Palamut balık avı üstüne

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında ALİCO tarafından paylaşıldı.

1. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    İbrahim maalesef evet ancak et fiyatları yükseldi diyorlar ancak bir kilo istavritin fiyatı olmuş 20 tl nasıl olacak bu iş.

Çok basit önlemler alınabilir. çok ama çok basit. hemde zamanında bas bas bağırdığımız ve halen daha yırtınmaya devam ettiğimiz.

"İstanbulun karadenize açılan burnuna yani anadolu feneri ile rumeli feneri arasında kalan bölgenin, 3 mil dışında kalan bölge ile Adalar bölgesinin 3 mil dışına kadar olan bölgede balık avcılığı 2 yıl boyunca yasaklanmıştır."

ibareleri inanki tüm Türkiye'nin yüzünü güldürmeye yeterde artar bile.

hatta o kadar yeterki fazla bile gelir....

2. John Dory

John Dory Emre

En İyi Avı:
    Büyük beyaz 70 cl, İstanbul Boğazı
    Ege'nin sardalya stoğunun Karadeniz'in hamsi, çaça, istavrit stoğuyla boy ölçüşebileceğini hiç sanmıyorum Reis. Karadeniz son yıllar hamsi dolup taşıyor, aynı dönem palamutun da kaybolduğunu göz önüne alırsak palamutun ne denli bir tüketim yaptığı açığa çıkıyor.

3. John Dory

John Dory Emre

En İyi Avı:
    Bu bölgenin sonsuza dek yasaklanması gerekiyor bence. Çok basit düşünelim. Bir canlının boğaz sıkarsanız ne olur? O insan ölür. Deniz de bir canlıdır. O canlının Boğaz'ını sıkarsanız deniz de ölür.

4. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    iyi güzelde o zaman bu bölgelerde palamutun görülmesi ve av verme olayı neden tabiiki karadenızın ekolojısı her deınıze hakım balıkçılık açısından ama bu işte bilinmeyen görülmeyen birşeyler var. yoksa tamamen bende sana katılıyorum hemde sonuna kadar. zaten ılk mesajda karadenız balığı diye belirttim.ama bu balık bugün karadeniz balığı değil maalesef benım gorduğum kadarıyla

5. 3182

3182

Bitirdiniz taştaki son anaç balıkları :p

6. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    4 takım palamut çaparisi
    2 takım torik
    3 takım karadeniz takımı

beklemede balıkmı tuttukki bitsin kademcim daha. ellerimiz hamladı......

bitiren biliyor kendini. anlıyan anladı. motoruna benzın yerine mazot koymak lazım onun......

7. 3182

3182

Usta çalıştığımız yerde klima yok sıcak başımıza vurdu en kısa zamanda sert poyrazda sahilde olta atmam lazım. Balığı çapari tutmaz bilek tutar bilek. :D :D

8. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    bilekm kalmadı bizde artık iyice pas tuttuk sorma halımızı kademım bittik resmen benımde beynim pişti. kendımı sulara salamadım daha hayırlısı bakalım

9. 3182

3182

alico usta beni deniz tuttuğu için anca lodos havada karadenize çıkabilirim dikkat ettiysen 1 aydır silme poyraz havalar . Bu yüzden feridun ustaya tayfa yazılamıyoz. Boğazda zaten bi numara yok. Marmarada kayaların üstü açık tuvalet her taraf mayın tarlası. Birde üstüne sıcak. Havalar bi dönsün bakacaz artık. Gerçi ben gırgırlarla açılıp böyle bi 3 ton palamutun içine atıcam kendimi foto çekilecem kol bacak açıp herkez maximumda hesabı :D

10. John Dory

John Dory Emre

En İyi Avı:
    Gel akşam balığa çıkalım.

11. John Dory

John Dory Emre

En İyi Avı:
    Bekleyip göreceğiz reis. Bu sene de Karadeniz'de hareket olmazsa bundan sonrası için umut yok. Gerçi artık Karadeniz'de de teknemiz kalmadı, Bodrum'a çektik. Balığın o tarafa kayması işime gelebilir :) Yine de Boğaz'dan tek tük de olsa almayı özlerim palamutu.

12. nidya78

nidya78 Aydın

Serdar abi nerelerde acaba? Serdar&Aliço atışmalarını özledim.

13. exe0

exe0 mustafa

evet butun soylenenler doğru yanlız şu var suyun ısınması ıle sarozda balık olayıda yaklaşık 15 gundur durma noktasına geldı palamut ise yok denecek kadar azaldı hatta yok oldu denebilir balıkların acaıyıp yada eskı yaşam alanları dışına cıkmaları ise bence gayetnormal ekolojik enge zaten altüst olmuş balıklarda şaırmış durumda

14. SahEmre

SahEmre Emre

Favori Kamış:
    Okuma Salina 4.20 Salina 100-200 - Lineaeffe Extreme Cast 4.40 180gr. - Okuma V-System 240 10-40g
    Favori Makine:
    Ryobi Proskyer Nose Power - Shakespeare Mach 1 XT
    En İyi Avı:
    Küçük beyaz; 7 cm. Kuzey batı Antartika Sığlıkları..
    Muhabbet burda koyulaşmış epey.

