Oğul, havasına-suyuna rastgelesen inşallah

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında balli tarafından paylaşıldı.

1. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Mutluluğun, sevincin en güzel kareleri sizlere olsun gözüm, beğendiğine sevindim. Çok teşekkür ederim.;)

Hedef av sazandı ancak bir vuruş aldık o da bu gökkuşağına nasipmiş.:p Aslında 2 vuruş 2 gökkuş olacaktı da 1 de kaldık. Diğeri köstek kopardı. Yemi ambarlamış olacak ki tam kepçeye yatırılacağı esnada dişler kesti misinayı, sağlık olsun.:)

2. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Güzellikler sizlerden Hakan abim. Çok teşekkür ederim, selamlar.:) ;)

3. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Allah razı olsun Ahmedim, sağoasın. İnşallah güzel gönlüne denk nice güzellikler yaşarsınız.

Sıfır vuruşa razı 250 km. yol teptik ama bu güzel sayesinde fazlasıyla değdi doğrusu.;)

4. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan

Amin kardeşim, çok çok teşekkür ederim İbocan. Bu balık avlayabildiğim en büyük alabalık oldu, hem de en kısır ve en ümitsiz zamanda. Bunda siz sevgili dostların hakkımdaki iyi dileklerinin de payı büyük.;)

Gerçi benim dua ettiğim kardeşlerim sanki kuruyorlar ancak ne hikmetse onların duası da bana yol/köprü/su olarak yansıyor.:eek: :D

İnşallah sizlerde gönülalan güzellikler yaşayın azizim.;) ;)

Matah bir günce sunamadım itiraf edeyim, bir dahakine diyelim inşallah.:eek:

5. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Sevgi ve saygılar bizden sevgili Hakan. Teşekkür ederim, çok sağolasın.

Özlemler karşılıklı, kendine iyi bak dostum.;)

6. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Bir sana değil dahasına kapak oldu da O kendini belli etmiyor.:p Aslında kim onun yerinde olsa aynı düşünürdü. 12 hafta boyunca bırak alabalığı sadece bir adet siraz avlarsa bir insan başka ne düşünür? Haklı olarak "burada alabalık malabalık yok kardeşim:mad:"

Bir de İliceli Ehmed var tabi, O da gördü.:D

Sazanın yatağı bir avlakta sazandan tık alamadık ama bu güzel yakışıklı bize şeref verdi, nasipten öte köy yok.

Komserim herşey güzel gönlünce olsun, selam ve sevgilerim o naif gönlüne.;)

7. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Ah sevgili Sinan, öyle bam teline dokunuyon ki gözüm, valla yürek dayanmaz. Gel gör ki bu kardeşin gitgide yaşlandı, zamanı/vakti dar, enerjisi kısıtlı. Anca bu kadar oldu; affola ve hoşgörüle gurban.:eek:

İyiniyetin ve sıcaklığın her kelimene yansımış çok teşekkür ederim. İnşallah bir başka av gününde tadında ve keyifli anlatımlar sunmak nasip olur.:)

8. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Balık avında aynı tınıyı hissettiğim, aynı tadı aldığım ve aynı nazarla hemhal olduğum ender kişilerdensiniz saygıdeğer Selim abim. Hele de konu alabalık ise. Bu açıdan kendimi şanslı sayıyor ve mutlu oluyorum.

Duruşunuz, tavrınız, fikirleriniz, iyiniyetiniz, emekleriniz bizler için hep meşale olmuştur. İyi ki varsınız.;)

9. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Bundan daha güzellerini avladın şahidim ama bu avlakta olmasını ne kadar istediğimi de biliyorsun. Keşke sen de orada olaydın sevgili hocam. Ah keşke bu balığı sen tutmuş olaydın. Feleğin gözü çıksın.:eek:

İnşallah burada da nasip olur ve burada da bu güzelliği yaşarsın. Hele şu kitap işini bir aradan çıkar hayırlısıyla.:) :)

10. asenol

asenol ahmet şenol

Favori Kamış:
    fly
    Favori Makine:
    fly
    Çok şükür Nuri abi. Artık şu raporlarıda artırsan biraz. Gurban olim ara felan verme. Bol bol paylaş. Sen avlarınla yaşa bizde gördüklerimizle :)

11. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Öncelikle çok güzel bir balık Nuri abi, tebrik ederim. :)

Sen ve Muharrem hocam raporları aksatınca tatlısu avlarını boşlar olmuştum. hihi

Şans eseri raporu senin yazdığını görünce şenlenerek raporu açtım ama büyük bir hayal kırıklığı yaşadım. Hem balık senin tutabileceğin bir alabalık değildi. :D hihi, hem rapor bu kadar baştan savma olamazdı. :( Nerdeyse, fotograflar anlatsın denecekmiş ama utancından 1-2 cümle de aralara serpiştirilmiş gibi. hihi

Biri şifreni ele mi geçirdi acaba diye de düşündüm ama ihtimal vermedim.
    Neyse bu da böyle olsun bakalım. :)

Böyle şanlı bir ava bu rapor, hemi de senden !!!

