Orhan Kaptanımıza sırt avlarını bıraktıran muhreşem sırtı avlarımıza devam

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Vedat Abayoğlu tarafından paylaşıldı.

1. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Murat

Yaşım 70'e yaklaşmakta.Bu yaşta dahi hemen hergün balığa çıkıp sizlere birşeyler sunmayı gaye edinmiş bir kişiyim.

Özetle sizler olmasaydınız bu kadar ayakta kalabilip bu avlarımı yapmazdım.

Yani başka bir deyişle,sizler benim hayat iksirim gibisiniz.

Senin yazın altına cevap verdiysemde,genel bir tabir kullanıp birkaç kişiyi kastedip kırılma değilde,sitem olarak yazdıklarımı ele alabilirsiniz.

Serdar Köylü örneğini göz önüne alınız.

Kerelerce kendisiyle bu ortamda ters düştüm.Kimi zaman kızdıp söylendim,bir karşılaşsak ensene şaplağı indiririm dedim.

Peki ne oldu,buraya geldi ona kendi yatağımı verdim,saatlerce birlikte avlandık ve sanırımki avcılık hayatına güzel bir sayfa eklendi.Ona sarıldım öptüm,ayrılırkende üzüldüm.

Ben böyleyim,hepinizi evladım gibi görürüm,arada kızarım,babalar oğullarına kızmazmı,söylenmezmi,işte böyle birşey.

Sevgiler hepinize

2. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Üstadım, geçen bir münazara olmuştu. Bana "patlatıcam ensene bir tane" demiştin. Bende "Ensemi de alır gelirim, başım üstüne, emrin olur" demiştim.

http://www.balikavi.net/forum/showpost.php?p=1197194&postcount=36

Tabi ki, ensemi kaptığım gibi indim senin yanına. Vursaydın, gül biterdi ensemde. Ama sarıldık elbette. Misafir ettin beni, en güzel şekilde ağırladın. Evinde kaldık, teknenle sırtı yaptık vs. vs. Her şey harikaydı, süperdi, yani tam sana yakışan gibiydi, senden beklediğimiz gibiydi. Ve bunun bana özel bir hal olmadığını da gayet iyi biliyorum.

Ve her zaman işte böyle, senden beklendiği gibi şahane, harika biri olmanı bekliyoruz vedat abim. Seni yakından tanımayanlar, sözlerini vs. haliyle yanlış anlayıp, yanlış hükme varabilir. Ama bu sadece, bir yanılgı olacaktır. Bunu biz çok iyi biliyoruz, ama herkes bilemiyor maalesef.

Sen artık falanca doğumlu filancanın oğlu Vedat değilsin. Sen, balıkçılık camiamız için bir sembol olmuş, Vedat Abayoğlu'sun. Allah seni başımızdan eksik etmesin. Gene kavga ederiz belki, takışırız, ama bu sana olan sevgimizi de saygımızı da zerre kadar eksiltmez. Senin gibileri bu sulara nadiren gelir, zor yetişir, ben dahil, sen gibi olamayız asla.

Hafta sonu ve herşey için çok çok teşekkür ederken, seninle olta sallamış, senle aynı dalgada sallanmış olmaktan duyduğum memnuniyetin haddinin hesabının olmadığını da eklemek isterim.

Birazda öbür arkadaşlara.

Vedat Abayoğlu, sıradan, alelade bir insan değildir. Herkes gibi, emekli olayım, kedimi sevip, torunlarımla oynayıp gideyim diyen tipik insanlara benzemez. Haliyle, onun tepkilerini, sözlerini, eylemlerini sıradan insanların tepkileri, eylemleri gibi düşünmemeniz lazım. Onun küfrü, şamarı vs. sıradan insanın küfrü, şamarı vs. gibi değildir. Bu onu evliya, mükemmel vs. yapmaz elbette. Ama onun bu gibi davranışlarının altında, sıradan insanlarda olan nefret, vahşet, can yakma güdüsü yoktur. Bu Vedat abi gibi, başka olan her insanda olan bir dürtüdür. Bu insanlar durumlara sen ben gibi bakmazlar.

Bu nedenle, küfredecem diyorsa, bunu en fazla "ya bi sus allasen" diyor gibi algılamanız lazım. Onun dünyası, sosyal algısı başka. Bunu kabul etmeniz lazım.

