Rekor irilikte balık avları (sanırım yeni dünya rekoruna aday)

Konu, 'Fotoğraflar' kısmında Vedat Abayoğlu tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Faruk

Doğruyu söyleyipte 9 köyden gerçekten kovulan birisiyim.
    Devamlı izleyiciysen bilmen gerekir şu anda 10.köy olan Assosta bağlı teknem.Yani Sivrice 9.du ben buradanda yürüdüm.

Dolayısıyla doğruyu söylemeyi regülesine almış birisyim.
    Sende öylesin yazdıkların makbülümdür.

Ancak;

Kerelerce bazı konularımda dipnot olarak balıkcılık olgusunda beni yetiştirenlerin özellikle Amerikalılar başta olmak üzere sair yabancı ülke avcıları olduğunu yazdım,o zamanlar 10 falan yaşlarındaydım.

Balıkcılıkta ileri ülkelerde kaide,bir balık resmi çekerken balığın biraz daha ön planda tutulması,dolayısıyla hatlarının ve güzelliğinin daha belirgin hale getirilmesi esastır.

Burada avcının beyanı dikkate alınır ve tutanın cemali,benim gibi ak sakalı göbeği yada kel kafası ön plana çıkmaz.

Güzel bir balık sözkonusu iken kim ne yapsınki avcının görüntüsünü.
    Tüm yabancı kataloglarda,mecmualarda bu durum anlattığım gibidir.

Bu yöndeki çabalarım sonuçu başta babamız olmak üzere birçok kardeşim artık dediğim gibi resim çektirmektedir.

Bak şimdi bir örnekle durumu açıklayayım.

Avatarında kuçağında iki güzel yavrun var.Kızın biraz çekingen olacakki yüzü biraz geride çıkmış ortada sen koca kafan ve sakalınla hayli belirginsin oğlunda az geride çıkmış.
    Oysa resim çeken ben olsaydım bu durumda yavrularının güzelliğini göstermek amacıyla,aksini yapar öyle poz verdirir,behemahalde yavrularının güzelliğini ön plana çıkarttırırdım.

Balığın gerçek büyüklüğünün ne olduğunu biraz daha iyi olduğunu anlamanın resimi incelerken anlaşılması noktasında dikkat edilecek hususlardan birisi balığı tutan eli incelemektir.Sende bu noktayı tespit etmişsin.Elin çıkan boyutu ilk ipuclarını verir.

Ancak bu durum abartılmamalı resimde bu durum olabildiğince mübalağalı olmamalııdır.
    Sanırım bu açıklamalarım yeterli olacaktır.

Sevgiler.

2. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk

Sevgili Alper

Seninle aynı ifadeleri kullanan eğitmen bir dalgıç hoca ve diğerleri zaman,zaman acemi dalgıçları buralara getirler ve eğitim yaptırırlar.

Bu yönde bize yardımcı olmayıda teklif etmişler suni resif konusunda telkinde bulunmuşlardır.

Gelenlerin çoğunun değilde maalesef yöre ve yakın yöre avcılarının duyarlılığı yeterli düzeyde değildir.
    Özellikle marya ağlarıyla dipten,isimlerini tam olarak sayamıyor olsamda muhtelif mercan dalları,derin suyun harika deniz canlıları,kocaman kabulklular,muhtelif derinsu kestaneleri,pinalar gibi doğa mirasları kalıntıları iç yakmaktadır.
    Trollerin tahribatının ise sınıırı bile yoktur.

Maalesef yurdumun insanlarının coğu böyle

Sevgiler

3. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Emeğine sağlık sevgili İbrahim.Bende aynı kanaatte olduğumdan başlıkta bu yönde ifade kullandımdı
    Sevgimle kal

4. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili İbo

Yakup hocamız samimi olduğum biriisidir.Yarın telefonla durumu onada bildireceğim.Evvelindede yöremizde yakalanan 2,5 metre boyundaki bir cins mıgrı ve müren kırması görünümündeki bir balığıda konu olarak açmış onunda fikirlerini almıştım.

Levent Artüz hocada bu konuda otoritedir ancak onun menfi kişiliği ona danışmaktaki hevesimi kırar mahiyettedir.

İnsiyatif senin Mail adresini yolla o balığın birkaç pozu daha var sana bişrlikte yollarım

Sevgiyle kal

5. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sağol sevgili mehmet,zaten çabam hep hevesleri körüklemek yönünde olmuştur

,Sevgimle kal

6. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Lüfer balıkların şahıdırda ondan bakarsın be Aliço.

