Oltama gelen çeşitli balıklar. Çanakkale-Sivrice

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında orhan kucukbicmen tarafından paylaşıldı.

1. alpikom

alpikom ALPAY SEYHANOĞLU

harika avlar yapıyosunuz orhan abi sizi tebrik ediyorum bir karagümrüklü olarak :))

2. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Sevgili Serbülent aynı zamanda Sarıyerli kardeşim,:)
    Bu güzel övgülerin ve yorumların için sana çok teşekkürler, her zaman söylediğim gibi seneler evvel Sivrice'ye yerleştim yerleşmemin sebebi çok güzel ve balık avlamak için çok bereketli bakir bir denize sahipti, ilk başta bir iki yıl burada kiralık bir ev tuttum Sokakağzı'nda bu arada yöreyi tanıdım ve işte burası diye karar verdim,:) artık çok ağır olan iş hayatından kurtulmak istiyordum, Ankara'da Harika markası ile Ankara Sincan 1. org. San. bir dondurulmuş gıda fabrikasının Yön.Krul.Başk. yapıyordum, dondurulmuş gıdalar üzerine üretim yapıyorduk, üretilen mallar Türkiye'de bütün Ulusal ve uluslararası marketlere dağıtılıyordu bunun yanında ihracat, velhasıl çok ağır bir işin bizleri sarsan meşhur krizlerin üstesinden gelmek ayakta kalmak adete buzun üzerinde dans etmek gibi olmuştu, tabi bu zorluklar her insanın olduğu gibi benim de dengemi bozdu, yüksek tansiyonlar falan başladı, birgün kafamı iki elimin arasına alarak düşündüm sen nereye koşuyorsun arkadaş diye kendi kendime sormaya başladım, benim hedefim ne olmalıydı, ne yapmak istiyordum velhasıl bir yol ağzına gelmiştim karşımda iki yol duruyordu, birinci yol, iş hayatına aktif olarak devam etmek Ank san. üyesi olarak o zaman Başkanımız Zafer Çağlayan'la ve diğer sanayici arkadaşlarla aynı yolda devam etmek işi daha çok büyütmek daha çok borç altına girmek, iş, iş, iş, :( üzüntü üzüntü.:(
    Yok çok teşekkür ederim dedim ve kararımı verdim, zaten ben orta halli ailenin bir çocuğu idim, Karagümrük'te Fatih'te gençliğim geçmiş Çıktığım yumurtanın kabuğunu çok iyi bilen biriyim,Rahmetli babamın Yavuz Selim de bir bakkal dükkanı vardı, yani bakkalın çocuğu idim, ben ufak şeylerle mutlu olmasını taaa çocukluğumda Karagümrük'te öğrenmiştim, senelerce İsviçre'de çalıştım, Türkiye'de de uzun seneler, iki kızımıda yetiştirdim o zaman artık bende bundan sonra ben de yaşamalıydım,bu hayatın çok güzel ve çok kısa olduğunun bilincindeydim, bu ikinci yolu tercih etmemin nedenleriydi, işleri organize edip yönetici arkadaşlara bıraktım ve doğru Çanakkale Assos sonra Sokakağzı ve Sivrice, ohhhh gerçekten çok iyi bir karar verdiğime inanıyordum, deniz kenarında bir zeytinlik aldım bu ara beni ziyarete gelen asker arkadaşım İrfan oda orayı çok beğendi ve yarısını ona verdim zeytinliğin parasını beraber ödedik ve bahçede her şeyi evler de dahil beraber yaptık, hala beraberiz, bir de tekne aldım zaten Bodrum Ortakent'te bir teknem vardı onunlada fazla olmasada yazları sırtı çekerek yemliye bakarak balık avlıyorduk sonra tekneye bakamadım bir gün bir baktım suyun içersinde bende o vaziyette hemen sattım, zaten Bodrum'da da fazla kalabalık olduğu için kalamadım,kalamadık.
