Rapala ile zargana avı sistemi, sizce işe yararmı ?

Konu, 'Olta Düzenekleri ve Yeni Sistemler' kısmında Kuleli tarafından paylaşıldı.

1. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    canlı bırakma yaptım, hala bekliyorum.
    Ali hangisine gelmeyecektir? su isti çekilen ufak bir raglou'nun hiç şansı olmaz mı sence?

2. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    iddialı olacak ama arkasında o iğne grubu olduğu müddetçe maalesef sinek iğnesi ile zor yakalayamıyormuyuz. ipekle düşünsene ne kadar ince ve narin.
    zargana nasıl hareket eder su içerisinde ağız hareketı olarak vucudunun esneklığı gereği sürekli ok gibidir ancak hiçbir zaman ağzını tam olarak açıp ambarlamaz yani o üçlü iğnelerı ağzına alamaz. kıyıdan çarpma ile bence daha rahat tutulabılır.

3. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    bu söylediklerine hak veriyorum abi, istisnalar kaideyi bozmaz ama, kaşıkla levrek denemeleri yapan arkadaşlar tesadüfte olsa bolca zargana yakalamakta, toby no 3 no 2 kaşıklara atlamakta, bunu savunmuyorum zaten, istisna

ama zargana harekete ve parlaklığa atlayan bir balık,

şöyle 3 santimlik kuyruk aksiyonları süper olan bir raglou (tek iğneli) ve şamandıra arkası avcı olamaz mı? İğneyi dahada ufaltabilmek mümkün olabilir.

4. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Kısmet olabılır

Birgün palamut çaparisi elimde kız kulesı açıklarından aşağı doğru iniyorum. 2/0 iğneli bir takım bir balık doldu ama oda ne hepsi suda şıkır şıkır ve arkasındanda martılar üstümüzde komple zargana dalamıştı takımı bizide tabi martılar. zor almıştım takımı ellerinden, bence yınede zarganaya turuncu ipek diyceğim. yada klasık kuyruk altı yem. zevk yapmak içinse canlı gümüş ....

5. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    Eyvallah, :D

6. ozkan79

ozkan79 özkan

agız yapısından dolayı zargana rapala ile yakalanmıyor daha önceki senelerde balıgın su üstü ve bol oldugu saatlerde denemedigim rapala cinsi denemedigim rapala boyu kalmadı diyebilirim ama randıman alamadım,vuruş var çırpıntı var ama sonuc yok bu balık cok fazla yem seçen ve cok uyanık manevra kabiliyeti yüksek bir balık o yüzden rapalada randıman yok bence..

7. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    Dııııııt yanlış cevap :confused: :confused:

Özkan Kartal'da bende denedim hiç bir sonuç alamadım, hemde 3 santimlik ufacık bir gümüş imitasyonu rapala ile.

Fakat levrek için çanakkale büyük Kemiklide atçek yaparken, 13 santimlik koca koca sahtelere atladı zarganalar, 1-2 olsa tesadüf diyeceğim, ama bir çok :eek: :eek:

8. ozkan79

ozkan79 özkan

evet atlıyor ama atlayan zarganaların baya bi iri olması lazım ben randıman alamadım... zaten bu hayvan harekete geliyor suyun içinde hareket eden her nesne ilgisini cekiyor hayvanın selamlar :)

9. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    İri değildi yakaladığımız zarganalar, hepsini saldık, bir tanesi çok zarar görmüştü, ama yöreye göre değişiyor,

10. s60

s60 Selim

Skitter pop için bir ölçü vermemiştim 50mm de olanlarımdan bahsediyorum Bunaları yakalayan arkadaşlarım "ben" yazmadığımı tekrar vurgulamak isterim
    Hatırı sayılı dereceden kastım için büyüklük ve ebat için değil adet olarak belirtmek istedim

11. cüneyt yılmaz

cüneyt yılmaz Cüneyt YILMAZ

Tekne arkasından çinekopa kaşık denemelerinde eskiden sıkça yakalanırdı zarganalar. Kaşıktada üçlü çarpmalar var. Zarganalar gagalarını çok fazla açamazlar, fakat yemi de gagalarının ucuyla değil, dibe yakın kısmıyla tutup yemeye çalışıyorlar.;)

12. Kuleli

Kuleli Bilal

Favori Kamış:
    Lineaeffe ım casting 420 - Omer Excalibur 82
    Favori Makine:
    Effe Titanic TT65
    En İyi Avı:
    Levrek
    Kimisi tutulur diyor, kimisi tutulmaz diyor, en iyisi bildiğimiz yoldan şaşmamak:D

13. ahmetertan

ahmetertan a.ertan

Favori Kamış:
    okuma salina
    Favori Makine:
    Ryobi ecusima
    En İyi Avı:
    2,5 KG GÖKALA
    yaklaşık 6 ay önce bunu denemiştim. Yüzey rapalamla şamandıra arasında 1 - 1.5 m bıraktığınızda hiç bi etkisi olmuyor şamandıranın . Geçenlerde de zargan için kendi yaptığım hamsi imitasyonu (5cm) kullanarak kullandım bu sistemi ve 3 zargan çekti .Etkili oluyor . sadece RAPALAnın yüzey rapalası olması ve hamsi - kefal - gümüş balığına benzemesi yeterli :D.
    SAYGILARR...