İlgi ve yorumlarına ayrıca teşekkür ediyorum

Sevgimle kal

7. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Hüseyin

Benimle balığa çıkanlar aslında genel olarak 5 kategoride olabiliyor.

1)Yaşadıkları yerlerde hiç balığa çıkamayanlar,buraya geldiklerinde oltayı eline alanlar
    2)Bölgelerinde arada,sırada balığa çıkıp,tatilde balığa daha hevesli olanlar.
    3)Belli oranda balığa çıkıp,çeşiştlerine bazı yöre balıklarınıda ilave etme niyetinde olanlar.
    4)Kafalarına illaki koyup ilerdede partnerim olmaya azimli olanlar
    5)Hakikaten dağarcıklarında önemli balıkları olupta yeni mera kerteriz peşinde olanlar.

Bunların hepside makbulümdür tabiiki.Ama ençok emeği aldığım keyf duyduklarım ise 4.Maddede yer alanlardır.

Sanırım özellikle ileride senide tetikleyecek dev Turnalarla karşınızda olacağım.Bakalım becerebilecekmiyim:) :;)

Sevgimle kal

8. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Bende ilgine teşekkür ediyorum sevgili dostum

9. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Gökhan

Herkesin kabul ettiği durum maalesef deniz ve iç sularımızın istenilen düzeyden gittikce uzaklaştığı yönündedir.

Hakikaten ben bazen neden bu kadar talancı yok edici bir çaba içinde olunduğunu düşünür,durur ve bir çıkış yolu bulamam.

Tek çıkış yolum ise,kolay balıkcılığın artık pek kalmamasına karşın,azimli,takipci,mesafe katetmeyi göz alıcı,hakiki tutkun avcıların nihayetinde çok önemli balıkları buluyor ve tutabiliyor olmasının ferahlatıcı etkisi.

Şahsen bu yaşıma rağmen bu yöndeki çabalarıma devam ediyorum ve olabildiğincede devam edip,çabalarımın sonuçlarını,ilginize sunacağım.

Sevgimle kal

10. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Seninle aynı kanaatteyim sevgili İskender

11. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Vedat agabey, ozelden emailimi gonderdim size. Resimleri gonderirseniz, bir bakalim bu konuda nelere yapabilecegiz. Saygilar...

12. Amphibious

Amphibious Alper

Favori Kamış:
    Lineaeffe IM Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Safina Pro 80
    Üstadım,

Yukarıda bahsettiğiniz güzellikleri bir şekilde sudan çıkaranlara söylenecek o kadar çok şey var ki burada yazmam mümkün değil.O yaratıkların! günün birinde bilinçlenmesi en büyük dileğimizdir.
    Ancak sizden şöyle bir ricada bulunmak isterim.Sizler oraları tabiri yerinde ise karış karış bilen insanlar olarak dalınabilir derinliklerde (45-50 metrelere kadar gibi) olup dip yaşantısına zarar veren bildiğiniz ne kadar ağ kaplanmış bölge varsa bunları biz dalıcılarla paylaşsanız ve bizler de elimizden geldiğince o bölgelere temizlik amaçlı dalışlar gerçekleştirebilirsek çok iyi olur düşüncesindeyim.Bu konuda ne dersiniz?
    Bu arada biz o bölgeye geldiğimizde Sokakağzı'nda kalıyoruz.Ve benimle aynı ifadeleri kullanan dalış hocasının kim olduğunu da merak ettim doğrusu :)

Selamlar

13. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Alper

Ne ulu bir ülkemiz varki,onlarca senedir süregelen onca tahribata rağmen,bazı müstesna güzellikleri halende muhafaza edebiliyor.

Bu işin sonunun gelebileceği konusundaki umudum nerdeyse tükenmek üzeredir.
    Çinekop yasağının dahi uygulanabiliyor olmaması bu ülkenin tahribata uğramaya devam edeceğinin çarpıcı göstergesidir.

Kontrol makenizmasının işlemediği bir yerde kim neyi nasıl koruyabilecek,doğrusu bilemiyorum.

Altınoluk kıyılarında bilinçli bir suni resif uygulaması devam etmektedir.Bakalım sonuçları ne yönde gelişecek.

Bende daha evvelinde o zaman görevli mülki amirlerin sayesinde koyumuza dört adet zararlı malzemelerinden arınmış araba atılmasında inandırıcı bir rol oynamıştım.

