Orhan Kaptanımıza sırt avlarını bıraktıran muhreşem sırtı avlarımıza devam

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Vedat Abayoğlu tarafından paylaşıldı.

1. mertparlak

mertparlak Mert PARLAK

En İyi Avı:
    300Gr İstavrit
    Onu gençken yapıyordu şimdi nerde öle saatlerce kamışı salla sonra kocaman balık gelsin tekneye al geçti o günler geçti he yanındaki av arkadaşları yaparsa bilemem :)

2. buraksevim

buraksevim burak sevim

saklamaman,belkide senin farkın budur ;) yenileri rastgelsin

3. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Haklıısın ancak bazı at gözlüğü takmışlar bunu farkedemiyor ne yazıkki.

4. canözüm

canözüm mehmet seven

yavuz bence bunu ebay dan alma fiyat olarak saten cok pahali iyneler iyi cikmiyor bence alinacaksa turkiyede her balik satan magazadan daha guzellerini bulursun saniyorum

5. Ebaydan alınanlar için genel olarak iğneler iyi çıkmıyor diyebilir miyiz? Yoksa Rapala'nın bu modelinin iğnelerimi iyi olmuyor?

Ha! bu arada bundan elimde zaten var (bir dükkandan almıştım), ben hangi sahte olduğunu göstermek için link verdim.

6. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Yavuz,hergün balığa hemde uzun süreli çıkmaktan ne yazıkki yorgunluktan ve zamansızlıktan bizar oldum.

Cevaplarımda geçikme olması bundandır.

Resimdeki sahtenin tatlısuda başarılı olmasına rağmen denizde aynı başarıyı göstereceğini sanmıyorum.

Oysa renkler Fire Tiger(Karpuz)olaydı durum anında değişirdi.

Eski raporlarımda dahi,tatlısu turna avının önde gelen bu rengi,denizdeki avlarda sinagrit katili diyerekten kerelerce belirtmişliğim vardır.

Sevgimle kal

7. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sanırımki Mert sen benimle olan diyoloğunu,beni kızdırmak üzerine kurdun son zamanlarda.

BU işibiraz daha sürdürürsen sonunda benden sunturlu bir küfür yersin,buraya geldiğindede seni bir güzel döverim.:D

Sevgiler

8. mertparlak

mertparlak Mert PARLAK

En İyi Avı:
    300Gr İstavrit
    Geldiğimde edersin artık küfrü

9. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Dün Serdar Köylü buradaydı.Gecede bende kaldı sabahta çok güzel birsırtı avı yaptık.

Belki hatırlarsın onada sana ettiğim gibi laflar ettimdi.İner inmez bana ensesini gösterip at abicim şaplağını dedi.

Şaplak atmadım ama bir elense ile kendime çekip, iki yanağındanda doyasıya öptüm.

Ya işte ben adamı böyle söverimde, döverimde

Sevgiyle kal

10. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Açıktan ve isim zikrederek sataşma var... üstüne üstlük adam efendi davranıp yanıt vermiyor diye üstüne gidip altında hinlik arama var, artniyet suçlaması var... "caddelerine sokaklarına girdik, balığını bitirdik, biz sırtı yaptık yapalı o sırt avını bıraktı" gibi yakışıksız ifadeler var... :(

Ayrıca gençlere "balıktan boş dönmenin amatör balıkçılıkta normal karşılanması gerektiği, esas olanın alınan keyif ve sabretmek olduğu" hissi aşılanacağına, skor hırsı kokan sözler var....

Dahası BORA var :eek: :eek: (benim bildiğim en kuvvetli rüzgara bora denir, koca gemileri batıran, limanları yerle bir eden tayfun, bora, kasırga gibi bir şey oralarda olmasa gerek, olsa da o anda balıkta olunmasa gerek) :eek: ... Tsunami de var mı diyesi geliyor insanın.. :( :mad:

Bunlar sadece tutulan balığın güzelliğini gölgelemiyor, avcının saygınlığını da düşürüyor korkarım ki... :eek:

11. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Bu forumda ve benzer platformlarda VAR olmak en önemli olgudur sevgili İbo.

Sen ve benzer kişiliklere kalsa burasıda, sair forumlarda zaman içinde geriler ve mazallah kapanırda.

Anlamadığınız 2 nokta var.

Forum dinaminiğini hiç öne almamak,şu balıkcılık işini hiç öğrenmeye niyet etmemek ve ne yazıkki sonuçtada tenkit etmek için var olmak.

Orhan benim dostumdur.

Gaye onun balıkcılığını geri getirmektir.

Yoksa hızla ihtiyarlıyacaktır.

Benim buna gönlüm razı değildir.

Ben adam olana icabında küfür bile ederim.Ama elbette içten değil şaka yollu,

Bunu sönmeye yüz tutan ateşi üflemeye benzetiniz.Ama nerdee ,ruhunuzda menfilik var.

