kardeşim
Mısıra sazan geliyomuş diye duyuyorum ama bende başkasının yalancısıyım ama denizde iş yapmadığı kesin
Abi mantık basit. o göl ne ile besleniyorsa oradaki balıkta onla beslenir. Orda turna bile olsa yemini tazelemek için çekerken turna bile atlayabilir, hiç şaşırma Yani sazanın olduğu bir yerde senden öncekilerin kesin mısır kullandığını düşünürsek orda hangi balık avrsa mısıra rağbet edebilir. Ben tek yem mısır kullanıyorum ve kadifesi kefali sazanı ve alabalığı bu yeme geliyor aynı yerde.
evet...Kerem abiye bizzat katılıyorum...balık o bölgede ne ile besleniyorsa ve hangi yeme alıştıysa ona geliyor...ben bizzat Bursa Kurtul'da üzerinde mısır ve küspe olan sazan oltasıyla yayın yakalamışımdır...hemde 6 kg beyaz yayın...
Mısırla sazandan hariç Bursa da İznik gölünde yerel adıyla LEFKİT balığı yani Tatlı su kefali yakaladım.Yayıyın mısıra gelme olsasılığı yok.Yayın için iğnene bol miktarda solucan tak Yayının gece avcılığı daha verimli oluyor.
birecik barajında savan avlamaya çalıştım birkaç sefer. bu bölgede balıkçılık fazla yaygın değil avlananda ağ geriyor. birkaç defa mısırla yemleme yaptım bu sırada küspe hamur ve solucanda attım. ama malesef hiçbir denememde bir tane bile sazan yakalayamadım. olta avcılığı fazla yapılmadığı için sazan yemi tanımıyor diye düşündüm bir süre devamlı aynı bölgeyi yemledim ama dediğim gibi olmadı olmadı. bu siteden okuduğum birçok tarifi yapmaya çalıştım olmadı hazır boili aldım kurda benzer jelibonlar var onları bilem denedim ama yok yok yok.
Bu size : Solucan ile devam et..onlar biryerlerde mutlaka tanışmışlardır...Av alanını sık sık değiştir, denemeden bilemezsiniz. Bu da konu ilgili mesajım : Bide şu mısır meselesi var, Meradaki yem alışkanlığından bahsedilmiş. Orada mısır ile daha önce yemleme ve av yapılmış ise, özellikle rakı,şeker,vanilya çözeltisi içerisinde salamura edilmiş mısır ile ben orada deve bile yakalarım Tabiki denemeye devam,Tabiki kısmet, tabiki şans.... Sevgiyle kalınız, bol bereketli avlar dilerim..
Sen rahat ol sazan hakkinda su an bilgi veremiyecegim uzun zamandir bende gitmedim.Nasipse bu hafta gidicem.alabalik hakkinda yardimci olurum ama .cunku burda genellikle alabalik avina gidiyorom (GÖLETE)saygilar.almanyadan
Turgay abi mısırla alabalıkta avlanırken mısırın iğnedeki takılış şekli, adedi iğnenin numarası nasıl bizi bir aydınlatsan lütfen..
Mısırla Sazan dışında Kadife alabilirsin diye düşünüyorum. Bekir balığıda olur, kumyaran balığı olur.... Ama bence de bölgedeki böcekler, ağaçlardaki ufak meyveler daha iyi sonuç verir. Bol şanslar sana bir de sabır