Oltama gelen çeşitli balıklar. Çanakkale-Sivrice

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında orhan kucukbicmen tarafından paylaşıldı.

1. janavar

janavar fatih

Favori Kamış:
    carizma
    Favori Makine:
    şimano
    En İyi Avı:
    palamut 1,300 kg
    pirim

orhan baba sen idolümsün seni bu forumda tek geçerim saygıyla HÜRMET EDERİM ...

2. beyaz martı

beyaz martı Serbulent Bay

Favori Kamış:
    balığın cinsi ve mevsime göre
    Favori Makine:
    balığın cinsi ve mevsime göre
    En İyi Avı:
    Yayın 10 kg
    Orhan abimizin, nam-ı değer üstadımızın,
    el emeği göz nuru, alın teri akıtarak yapmış olduğu nadide avlarından çok güzel bir derleme olmuş.

Ellerin dert görmesin Orhan abi.

Bunlar ve bunlardan daha güzellerini bundan sonraki nice avlarında sağlık ve huzur içerisinde yapabilmeni dilerim.

3. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sevgili Şerif kardeşim güzel duyguların ile bana yazmış olduğun bu güzel övgü için sana teşekkür ederim ama ben bu kulvarda kimse ile yarışan biri değilim,
    ben de sizler gibi gayet normal bir amatör balıkçıyım, bana göre herkes kendine göre bir balıkçıdır, bazıları sırtı avlarında başarılı olur bazıları kıyı avlarında bazıları ise tatlı su avlarında başarılıdır, benim normal olarak diğer kişilerden farkım vaktin çok olması, bunun yanında ufak faktörleride zaten sizlerle paylaşıyorum, sen gene beni değerlendiriken vekti olan çok şanslı bir balıkçı olarak gör, bu arada bu yaşamın olmazsa olmaz kurallarından olan bilgi ve tecrübelerimizi yanımızdakilere ve bizlerden sonra gelecek kuşaklara bırakmak için her koşulda paylaşmak ve erdemli vazifeyi yapmış olmak lazım, sevgiler sana da çok başarılı avlar dilerim, sorularını her zaman beklerim hoşçakal.:) :) :)

4. avcibaba

avcibaba adem

Favori Kamış:
    master surf
    Favori Makine:
    banax sx 5000
    En İyi Avı:
    balik tutma firsati :)
    Sevgili ORHAN BABA; Gercekten bu muhtesem avlar icin bi odul verilseydi, bu odullerin en onemlisini siz alirdiniz. Kaldiki siz zaten odullerin en guzeli ni almissiniz balik tutma firsati ve tuttugunuz o muhtesem baliklar.......
    MAASALLAH....
    Anlayisiniza siginarak sevgilerimle.
    Bahtiniz acik olsun saglicakla.

5. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Çok teşekkürler sevgili kadir kardeşim, valla ben öyle şeylerden anlamam ama sen yapabilirsen benim için yap, belkide güzel olur, çok teşekkürler elimden geldiğince denize çıkıp bugün de olduğu gibi balık avlamaya çalışıyorum, bu günkü raporumu bu sefere mahsus seninle paylaşarak yapayım.:)
    Bu sabah internette yazılarımı yazarken aniden bu günkü hain saldırıyı okudum, zaten ondan sonra çok üzüldüm, ellerim titremeye başladı bari denize çıkayım bu sinirlilik halim gider ve normale dönerim dedim, sırtı ile barakudaya bakacağım Sivrice meralarında barakuda olduğunu lüfere bakan balıkçılardan öğrendim sevgili Şenol ve Erol kardeşlerin teknesinde aynaya yatan Hüseyin kardeşim bana anlattı, onun için bu günkü hedef balığım barakuda idi, hava biraz az güneşli gene Tobi maruyu tercih ediyorum, gerçi modası geçti diyen kişiler olsada ben barakudaların daha modayı takip ettiklerini zannetmiyorum, sahtemi denize bıraktım orta suda sırtı çekmeye başladım, Barakudaların genelde nerelerde olduğunu zaten evvel yapmış olduğum avlarımdan biliyorum tam 14 metrelerdeyken çok güzel bir vuruş aldım, tekneyi rolantide bıraktım ve takımı içeri aldım barakudayı gördüm ve kafasını çevirmeden direkt olarak tekneye, bir fotoğraf çekeyim dedim ama tam o sırada balığın çırpınışı ile üçlü iğne sağ elimin yüzük parmağımaüst tarafıdaki etime girdi teknede yalnız olmam işi biraz zorlaştırdı ama senelerin verdiği tecrübe ile daha evvel teknemde yanımda olanlardan çok iyi öğrendiğim için fazla zorlanmadım ilk defa elime iğne battı, ucu dışarıya çıkan iğneyi yan keski ile kestim ve çıkardım kan akan yeri deniz suyu ile yıkadıktan sonra oksijenli su ile temizledim biraz temiz pamuk ve sargı bezi ile sardım, o şekilde avıma devam ettim, evde de hanım tekrar bir pansuman yaptı her şey yolunda, biraz sonra barakudayı tavada yapacağız ve akşam yemeğimiz hazır, sizlere de güzel avlar dilerim hoşçakalın.:) :) :)

6. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    İnşallah sizlerde de böyle olur, çok teşekkür sevgili Kenan kardeşim, :) :) :)
    Sevgiler hoşçakal.:) :) :)

7. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    :) :) :) Sevgili Cem kardeşim sana çok teşekkür ederim, inşallah dediğin gibi faydalı ve gerçek bilgilerin olduğu bir kitap olur, önemli olan bu kitapta doğrular olması,:) :) :) sevgiler hoşçakal.:) :) :)

8. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    :) :) :) Bu yğrum ve övgüler bana yaşam zevki veriyor, sizlere hiç yanlış yalan bir şeyler söylemedim bundan sonra emin olun hep aynı yolda sadece dürüst bir şekilde yürümeye devam edeceğim, zaman her şeyin şahididir, gün gelir doğru olan her şey suyun yüzüne çıkar, işte tabiat kanunu böyle, sevgiler güzel ve bereketli avlarla hoşçakalın.:) :) :)

9. Arda BAYSAL

Arda BAYSAL Arda BAYSAL

En İyi Avı:
    LAMBUKA 1,5 kg
    Tekneyle çok az fırsat bulup denize açılsam da, deneyimli balıkçılardan edindiğim bilgilerle bu avların bir kısmını yakalamaya nail oldum. Herbirinden farklı keyif aldım. Sizinde bu avlarda yaşadığınız mutluluk fotoğraflarınıza yansımış. Ayrıca forumda verdiğiniz cevaplar, tavsiyeler ve temenniler şiir gibi.
    Bilgeliğinizin yanında çok da mütevasizisiniz.
    Saygılar Orhan Abi... :)

10. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sevgili Engin kardeşim, dediğin gibi zaten emekli olunca o zaman çok vaktin olacak, birde bizim gibi çok zengin balık çeşitlerine sahip bir denizde avlanırsan neden olmasın, benim çok balık tutmamın da nedeni vaktimin çoğunu drnizde geçirmemdendir, o zaman şimdiden emeklilik alt yapısını hazırlamaya bak derim, sevgiler hoşçakal.:) :) :)

11. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Sevgili İsa desene 2025 senelerinde burada bir balıkçı kulübü kurarız,
    Gerçek olan bir şey var bir işi yapacaksan o işi tam yapacaksın, ben emekli olduktan ve buraya taşındıktan sonra her şeyimi balıkçılığa verdim, ama bunu herkesin yapamadığını gördüm, eğer bu işe kafayı taktıysan tekne ile yapılacak bütün olta ile olan avları deneyeceksin örneğin ben kıyı balıkçılığından sonra teknem ile ilk başta sırtı çekmeye başladım, Barakuda, sinarit, akya sarıkuyruk derken Torik Palamut öyle sırayla devam etti her balık tutuşum beni çok sevindiriyor vr beni çok mutlu ediyordu tamam artık mutlulumu yakajamış ve bulmuştum, sonra mercan avlarına başladım, mercan avlayanları gözümde çok büyütürdüm ben de avlamaya başlayınca aaaaa baktımki hiç zor değilmiş, ince bir beden ve iki üç köstek bir de kurşun, yemler hazır kolyozdan taze yem kanlı güzelce iğneye takmayı öğrendim salla denizin dibine biraz bekle ve tık tık tık kaldır yukarı bak mercan kafa ata ata geliyor, yani balık tutmak için profösör olmaya gerek yok sonra bu ava çok alıştım sabah erkenden kardeşim Rıdvan ile
    çikardım her seferinde valla bir iki kova mercan alırdık, yerlerinide öğrendik kerteriz almayada başladım Feneri tam otelin hizasına getiriyor, yan taraftanda burundaki beyaz evi görünce olay tamam zaten derinlik misinanın işaretlediğimiz yerine kadar, sonra büyük balıkçı teknelerinin kullandığı sonarlardan aldık işimiz daha da kolaylaştı, sonra çapari avlarına başladık hazır çapari takımları var onlardan aldık ve balığı tesbit ettikten sonra sal denizin ortalarına hoooop çaparin dop dolu, demekki çapari avıda çok zor değilmiş, işte burada en önemli olay bu sevdaya vakit ayırmak birde hedefin balık tutmak olmalı kafanda elli tane tilki dolaşıyorsa sebeler geçsede işte bir torik bile yakalayamazsın, demekki kendini balık avlarına vereceksin, her seferinde yeni bir şeyler deneyeceksin, öğreneceksin balık tutarak daha çok öğreneceksin.
    Bu raporumda da üç ayrı çeşit balık avında tutmuş olduğum balıkları gösterdim,:) :) :)
    Sevgiler hoşçakal İsa kardeşim.:) :) :)

