parsun motor

Konu, 'Motorlar' kısmında panikk tarafından paylaşıldı.

1. adventurer

adventurer umut yetişken

En İyi Avı:
    iki torba midye:)
    benzine öyle zamlar yaptılarki 20 tl nin sadece adı kaldı :( ben botta kullandığımdan benim değerlerim sizin için yanıltıcı olur kaldıki benim tüketimimde kişi sayısı vede rüzgar durumu, vs etkenlerden dolayı oldukça değişken....

yükünüz bu denli fazla ise benim tavsiyem beygiri biraz daha arttırmak yönünde, ana illede 15bg diyorsanız 4 zamanlısı daha iyi olacaktır cc hacminden dolayı....

herşeye rağmen karışık bir kullanımla yapılan günlük bir gezide 20 tl lik benzini kolay kolay bitiremeyeceğinizi söyleyebilirim....ama çook uzun gezerim, hızda yaparım diyorsanız ipragaz ıın 4 zamanlı motorlar için ürettiği lpg kitini taktırabilirsiniz, o zaman bütün denizler sizin :)

2. lüferci34

lüferci34 emre cetinsoy

emre bey mrb. bende kumburgazda uzun oltaya cıkıyorum ve 9,8 4zmanlı parsun alamayı düşünüyorum ve kafama encok takılan noktaya değinmişsiniz uzun oltada tüm gün rolantide sıkıntı yaşarmıyım siz ne gibi sıkıntılar yaşadınız tele fonun 0535 218 95 33 motor ile ilgili sizinle görüşmek isterim

3. tofi

tofi Tamer

Favori Kamış:
    Ryobi IKADA SURF CASTING 3705
    Favori Makine:
    Ryobi ARCTICA 6000
    parsun

ustacığım bende 4,80 ahşap kayık var bu motorun 5 lik olanını taksam motor zorlandığı için kısa sürede motor arızalanırmı yada zorlanırmı

4. anylife

anylife tayfun

5. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    tofi abi motor zorlanmaz, tekne yavaşlar. 5hp motor küçük fiber tekneler çin ya da bot. sonuçta 5hp ahşapta kullanan gördüm ama çok benzin yakar. ama denizde de dalga ve akıntı çok olur.
    motoru doğru kullandığın ve trimi ayarladığın müddetçe bir şey olmaz. bence 10luk(9.9) iyi kötü götürür getirirdi senin tekneyi.

6. anylife

anylife tayfun

15 bg 2 zamanlı 2 haftadır kullanıyorum ve motor harika gidişi mükemmel şuan video da ekliyorum youtube a linkide yazıcam (görüntüler alkol içermekte kusura bakmayın elimdeki tek çekim bu)

www.youtube.com/watch?v=OjyMc14kH1c

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 1 Aralık 2011
  7. nevzat50

nevzat50 nevzat

Parsun Deniz motorları

Arkadaşlar bende parsun 5 hp 4 zamanlı motor var ben çok memnunum büyük paralar verip başka markalara gerek yok tavsiye ederim

8. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Umut Bey, 9.8'de tohatsu demişsiniz, 9.9 bg için Parsun'u mu önerirsiniz?
    :)

9. BİR GARİP YOLCU

BİR GARİP YOLCU yusuf

bende 9.8 parsun iki zamanlı var tam gaz vermeyince çok az yakıyor.yaklaşık 3 saate 5 lt falan yaktı.

10. nicholai hel

nicholai hel Aykut

9.8 iki zamanlı Parsun'la kullandığınız tekne nedir Yusuf Bey?

11. BİR GARİP YOLCU

BİR GARİP YOLCU yusuf

3.70 şişme bot ve 3 kişi

12. kalaycı

kalaycı Cuma

arkadaşlar 15 hp iki zamanlı parsun aldım.4 metre fiber teknede kullanacağım uygun mudur?

13. Ardaak

Ardaak Arda Kıran

ustalar merhaba :)size bi soru sormak istiyorum tekne ve motor hakkında. Haftaya alıcam kısmetse ama sizlerin tecrubenizden faydalanmak istedim son kararı vermeden, beni kırmazsan sevinirim :)
    parsun 15 bg 4 zamanlı uzun şaft motor , tekne 4.50 200 kg ne dersiniz 3 kişiyle ne hız yapabilirim ?

