OKUMA SEA BASS MİSİNA

Konu, 'Misinalar' kısmında Kadir Levrek Peşinde tarafından paylaşıldı.

1. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Speedmaster Game Type 2.70 10-50
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Abi ben 5 ay kadar kullandim yumuşak bir misina. Dediğin gibi mukavemeti yüksek düğum konusunda. Ama ne zamanki ipe geçtim, bir daha monoya elim gitmedi:D yemli takimida ipe çevirdim:D

2. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    Shimano catana 2500 FB (Fener Bahçe:)))
    En İyi Avı:
    55 CM. TURNA, 52 CM. SUDAK, 6,5 KG. AYNALI,5 KG YAYIN
    Kullanıpta önereceğiniz ipler hangisi??

3. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Speedmaster Game Type 2.70 10-50
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Remixon silk pro kullandim gayet sağlamdi. Ama makinem düğümleye düğümleye bitirdi:) Şimdi ise Power pro super slick kullanıyorum ve mono gibi pürüzsüz kaplaması ile vazgeçilmezim oldu:)

4. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    o kadar sinirlenmişimki..tutduğum balığı meradan 200mt ileride bıraktım sen anla yani ne kadar bohcacı var:D tam bir başlasın vallah işimiz var bunlar ile..balıkmı tutayım yoksa zırt bırt ufak balık salmıyamı gideyim bilemiyorumhihi bazen zıpkıncıda oluyor o zaman daha tedarikli davranıyorum..balık kendine gelmemiş oluyor tam..zıpkıncıda o halde mıhlıyor..:rolleyes: büyük bir livar var 4mt..galiba onu götürüp tutduğumu onun içine atıp onlar gidince geri salayım planları yapıyorum ufak balıklar için:D
    süper maximde de benzer sorun var ama gam yapmıyorda zamanla oda sertleşiyor..hergün atçek yapıyorum..ben hiç mola vermemki taki avı kesenciye kadar:D birde devamlı wtd aksiyon halindeyim mono kullanırken..normal atıp çekmeye göre daha çabuk misina özünü yitiriyor wtd yaptırırken..

5. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    Shimano catana 2500 FB (Fener Bahçe:)))
    En İyi Avı:
    55 CM. TURNA, 52 CM. SUDAK, 6,5 KG. AYNALI,5 KG YAYIN
    Zaten ipin en büyük sorunu karışma, balıkta adamı rezil ediyor.
    Tavsiye için sağol.

6. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    görüntüden ziyade ellede test etmelisin kalınlık oranlarını..ince hesaplar yaparken...misina arıyorsanız süper maxim tavsiye ederim..ben çok memnunum..lakin ben ucuz alternatif misinaya bakmaya karar verdim..ayda 100mt yi ben çıkarır atarım..zaten ay sonunda o 50mt kalmıştırhihi onuda çıkarırım..masraf artıyor böyle olunca...belli olmaz bakarsın spro gibi bir makinayı ucuz fiyata denk getirdiğim gibi belki ucuz sağlam bana uyan misinayıda bulabilirim:) size tavsiyem süper maxim:thumb:
    siglon misinayı ben köstekde çok kullandım sağlam misina:) ..fiyatıda aynı sayılır maxime göre..benim ki ucuz benzer kalite arayışı:) böyle olmalı 300mt 10 ye:)

7. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    :laughing: :laughing: :laughing:

Senin işin zorlaşmış abi. Geçen sene de böyle miydi durum?
    Her ufak balık yakaladığında 200 metre gidersen, ilerde belki ülkemizi atletizm dalında temsil edersin. :D:D:D

4 metrelik livara atsan, keşfederlerse ki okuyunca keşfedecekler, sen ava devam ederken 4 metrelik livarda atçek yaparlar abi. :D:D:D

Allah yardımcın olsun. :)

8. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    geçen sene tam vaktinde en fazla 3 4 kişi oluyorduk sabah suyunda oda nadir..bu arkadaşlarda bırakırlardı 30civarı balıkları..bazen onlar olmazdı teklemiye yabancı birileri gelirdi..ekseri tek oluyordum..hafta başı sabah suyunda kimse olmaz dedik 11 kişi olduk küçücük alanda:D

bu arada diğer 2 makinamda misina sarılı olduğu için..bu misinayı okuma salina 40 a saracağım:)

tesadüfmü oldu ne:D

makina okuma salina 40,kamış okuma alımuna..misina okuma:D

9. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Okuma sea bass 0,28 lik aldım geçen hafta. At-çek değilde Şeytan oltası ve mamun eşliğinde Levrek arayacağım. Çok yumuşak olduğu için WTD yapılabilir mi? Senden bekliyoruz bu sorunun cevabını Kadir abi.

