Okuma Trio 30 yada diğer alternatifler hakkında ne düşünüyorsunuz ?

Konu, 'Makineler' kısmında Vtec tarafından paylaşıldı.

1. 29519

29519

Kemane balığı aslında bir köpek balığı türüdür. Gerçi vatozlar ve köpekbalıkları kıkırdaklı balıklardan geldiği için pekte haksız sayılmazsın.
    :)

2. balikoltasi

balikoltasi Birol

3. OMMG

OMMG OKAN

Aslında sahteye saldırmış ve ağzından yakalanmış olsaydı belki daha da rahat gelirdi ama sarım yaparkan tesadüfen sırtına değmiş ve vuruş aldığımı zannederek tasmalamıştım,sonuç olarak max rap 13cm affetmemiş ve tam sırtının ortasına saplanmış.Yine de makina hiç zorlanmadan ( dediğim gibi kaloma kapalı ve hiç boşluk vermeden sardığım halde ) kıyıya aldı,sudan çıkartınca epey şaşırmıştım ve hemen hiç bekletmeden suya geri iade ettim.Bu arada 120 cm liği insanı epey yorar zannedersem :) :)

4. balikoltasi

balikoltasi Birol

Bana da spin takımımla levreğe canlı yem bırakma yaparken gelmişti. 0,25 misina ile bayağı uğraştırdı. Tam 55 dakika boyunca bir o çekti bir ben. Kendimi Kenyada balık safaride sandım:D
    Maxrap'in iğneside baya keskinmiş, kayış gibi derisine saplandığına göre:)

5. furunotr

furunotr Haluk

Yazının bütününü okudu iseniz herhangibir makina der iken drag gücü gerçekten 3-4 veyahut 5; herne ise kg. olan bir makinanın çekebileceğini ifade etmek istemiştim; eğer o elinizdeki makina çekiyor ise bu durumuda diğerlerinin çekmemesi için bir sebep yok; fakat burada; yani bu durumda balığı çekerken drag gücünün önemi kalmamış tarif ettiğinize göre; drag tamamen kapalı imiş; öyle ise makinanın tork gücü sayesinde çekmiş olmalısınız ki balık ta pek direnmemiş olsa gerek; veyahut size doğru yüzmüş eğer kamışı da kullanmadı iseniz; yoksa o çapta bir makinanın hele ki 30'luk makinalardaki devir oranının genellikle 5,XX olduğu da hesap edilirse bu efsafta ve direnen bir balığı çekmek çok zor olacaktır; bu çapta bir balığı makina gücü ile çekmek isteniyor ise devir oranının düşük olması ve makina çapının bir miktar daha büyük olması gerekmekte kanımca...

Çeken makina 40'lık imiş; dikkat etmemişim; ancak zaten 30'luktan katbekat güçlü değildir...

Son düzenleme: 16 Haziran 2011
  6. OMMG

OMMG OKAN

Makina 40 lık ve 6.2:1 devrinde, zaten benimde anlatmak istediğim şey yüksek devirine rağmen kuvvetli bir makina olduğu.Bu arada avlandığım yerde aşırı bir ters akıntı vardı,yani balık kendini çuval gibi bıraksada problem :) , kamıştan biraz destek aldım tabiiki :) :)

7. mehmetc

mehmetc memo

Favori Kamış:
    Tsunami trophy surf, Grauvell Teklon Concept Spin, Gloomis IMX Surf
    Favori Makine:
    Aero technium XT, Shimano twinpower 5000PG, Penn Fierce
    En İyi Avı:
    Ironfish
    3000 lik biomaster da 9 kg drag gucu vardir, stella agir agbi kalir biraz.

Referans: http://fishing.shimano.co.jp/product/reel/2597

8. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Drag gucu derken, Tork gucu derken geldik makinaların ic donanımlarına.
    Kaliteli makinalarla, ucuza satılan makinaları yan yana koydugumuzda fazla bir fark goremeyiz, ama icini actıgımızda her sey ortaya cıkıyor. Birisinde, eskiden kullandıgımız mekanik saatlerin carkları kalınlıgında ki aliminyum dişlilerle kullanılan makinalar, digerinde ise, pirinç mil, carklar, disli sistemleri ve rulmanların butunlesmesi. İste Drag da bu, Tork da bu.
    Degerlendirme sizlere aittir. İyi dileklerimle.

9. furunotr

furunotr Haluk

Valla ya sizin balıkta iş yok; ya da bizim çinekoplar süpermen...hihi Bir çinekop çekerken bazen duman atıyoruz valla...hihi

Makinalar da şöyle birşeyler:

http://www.mcavmarketi.com/urun_detay.asp?pid=2203

http://www.minstortackle.com/servlet/the-1627/Shimano-ACERATION-SW8000PG-Spinning/Detail

Şaka bir yana avlaklar ve donanımlar çok fazla farklı tabii ki...

10. OMMG

OMMG OKAN

11. Kerem.35

Kerem.35 Kerem

Favori Kamış:
    tralka-ko Carbon Spiral / 150-300
    Favori Makine:
    Okuma AVENGER AV 6500a
    En İyi Avı:
    Zıpkın İle 2,5 Kilo Akya
    Dostum Dün Aldım Makineyi Okuma AVENGER Av 6500 a

Tavsiye Ederim Ben Biraz Ucuza Aldım Ancak Piyasa Değeri 70 - 90 Arası Değişiyor 7 Bilyeli Daha Denemek Nasip Olmadı Yarın Gümüldüre Gidicez 10 Gün Sonra Dönücez Bekleyebilirsen Sana Raporları Gönderirim...

12. aydinsen

aydinsen

Favori Kamış:
    Olta ancak şu aralar Zıpkın öğrenmek istiyorum. :)
    En İyi Avı:
    2kg lik Tatlısu Turnasi
    Arkadaşlar. 2 gün önce okuma trio 30s aldım. makinanın görünüşü ve lrf için uygun olduğunu düşündüğüm için aradaş tavsiyesi ile aldım. Balı av sırasında kendi hatam sonucunda kalama kapağını suya uçurdum ve tabi göl olduğu için alma şansımda yoktu. moral bozukuğu ile avı sonlandırdım. Bugünde Cengiz balıçılığı aradım ve kalama kapağını düşürdüğümü ve yenisinin olup olmadığını sordum. Hemen adres bilgilerimi aldılar ve pazartesi yollayacalarını söyledirler. Ücret nedir peki diye sorduğumda da aldığım cevap çok daha fazla memnuniyet vericiydi. Herhangi bir ücret vermenize gerek yok Geçmiş olsun diyerek telefonu kapattılar. Şahsen bu tip firmaların müğşteri memnuniyeti odaklı çalışmalarına türkiyede tanık olmak çok hoş. Bir ücret söyleseler (abartı olmamak kaydı ile) kendi hatam olduğu için seve seve vermeye razı iken bu şekildeki yaklaşımlarından dolayı Cengiz balıkçılığa çok teşekkür ederim... :)