Rapala ile zargana avı sistemi, sizce işe yararmı ?

Konu, 'Olta Düzenekleri ve Yeni Sistemler' kısmında Kuleli tarafından paylaşıldı.

1. murat topçu

murat topçu murat topçu

Favori Kamış:
    rus kamışı eskiciden almıstım
    Favori Makine:
    banax 4000
    En İyi Avı:
    kaba lüfer
    su üstü sıyırtma ufak gümüş lapalası bence bu balık kokuyada duyarlı sanırım lapalanın üstüne enponeze sekile balık parçası yerlestirebilirsek bayağa etkili olucağını düsünüyorum

2. İlkerrr

İlkerrr İlker

Savage Gear Pencil Prey

Yabancılar üstteki takımla yakalıyorlar.Ben ise Bursada Yapay balık yerine 0 numara kaşığın 3 lü iğnesini çıkarıp yerine zargana ipeği bağlıyorum.Beden 1.5 metre Görünmez misina(Fluoro Carbon) ve zargana topu kullanmıyorum onun yerine şeffaf Spirolino şamandıra kullanıyorum.Anlattığım takım güzel sonuç veriyor tavsiye ederim.

3. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    gerçekten çok mantıklı bulunabilecek en ufak sahteye ipek... en yakın zamanda deneyeceğim paylaşım için teşekkürler :)

4. bkaleli

bkaleli BAYRAM

aynı sistemi geçen hafta ben tatlı suda turna için denedim ama sonuç alamadım :)

5. Ege Demirağ

Ege Demirağ Ege Demirağ

Favori Kamış:
    Okuma Lure Mania 2.13 5-20 7''1
    Favori Makine:
    Daiwa megaforce 1000 A
    En İyi Avı:
    Önemli olan balığın büyüklüğü değil yaşadığın heyecandır.Heyecan ince misinayla tutulan balıktır-LRF
    Bence güzel bir sistem ama eğer zargana topu atacaksanız yuvarlak olandan :D rapala atmayın bence raglou atın .. ama eğerki illa rapala istiyorsanız sprilino şamandıralar var .. benim tavsiyem bu .. sprilino şamandıradan sonra kamışın boyuna göre 1 kulaç misina boş bırakın ardına raglou koyarsanız 7,5 cm çok güzel iş yapar ..
    denenmiştir :D :D

6. blubber

blubber

Favori Kamış:
    Lineaeffe Oyster Cast Kamış 4.20 / Remixon Magnum 6000 Surf Makine
    En İyi Avı:
    27Kg Yayın
    Anlayamadığım nokta:
    zaten sadece ipek kullanıldığında zargana ipeğe atlıyor. Neden ipek yerine yada ipekle birlikte sahte kullanmaya çalışıyoruz? Verimi mi arttırıyor?

7. alidag

alidag alişan

Peki zargana topundan sonra misinanin ucuna ipek baglamak yemliye gore nekadar verimli olur ?

8. kemmrt

kemmrt ALİ KEMAL

Favori Kamış:
    Shimano Beast Master
    Favori Makine:
    Shimano Catana
    En İyi Avı:
    Levrek
    Konu biraz eski ama bu yaz 25 gündür zargana peşindeyim. Aralıklı olarak at çek yapıyorum. Beyaz şamandıra topunun (30 gr.) arkasına 1,5-2,5 metre 0,22lik nippon misina ve turuncu ipek. Bu yöntemle 4 zargana aldım. Aynı takım sarı ipekle 1 zargana aldım. Zargana yavru balıkların dolaştığı sığ sulara gün boyu gir çık yapıyor. Durgun denizde güneş gözlüğü ile zarganaların dolaştıklarını görmek mümkün.
    Bazen 2-3 zargananın suda dolaştığını gördüm defalarca burunlarının yanından ipek geçirdim atlamadılar. 9 mmlik Savagear su altı denedim takip bile alamadım. Cam rapalaya bakmadılar bile. 11 mmlik maxrap de cazip gelmedi.
    Ama ne zaman aynı sistemle ipek yerine mavi ve simli raglou (tek iğneli) atsam suda kaç zargana varsa birer kere atladılar. Özellikle de kıyıya 1-2 merte kala saldırıyorlar. Tam zarganayı aldım diye sevinirken, zarganın kafası sudan bir karış havaya çıkıyor sonra sıyrılıp düşüyor. Delirmemek elde değil. Raglou'yu takip ediyorlar, atlıyorlar ama takılmıyorlar. Ben de raglou'nun arkasına küçük bir üçlü taktım. Suda zargana var görülüyor. Bir kaç at çekten sonra hop zargana raglouya bindi. Tasmayı attım (attığımı sandım) bir tur sardım zargana sağa takım sola uçtu.
    Bazı formlarda 0 numara söğüt yaprağı kaşık tavsiye edilmiş. Üşenmeden aldım. Aynı sistemle kaşığı çalıştırdım. 100 atışta bir kere atladı ondan da son anda vazgeçti. Kaşığa ipek taktım, nafile.
    Tecrübelerimden öğrendiklerim: Zargana ipeğe nazlı atlıyor ama atlarsa elimizde. Sahteler çalışmıyor ama raglouya iştahlı saldırıyor. Raglou'nun iğnesi ağzına takılmıyor. İlerleyen günlerde raglounun arka kısmına daha büyük bir üçlü takacağım. Şansım varsa taktırarak alırım.
    Not: Avlandığım yer Alanya Avsallar. Her yörede avlanma ve balığın yakalanma şekilleri farklılık gösterebilir.

9. Lepistes07

Lepistes07 Orkun Şanlı

Favori Kamış:
    genelde küçük bi kasnağa sarılı 15'lik misina :)
    çok etkili bi yöntem paylaşıyorum ;

Gümüş balığı ( ATERİNA ) tutup ince ama sağlam bi iğneyle kuyruğundan canlı takıp ileri doğru atın ama kılavuz açık olsun..

zargana balığa biner binmez tasmalarsanız tutamazsınız.. 30 saniye kadar iyice yutmasını bekleyin, sonra güçlü bi tasma ile balığı alırsınız..

zargananın sivri ağız yapısı avını bi anda yutmasına engeldir, yavaş yavaş yutar..

aterina yerine ufak kupesler de harika iş görür..

ufak kupes veya aterine tutmak içinse 0,12 - 0,16 lik misinaya en ufak iğneyi bağlayın ve iğneye karides içi veya tavuk göğsü takın..

bikaç saniyede istenilen balıklar tutulur..

bu dediğim yöntem hem daha zevkli, hem de şamandıra ve rapalaya göre çok daha verimlidir..