MÜTHİŞ LÜFER RAPORU (Boğaç&Alico)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında ALİCO tarafından paylaşıldı.

1. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Yazman şart filan değil Volkan, şimdi sen yazdın diye aydınlanmış olmadık hiç birimiz. Konuyu aç bak, en az 15 kişi aslan İbrahim abine tepki gösterdi. Doğrusu ne yapmaya çalıştığınızı anlamak güç. İyi niyetinden kuşkumuz yok diyorsunuz, sirkülere aykırı bir durum yok, o zaman nedir sıkıntınız? Bırakın bence boş işleri, kendi balıkçılığınıza odaklanın, meyve veren ağacı taşlayan insanlar gibi gözüküyorsunuz buradan.

2. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Gerçek dost, her zaman duymak istediğini değil, kalbinden geçeni ve aklındakini söyleyendir.Bu konuda fazla alınganlık yapılmaması gerektiğini düşünüyorum.Aksi halde dost olarak düşündüğünüz insanlar size hiçbir zaman düşündükleri gerçekleri değil sadece duymak istediklerinizi söyleyecektir.Bu da size ne kazandırır, bir düşünmenizi tavsiye ederim.

Nuri abi, Aliço reis, Aret ve İbo dostum benim için bu forumun mihenk taşlarındandır, olmazsa olmazlarıdır.Birbirlerine kırılmalarına gönlüm elvermez.
    Bu insanlardan biri, birgün banada yaptığım avlarla ilgili bir eleştirilerde bulunursa ki limitler dahilinde de olsa kesinlikle dikkate alır ve gönül koymam.
    Son olarak unutulmamalıdırki, sitem sevgiden doğarmış, saygı ve sevgilerimle, dostçakalın...:)

3. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Senin yazını görünce şart oldu Aret. Neymiş, kimse destek vermemiş ibrahim abiye. Yıldığımdan vermedim ama izledim. Çokta önemli bulmadım, avcılık açısından sakatlıda görmedim. Ben değil tüm Türkiye yazsa senin aydınlanmaya niyetin yoksa aydınlanmazsın zaten. Biz derken kasteddiğin kim onu da anlamadım. 15 değil 155 kişi de tepki gösterse İbrahim abiye benim için farketmez.

İnce detayı görmen mümkün değil anladığım. Yazmaya da debelenmeyeceğim. Dediğimi dedim zaten. Ordan nasıl göründüğüm hiç umrumda değil. Kendimi nasıl gördüğüm umrumda.

4. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Buradan nasıl göründüğünü şöyle ifade edeyim daha açıklayıcı olur. Ali abinin söz konusu raporuna ilk mesajı kim atmış ve neler yazmış, linkte görebilirsin. Daha da bir şey söylemeye gerek yok bence.

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=50612

5. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Hakketten anlamıyorsun değil miidk

6. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Evet anlamam da mümkün değil bu tip hareketleri. Rapor açıldığında ilk mesaj olarak şunları yazacaksın:

Oy oy oy Ali abi, naptın ya? Lüfer bırakmamışsın İstanbulda.

Balıklar canlıyken fotograflamışsın, kuyruk vurmaları, su sıçratmaları gözümde canlandı. Ne güzeldir o manzara.
    Mesai, mesai kanım fokurdadı.

İki cümle de yazaydın ava dair, güzel olurdu.
    Palamutlar da bonusu olmuş. Zargana mı gezdirdiniz?

Çok güzel geçen avını tebrik ederim, niceleri nasip olsun.

Sonra bugün gelip bunları yazacaksın:

O gün tartışmaya girmemek için bişey yazmamıştım ama şart oldu.

İbrahim abim yerden göğe kadar haklıdır. İbrahim abiye destek veriyorum.
    Raporun başlığı sayı vurgusuyla oluşturulmuş ve bu yeni başlayan birine olumsuz örnek içerecektir.

Yalnızca çok önemsemediğimden ve tartışmalardan yıldığım, bezdiğimden yazmadım ama yazmak şart olmuş.

Aslan ibrahim abi, tek başına doğru bildiğini dillendirdi, kutluyorum kendisi.

Yazmamamın bir nedeni de Ali abinin iyi niyetinden ve başarılı geçen avının çoşkusundan öyle bir başlık attığından dı. Kendisini gücendirmeyi hiç istemem, umarım kırılmaz.

Madem olumsuz örnek olacak bir rapordu ne diye ilk tebriği sen yazdın diye sormazlar mı adama?

7. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Kannimca otla tüyle ugrasiyorsunuz. Hatirimiza binayen (varsa) burda kapatsaniz bu tatsiz mesajlari olur mu

8. can akgün

can akgün CAN

Favori Kamış:
    SHIMANO CATANA CX SPINNING 240 M 10-30gr SHIMANO BEASTMASTER CX SURF TE 4.30 200gr
    Favori Makine:
    SHIMANO ULTEGRA CI4 10000 XSA SHIMANO EXAGE 4000 FC
    En İyi Avı:
    1580 gr sazan
    Eğer bir av yasal sürküler içerisindeyse bence kesinlikle hiç bir şekilde eleştirilmemelidir kanısındayım.Ayrıca art niyetli olunsa tutulan balıklar ne resimlenir nede paylaşılır.Bu ufak tartışmayı burada sonlandırıp tatlıya bağlayalım.Herkeze iyi akşamlar tüm dostlar...

9. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    Arkadaşlar debelenmeyin :) Birbirinize istediğiniz şeyleri anlatamayacaksınız bu aşikar.

Aslında herkes haklı. Orhan Gencebay gibi; "bence sen de haklısın"... Birisi diyor skor yazar gibi yazarsan başlığı, ruhu balıkçılık anlamında kemale ermemiş kişilere, gençlere olumsuz örnek olur... Diğeri diyor; bunu ne niyetle söylüyorsun, arkadaşıma böyle çıkışma...

Anlayan anlayacağını anlamıştır (hayatımda daha boş cümle az kurdum!!!), gerilmeyin yok yere... :) :) Müdahil olmadan okuyunca kabak gibi görülüyor, şu son yazışmalarda; niyetler iyi, o zaman bence "...tiredin" :)

10. can akgün

can akgün CAN

Favori Kamış:
    SHIMANO CATANA CX SPINNING 240 M 10-30gr SHIMANO BEASTMASTER CX SURF TE 4.30 200gr
    Favori Makine:
    SHIMANO ULTEGRA CI4 10000 XSA SHIMANO EXAGE 4000 FC
    En İyi Avı:
    1580 gr sazan
    Aga senin eski avatar bayağı bir havalıydı fena bir bakış atmıştın :D :D :D

11. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    çektiremedik o eski avatardaki gibi bir resim arkadas.... pozu da verdik alabilen olmadi kader utansin :D

12. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    Çok tepki aldı, Aret de Kaan buna benzemiyir deyince kaldırdım :D Smiley ile yazdığım şeyler bile "sinirlenme Kaan otur yerine" diye tezahürat alınca mecburen tombiş avcı fotosu ile değişmek zorunda kaldı...

13. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.

Volkan Sen ne anlatıyorsun bize yazdıkların sadece yazmak içinmidir?okunmak içinmidir alınıp satılmak içinmidir.?
    Yazmak içinse boş ...
    Okunmak içinse konu başlığı burası olmamalı
    Alınıp satılmak içinse orasını bilmem.
    O gün yazmadında bugün yazdında ne oldu.

Sen yazdıklarınla Benim 6-7 Yıllık dostum Ağabey dediğimiz adamla ilişkimizi sınamak içinmi yazıyorsun ki bizim bağımız kızsakta, görüşmesekte kordon bağıyla bağlıdır

Aslan ibrahim abi dediğin kişi ile benim arkadaşlığımın dostluğumun görüşmelerimizin neler olduğunu bilmeden Birbirimizle görüşüp görüşmediğimizi Konuşmalarımızı hitaplarımızı bilmeden ne anlatıyorsun sen bize.

Neyin derdindesin ?

İbrahim kendisini gayet iyi bir şekilde anlatabilen bir dostumuz zannederimki. Ona vereceğin destek için biraz geç oldu. kutlamalar içinde geç oldu.
    Atı alan Üsküdarı çoktan geçti, şu anda Göksu deresinin çıkışında toplar önünde uzunolta yapıyor.

Medeni bir şekilde bizler bu işin üstesinden geldik geçtik bile. Adama 28 Ekim raporunu bile ithaf ettik. şartlarımız adına tabiatla mücadelemiz adına, olayın sadece zevk olduğunu anlatmak adına, kendiside kabullendi ve teşekkür etti Sen şu anda hariçten çokta güzel gazel okuyorsun.

Ya o gün olmamış diyecektin, yada bugün susmasını ve kelam etmemesini.
    O gün çok güzel dediğin bugün nasıl olduda boyut değiştirdi gözünde?

İşte bu davranış biraz Riya oluyor galiba.

ibo metin hazır Konu Özel olduğundan sormadan yine veremeyeceğim dediğin anda vereceğim. bazı arkadaşlar belki alması gerekeni alır dostluk adına.

14. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Bi tek draco anlamış. :) Kutlar ve teşekkür ederim. Raporla, balıkla, tebrikle alakası olmayan bir konu. Bende İbrahim abi yazınca dikkatimi çekti.

Anlayasınız diye değil, içimde kalmasın diye yazıyorum.

15. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Bişey anlatmıyorum, devam devam....

16. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Shimano Antares/Vengeance/SuperAero Lineaffe_Spider Surf Okuma_VSystem/hellios/x-safina
    Favori Makine:
    Daiwa_Entoh/Ballistic Shimano_Aernos/KİSU/BULL'S AlbaStar.Pasha 60
    En İyi Avı:
    Yayın/Turna/Alabalık Eşkina/Levrek/Palamut/Lüfer/Kalkan
    biz amatör kıyı(olta) balıkçıları için herzaman başagelebilecek şeyler, ama teknecilikte nasıl bilmiyorum, tabi hazır kıta tam teşekküllü istekli arzulu ve onca eziyet yanımda kar kaldı gibi bakıyorsunuz ama, bence güzel bir öykü herşeyin okadar kolay olmadığını hepimize hatırlatmış oldunuz.