    Sivrice'de kıyı balıkçılığından tekne balıkçılığına terfi etmiştim,bu arada balıkçılık konusunda çok tecrübesi olan sevgili Kenan abimle beraber balığa çıkardık sırtı avlarını inçeliklerini bana öğretiyordu allah ondan razı olsun, nur içersinde yatsın, artık kendimi balık avlamaya tam manası ile verdim, işler devam ediyor arada sırada Sivrice'den yönetmeye çalışıyordum, günlerim havanın ve sıhhatimin iyi olduğu zamanlar denizde geçiyordum, balık avlarıma sırtı avları ile başladım sırtıda ilk yakaladığım balık barakudaydı ve dünyalar benim olmuştu o andaki sevincimi anlatamam çok başka bir şeydi ve bana çok büyük bir zevk ve heyecan vermişti artık bu sırtı balıkçılığını iyice kafaya taktım, onunla yatıyor onunla kalkıyordum hergün artık çok çeşitli balıklar yakalıyordum, teknem ile her zaman çok balıklar yakalamaya başladım,sinaritler, barakudalar, torikler, palamutlar, akyalar, kovayla kalamarlar yemekle bitmeyen balıklar.:) bu hobiyi bu uğraşı çok sevmiştim Sivrice'de yaşayan dostlarımla beraber akşamları masamızı kurar ve balıkları yerdik en çok yediğimiz ise Uskumru ızgarada bazen 15 kişi olduğumuz olurdu, tuttuğum balıkları dostlarımla yerdik kalanını gene komşularımıza birazını da dondurucuya atardık, işte böyle seneler Sivrice'de yaşanmaya başladı hanımım Ursula'da bu hayattan Sivrice'de olmaktan çok mutluydu, o bahçede zeytinlerle diğer bitkilerle ve köyün çocuklarına İngilizce kursları vererek tabi maccane ,:) vakitlerini böyle geçiriyordu, ben de her gün teknem ile denizdeydim balıkçılığı çok ilertmiştim, sırtı avlarımın yanına yemli mercan avlarını ve çapari avlarınıda katınca artık denizde vaktim kalmıyordu, ilk başta çapariye sonra mercan avına en sonunda sırtı avına dolaşırdım,o zamanlar bu balıkları tutarken aklıma fotoğraf çekmek hiç gelmedi zeten ortada bir şey yokken devamlı balıklarla beraber neden hergünfotoğraf çekelim diye, hiç düsünmemiştim:) işte bir gün internet denen olayla karşılaştım bana gösterdiler işte böyle balıkçı siteleri var dediler ve ben de ilk başta bir fotoğraf makinası sonra da bir bilgisayar aldım başladım öğrenmeye, yazı yazarken harfleri araya araya yazıyordum bazen örneğin ü harfini uzun zaman aradığım olmustur fotoğraf yollamasın bile öğrendim, internet gerçekten benim için çok zor olsada orada değişik duygular hissetmeye başladım, biraz acaip insanlarla karşılaştıysamda zamanla internette nasıl davranılması gerektiğini öğrendim , artık sadece yazılarımı yazıyorum cevaplarımı veriyorum, yorumlarımı yapıyorum, yanlış ve isanları küçük düşürücü, küçültücü ve yalan yazılara hiç cevap vermemeyi öğrendim gayet kolay o yazıyı yönetici arkadaşa gönderiyorum eğer gerçekten sitenin kurallarına uymuyorsa hemen kaldırıyor çok rahatmış,:) burada kabadayılık zaten olmaz, benim de kavga gürültü tartışmayla hiç işim olmaz,:) o zaman benimle yazışacaksan aramızda saygı ve sevgi olmalı yoksa neden burada olalım burası bir tartışma sitesi olmadığını hepimiz biliyoruz burası bir paylaşım sitesi, balık avlarımızı, hayat tecrübelerimizi paylaşmak, birbirlerimize faydalı ve yardımcı olmak için buradayız,:) :) :) ben de aldım başımı gidiyorum,:) nerede kalmıştık,:)
    Bu senenin başında iş yerimi yönetici arkadaşlara devrettim şimdi sadece balık avları ile uğraşıyorum ve emekliliğim çok güzel geçiyor.:)
    Bu arada kızlarımın ikiside meslek sahibi oldular benim gururum olarak kısaca anlatmak istiyorum, büyük kızım Anadolu üniversitesi güzel sanatlar bölümünü bitirdi şimdi öğr. görevlisi olarak Cam bölümünde doktorasını yapıyor, Küçük kızım ÖDTÜ bilgisayar mezunu oldu oda sonra Siemens'e girdi hala orada te proje kısmında görev papmakta, evlendi çok güzel bir damadım ve biri Kaan ve Defne adlarında iki tırunumuz var.:) :) :)
    Sevgili Serbülent kardeşim Sivrice'nin bu erken ve güzel bir sabahında kahvemi yudumlarken sana anılarımı anlatmak seninle sohbet etmek çok güzeldi.:)
    Sivrice'den selamlar sevgiler Hoşçakal.:) :) :)

