D.A.M markasinin 1936 senesine ait katalogu.15 pfening yani 7,5 cent olan bu katalog 125 euroya alici buldu...
Max Piper-Pi Rol-adi altinda satilan bu makine,cok basit yapimla misinayi topluyor,saridan yapilma,piyasasi oldukca yüksek olan bu makineden bulmak oldukca zor... Max Piper-Pi Rol
"Müzelik" makinaların/makaraların hemen hepsinde misina sarma yatağının, yeni jenerasyon makaralara nispetle daha dar olduğu dikkatimi çekti. O yıllar için tüm markalarda genel bir durum mu, merak ettim doğrusu?
DAM Everready President.Bambu kamisindan yapilmis,iki uca sahip bir kamis,tuna nehrinde olan bir alabalik türü icin üretilmis... DAM Everready President
Mitchellin o meshur 300 serilerinden,mitchell 330 otamatik,bu makinelerin tarihcesinide siteye ekelemistim...
abi bu tarihi eserleri nerden buluyorsun çok merak ettim kaynağı varsa meraklıları da ulaşabilmesi için yol göstere bilirmisin
Ben buradaki bit pazarlarindan ve ebayden buluyorum,belki günün birinde türkiyede bir balikcilik ve avcilik müzesi acilirsa eksik olanlari o müzeye hediye etmek icin biriktiriyorum,yada bir gün herhangi bir yerde sergileye bilirim diye biriktiriyorum,daha cok az sayidalar yüz küsür ama imkanim oldugu müddetce alip biriktirmek istiyorum,sizler icin bu gibi makinalari almanin en kolay yolu yabanci kaynakli acik artirma siteleri,almanyanin ebay acik artirma sitesi mesela ama fiyatlari yeni makinalar kadar tutar ona göre acik artirmalara dikkat...
İnternette dolaşırken bu fotoğrafı buldum. Fly makinesi sanırım. Ayrıca aşağıda linkini verdiğim sitede fiyatları var eski makinelerin. Yabancı site olduğu için satıp satmadıklarını anlayamadım. http://fishingcollectables.com/reels.htm Saygılar...
mütavazi bir cevap olmuş 100 küsür demek ama güzel bir hobi ben evin bir köşesinde vitrine koymak için düşünmüştüm makinalara ait bir köşe için ilginiz ve alakanız için teşekkür ederim
Ben bin küsür olanlari tanidigim icin,yüz küsür onda biri kaliyor yaninda,anlayacaginiz biz daha yolun basindayiz...
Benim ilk sahip olduğum makina; kamışı da 1100-300 Sheaeksprea Alpha 60-90 atarlı 3 metre; kamıştan elimde halen mevcut; o takımı 2 sene kadar kullanıp satmış; sonra da pişman olmuştum... Japon üretimiydiler...
daiwa j40 buda benim ilk göz agrım tam hatırlamıyorum ama 25 30 sene önce aldıgım hala çalışan bazı avlarımda kullandıgım makinem