Selamün Aleyküm sevgili sazan dostları Eskişehir ve çevresinde yaşı otuzun üzerinde olan bütün balık tutkunlarının Porsuk barajı ile ilgili bir anısı mutlaka vardır öyleki bu dev gölet hepimizin balıkçılık okulu olmuştur,daha 11 yaşındayken Hollanda,da çalışan Teyzemin eşi eniştem yıllık iznine geldiği zaman hadi balığa gidelim demişti Eniştem rahmetli babam yeğenim Cem ve ben o zamanın şartlarında hazırlanıp çıktık yola gece saat 01 de önce Kütahya trenine bindik Porsuk istasyonunda yüzlerce balıkçı ile birlikte indik istasyon baraj kenarına yaklaşık 3 km bir yarış başladı yer kapma yarışı hızlı giden iyi yerleri kapacak ve 45 dakika sonra herkez nasibini yakalamak için su kenarındaydı attık oltaları o zaman en revaçta olan küspeli oltalar öyleki bir kişi 15-20 adet küspeli olta atıyordu derken sazanlar ziyeret etmeye başladı bendeki bu hastalıkta orada başladı,alttaki resimde 1985 yılında Porsuk barajında yakalanmış 10 kg lık sazan görülüyor. İşte bu kuzuyu yakalayan takım (soldan sağa eniştem Hüseyin Diken şu anda 65 yaşında emekli,balığı tutan yeğenim Cem DİKEN o zamanlar 15 yaşında şimdi ise THY pilotu,ve Rahmetli Babam 1995 te vefat etti) jpg][/URL]
Ah o porsuk barajı koylara isim bile vermiştik.Şimdi orada ticari balıkçılık yapanlardan biri bizim yemekhanede çalışıyor.Ne oldu dedim balık yokmu artık.yok dedi çıkmıyor.Bunu balık küçüldükçe ağlarınızın gözlerini küçültürken düşünecektiniz dedim. Sevgili Arkadaşlarım Abilerim kardeşlerim.Bugün yakalayıp 30cm limit dahili de olsa da saldığınız sazan size en az seneye 200 balık olarak geri dönecek bunu unutmayalım.tamahkarlık yapmayalım.
Ahhhh porsuk ahhhhh neydin bir zamanlar, şimdi ise yoldan geçenler sadece suyu görüp vay beee ne balıklar var burda diyorlar. Yol kenarında balıkcılar varya... 80 lı yıllarda abim giderdi ozmanlar, bizi götürmezdi. Hiç unutmam birkeresinde kütahyadan yayan gitmiştim abimin arkasından. Malesef şu an balık falan kalmadı halen balık ticareti yapılıyor, evet yapılıyor ama bu işi yapanlar bilirler. Naci abi sizin lokantada çalışan adama sor bakalım şu anda su kenarında satılan balıklar nerenin balıklarıymış. Birde insanları kandırmaları yokmu yaaa. İşte Türkiye gerçeklerinden biri daha size. Elazığdan balık getirip keban barajından buranın balığı diye satıyorlar. Bilen biliyor bunları.
haklısın abi balıklar başka yerden getiriliyor buna şüpe yok çünkü orda satılan balıklar artık kütahyada kalmadı adam 8-9 kiloluk aynalıları asıyo tezgaha o cahilliğe düşüp bizde bi kere almaya niyetlendik ama son dakikada kafamız dank etti bide balıkların o kadarda taze olduğu söylenemez her hallerin belli bunların yaptığı milleti kazıklamaktan başka bişey değil
12-13 sene once babamla gitmeye karar verdik 1 gün once 3 kiloya yakın göce mısır kaynatıp işimizi garantiye alalım dedik ama ne hikmetir o gün 1 tane mantar oynamadı çok moralim bozulmuştu. tabi 1 gün sonra öğrendikki fırtına çıkmış önceki gece balıkta çekilmiş. Tabi o kadar yem boşa gitmedi babamın ekip 1 gün sonra aynı yerden 2-3-4 kiloluk almışlar bizede getirmişlerdi. şimdi her barajın ordan geçişimde bakıyorumda nerden nereye.. eğerki orda balık olsaydı şu an tüm kütahya ve çevre illere yeterdi oranın balığı.Ne diyelim bu hale getirenler utansın
haklısın abi onları allah affetsin başka söylenecek söz yok zaten bu arada aramıza hoşgeldin abi bide imza ayarlarını yapıp tanışalım bölümüne girersen değerli üstadlarla ve abilerimizle daha çabuk kaynaşırsın hoşgeldiniz...
Balıkçılığı Porsukta öğrendik. En son 1997 yılında balık yakaladım. 1999 yılında aile koyu taraflarına gittiğimde orada olta ile en büyük balığı yakalayan ile tanışma (17,5 kg) ve av hatırasını dinleme fırsatım olmuştu.
Cok guzel anilar , cok samimi yorumlar. Paylasim icin cok tesekkurler Mustafa Bey. Allah(CC) babanizin mekanini cennet, ruhunu saad etsin. Gecmiz zaman olur ki/ Hayali cihan deger...
Hüseyin bey ne mutlu bana ki siz yine benim gönderdiğim bir mesaja cevap yazmışsınız çok mutlu oldum çok teşekkürler
hayır hayır yanlış anlamayın Hayır hocam yanlış anlamayın bir haftadır ben yazmadım da yeniden yazmaya başlayınca siz de cevap yazınca mutlu oldum onu belirtmek istedim her zaman yazılarınızı bekliyorum kalın sağlıcakla.