okuma çok sağlam eyvallah da.. da sı var.. okuma raw lar ve türevleri güçleri fazla olduğundan - yarım saat , 1 saat sonra omzu yormaya başlar. boğaz da 170 llik kurşunla 2 saat zor dayanırsın. bu makineler genel de jigging makineleridir. boğaz da at çek e uymaz.
Dün Trio 65a ile sabah 7 aksam 5 arasinda 150-175gr ile at cek.yaptim suanda bacak yorgunlugu disinda kollarimda filan bir sıkinti yok.
Haluk bey aslında çok zor bir olay değil,kamış ucunu yere koyun,kamışı biraz bükün ve ileri geri döndürmeye çalışın,çıplak kamış büktüğünüz yöne doğru atar,bu yön halkaların takılacağı yerdir,kolay gelsin...
ses olayında haklısınız ancak benim okuma makinada sanki bu daha abartılı gibi.(kullanıcı hatasından kaynaklı olabilir) örgü kullanımında ise tabi ki ustaların tavsiyelerine kulak veriyorum; öncelikle ucuz bir markanın ipi ile başladım elim alışsın diye, daha sonra kaliteli örgüde kullandım ancak trio 40s ile genelde aynı sorunu yaşadım.suç muhtemel benimdir diye düşünmüştüm ancak gerek shimanonun gereke pen markasına ait birkaç makine ile atış yaptım uzun süre ve hiç sorun yaşamadım. kullanım alanı sahte ile at-çek.
Elbet o makina ip kullanımına uygun olmayabilir de; modeli tanımadığım için kullanılabilir, kullanılamaz; veya şöyle şöyle kullanılırsa doğru olur gibilerinden yorum yapamayacağım... Siz tecrübe edip kullanamadığınıza göre büyük bir ihtimal ile kullanılamıyor... Yalnız öyle tahmin ediyorum ki Berkley'in Nanofil'i problem çıkartmaz ama hem bulabilmek zor; hemde belki saracağınız makinadan bile pahalı... Üstelik garantisi de yok tabii...
Hocam mesaj düzeltilmis de bu sekli de olmamis. Bu tezinizin veya tecrübe ettiniz ise tecrübenizin dayanagi nedir?
hani demek istedigim, desen ki, raw lar ve türevleri zayif makinadir, uzun kullanimda zorlanir, yük kola biner yorar, veya agirdir, uzun süre elde bu agirligi tutmak insani yorar, veya veya çark-saft-rulman orantilari mühendislik olarak kötüdür, kasar rahat dönmez. hmmm olabilir belki de diycem.
değerli roy nickli arkadaş. ben boğaz da 170 gr kurşunla bir günde 150-200 kere at çek yapma sureti ile raw 65 ve raw 2 ile çalıştım farklı zamanlar da. raw 65 daha güçlü 2 ye göre. 1 saat sonra omzum da ağrı yapmaya başladı. ardından bu sene raw 2 ile çalıştım. o da 2-3 saat sonra ay nı şekilde omuz da ağrı yaptı. sebebi de makine güçlü jig olduğundan ağırlık belli süre sonra güçten dolayı ele değil omza biniyor. atıyorum shimanonun hani 1+1 modellerinde güç ele biner yorar ya. bunlar da omuzları yoruyor bence. bu benim fikrim. daha nasıl anlatılır bilemem. sırf bunlar değil. güçlü tüm makineler jigging için olan bunu yapar. örnek olarak ticanın ağır ve kuvvetli jig modelleri de bunu yapıyor.
685, misinasi ile 750gr bir makineden bahsediyorsunuz. makina surf olmus jigging olmus, güçlü olmus, yorulmanizda hiçbir etkisi yok diye düsünüyorum. kullandiginiz kamis ile denge sorunu yasiyorsunuz muhtemelen. zira bu makinalari uzun süre rapalada kullanip hiç yorgunluk hissetmeyen arkadaslarimiz var.
zaten bu benim görüşüm dostum. bir ispat yarışında değilim. jig makinalar her zaman boğaz da yorar uzun süre sonra. bu benim görüşüm.
berkley nanofili sipariş geçtim yurtdışından yaklaşık bir ay önce, ancak hiç açmadan elimden çıkarmayı düşünüyorum. kullanan arkadaşlarımın hiçbiri memnun değil çok çabuk kopma yaşıyorlarmış. forumda bu konuda bahsettiler gerçekten sorunlu bir misinaymış. yoksa bende büyük umutlarla almıştım benim için en iyi çözüm iyi bir makine almak ama şu an bütçe meselesinde dolayı beklemedeyim. kaliteli monolar işimi görüyor şu anda. bu arada cevaplarınız için teşekkürler.
