ORDU'dan İlk Levrek Avım

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında tenten_52 tarafından paylaşıldı.

1. salihzade_61

salihzade_61 Yılmaz

Maşallah güzel levrek, balığı morfolojik, sismik,anatomik hertürlü ölçmüşsün heyacan süper... bende olsam öyle yapardım:)

2. tenten_52

tenten_52 ahmet yıldız

Favori Kamış:
    eagle carbo tech
    En İyi Avı:
    Levrek 2kg
    teşekkürler

Abicim Başından geçen hekimdir derler yazılanlardan anladığım bana yazan bir cok kişi benim hissettiklerimi hissediyo sanki. dediğiniz gibi yeni bir spin kamış ve nakine bakmaya başladım pahallı bişi alamayacağım için orta yollu bişiler bakıyorum benimde tercihim şimdilik 270 iki parça spin kamış. Kamış konusunda hemen hemen alıcağımız malzemeler belli en fazla 3 parça birqz uzun model bakabilirim ama makiine konusunda cok cok karışık kafam bu konuda önerilerinizi bekliyorum teşekkürler şimdiden.

3. tenten_52

tenten_52 ahmet yıldız

Favori Kamış:
    eagle carbo tech
    En İyi Avı:
    Levrek 2kg
    :)

usta walla o anki heyecanla balığı tilkinin tavuğu alıp kaçması gibi aldım kaçtım ewe ewde meraktan ve siteye resim koymak için resimledim ama dediğim gibi heyecandan kumunu bile yıkamamışımmm :)

4. pirana19

pirana19 Serhat ÖZER

Favori Kamış:
    OKUMA SALİNA 240 10-40
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000CFB
    Takım için ayırdığın bütçe ne kadar ?

5. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Kamış 2.70 bana uzun gibi geldi. Kamış boyu biraz avlakla ilgili, Avlak çalılık falan sa daha kısa olanı öneririm. Bende Okuma Xspin 2,40 kamış var o bile bana uzun geliyor. Bagaja zor sığıyor. Genelde bizim yörede en uzun 2,10 luk spin kamış kullanıyorlar. Okuma veya Comoron Bullfigter (yazım hatası olabilir) kullanıyor atçekçi arkadaşlar. Shimono da olabilir ama biraz pahalı.
    Okuma xspin ve bullfigter 50 -60 tl gibi. Daha ucuz olsun dersen fladen de olabilir.
    Makinaya gelince genelde forumdakiler okuma trio 30 luk kullanıyorlar. (130 tl) gibi. Bende Okuma 2500 pro sna 4 bilyeli var (50 tl) Pahalı gelirse Silstar 30 luk ta alabilirsin. (35 tl gibi)
    Alacaksan bence bunlara bak, en azından uzun süre kullanabilirsin, seni de üzmez. Ucuz alınan daha pahalıya gelir ilerki zamanda. (Çünkü uzun süre kullanamaya bilirsin, sapı elinde kalır vs,vs,vs...)

6. tenten_52

tenten_52 ahmet yıldız

Favori Kamış:
    eagle carbo tech
    En İyi Avı:
    Levrek 2kg
    oofff offf

takım için ayrılan bütçe şimdilik sıfırrrrrr araştırıyorum ne nekadar hangi mekine hangi kamış felan ona göre bakıcaz bişiler ama aklımda düşündüğüm makine kamış ikisine toplamda 150 geçmez

7. tenten_52

tenten_52 ahmet yıldız

Favori Kamış:
    eagle carbo tech
    En İyi Avı:
    Levrek 2kg
    doğru

dediğiniz gibi ucuz etin yahnisi hesabı balığı çektiğim oltayı kırmışım zaten bu gün farkettim ucu kırılmışş o an görmemişim makineyide saramamıştım zaten en son oltayı atıp elimle cekmiştim misineyi. o an balığı cekerken dedim yani senin gibi makinenin ben die. elimde kısa kamışım ve makinem var ama neden se diğer uzun kamışımla daha rahat atıyorum kısası cok haffif cok zarif ama uzağa atma konusunda sıkıntı en kötü dez avantaşı kayalıktan yada yosunlu taşlı bi kıyıdan atarken çekiyosun kıyıya geldiğin de kamış kısa olduğu için kolayca sağa sola takılabiliyo ama kamış uzun olduğunda daha kıyıya gelmeden takılıcak ortama gelmeden kaldırıyorum sıkıntı olmuyo en azından ben böyle çözdüm olayı halbuki kısa kamış daha cok hoşuma gidiyo hafif ama kullanııımda sıkıntı gibi. kısa kamış daha cok tatlı suda meps atçek olaylarında daha güzel oluyo