İşte o zaman o hurda arabalar dah denize indirilmemişken o duyarlı dalgıç hocasıyla tanışabilmiştim.
    Kendisi ekibiyle atılacak arabaların uygun mahallere indirilmesinin tesbitinde,indiridikten sonra sabitlenmesine yardımcı olabileceklerini belirtmişti.
    Sadece bazı mahalli teknelerce sala alabilecekleri bu arabaları çekmek için yardıma ihtiyaçları olabileceğini söylemişti.

Bu konuda muhtarla konuşmaya çabalamam sonuç vermemiştir.

Sonunda kaymakam hayli kızmış balıkcılarda arabaları halatlarla bağlayıp apar,topar rasgele yerlere çekip bırakmışlardı.

Bu durumun ne derece fayda sağlayabildiği ise bir soru olarak kalmıştır.

O hoca Balıkesir İtfaiye teşkilatının dalış eğitimi bölümünde görevli bir hocaydı,kartınıda vermişti,adını anımsayamıyorum.

Yöremizde istisnasız her kayalık bölge üzerinde muhtelif ağ kalıntıları,parekete misina artıkları doludur.

Ben hemen herseferinde şamandralı çapa indirip çekme uygulamamda bu artıklara taktırıyor,topluyor ve imha ediyorum.

Bu konuda size yardımcı olurum,ancak bir husus var.

Assos Kadırga burnundan Sivrice feneri önlerine kadar çok uzun bir bölge,her türlü dalışa yasaktır.

Bu durum nasıl aşılır bilemiyorum.

Sevgimle kalınız

14. kaşıkçı

kaşıkçı FARUK

Favori Kamış:
    Hafif olsun kolum ağrıyor sonra. Reklama gerek yok.
    Favori Makine:
    O da hafif olsun. Çok dandik olmasın.
    En İyi Avı:
    Dardanel ton 3'lü paket
    İşte bende tam bunu belirtmek istiyorum, isteseydim çocukları daha ön plana alır öyle poz verirdim ama üye olan ben olduğum için benim ön planda olmam lazım ve bunu koca kafamla çocuklarım önde ben gerideyken bile başarmışım yani isteyince oluyormuş sevgili ustam..

15. volkan07

volkan07 Volkan

En İyi Avı:
    Doğaya iade ufaklıklar
    vedat abi barbun antalya yöresinde sevilen ve bilinen bir balıktır, fakat böyle birşeyin olabileceği aklımın ucundan bile geçmezdi, resmen devasa boyda :) bizimkiler çok ufak kalıyor bunun yanında, sadece birkaç ilçede 20 küsür cm'lerini gördüm. onun haricinde sanki hep istavrit kadar oluyor.

tebrik ederim.

16. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Vedat agabey,

Ozelden ulasamiyorum size, gelen mesaj kutunuz doluymus, biraz bosaltmaniz gerekiyormus. :)

17. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Onlar paşapaltolonu barbunyalar,yanları sarı çizgilidir,oltaya sıkca gelirler ve dediğin gibi pekde iri olmazlar sevgili Volkan.

Yöremizde barbunyalar hayli iri olabilirler.Ben şahsen mercan avlarken 30 cm civarında birtane tutmuştum

Sevgiler

18. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Hep doluyor zaten.Sağolsunlar üyeler uyarmama rağmen genelden ziyade sorularını özelden yollamaktalar.
    Az sonra hallederim

Sevgiler

19. Amphibious

Amphibious Alper

Favori Kamış:
    Lineaeffe IM Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Safina Pro 80
    Vedat Abi,
    İzin konusunun halledibileceğini düşünüyorum.Kurbanda orada olma ihtimalim var.Umarım sizinle tanışma ve bu konu hakkında fikir alışverişinde bulunma imkanımız olur.
    Kal sağlıcakla.

20. UZM-36

UZM-36 Mahmut Ç.

Favori Kamış:
    Okuma Alümina 240 cm spin kamış - energy carbon 3 m -lineaeffe 2.10 m spin kamış
    Favori Makine:
    Okuma Octana OT-40 8 bilyeli
    En İyi Avı:
    (CEYLAN PALAMUTU 1.250 KG) (LÜFER 1 KG) (LEVREK 1.KG ) (SAZAN 53 cm)
    Vedat abi Maşallah her iki balıkta harika ve taktire şayan , tüm oltacıların rüyalarını süsleyen türden balıklar, gözümüz gönlümüz açıldı, darısı bizlerin başına diyelim.
    SAYGILARIMLA...

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.