Makarna olayını da not aldım. Tatlı su avlarında ilgimi çeken 3 tür var avcı olmaları sebebiyle. Başta alabalık, turna ve kasna.

Alabalık bana göre denizdeki lüferin tatlı su versiyonu. Kıyıdan hafif takımlarla avlamak elbet istiyorum. Kaşık başta olmak üzere yemlinin de ayrı bir güzelliği var. Yeri gelmişken sorayım: Alabalık en iyi hangi mevsim hangi havasal ve su şartlarında avlanır. Ne zaman yeme, ne zaman kaşığa meyleder?

Turna: İri ebatlarıyla avcı olması dolayısıyla cezbeden bir av ama genelde botla avlanması hevesimi kaçırmakta. Lezzet olarak ta zayıf kalması, iyice hedefimden uzaklaştırmakta. İnsan yakalamışken, lezzetli de olsun istiyor :)

Kasna : Sahtelere meyletmesi yaz dönemlerinde iyi bir antrenman balığı izlenimi veriyor bana. Pullarının renk skalasını da çok seviyorum. Yakışıklı ama lezzetsiz olması tek olumsuz yanı benim için.

Senin rapordan çok yazdım sanırım. :D

Nice keyifli avların olsun abi. Rastgelsin... :)

12. Tuggin

Tuggin Tuğgin USTA

tebrikler Nuri abi

13. msalih

msalih m.salih

Nuri abi valla utandığım için "abi niye rapor yazmıyorsunuz(grup halınde)"diyememiştim kaç kere aklımadan geçmiştide.abi böyle bol fotoğraflı raporlar yazasın ***. bol balıklı bari gözümüz doysun

ellerinize sağlık daha iyileri rasgelsin.

14. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Nuri abi, senide, raporlarınıda ve yörenin güzel şivesinide çok özlemiştik.Çok şükür yine güzel bir raporunla kendimize geldik, ellerin dert görmesin, harika bir trofe olmuş, canı gönülden kutluyor devamını ve daha güzellerinide diliyorum. :)

En önemli konuyu atlamışsın abi, makarnanın markasını neden gizliyorsun, söylesen bizde şöyle kiloluk alabalıklar tutsak fena mı olur güzel abim.idk :eek:

15. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Tüm güzellikler seninle olsun Ahmedim, çok teşekkür ederim.:)

Raporlari arttıracak yerlerim ağırir gubani, artık yazamirem.:p

16. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Beklenti içerisindeki dostları hayal kırıklığına uğrattığımın farkındayım, ancak bu terazinin çekeceği sıklet bu. Bu kumaştan anca bu elbise oluyor gözüm. Bir kez daha affola ve de mazur görüle lütfen.:eek:

İmdi; işte bu senin yaptığını filancalar yapmaz. – meşhur sözdür, alınacak kardeşlerimiz olmasın diye isim vermedim.- Be insafsız, bak kaç soru var paylaşımında, hangi birine ne kadar sürede, senin razı olacağın cevabı verebilirim, hiç düşündün mü? İnsanda biraz merhamet olur. Yazabilen var yazamayan var. Herkes senin gibi değil ki bir solukta 2 sayfa yazıyı döşesin, imini cimini bir güzel irdelesin değil mi?banghead

Benim için yazı; büyük bir yorgunluk. Ölümdür, ölüm. Yazma melekelerim çok köreldi, esgisiyin yazamıyom artık. Önceden bir ibadet telakkisi ile yazı başına otururdum. Hatta bazen kendimi frenlemeyi düşündüğüm yazın seanslarım da olurdu. Uzar giderdi alabildiğine. Ama doluya ama boşa, önemli saymazdım, yine de yazardım. Ama şimdi? Yoğurt o kadar bol değil, çay kaşığı ile kaşıklamaya kalksam da hemencecik bitiyor. Rezervlerim tükenmiş canım, ne etmeli bilmem ki?:confused:

Tevekkeli değil av raporlarımı bizim Stres Efendiye yaptırırdım çoğunlukla. Sonra hocaya devredelim dedik, ama heyhat. O da tıpkı ben. Etme eyleme hoca, yaz şu raporu diye diye yalvarsam da kar etmiyor. Ne yapayım bundan sonraki günceleri sana postalayacağım artık? Bu iş için bulunmaz, ender bir kabiliyetin var. Ver Volkan’a ıspanağı, çıkarsın yağını evelallah.:p

Armudun sapı üzümün çöpü diye diye yazıyı da uzatıyoruz ya gören de içinde mücevher saklı zannedecek. Boş laflar işte. Yazı mı? Yazı, kabul edilirse şayet.

