Çok doğru söylüyorsunuz.Ancak bu site yine diğerlerinden iyi diyebilirim.Çeşitli konular üzerine bir çok siteye üyeyim.Dikkatimi çeken acımasızca Türkçemizi katlediyorlar.
Gürol abi Bildiğiniz üzere burası "Önerileriniz "konusu.. Namığın eline "Satır" verme öneriniz yönetimce kabul görmemiştir
okancım bana kızma ama senin yaşın kadar ben türkçe dersi gördüm.emin ol burada herkes benim kadar türkçe bilse dilimiz şu anda çok daha iyi yerlerde olurdu .burada muhabbet olsun die öle konuşuluyor o yüzden öyle türkçemizi mahvediyorlar falan gereksiz olmuş biraz.
slm. tamam haklısın ben hiç o açıdan düşünmemiştim.bunu değerlendiricem.bundan sonra yazacağım yazıların hepsi dilekçe tatında olucak umarım herkes mutlu olur.. herkese slm bu arada..
Gökhan abi kızmadım da dikkat edersen bu site yine diğerlerinden iyi dedim yani senin Türkçeyi kullanma şeklin yine diğerlerinden iyi en azından anlaşılır.Bazı sitelerde hele okuduğum zaman birşey anlamıyorum acayip kelimeler yazılıyor. Ayrıca birşeyi bilmek güzel hoş da bildiklerimizi uygularsak daha hoş olur kanaatindeyim. Bu sözlerim sataşma olarak algılanmasın lütfen.
Tamam okan kardeşim senin de güzel hatırın için daha dikkatli olucam.Tuttuğun takım yeter.. yok zaten ben sataşma,bulaşma gibi eylemleri hiç sevmem.Bu site çok güzel bir site bizde güzel şeyler paylaşıyoruz..
kalama sisteminin kullanılması Kalama sisteminin tam olarak nasıl kullanılacağını ve önden kalama ve arkadan kalamalı makinların farkı olup olmadığını veya hangi tür avlarda hangisinin kullanılmasının fayda getireceğini anlatacak bir arkadaş olursa sevinirim. Teşekkürler, selamlar.
Kalama güçlü balıkları kıyıya getirirken yormak amaçlı kullanılır.Ama küçük balıklar (istavrit,izmarit vs.)için ya da kayanın altına girebilecek balıklar (eşkina vs.) için kullanılmaz. Örneğin bir levrek gibi balığın avında kullanılır. Kalamayı ise sıkı durumdayken biraz gevşetiriz. Benim bildiklerim bunlar.Diğer arkadaşlar da yardım edecektir.
Teşekkür ederim Okan.Dediğin gibi daha detaylı anlatan ve bu konuda değişik ipuçları verebilecek arkadaşlar olursa hepimiz yaralanabiliriz.Selamlar.
Siteden de araştırma yaparsanız çıkar. http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=649&highlight=kaloma
Tekrar teşekkürler.Verdiğin linkte yeterli bilgi var. Hepimiz hazırcılığa, biraz tembelliğe kaçıyoruz aslında.Biraz daha çaba sarfetsek; aynı yerlerde dönüp durmak zorunda kalmadan ilerleme şansımız olur Benimde aratmak hiç aklıma gelmemişti Buda düşünce tembelliği olsa gerek.
Ek olarak belirtmek isterim ki; 2-4-5-6. maddelerdeki işlevsellik yanında kamış+makine kombinasyonunun kasnağa nazaran bir diğer avantajı da ip misina kullanımında ortaya çıkar. Sakın kasnağa sarılı olarak ip misina kullanmayın... 15 cm lik isparoz bile yakalasanız, çekerken parmaklarınızı kesebilirsiniz.Daha güçlü balıklar ip misinayı kemiğe bile oturtabilir...Ama makine+kamışta bu tip sorun olmaz.. Bol balıklar
selamün aleyküm arkadaşlar dün istoçtan pelican 58 robin 50lik bir makina aldım boğazda istavrit mezgit izmarit avı için kullanacagım makinayı daha hiç kullanmadım fikirlerinizi paylaşmanızı bekliyorum çok acil olarak beni bu makina hakkında bilgilendiriniz şimdidem teşşekkürler