10. gacal

gacal Deniz Uzun

Favori Kamış:
    Okuma Alumina 2.40 5/25
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000 SFD
    En İyi Avı:
    Levrek 4,5 kg
    ilk misinam sea bass 0.23 küsürlü. benim gam delisi yaptı. ayrıca o kadar esnekti ki ağır sahtelere aksiyon verdirmekte çok zorlanmıştık. burada konusu da var. nippon 0.22 misine dediğiniz gibi biraz çabuk kırılıyor ama düğüm mukavemeti bence mükemmel. sertlik derecesi tam kıvamında. ayrıca son avda 4.5 kg' lık levreği banamısın bile demeden çekince resmen benim gönlümde taht kurdu :) ava başlamadan önden 2-3m lik bölümü yenilediğimizde sorunu kalmıyor. saatlerce at-çek'e banamısın demiyor. super maxim de çok iyi bir misina. fakat 0.25mm altını bulmak çok sorun olmaya başladı. bu nedenle nippon diyorum. :)

11. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Okuma balık cinslerine göre bazı misinalar üretti.Dolayısıyla renksiz olanıdır.

Levrek için olanlardaki değişikliklerin en göze çarpanı,açık yeşil tonda olmasıdır.

Hakikatende kendimi bildim bileli deniz levreğinde açık yeşil tonun tercih edilir olduğunu bilir ve kullanırım.

Sevgiler

12. İnan01

İnan01 İnan Köse

Favori Kamış:
    Daiwa Crosscast 2.59 28-84 / Major Craft Skyroad 2.44 7-23
    Favori Makine:
    Shimano Twinpower HG 4000 / Shimano Stradic Ci4 3000
    En İyi Avı:
    Balık
    Cok cabuk gam yapiyor dediysem de, misinayi makinaya sarar sarmaz demedim cnm :D O yumusak misinanin sertlesme suresi cok kisa ve belli sureden sonra makinadan makinanin seklini almis vaziyette cikiyor ;) Neyssssee...

13. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    örgü misina da olsa monoda olsa tuzlu suyu görünce özünü zamanla yitiriyor:) ancak örgü monoya göre daya dayanıklı..mono sürekli atçek temposunda bana göre en fazla 2 ay kullanılmalı,,tabi 2 ay sonra 100mt makaradan kaç mt misina kalır :D hergün 1mt sini kesip atsam 60mt eder..:) 40mt lik misina ilede atçek olmazidk bunun için hesaplı mono peşine düştüm..ben ayda bir değiştiriyorum:)

bu misinayıda çözmem için şöyle 3 4 hafta geçmesi lazım..ilk günkü hali ile sonraki hali neyi gösteriridk test edip denemek lazım:)

14. kahya

kahya atıl şenkahya

Favori Kamış:
    major craft crostage 902 M cormoran 210 bull fighter, cormoran 210 red master
    Favori Makine:
    shimano exsence 3000,shimano exsence 4000hgm, penn battle 6000.
    En İyi Avı:
    5,300 kg levrek
    kadir selamlar
    sana fotoğrafta göstereyim okuma sea bass 0,26 yı
    rengide açık yeşildir.:)vedat abi test etmiş sanırım.
    benim test sonucum aşağıda :)
    saygılar.
    ben memnunum çok şükür.:)

Uploaded with ImageShack.us

15. kanlıkuyu

kanlıkuyu alper

Favori Kamış:
    okuma v system 2.70 10-40 gr. Dam Super Natural 3.30m 50-100gr.
    Favori Makine:
    okuma trio 40S, daiwa ballistic 3000sh
    atçek işine başladığım zamanlar okumanın tüm ürünlerinde bir kampanya vardı bende makineden kamışa, misinasından klipsine kadar hep okuma markadan edinmiştim.ancak belki benim acemiliğimden kaynaklı olarak ben hep sorun yaşadım seebas misinayla. şimdilerde linkini verdiğim misinadan kullanıyorum ve gayet memnunum. bu arada kadir abinin tavsiyesi üzerine süper maksim sipariş geçtim ancak ellerinde kalmadığı için bana nippon gönderdiler, birçok kişide memnun olduğunu belirttiği için yedeğimde duruyor.
    ve en son yurtdışından berkleyin nanofilinden sipariş geçtim. iyi bir makine elde edene kadar elimdeki mono ları kullanacağım.

http://www.avmarketi.com/asp/product/2436/3900235-DAMYL-IMPERIAL-0-235MM-180M-MAKARA

16. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    abi maşallah ne diyelim çok güzel av olmuş:) bir izmir in bir çanakkalenin bir karadeniz in levreklerine hastayım:) burda heder ediyoruz kendimizi küçükleri ile:rolleyes: misina gayet hoş duruyor abi:) bu gün cam gibi su vardı..görünürlüğü suya adapte olması çok güzel:D levreği kekleriz bu misina ile:D
    yanlız wtd de birazcık sorun..çok yumuşak olduğu için.bundan biraz daha sert misina ile en ufak hareketimde sahte hareketleniyor bunda öyle deyil..tempoyu başta kaptırıp sonra vites düşürüyorum:) şuan için yeni,,ileride hayliyle sertleşecek..o zaman daha verimli olur:)

berkley in nano misinasını bu gün inceleme fırsatı buldum nihayet:) gerçekden çok güzel misina yapmışlar:thumb: yanlız beyaz renk bize ters..mutlaka ucuna carbon yahut mono bağlanmalı..suda sırıtıyor beyaz renk..
    atçekci birinde gördüm.adam yeni başlamış bilmiyor ama kamış, makina, misina süper:D

ben bu misinanın yeni çıkan gri renklisinden sıpariş geçerim artık..:) bir arkadaşımız benim adıma alıp gönderecekti..sağolsun;) lakin renk beyaz olunca bu beni durdurdu,,şimdi tamam bu iş..ebay dan alacağım:)

bu misinayı alsam bana 2yıl dayanır galiba:)
    bunun grisi olacak..

http://www.avmarketi.com/asp/product/142202/BERKLEY-0-12-NANOFIL-MISINA-270M

17. achilleus52

achilleus52 Erkin

Favori Kamış:
    Bauer Baitcasting 2.10 / 5-25 medium
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 100TSHL Baitcasting
    En İyi Avı:
    Turna 108 cm / 8.6 kg
    bu gün av bayine gittim Levent abi okuma'nın 0.08'lik atçek için örme misinası vardı 0.08'i görünce şok oldum 4.7 kilo çekerli 200 metresi 35 liraya, daimi müşterisi olduğumdan 27 yaptılar... yarın bi deneyeceğim şuan bir metresini kestim ve bir ucunu elime diğer ucunu 5 kiloluk dambıla bağladım, dambılı gülle gibi sallıyor maşallah... yarin ki atışlardan sonra haber veririm nasıl olduğunu

18. 4443

4443

Kadir abi takipteyim konuya :)

İlerleyen günlerde umarım bilgileri aktarırsın kullanım süreci sonrasında ...

Son sardığım ve deneme sürecinde olan nippon ghost 27.8 mm misinam şu anlık iyi gibi ama daha 4 yada 5 avdır atçek yapıyorum henüz bir şeyler söylemek için erken diye düşünüyorum ...

Atçekte sürtünme çok fazla olduğu için uzun süre misina kullanamıyoruz sürekli değişim yenileme vs.. gerekiyor bu da zaman zaman can sıkıntısına neden olabiliyor ip misina kullanmak istemiyorum arayışlarım halen devam ediyor bu misinayıda bir test etmeni isterim en azından sen benden daha çok atçek yapabilme şansına sahipsin bu yüzden belkide bir rica kullanan arkadaşlar varmıdır yada deneyenler vs.. bilgi paylaşımında bulunurlarsa ayrıca sevinirim ...

Uploaded with ImageShack.us

19. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    ben artık bundan sonra misina için parayı çarçur etmeyeceğim:D 44 dolara berkley nanofil alsam 2 yıl kullansam = 3.31 kuruş ediyor aylık masrafı:)
    benimde ayda 100mt misina harcadığımı hesaba katarsak ucuzundan..mesela konuda adı geçen misina: 3.33 krş:)
    buyur burdan yak:D ne uğraşıyorsunuz alın berkley nanofil bitirin işi:D

örgü misina ama bildiğimiz örgüden çok farklı,mono gibi bu gün inceledim..makinaya kitap gibi oturuyor:) sıpariş vermem an meselesi:D

20. kanlıkuyu

kanlıkuyu alper

Favori Kamış:
    okuma v system 2.70 10-40 gr. Dam Super Natural 3.30m 50-100gr.
    Favori Makine:
    okuma trio 40S, daiwa ballistic 3000sh
    kadir abi ben cabelastan sipariş geçtim 270 metreliğini. renk olarak beyazın görünürlüğü var diye green olanını aldım.bence bekleme ve sipariş ver abi:)