Alabalığı ben de denizin levreği ile eşdeş görmüşümdür, lüferin değil. Levreğin dünyasını ise artık ezberledin, onu aynen alabalığa da uyarlayacaksın. Fırsat imkan olur da inşallah senden de gönül okşayan alalar görürüz diyelim. ;)

Turna avı için bir fikrim yok. Neden? Çünkü hiç avlanmadım da ondan. Atıp savursam turnacı kardeşlerimize karşı ayıp olur. İşin ustaları nezdinde benim fikirlerimin bir kıymeti harbiyesi olamaz, bu doğru da olmaz zaten. Ancak kefalin tadı sandığın gibi değil bunu bil. Temiz suyu olan bir avlaktan alınan kefalin lezzeti değme balıkların lezzetine taş çıkartır. Püf noktası: Bol ve dağlanmış yağda kızaracak. Kefalin her iki tarafı da ince ince aralıklarla çizilmiş olacak. Cosss diye atacan yağın içine kızarsın, sonra yeme de yanında yat. Sıcakken yenmeli birde. Soğuyunca bir hafif sarsılıyor tadı, ya da ben soğumuş sevmiyorum diyeyim.

Tatlısuya tekrar başla bence, boşlama. Bak sevgili Roy artık denizleri nerdeyse unuttu. O dünyanın kendine has keyfinden, güzelliklerinden niye mahrum olasın ki? Avcı adamsın sonuçta. Balık+su denkleminin tatlısudaki izdüşümü daha bir başka, inan.:)

Yukarıda yazdıklarımı yazılmamış say. Asıl yazacağım şey ya da yazmayı düşündüğüm ve öyle olmasını istediğim şey: “Çok teşekkür ederim gubani. Sana da rastgelsin inşallah gönlünce güzellikler” olacaktı, aha da oldu. Allaha emanet olasın...

Üfff, şiştim bee! Postun kıllarını saydırdın, birkaç gün kendime gelemem artık.:p :D

17. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :confused: :confused: :confused: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :p :p :p hihi hihi hihi hihi hihi hihi

Yazıyla ilgili bu yukarıdaki smillerin şekline girdim abi. Rapordan eğlenceli olmuş, eline sağlık. :D

Ben, ilk yazıyı görünce; heh dedim Nuri abi, alabalığın tüm inceliklerini öğretecek. Gidip tutacam barajdan. :) Oku babam, oku. Yazının içinde bilgi kırıntısı yok. Bu kadar yazıya bir bilgi bulaşmasın, hayretle izledim. İbretlik bir yazı aslen. Birine bişey öğretmek istemiyorsun ama sorup duruyor diyelim.
    Yaz böyle bir yazı, karşındakine kısa devre yaptır. :D:D:D

Yalnız, bu kadar eğlenceli bir yazı çok nadir okuyorum abi. :D
    Günüme neşe kattığın için teşekkür ederim. :) :) :)
    Bari göl kamışıyla alabalık yakalaması hakkında bir tane tüyo vereydin? :D:D:D

Bulamadın demi halen strike pro (altın rengi) kaşığı. :D Sen yemliyle 1,800 gr'lık yakalayasın diye üretimini durdurmuşlardır belki ;) hihi

18. Lookman

Lookman Lokman

Favori Kamış:
    Albastar 3233 Galaxy
    Favori Makine:
    Shimano Sahara
    En İyi Avı:
    Çipura, 1.5 Kg
    İkizini yazmamışsın nuri baba.

Nuri baba rapor süper ama eksik.. Hiç demiyorsun bu kuzunun ikizini kıyıya kadar çektiğini ama bana kepçeleme fırsatı vermediğini.. Gözlerimizin önünde kafasını sağa sola sallayıp kopardı gitti ya misinayı..Kaçtı ya O bundan daha büyüktü sanki:)

19. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Shakespeare ® Ugly Stik Lite 180, SHIMANO Nexave CX 210 M, D.A.M REVOLUTION TELE-X 270
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENİUM CI4 3000 SFA, SHIMANO TECHNİUM 1000 FD
    En İyi Avı:
    Hamsi... :)
    Tebrikler Nuri abi... :)

Forumda duraklayan tatlı su raporları güzel gökkuşağın ve her zamanki gibi harika anlatımınla hareketlenmiş :)

Devamı en güzel avlarınla gelsin, selamlar...

20. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Sağolasın ustam, daha güzellerini sizlere dilerim.:)