12. BarbarosTUGRUL

BarbarosTUGRUL Barbaros TUĞRUL

Favori Kamış:
    Remixon Prestige
    Favori Makine:
    Remixon
    En İyi Avı:
    Turna 62 Cm. 2,1kg
    abı masallah dıyoum ve cok ama cok ımrenıyorum ınsan bu avların herhangı bırınde senın yanında olmayı cok ısterdım saygılarımla

13. waybe

waybe Yusuf

Favori Makine:
    Misina
    En İyi Avı:
    1,5 KG Mezgit
    abi tek kelimeyle "belgesel" gibi çalışma olmuş yani

14. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Çok teşekkürler Faruk kardeşim, denizden ne geleceği belli olmuyor, biz burada gerçekten çok zengin balık çeşitleri olan bir denize sahibiz, onun için ben de burada yaşadığım için çok şanslıyım, sevgiler hoşçakal.:) :) :)

15. aNeXiEtY

aNeXiEtY Fatih

Favori Kamış:
    Lineaeffe Baia Grande 4.20m / Lineaeffe Hitech Carbon 2000 3.0m
    Favori Makine:
    Okuma Avenger 65a / Remixon Dream 70
    Abicim bize nispet yapıyorsun resmen, ne teknemiz, nede şu sıralar boğazda balığımız var...
    Teknen kaç kişilik bilmiyorum ama tüm balikavi ahalisi doluşacaz yanına...
    Çanakkalede yaşamak istemişimdir hep. Çok sakin kalabalık olmayan huzurlu bir şehir.

Bu arada havalar düzeliyor. Cumartesi pazar 18 c parçalı bulutlu gözüküyor istanbulda. Galatada şimdiden yer ayırtmak lazım:) Vesselam

16. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    :) :) :) Çok teşekkürler sevgili Cemil kardeşim, ben emekliyim boş vakitlerimi denizde geçiriyorum, iş yok güç yok, bir iki de balık tutunca dünyalar benim oluyor, gerçeklerde şunlar, avlandığım denizi çok iyi tanıyorum,:) :) :)
    sana da güzel avlar dilerim sevgiler hoşçakal.:) :) :)

17. noauida

noauida murat işcan

Allahım ne bereketli bir yer şu Sivrice !

.

18. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Kesinlikle tavsiyelerinize uyacağım,ellerinizden öperim.Saygılarımlareeling

19. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Çok teşekkürler sevgili İsa kardeşim, sevgiler hoşçakal.:) :) :)

20. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Çok teşekkürler sevgili kardeşim, önemli olan birbirimize olan sevgi ve saygımız, aynı zamanda bemi örnek aldığın için ise, bu bana bu hayatta gerçekten verilen en büyük ödüllerden biridir,:) :) :) gerçi tek geçerim benim için biraz abartılı olduğunu söylersem bana darılmazsın her halde,:) :) :) ne yapayım ben böyle istisna olmayı çok sevmiyorum.:) :) :) sevgiler değerli kardeşim, hoşçakal.:) :) :)