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 22 Ekim 2011
  3. beyaz martı

beyaz martı Serbulent Bay

Favori Kamış:
    balığın cinsi ve mevsime göre
    Favori Makine:
    balığın cinsi ve mevsime göre
    En İyi Avı:
    Yayın 10 kg

Sevgili Orhan abi,

Bizlere hayat hikayenizden kısa kesitler sunmuşsunuz, ben bunları en az av hikayeleriniz kadar soluksuz ve heyecanla okudum.
    Anlattıklarınızdan bizlerin çıkaracağı çok şeyler var aslında.
    Az ile yetinmeyi bilmek, hayatın güzelliklerinin farkında olmayı bilmek ve aldığımız her nefes için şükretmeyi bilmek.
    Sevgili abim, hayatı dolu dolu yaşamışsınız ve yaşamaktasınız ne güzel. Sevdikleriniz ve sevenleriniz ile birlikte ömür boyu sağlık ve mutluluk içerisinde yaşamanızı dilerim.
    Bir gün ne yapıp edip sizi ziyaret etmek ve bu güzel sohpeti bizzat birinci elden, karşılıklı olarak yapmak isterim.
    Esen kalın.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 22 Ekim 2011
  4. aknysfsrn

aknysfsrn AKINYUSUF

Favori Kamış:
    D.A.M SPEZIPOWER TELE SURF 420
    Favori Makine:
    Shimano aero
    En İyi Avı:
    Yumurtalık Pistaş mevkii LAGOS 5 kg
    bu resimleri alıp sana güzel bir ''orhan abim '' videosu yapmak istiyorum ellerine saglık her kare başka güzellikle dolu.. diyecek söz bulamıyorum
    saygılarımla orhan abim ...

5. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sevgili Adem kardeşim bu güzel yorumların içim sonsuz teşekkürler, ben zaten ödülü sizlerden hergün alıyorum, sizlerin sevginiz ve saygınız her şeyin üzerinde, ben de sizlere güzel avlar dilerim, sevgiler hoşçakalın.:) :) :)

6. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Sevgili Arda kardeşim bu güzel övgülerin layik olabiliyorsam gerçekten ne mutlu bana, zaten burada hepimiz bilgilerimiz, ve tecrübelerimizi paylaşmak için buradayız, ben de normal olanı yapıyorum, benim için daha ziyade yeni balıkçılığa başlamış genç kardeşlerim, onların burada bulunan tecrübeli balıkçı arkadaşlarımızın da bilgilerine ihtiyaçları var, inşallah bizlerde faydalı oluruz, çok teşekkürler sevgiler hoşçakalın.:) :) :)

7. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Çok teşekkürler sevgili Barboros kardeşim, inşallah sen de bir gün Çanakkale Sivrice'ye gelirsen beraber balığa da çıkarız, bende Ankara'dan Çay yolundan buraya yaşındım, deniz beni her zaman kendisine çekiyor, bundan sonra denizde olmadan ve balık avlamadan yaşamak benim için çok zor, benim yaşantımın büyük bir bölümü olmuş balık avı, sana da güzel avlarda güzel balıklar dilerim sevgiler hoşçakal.:) :) :)

8. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Teşekkürler Yusuf kardeşim, emeklilikte yapmış olduğum balık avlarım, sizlere de nasip olsun sevgiler hoşçakal.:) :) :)

9. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Çok teşeşkürler Fatih kardeşim, İnşallah Çanakkale'de yaşamak sana da nasip olur,:) ben burada yaşamaktan burada emekliliğimi geçirmekten çok mutluyum,:) fırsatın olursa buraya Sivrice' ye de beklerim sevgiler hoşçakal.:) :) :)

10. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Çok haklısın Murat kardeşim, zaten ben de emekliliğimi burada geçiriyorum, bizim bu taraflara gelmiyormusun, gelirsen bir bardak çayımızı falan içmeye uğrarsan sevinirim, Kayalar balıkçılığa sevgili Bülent'e, Mehmet'e, Özgür'e, ve Hüseyin abiye çok selam ve sevgilerimi iletiver, sana da rastgele hoşçakal.:) :) :)

11. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sevgili İsa kardeşim, çok teşekkürler hoşçakal.:) :) :)

12. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Çok teşekkürler sevgili Alpay kardeşim, Karagümrüğü terkettik şimdi çanakkale'de Sivrice'de yaşamaktayım, bizler karagümrüğün yerlisiyiz çok eskilerden, rahmetli babam Kahraman Tütüncü Sadri diye anılırlardı, Emin ustanın ekmek fırınının karşısında yani fenerbahçeli Naci Erdem'lerin fırınının,
    bizim tekel bayimiz vardı, bu konuda Karagümrük hakkında yakında bir yazı yazmak istiyorum,:) :) :) o zaman .....onlar insandı....diye.:)
    Sevgiler hoşçakal.:) :) :)

13. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Çok teşekkürler sevgili Bülent kardeşim, gerçekten amatör bir balıkçı olduğum için çok seviniyorum, aynı hobiyi baylaşan çok güzel insanlarla dost oldum, arkadaş oldum, seninle de internetten de olsa tanıştığım için çok memnunum,
    inşallah bu dostluğumuz kalıcı olur, seni sizleri Sivrice'ye her zaman beklerim, selamlar sevgiler her şey gönlünce olsun, hoşçakal.:) :) :)

14. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Akın kardeşim sana çok teşekkür ediyorum,:) ben bu video işlerinden fazla anlamıyorum yaparsan çok sevinirim, ayrıva bana karşı sarf ettiğin güzel övgüler için sana sevgierimi sunarım,:) hoşçakal Akın kardeşim.:) :) :)

15. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sevgili Serbülent kardeşim valla uzun zamandan beri seni göremiyorum özlamedim desem yalan olur sizlere çok alıştık göremediğim zaman merak ediyorum nasılsın unutma sizleri bekliyoruz, sevgiler hoşça kal.:) :) :)

16. TRAVOLE

TRAVOLE BEDRİ YALINKAT

Favori Kamış:
    Shimano
    Favori Makine:
    Shimano
    En İyi Avı:
    2 Kg Karagöz
    TEBRİKLER

ESKİ BALIKÇIYIM AMA İLK DEFA BÖYLE BİR SİTEYE ÜYE OLDUM.İYİKİDE OLMUŞUM.EGENİN MUHTEŞEM BALIKLARINI ORHAN ABİNİN SAYESİNDE GÖRMÜŞ OLDUM.ÇÜNKÜ MARMARANIN DURUMU İÇLER ACISI:mad: SİZE BOL BALIKLI AVLARINIZIN DEVAMINI DİLERİM.TEBRİKLERmrsparkle

17. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Çok teşekkürler sevgili Bedri kardeşim, ben de 15 sene evvel kendimi emekliye ayırdım, fırsat buldukça ve sıhhatim el verdikçe her gün teknem ile balığa çıkıyorum, bilgilerimin ve tecrübelerimin üzerine bu zaman içersinde çok şeyler koyduğumu söyleyebilirim.
    Sizlere de güzel avlar dilerim sevgiler hoşça kalın.:) :) :)
    Bu arada bana sormak istedikleriniz ve paylaşacağınız yeni bilgiler ve yöntemler varsa pasylaşmaktan çok memnun olurum.:) :) :)

18. gönen başer

gönen başer gönen başer

Vallahi Orhan Abi hangisini tebrik edeceğimi şaşırdım. Hepsi birbirinden güzeller. Maşallah diyelim. Avların daim olsun. Sevgilerimle..

19. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Çok teşekkürler sevgili Gönen kardeşim.:)
    Uzun zamandan beri senden haber alamıyordum çok iyi oldu.:)
    İnşallah tekrar seni, sizleri Sivrice'ye bekleriz.:)
    Selamlar, sevgiler hoşça kal.:) :) :)

20. mamiduman

mamiduman Muhammet

orhan abi bende bu sene insallah çanakkaleye gelmek ve bana yardımcı olmanızı istiyorum ekipmanlar konusunda bana bir sekılde yardim edermisiniz