Belki en bir herşeyi bilen, en süper balık tutan, en iyi takımı bilen vs. olmayabilir Vedat Abi. Ama hayatını amatör balıkçılığa adamış, amatör balıkçılığın gelişmesi için istisnasız en büyük katkıları yapmış bir simadır Vedat Abayoğlu. Onunla kapışmaktan, tartışmaktan çekinmemek gerekir. Onunla polemiğe girmiş olmak bile, sizin için, hepimiz için büyük bir kazançtır.

Onunla hırlaşabiliriz. Ama bu nadiren yetişen böyle bir sembol isme, hakettiği saygıyı göstermemizi, onu hakettiği yere koymamızı engellememeli. Zira, bunun tersini yaparsak, emin olun kaybeden hepimiz oluruz.

Keşke Vedat abi enseme bir şaplatsaydı da, yarın torunlarıma, "Bu ense, Vedat abinin şaplattığı ensedir" diyecek bir nişanem olsaydı. Nasip, bir dahaki sefere inşallah.

3. berkerbaris

berkerbaris berker baris

Bizlere, hakli olarak, kizdigin diger konuda da dedigim gibi (http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=59899) sen bizim kusurumuza bakma, darilma, onderligine devam et Vedat Bey. Bu kadar tecrube bunyeye zarar, dagitmali ve hafiflemelisiniz, biz de tabiki, takdir, tesekkur ve minnet etmeliyiz.

4. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Serdar

Bu olağanüstü netlikte ve güzellikteki cevabın için sana teşekkür ediyorum.

Seninle birlikte olmak büyük keyfti.

Avlanmak ise bence ayrıcalıktı.

Ama çok kısa sürdü,doyamadım,doyamadık.

Yakaladığın balıklar ise şanına layıktı.

Pek yakında resimleriyle sunacağım.

Sevgimle kal

5. Serdar70

Serdar70 Serdar Altınbilek

Favori Kamış:
    Avın gerektirdiği
    Favori Makine:
    Avın gerektirdiği
    En İyi Avı:
    Şöyle bir baktım, 30 kilo vardı..
    Bir Serdar bıraksın, diğeri alsın mikrofonu..

Yıllar öncesinde bir fırtınayla başlayan dostluğumuza arada sırada başka fırtınalar vursa da bende de yeri ayrıdır Vedat ağabeyin.

3 günlük dünyada iyiliğini isteyeceğim adamlardan biridir.
    Sağolun, var olun...
    Arayı bu sefer iyi açtık, kalomayı kısalım ;)
    Kısa zamanda görüşmek üzere.

6. AKKOYUNLU

AKKOYUNLU CEM İBRAHİM AKKOYUNLU

Vedat abi tebrik ediyorum çok güzel balıklar. Elinize sağlık. Bir konuda yardımınıza ihtiyacım var. Malum İstanbul da palamut sezonu açıldı. Ben de hasbelkader kendi teknemle (rota fisher 660) sahte balıkla Yeşilköy açıklarında bilhassa sabah erken saatlerde av yapıyorum. Günde yaklaşık 3-5 ad. palamut yakalayabiliyorum. Arada olta koparttığım veya sahte balık iğnelerinin yamulduğunu görüyorum. Bunu muhtemelen Torik veya iri palamut yapıyor diye düşünüyorum. Sahteyi bağladığım misina 0.30 Asso floracarbon çekeri 16 kg. Bu torikleri tekneye alabilmem için nasıl bir takım önerirsiniz. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. Size iyi avlar diliyorum. Rast gelsin.

7. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Bak işte tekrar yan cizdi Orhan.

Topu taca atmak hep yaptığı yerleşik huyudur zaten.

Ama dedim ya bazı kalın kafalar bunu asla anlamadılar ve ne yazıkki anlayamayacaklar

5 bin izlemeye giden bu konumu değerlendirmeye alanlara sesleniyorum.

Değerlendirmede bana tek yıldızı layık görmüş olabilirsiniz.

Ama bilinizki bu sizin ayıbınızdır.

Volex'in tabiriyle temiz raporlarıma ise devam edeceğim.Taaki siz art niyetliler belki düzelirsiniz.

Sevgiler

8. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Bilirmisinki sevgili Serdar bana ilk gelişlerinde hediye ettiğin Rapala Marka Skitter Prop halen nadide yerinde durmakta.Bilirmisinki arada elime geçtiğimde eski günlerimizi hatırladığımı.

Sevgiler