Ben yukarıda yazılan palamuta dair bazı şeyleri tekrarlamadan, geleceğe dair olarak peyderpey palamutun da bazı diğer türler gibi karadenizi ve marmarayı yavaş yavaş terkedeceğini düşünüyorum.

Ancak marmarada son zamanlarda su üstü ve orta su balıklarının azalmasını takiben dip balıklarının çeşitliliğinde bir artış görülmesi durumu var. Bu da enteresan. Ancak doğa bir şekilde kendini yoğuruyor. Gelecekte ne olup biteceğini bugündne kestirmek zor. Sonuçta coğrafi ve beklenmeyen yada uzun vadede beklense bile hesaba katılamayan değişkenler var.

Mesela depremler, küresel ısınmalar, buzulların erimesi, suların yükselmesi vs. Bunların tamamının hesap edilmesi burda konuştuklarımızdan çok daha bilimsel araştırmalar ve sentezler gerektiriyor.

Ama bu sene ben geçen seneden daha çok umutluyum palamuttan mutlaka yakalayacam mutlaka. :)

15. denizzzci

denizzzci burak

En İyi Avı:
    bugüne kadar 3 ton:):)
    bartın amasra açıklarından bundan yaklaşık 15 gün önce falan ciddi miktarda çapariyle palamut yakalandığı haberi geldi,kaynak yüzde yüz doğru..muhtemelen balık daha karadenizde ve biraz suların soğumasını yada çok sert kuzeyli rüzgarlarla akışı bekliyor,ben bu önümüzdeki 4-5 günlük periyotta sertleşen havanın denizi biraz değiştireceğini ve balığı boğaza tamamen sokacağını ve(lüferle beraber) marmaraya yayacağını düşünüyorum

16. SahEmre

SahEmre Emre

Favori Kamış:
    Okuma Salina 4.20 Salina 100-200 - Lineaeffe Extreme Cast 4.40 180gr. - Okuma V-System 240 10-40g
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teorik olarak dediğiniz akış mantıklı olsa bile henüz mevsim itibarı ile ve havaların stabil seyretmesi ile ilgili olarak akışın başlayıp hatta marmaraya yayılma olayı için henüz çok erken olduğunu tecrübelerimle söyleyebilirim.

Havaların ani değişimi kuvetli poyrazların baskınlaşması gibi durumlar belki belli bir parti balığı boğaza itebilir, ancak top yekün akımn başlaması için daha biraz erken. İimizin rahat edip olta atılacak zaman geldi diyebilmemiz için Eylülün 10 unu bulmak gerekir diye düşünüyorum. Tabiki daha öncesinde de balık tutulabilir. Benim söylediğim tarihler genellemeyi ihtiva eden tarihlerdir.

17. denizzzci

denizzzci burak

En İyi Avı:
    ..

tamamen doğrudur dediğiniz,ufak akışların başlamasından bahsettim bende zaten,zaten balığın tavan yaptığı zamanlar ekim başıyla kasım sonu arasıdır,palamutu tam bilemem ama lüfer ağustos ortasından sonra tek tük girmeye başlıyor,sabırla beklemek lazım bu zamandan sonra,belki cürum olmaz ama balık alınabiliyor buda benim tecrübem

18. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Pekihala ben de ekleyeyim, forumdışı bazı arkadaşlar Enez de bundan 3 hafta kadar önce, ölçüyü kaçırıp 140 tane palamut aldılar. Palamutların hepsi anaç boyda, minimum 510gr en büyüğü 910gr olmak üzere. Balıklardan havyar çıkmadığına göre bu balık havyarını nerede döktü?

19. SahEmre

SahEmre Emre

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Egenin ve Akdenizin ve hatta başka denizlerin yerli balıkları yok mudur ? Okyanuslarda veya Afrika kıylarında da palamut çıkıyor diye biliyorum.
    Hatta geçtiğimiz gün birerde buradada olabilir bir afrika ülkesinden senegal di sanırım çingene palamutu getirilip burda satıldığını okumuştum.

Yani tüm dünyanın balıüğı karadenize çıkmıyor ya.. Bu lüfer içinde geçerli dünyada her yerde lüfer var.

Peki acaba her nisan mayıs ta karadenize çıkan ve karadenizden eyül ekim kasım aralıkta muslk gibi aşağı boşalan tama olarak hangi yöreyi kapsayan balık oluyor.

Karadenize giden balık en fazla hangi uzaklıktan çıkıp karadenize geliyor bu konuda bilgi yada fikir sahibi olan var mıdır ...

20. denizzzci

denizzzci burak

En İyi Avı:
    tüm akdeniz,ege,marmara palamutları boğazda toplanıp öyle akışa geçebilir.sürüsel içgüdüde bu böyledir,genelde belli bi yerde toplanılır akış için en uygun ortam seçilir ve hızlı bi şekilde göç başlar...bence ters bi akış söz konusu toplanıp sürüsel hareket için;karadenizde balık var,egede balık var,akdenizde balık var ama marmarada daha tam olarak neredeyse yok,bu balık başka bi yol da kullanamayacağına göre bi kısım balık ya daha erkenden aktı gitti,yada akdeniz popülasyonundan bi yayılma gerçekleşti kuzeye doğru,sonuçta balık sadece karadenize yumurta bırakmıyor