hafta içleri çalıştığımdan vede bu aralar işlerin yoğunluğundan balığa çıkamıyorum ve balık tutma hastası olan oğlum bugün boş dönerim kesin diye gittiği mogan gölünde 20-25 cm 2 kadife,32 cm sazan ve 43 cm turnayl mutlu bir son olarak avını bitirmiş.Bildiğimiz üzerine mogan da balık hiç çıkmıyor ama furkanın söylediğine göre sazan,kadifei çin attığı olatalara arka arka 2 kadife 1 sazan gelmiş gitmek üzereyken ölesine at-çek yapıyım derkende sazlıkların dibinden turnayı almış gerçkten mutlu oldum ve telefonunda çekebildiği resimler; işte turna yakaladığım bölge beyaz sasi ile suya düşer düşmez kaptı derinlik 1 metreden az, attığım sazan kadife oltalarından 2 si mısırla yakaladım ayrıca, 8 oltayla kurulduğum mevki, günün ilk balığı kadife, günün 2. balığı kadife bunlarda evde çekildi; günün sonucu 2 kadife 1 sazan 1 turna ve en çok mutlu eden turna
Tebrikler iyi av olmuş gerçekten Oğlunuza tebriklerimizi iletin, daha iyi avlar da gerçekleştirir inşallah Boynuz kulağı geçmiş mi ne ? Rast gelsin,
furkan adına teşekkür ederiz simendifler boynuz kulağı geçsin canım ben daha mutlu olurum onca yıl moganda 1 turna yakalayamadım oğlan gitti yakaladı kısmet meselesi bu ara herkese duyrulur mogan da baya turna yavrusu varmış yani oplum dedi yanda avlanan bi amcaya 7 tane 14-20 cm gelmiş
Ama yakalanan turna boyunun 40 cm üzeri olması gerekiyor O yakalayan amcalara iletirse Furkan seviniriz Sirküler gereği günlük turna limiti 10 adet ve 40 cm boy ile sınırlıdır Yavru turnaları yakalarsak, bir daha Mogan'da turna göremezsiniz. Yumurta bırakmalarına müsade etmek gerek, ki 40 cm boyundaki bir turna, en az 1 kez yumurta bırakmış demektir
simendifler abi zten adam çok bilinçli olup yazmayı unutmuşum 7sinide resim çekip geri salmış aslında ada mogan gölü için elinden geleni yapmaya çalışanlardan birisiymiş oltasına balıkçı ağı gbi bşi takılmış çekebildiği kadarını çekip canlı balıkları geri salmış balıkçılar duysa olay çıkardı heladae
daha güzel avlara. furkan kardeşime bir tebrik de benden. maşallah. güzel av. inş. daha büyük balıklara da imza atar. doğayı ve balıkları korumayı da unutmayalım lütfen. tekrar tebrikler.