8. pirana19

pirana19 Serhat ÖZER

Favori Kamış:
    OKUMA SALİNA 240 10-40
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000CFB
    Arkadasım 2,10 kamış falan demiş ama karadenizde avlanan biri olarak 2,70 ten kısa kamış tavsiye etmem. bende 2.40 kullanıyodum kısa geldi 2.70 aldım şimdi diyorum 3.00 alsaydım keşke. iki parça 2,70 kamış ve 40 lık makina oldukça uygun olur.
    Linkteki ürünleri kullanmadım fakat aynı markanın kamış ve makinalarını kullanmaktayım ve tavsiye ederim.

Bütçeni zorlamayacaksa giriş seviyesi için oldukça iyi bir takım bence...

Makina : http://www.avpazarim.net/_A3-1293-okuma-safina-pro-spa-40-makine.htm

Kamış: http://www.avpazarim.net/_A3-1833-okuma-salina-sea-spin-15-45-gr-2-70-kamis.htm

Bunlara 0,10 - 0,15 Lik bi örgü eklersin süper bi takım olur.

Umarım önerilerim faydalı olur..

9. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Bu güzel levrek avını tebrik ederim, afiyet olsun hoşçakal.:) :) :)

10. kuzeyze

kuzeyze ADEM

Favori Kamış:
    AALBASTAR
    Favori Makine:
    ALBASTAR
    En İyi Avı:
    LEVREK 6 KILO 200 GRM
    orduda nerde aldın bunu

11. texaslı

texaslı emre bekler

Favori Kamış:
    Pelican Florence Kamış 100-250G Karbon Surf 420cm
    Favori Makine:
    Okuma Distance Surf Pro
    En İyi Avı:
    EŞKİNE 1600 gr
    tebrikler güzel av olmuş . sabrınada hayran oldum. 1 ay boyunca boş çekip at çeki bırakmaman azminin göstergesi bence.iyi bir kamış ve makarayı hakediyorsun fazlasıyla.daha irileri nasip olur inşallah rastgele

12. harun61

harun61 harun

Ahmet tebrikler , harika başlangıç yapmışsın. sabrın sonu selamet.
    Levreklerin devamını dilerim

13. adem1

adem1 adem aksoy

En İyi Avı:
    halibut.20kg(tahmini:D)
    usta tebrikler,yalniz bir dahakine levregin asaletine yakasir bir sekilde yikayipda resmini cekiver baligin :D,afiyet olsun,oltan bos kalmasin.

14. Sebastian

Sebastian Murat Yıldız

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40
    En İyi Avı:
    2.750 gram yazılı orkinos 3 kilo şeytan gridasi sayısız zargana turna sinavrit ve niceleri
    avın daim olsun, ahh bende şundan antalyda bir tane yakalasam sahte ile okadar mazeme war bir tane alamadık daha mera uzak arkadaş sıkıntı :)

15. tenten_52

tenten_52 ahmet yıldız

Favori Kamış:
    eagle carbo tech
    En İyi Avı:
    Levrek 2kg
    :)

Ustam cok cok haklısın olayın rehavetini oanki heyecandan saçmalamalırımı şimdi anlıyorum daha ne hatalar var ahh tek resim olsa :)

16. semih1988

semih1988 semih

yakisikliyi banyo ettirseyden cekmeden once :) guzel av icin seni tebrik edioyorum. daha buyukleri rasgelsinn...

17. cesiniay

cesiniay Cengiz

Favori Kamış:
    Sıweıda golıhat 4.20
    Favori Makine:
    Okuma DT60
    En İyi Avı:
    Lüfer,Kefal,İstarvit
    Azmin zaferi.heyecanını güzel yansıtmışsın,bizede yaşattın.