Son düzenleme: 19 Aralık 2010
  14. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Kimisi bildiğinden şaşma diyor, kimisi bir bilene danış diyor. En iyisi...:confused:

Bilalcim staj işin ne oldu abisi?:)

15. cem76

cem76

Favori Kamış:
    olta,zıpkın
    En İyi Avı:
    levrek 14 kilo,kırlangıç 5 kilo,kalkan 8 kilo,karagöz 6 kilo
    tekne arkası iri zargana tutmak istediğimde dediğiniz gibi rapala indiriyorum çok iri balıklar geliyo ipekle daha inceleri geliyo palamut havalar soğumadan kıyılarda su üstünde gezerken rapalayla tutuyorum bu takımlada pek çok kez zargana yakaladım hemde iri rapalalarla ama dediğim gibi hortum tabirli çok iri zarganalar geliyo bu takıma

16. Aslıhan TURAN

Aslıhan TURAN Aslıhan TURAN

Favori Kamış:
    Daiwa Ballistic X 270 cm 14-40 gr. /Fujın Dragon 270cm 8-32 gr
    Favori Makine:
    Daiıwa Fuego 17 LT 3000 DC/Shimano Stradic 4000 XG FK
    En İyi Avı:
    Levrek 2.4 kg
    Alba toby 2 numara kaşıkların da iyi birer zarganacı olduklarını söyleyebilirim.Özellikle Erdek'teki meramızda sıkça takip ediyorlardı kaşığı.En ince modeliyle yaptığım avda (ki hedef zargana bile değildi aslında) bir iki kez aldığım oldu.

17. murat kayadelen

murat kayadelen Murat Kayadelen

Ben de Remixon ve hansen in ince kasigiyla hedef farkli olsa da defalarca zargana yakaladım, sonuncusu dün aksam at-cek yaparken geldi..

18. grandekinoks

grandekinoks Cemal YILDIZ

Favori Kamış:
    shimano beast master CX surf
    Favori Makine:
    Daiwa Catalina 4500
    bende bandirmada rapala ile denemem siraisnda ki palamut icin at cek yaparken 80 cm civarinda zargana yakaladim. at cek yaparken atlayan zargananin buyuk olmasi cok onemli. zaten rapala ile zargana dusunenin alacagi balikta genel olarak buyuk olacak ufak zarganalar atlamayacakktir.

19. Gökhan Aydınlı

Gökhan Aydınlı Gökhan

Favori Kamış:
    Extreme Cast, Okuma Powerliner
    En İyi Avı:
    İçi mazot dolu, bir bidon
    Herkese selamlar öncelikle...
    Bu sorunun cevabını bende merak ettim ve bu yaz çeşitli denemeler yaptım ve sorunun cevabını kendi içimde buldum.
    Zarganayı eğer yemsiz sahte ile avlamak istiyorsak en iyi sonucu 3mm lik slikonlar veriyor, kapalı havada parlak simli, açık havada daha koyu renkli ve az simli yada simsiz olanları denemelisiniz. Slikonlar ile doğru zamanda doğru şekilde avlanarak çok iyi neticeler alınabiliyor gerçekten.
    Zarganada' da Slikon rapaladan çok daha iyi sonuç veriyor nedeni yüzme aksiyonu ve 9 numara iğneyle hedef balığın ağzına uygun kanca demek, buda doğru aksiyon ve her takip garanti av demek.
    Şunuda belirtmek isterim yinede zarganada en fazla performansı, bölgenizdeki zargananın yemlendiği küçük balıklarla alıyorsunuz, tecrübeyle sabittir.

Eğer ne silikonum, nede yemlik balığım yok diyorsanız, yinede bir şansınız daha var sigara paketlerinin iç kısmındaki çikolataların sarıldığı parlak metalik folyalardan kuyruk altı şeklinde bir konik üçgen kesip ( parlak yüzü üste gelecek şekilde) zargana yakalama şansına sahipsiniz eğer bir zargana yakalarsanız onun kuyruk kısmınla devam edersiniz daha sonra avlanmaya.

Bir diğer yöntem bu sezon yakaladığınız zargananın kuyruk kısmını kesin deriyi güneşte kurutun ve saklayın, bir sonraki sezon lazım olur belki :)

Bol balıklı, vicdanlı neşeli ve doğa bilinciyle dolu avlar, rastgele...

Son düzenleme: 17 Eylül 2011
  20. emir şengezer

emir şengezer emir

Favori Kamış:
    Shimano Speedmaster Power Game - Shimano Nexave BX Surf - Lineaeffe Prestige 7000
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 10000 XSB - Shimano Biomaster C5000 FB
    15 cm daiwa saltiga, 00 numara dövme kaşık, 1 numara toby kaşık, 13 cm rapala max rap kıyıdan zargana aldığım sahteler.