Sevgiler

12. Escarpen

Escarpen Faruk

Favori Kamış:
    okuma v system 240 10-40///sörf 4,20 muhtelif
    Favori Makine:
    shimano nexave 2500 /// ryobi arctica 8000
    valla maşşallahın var vedat amcam kıskanıyorum seni allah nazarlardan saklasın idolumsun emeklılık hayallerimdeki gibisin :) allah yolunu açık etsin oltandan balık eksik olmasın

13. KEFALKIRAN

KEFALKIRAN Murat Doğan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Dülger
    Vedat amca, bu konuda yapılan eleştrileri de sizin yapmaya çalıştığınız şekilde algılasanız aslında kimsenin ruhunda menfilik olmadığını da göreceksiniz.

Mesela ben de size bu konu için sitem içeren bir mesaj yazdım. Çok süslü sözlerle övüp (ki amatör balıkçılık konusunda övgüyü sonuna kadar hak ediyorsunuz) dğer düşüncelerimden hiç bahsetmeden geçebilirdim.

Ben kendi adıma istiyorum ki madem ki Orhan babayla da ilgili düşünceleriniz bu şekildedir, beraberce bir av yaparsınız. Raporunu da bir güzel açarsınız. İnanın bu forumda ikinizi aynı karede avlanırken görüp mutlu olmayacak bir Allah'ın kulu yoktur. Bu söylediklerimi lutfen yanlış anlamayın. Gönlümüzden geçeni söylüyorum.

Bir de şu var ki siz bu adımı atıp Orhan babadan olumsuz yanıt alırsanız bu konuda yaptığım tüm eleştrileri geri alıp sizden özür dilemeyi de borç bilirim.

Üstüne bir de inşallah gelecek yaz aylarında sizinle avlanma teklifimi kabul ederseniz enseme bir şaplak da ben yemeye şimdiden razıyım..

14. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Saygılar Vedat ağabey.

15. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Sevgili Murat kardeşim, bizler burada yaşayan ve emekliliği geçiren kişileriz burada bizlerin her hangi bir sürtüşmesi ve problemi yok, sadece bizler iki ayrı kişileriz, ben onun için sadece kendi teknem ile balığa çıkıyorum, bir iki balık avlayarak mutlu oluyorum...mesela dün akşam bir mercan ve 10 adet iri hannos avladım ve güzel bir akam yemeği yedik, rakımızı da içtik işte ben böyle çok küçük olgularla çok mutlu oluyorum. Vedat beyle çok sıkı fıkı bir arkadaşlığımız balık konusu dışında pek olmadı, burada yaşayan çok kişi gibi sadece bir selam , hal hatır sorma yetiyor.

Aman bir tatsızlık çıkmasın, hiç olmazsa ihtiyarlığımız güzel ve mutluluk içersinde geçsin, hepinize sevgiler, hoşçakalın.:)

16. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Murat

Sizler bu forumda pek eski sayılmazsınız.Yapmış olduğun bu güzel teklif eskidende kerelerce yapıldı.

Ben herzaman olumlu yanaşıp kabul ettim ama o asla.

Ben kurtla,kuşla dahi geçinebilen,ama mizacında aynı olguları taşımayan,hırsını,amacını,içini başka türlü yansıtan,duruma göre,ortama göre davranmayı becerebilen kişilerle,neyazıkki herkesle başarabildiğim samimi davranışları sergileyemeyen bir kişiyim.

Bunu sizlerin birkacı ne yazıkki asla anlamıyorsunuz,sanırım gelecektede anlayamayacaksınız.

Ben onu bu yaşımda dahi sırtıma alır taşırım,her zor anında asla tereddüt etmeden yanında olurum,benden ne istese anında yaparım,övgülerle göğe çıkarır,sanki pamuklarla sarmalayıp en ufak bir dış etkiden menfi etkilenmemesi için elimden geleni tereddütsüz ortaya koyarım.

Ama siz bazılarınız,ne yazıkki anlamamakta,anlayamamakta devam etmekte,içidışı bir benim gibi yardımsever,hümanist,hayvan ve doğasever bir insanı bir nokta yakaladınızmı anında tenkit etmekten geri kalmayan yapıdasınız.

Orhan cevabi yazısında bile bu teklifinde yan çizer hüviyetini ortaya koymaktadır.Siz bunu dahi anlayamayacak yapıdasınız.

Sevgimle kal

17. KEFALKIRAN

KEFALKIRAN Murat Doğan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Dülger
    Orhan Baba sizi anlıyorum ama en azından bir kere vedat amcayla beraber avlansanız ve bunu fotoğraflasanız ne kadar mutlu oluruz dileklerimi yinelemek istiyorum. Bu ricayı kırmazsanız amatör balıkçıların gözünde ikiniz de bence yakalanması imkansız bir trofeyi yakalamış olacaksınız ve belki de bu birliktelik fotoğrafı en muhteşem avınız olacaktır diye düşünüyorum. Ne dersiniz?

18. KEFALKIRAN

KEFALKIRAN Murat Doğan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Dülger
    Vedat amca, bu yazdıklarınızı tamamen bana hitaben yazdıysanız o kadar da ileri gittiğimi düşünmesem de üzüldüğümü belirtmek isterim. Sizden öğrendiklerimi hiç bir zaman inkar edemem. Siz benim ve eminim benim gibi pek çok kişinin emeklilik hayalisiniz.

O bakımdan eğer kırıcı olduysam, haksızlık yaptıysam özür dilerim..