14. eseses kikiki

eseses kikiki Gökhan Tunalı

Buyur Arda kardeşim bunu yeni bulduk.

http://www.onlineoutboards.com/Choosing-an-Outboard.html

8-9,9 hp (60-100 kg)
    güçlü bir yumruk paketi Küçük ama güçlü Outboards. Bu hp aralığında dıştan takma motor, 4 zamanlı yapılandırmaları öncelikle mevcuttur ama yine de 2-zamanlı yapılandırmaları mevcut olabilir. 2006 EPA düzenlemeler nedeniyle, dıştan üreticileri şimdi sıkı emisyon standartlarına uygun temiz, daha verimli motorlar oluşturmak için gereklidir. Bu hp aralığında kadar 14ft için şişme botlarla 9-14ft, alüminyum jon tekne uzunluğu 10-14ft, daha sağlam kano, büyük portatif katlanabilir botlar ve hafif fiberglas tekne ile kullanım için oldukça popüler. Bu tekneleri genellikle 75-300 kg arası kilo arasında değişir ve 15 "kısa şaft uzunluğu dıştan takma gerektirir. Bu hp aralığında Motorları 20 "uzun şaft ve 25" onlara yelkenli tekneler ve acil kicker motorlar için ideal bir seçim yaparak ekstra uzun şaft uzunluğu da mevcuttur. Bu hp aralığında Motorları 16-25 metre arasında değişen yelkenli tekneler için idealdir. Bu aralıktaki yeni dört zamanlı dıştan takma gibi düşük yağ basıncı ve aşırı ısınma için sesli ve görsel uyarı göstergeleri gibi gelişmiş özellikleri ile donatılmıştır. Elektrik başlangıç ​​ve 12v şarj yetenekleri genellikle bu hp aralığında opsiyonel modelleri ile sunulmaktadır. 2-silindirler büyük ölçüde geliştirilmiş planlama zaman ve performansı, ayrıca 1-silindir Outboards tipik azaltılmış titreşime için bu aralık özelliği en motorları. Bu hp aralığında outboards 3.1 galon (4-vuruş ile ortak) 6 galon (2-vuruş ile ortak) arasında ayrı bir yakıt tankları var.

Beklediğiniz yapabilir:
    Bu aralıktaki Motorları yaklaşık en fazla gövde itmek olacaktır. 1-2 kişilik ve / veya yük orta bir ışık ile 15-22 mil
    Benzinli trolling motorları, yelkenli güç ve özellikle acil yardımcı kicker motorlar, 25 "şaft uygulamaları için mükemmel bir seçim
    Geliştirilmiş performans ve kilo alma, daha az titreşim ve yumuşatma işlemleri için 2 silindirli tasarım
    Bu aralıktaki Bazı motorlarda genellikle sadece büyük Outboards (elektrikli start, görünür / sesli uyarı, vb ..) üzerinde bulunan gelişmiş özellikleri de
    Birçok şarj bu aralıkta teklif elektrikli start w / 12V pil yapar
    Bazı hafif, kompakt ve kolay taşınabilir modeller sunu

15. Ardaak

Ardaak Arda Kıran

Bilgiler için çok teşekkürler. google translate gayet başarılı :) ama ben size sorarken ki düşüncem bu konuları bizzat deniz üzerinde tecrübe etmiş kişilerden bireysel fikirler alabilmek. yoksa nette o kadar çok bilgi varki hatta bu bilgi kirliliğ boyutuna varmış. o yüzden nacizane şahsi tecrübelerinizi paylaşırsanız benim için çok daha değerli olacaktır Gökhan abi :)

16. murat303

murat303 Murat

Favori Kamış:
    4.20 Shimano Nexave BX TE Surf
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra CI4 5500 XSA
    En İyi Avı:
    52cm Kofana/ Dragos'tan
    3 kişi X 80kg = 240 kg + 200 kg + 60 kg yakıt, çapa, malzeme v.s.

Bu şekilde 500 kg'ın üzerine çok rahat çıkacağınız görünüyor. Bir de son cümlenizden anladığım kadarıyla "ne kadar hız" dediğinize göre hız yapacaksınız ve bu sizin için önemli. Benim anladığım bunlar sizin yazdıklarınızda. Bunun üzerinden gideceğim onun için.

Tecrübeme göre 15 bg asla size yetmeyecek, kaldı ki bende de 25 bg 2 zamanlı Suzuki vardı 4,70 teknede 40 bg ile değiştirmeyi düşündüm çoğu zaman. Tavsiyem 25 bg olacaktır, daha sonda tekneyi büyüttüğünüzde motor işinize yarasın. Genelde tekneler büyütülmek için satılır. 25 bg sizi fazlasıyla memnun edecektir, Güç denizde kötü havada öyle lazım oluyor ki anlatamam.(Tecrübe ile sabit)

17. Erhan ALKAYA

Erhan ALKAYA Erhan

hız olarak, 3 kişiyle 8 knot ile 10knot arsında tam gaz da ilerleyebilirsiniz...fakat tam yolda motorun ekonomik ömrünü kısaltırsınız.....
    troling seyri olarak çok iyi sonuç verir...