Erdal madem oyle kursuna 7-8 cm ip baglamanın mantıgı kalmaz o zaman ..Nasıl olsa 20 metre misina dibe oturuyor ya
Burada takılmaya neden kurşunun ağırlığı 20 metre sonra bu ağırlık dengelenmiş oluyor Benimki tavsiye...Ben uyguluyorum ve çok faydasını gördüm gerisi size kalmış....Ayrıca ben hayatımda hiç fırdöndüde kullanmadım takılmaya neden olduğundan.. Dışarıda at oltayı ve bak bakalım nekadarı dibe oturuyor.. dene ve gör ben denedim ve gördüm
Benim kurşunun takılmasıyla ilgili bir önerim vardı ve hatta bir konu da açmıştım buna dair. Bulunduğun bölgede midye varsa şu linke bir göz atmanı tavsiye ederim.. http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=12153
Süper bi fikir gerçekten hayran kaldım.Takım çantamda muhakkak bulunduracağım.Oğlumun lopipop çubuklarından sonra bunu da alırsam oğlanla baya bozuşacağız ama napalım.
Kinder Sürpriz Yerine Ülker TOTO Arkadaşlar merhabalar sizlerle ilk tanışmamda sürekli denize takım hediye ettiğimden bahsetmiştim ya hani artık hediye etmiyorum çünkü ülker toto yiyorum. Nasıl yani reklammı yapıyor bu demeyin. Yine bu forumda okumuştum bi arkadaş kinder sürprizin içinden çıkan topun içine kurşunu koyup dip oltası yapmamızı tavsiye etmiş bende gittim markete almak için ama maalesef yokmuş onun yerine ülker toto varmış bende dedim nasılsa aynısı aldım ve güzelce çikolatalarını yedim canınız istesin sonra içindeki yumurtaya bir baktımki adamlar sanki bizim için üretim yapmışlar yumurtanın altında ve üstünde delikler varki buda içinde kurşun olan yumurtanın şamandıra gibi davranıp batmaması olayına çok iyi bir çözüm oldu ve oltayı atıyorum ve en dibe ve en güzeli de artık kurşunum denizde takılmıyo ve ben her eve gelişimde yeniden beden ve kösteklerle iğne bağlamakla uğraşmıyorum kesinlikle tavsiye ederim arkadaşlar hepinize....
Işte Türk Olmanin Ayricaliği.. Varmi Bizden Daha Esnek Zekali Bir Millet Acaba . Harikasiniz Arkadaşlar.
Biri kalemle levrek tutar biri sürpriz yumurtayla icat yapar yokluğun gözünü seveyim ben zorla mucit yapar adamı
napiiim usta bi balığa gitmede 5 tane takım beden denize hediye edince mecburen boyle bir yola başvurdum ama şimdi kafam dinç.....
İyide o yumurtanın içine nasıl kurşun koydun ben tam anlayamadım.B.iraz açıklarsan sevinirim.Nede olsa beyin yaşlandı.
yumurta ordatan ikiye ayrılabiliyor abi. önce misinayı üst kapağın deliğinden geçirip sonra kurşunu bağlayıp sonrada iki kapağı tekrar birleştiriyosun sanırım...ben kullanmadım ama böle olur heralde
Tamam teşekkür ederim ama içine su girince onun kaldırma kuvveti olurmu.Yinede ben bir tane alıp bir yiyeyim bakalım nasıl bir şey.Sağol
hocam ben detaylı anlatayım size yumurta ikiye ayrılıyo ve altında da üstünde de delikleri mevcut durumda öncelikle yumurtanın birinci parçasının deliğinden misinayı geçiriyosunuz ve sonra ikinci parçanın deliklerindende aynı şekilde misinayı geçirip kurşunu bağlıyosunuz ve kurşun içinde kalıyo... delikli olduğu içinde içine su alıyo ve kaldırma kuvveti olmuyo onun için dibe inebiliyo kurşununuz. gelelim takılmama olayına şöyleki kurşunlar fırdöndülü yada olmayanlarının şekilleri ve yüzey sürtünmeler itibariyle iki kaya arasına vb. yerlere geldiklerinde kıpırdamaz ve takılırlar bu durumda bizim yumurta esneme kabiliyetine sahip ve yüzey sürtünmesi çok az olduğundan kolayca kayalıklardan sıyrılabiliyor. Eğer illakide kurtulmadı takıldıysa güzel bir yöntem daha geliştirdim benim balık tuttuğum yerde dalgıçlar oluyo genelde zıpkınla avlanıyolar bundan sonra takılırsa onlardan rica edicem .... " abi hazır dalmışken benim kurşunu bi kurtarıversen " ha birde sanırım yanlış anlamışsınız ben şamandıra olarak kullanmıyorum kaldırma kuvvetine ihtiyaç yok yani.....
süper bir fikir çok işime yarayacak iğneden cok kursunu takılan bırı olarak bu bılgı için tesekkurler
Ya hocam harika bir olay ben şimdi gidip gezer mantar alıcaktım gerek kalmadı hem yumurtasından mantar yaparım hemde çikolatasıyla benim çocukları sevindiririm.
İlginç bir buluş kafamda bazı sorular belirdi onları sormak isterim izninizle; 1- Yumurtanın içine koyacağımız kurşun kaç gr olmalı ? Yoksa gr düşük bir kurşunu yumurta içine koyunca batmasını nasıl sağlıyacağız küçük delikler bazen ters etki yapıp suyun içeriye girmemesini sağlayabilir. 2-Yumurta oltanın atış mesafesinde ne kadar bir değişiklik yapıyor. 3-Balık yemi tabiri caizse tırtıklarken , emerken (çipura gibi) yada yeme vururken yumurta anlamamızı etkiliyor mu? 4- Kurşun görevini layıkıyla yerine getirebiliyor mu? Çalışmanız için tebrik ederim.Yaratıcılık önemli bir kabiliyettir , size her zaman yardımı olmasını dilerim.
nacizane cevaplamaya çalışayım - hocam yumurtanın içine koyacağınız kurşunun ağırlığı makinenizin ve kamışınız atarı ile ilgili bu bir ikinciside sığdırmakla ilgili tamamen size kalmış - oltanın atış mesafesinde bir 10 metre gibi değiştirdi bende çünkü havada giderken sürtünmesi fazla - zaten çipura veya karagöz cinsi balıklar için yapılan dip oltasında kurşun en alttadır yani siz balığın geldiğini zaten anlıyosunuz kurşunla işiniz yok forumda beden hazırlama ile ilgili bölümleri okursanız daha iyi olur. - kurşun evet aynen görevini yerine getiriyor batma gibi sorunuda olmuyor deliklerinde yön yok çünkü içine çok rahatlıkla su alabiliyor.... saygılarımla
İşte budur! Süper bir icat. Tebrik ederim. Ben de bu nedenle çok kayıp vermiş ve neredeyse sırf bu nedenle kıyıdan balık avlamaya üşenen biri olarak çok işe yarayacağını düşünüyorum.
Ben anlamadım Bana çok lazım, Pendik'teki kayalık sahilde haftasonu saat 3-4 gibi yemli avlanmaya çaşırken kullandığım çeşitli türdeki (şamandıralı-mantarlı,dip, ufak-büyük kurşunlu, kalın-ince misinalı) bütün takımlarım denizde kalıyor, zangır zangır titreyen oltanın ucunda ne olduğunu çok merak ediyorum, ama bir türlü dışarı almayı başaramadım her ne balığı ise