ben yaklasik bir aydir kullaniyorum nanofili. degil kopmak disimle kesemiyorum bile. ama su kotu yorumlardan sonra aklimda soru isareti olusmadi degil. ben tatlisuda kullaniyorum, acaba tuzlusuya mi dayaniksiz diye..... gerci berkley gibi bir markanin kalitesiz urun uretecegini sanmiyorum. aklima iki ihtimal geliyor. ya sahte nanofil ya da defektli urun... ya da dugumler yanlis.... bende 0,17 si var. ben elimle kopramiyorum. disimle de kesilmiyor. tirnak makasi bile zorlaniyor.... asagidaki linkte 1 hafta boyunca hem tatlisu hem tuzlu suda yapilan bir test... http://www.fishwithjd.com/2011/09/20/gear-review-berkleys-new-nanofil-line/ burdada 4 sayfa kullanici gorusleri. olumlu ve olumsuz http://reviews.basspro.com/2010/102...uni-filament-fishing-line-reviews/reviews.htm
sizin yorumlarınızı okumuştum ancak burada kullanan birkaç arkadaşımız var ve foruma onlar yazmıştı sağlam olmadığı konusunu.direk test etme şansım olmadı ancak bu işte güvendiğim insanlardan aldığım yorum bu yönde olunca bende paketi hiç açmamaya karar verdim.birde ne kadar doğru olur bilmiyorum ama cabelasın sitesinde nanofil hakkındaki yorumlar ve kullanıcı görüşleri pek bir olumsuz. kullanıcı değerlendirmesi 5 üzerinden yanılmıyorsam 3,4. ama yinede sizinde dediğiniz gibi belki arkadaşların kullandığı ürün bazında bir sıkıntı vardır.yoksa bende berkleyin bu kadar kötü bir ürün imal edeceğine ihtimal vermiyorum.
verdigim linkleri okudum. orda da en buyuk sorun misinanin kopmasi. kotu yorumlarin basinda baligi cekerken koptu veya atarken koptu gibi yorumlar mevcut. ancak anladigim kadari ile bu kopmalara misinanin beden kismindan degil de daha cok leader veya sahteye baglanma noktasinda olusuyor. bu da tamamen dugum ile alakali bir durum. ben leaderi double albright ile bagladim. herhangi bir sikinti olusmadi. sahteyi direkt baglamak icin de double knot oneriliyor. sanirim sikinti yasayan arkadaslar da dugum azizligine ugramislar. yoksa dedigim gibi misinayi bedenden koparmak vs bana cok kolay gelmiyor.... bu linkte dugumler mevcut... http://www.outdoorlife.com/blogs/go...nofil-new-hybrid-fishing-line-spinning-tackle
Konu dışına çıkılmışken araya gireyim Trio65 ile bugün bogazda 5inci avimi gerceklestirdim. ilk 3 avimda ya makina zorladi yada ben alisamadim bilmiyorum ama 4.ve bugün yaptigim 5. avda(bugün ozellikle su epey basiyordu) makine performansindan cok memnun kaldum..
Nanofil olayını hafızama bir yere kaydedeyim... Gerçi Boğaz'da kullanan arkadaş vardı ancak sağlamlığı ile ilgili herhangibir yorum duymadım kendinden; tabii burada ya dibe takarsınız; ya tekne geçer üstünden... Çok çabuk kaybettiğinden dolayı o da vazgeçti... Yalnız sağlamlık olayı şöyle olabilir; diğer ip türevleri kadar kuvvetli değil; ancak örneğin 0,12'si gerçekten 0,12 misina çapında ve 6 küsür kg. çekiyor; diğer örmelerin 0,12 si ölçmek pek kabil olmasa da şöyle bir baktığınızda misinaların 0,20-0,25'i gibi duruyor; haliyle çeker kuvvetleri çok daha üstte; eğer diğer bazı ip türevleri kadar çeker bekliyor iseniz bunu beklemeyin derim... Ancak kendi çapındaki monoflamentten katbekat da kuvvetlidir... Nanofili kullanacaksanız çok kuvvetli olduğundan değil; çapının tam olmasından ve iplerin hepsinden ince olmasından; tam yuvarlak olup iyi bir çıkış yapmasından ve düz olup ses yapmamasından ötürü tercih edeceksiniz...
Bende boğazda at-çek ve beklemeli avlarda kullanmak için Okuma SA II 16000 makine almayı düşünüyorum... Bu makine hakkında bilgisi olan varsa yorum alabilir miyim ? RAw 2 almayı düşünüyordum Cengiz balıkçılıklada görüştüm ve salinanın raw 2 ye göre biraz daha güçlü olduğunu söylediler... Fikrim değişti bu yönde, sizler ne dersiniz ?