Sen de saol kardeş. Ben de internetten almıştım. Kullandıkça eminim daha da çpok seveceksin. Ama alırsan Ona çok iyi bak ki, o da sana güzel balıklar çeksin . Rasgele
Bence makina fiyatına göre çok iyi. Dişlilerin yapısından dolayı (EOS) çok düzgün bir misina sarımı var. Bu da misinanın makaradan boşalmasını kolaylaştırıyor. Power roller da 2 adet rulman koymuşlar, bu da misinayı sararken kolaylık, gam yaptırmıyor. gövde yapısı grafit sanırım bu da uzun süreli çizilmeden ve boya dökülme sorunu olmadan kullanıma faydalı. bir turda 67 cm sarıyor bu da yeterli büyük balık için. Alüminyum makarada 1 adet rulman var , bu da kalama ayarı açtığımızda daha rahat bir misina salınımı sağlıyor. Yedek Grafit kafada rulman yok. Çevirme kolu çok rahat dönüyor ( 1 adet rulman koymuşlar). Geri dönüşüm rulmanı makinanın anında durmasını sağlıyor. Önden Kalama ayarı buyuk balık çekerken zorlamama rağmen sıyırma yapmadı.Baitrunner özelliğini denizde levrekte beklemeli avda kullandım ve çok işime yaradı. Yalnız, arka kalama ayarını kullandığımda tıkırtı sesi yapmıyordu ki bu da özellikle gece çok işe yarayan bir özellik. Ben de makinayı açıp arka kalama ayarının olduğu dişliye bir parça ince tel keserek resimde de görüldüğü gibi ilave yaptım. Şimdi daha güzel oldu. Kısaca Benim zevk alarak kullandığım bir makina. Özellikle DAM 420 cm Quick Stick kamışımla yemli levrek avlarımın ve diğer büyük avlarımda favori ikilim oldu. Tavsiye ediyorum .
Zaten tel vardı. Ama var olan tel kalama ayarını sıkıp gevşetirken ses yapıyordu. ama teli milin üzerindeki dişliye kadar uzatmadıkları için kalama ayarını yapıp da arka kalamayı açıp baitrunner özelliğini devreye soktuğunda , balık yemi alıp götürmeye başladığında ses yapmıyordu. Ben de teli uzatma şansım olmadığı için ilave bir parça yapıp aynı yere vidaladım.
Diğer aynı makinadan birini açıp bakma şansım olmadığı için hatalı ürün olup olmadığını bilemiyorum. Belki de öyledir. Belki de tüm bu modelin özelliğidir, yani aslında olması gereken bir parça diye düşünüyorum. Ben böyle bir çözüm buldum. Ama makinanın orijinalliğini bozmadan öyle olmasa bile güzel bir özellik ilave ettim.
abi bu rresimde makara nın altı boş kalmış dişli si gözüküyo neden öle yapmışlar acaba http://img37.imageshack.us/img37/2876/dsc01247w.jpg
Bir de makinanın önündeki boşluğu sormuşsun. Bak fotolarını çektim. Bu diğer makinalarda da aynı. Rotorun dengeli çalışması için gerekli ayarlar zaten yapılmış. Ben çalışmasını etkileyecek bir neden bulamadım.
ee ne demişler : Bakarsan Bağ, Bakmazsan Dağ Olur. Her makina zaman zaman bakım ister. Forumda da sık sık bahsi geçtiği gibi, her balık dönüşü makinayı kaldırıp bi kenara koymamak gerekir. Zamanla kullandıkça makinanın nerelerine bakım yapman gerektiğini zaten öğreniyorsun. Ben her balık dönüşü bi kere kesinlikle tatlı su ile silerim. makaradan misinayı boşaltıp ılık tatlı su ile yıkarım. power roller.ı mutlaka yağlarım. çevirme kolunun topuzunu temizler yağlarım. makinanın içini kullanım sıklığına göre enaz ayda bir açar temizler yağlarım. 15 senelik kullandığım makinalar bile bu sayede halen ilk günkü gibi orijinalliğini korurlar bu sayede.
O tuşu açıp kapatarak, makaranın geri dönmesini engelliyorsun. Anti reverse özelliği diyorlar makinada. Bir adet büyük silindirik rulman var içinde. O rulman ayrıca kolda boşluk olmamasını da sağlıyor. Nerede kullanıcam dersen : Makinayı kutusuna koyarken işe yarıyor.
abi biraz önce dediğim bir soru vardı bu makinenin alt kısmında gözüme çarban küçük bir tuş var nedir o abi sölermisin
.:.:.:.:::::::.....::::..........:.:.::....:...::::..K U LA NAN VE KULANMAYAN BÜ T Ü N A R K D AŞ L RIN YORUM LARI NI BEKLİYO RU Z sağlıcakla kalın
bende netten alışveriş yapanlardanım gidip mağazayı dolaşmak bu yaz gününde hem zor hem istanbulla içli dışlı olmadığımdan sıkıntılı iş. remixondan bir takım düzücektim niyetim oydu biraz daha araştırınca travertine denk geldim gelen yorumlar olumlu fiyatıda makuldu. görünüm olarakta oldukça hoşuma gitti. 2 adet sipariş verdim, bugün kargoya verildi yarın elimde olur büyük ihtimal. fotoğrafıda aşağıda
bu makineyi 1 senedir kullanıyorum.... Gerçekten çok memnunum... Hiçbir aksaklık yaşamadım... Şu an hala ilk günkü gibi.... Makine adeta vinç gibi... Bu makine esasında baitrunner olmasından dolayı sazan makinesi... Ancak levrek gibi gece beklemeli avlarda arka kalamayı tamamen serbest tutup balığın yol almasını sağlıyorsunuz... Diyelimki levrek geldi misinayı götürmeye başladı hiç acele etmiyosun, 10 a kadar say... Sonra kamışı eline al, kolu bir tur çevir direk kilit kapanacak ve ön kalamaya geçeceksin anında tasmayı vur... Mücadele başladı bile