Rekor Turnam bu raporda

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında Yavuz AYDOĞDU tarafından paylaşıldı.

1. can akgün

can akgün CAN

Favori Kamış:
    SHIMANO CATANA CX SPINNING 240 M 10-30gr SHIMANO BEASTMASTER CX SURF TE 4.30 200gr
    Favori Makine:
    SHIMANO ULTEGRA CI4 10000 XSA SHIMANO EXAGE 4000 FC
    En İyi Avı:
    1580 gr sazan
    Abi ben biliyorumda paylaşta arkadaşlarında gözleri bayram etsin :D :D :D

2. Avatarımda var zaten. Bu da orijinali...

3. can akgün

can akgün CAN

Favori Kamış:
    SHIMANO CATANA CX SPINNING 240 M 10-30gr SHIMANO BEASTMASTER CX SURF TE 4.30 200gr
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1580 gr sazan
    Ah be Yavuz abi şöyle şunun yarısını bile tutamadık daha.Günlerimiz uymadı ama bir gün sadece bu balıklar için dükanı babaya bırakıp kaçacam :eek: :) :D

4. Ne zaman dersen. İstersen haftaya kaçalım ;)

5. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    BU ne keyf yahu.İmrenmemek elde değil.Tebrikler hepinize.

6. 2012 nin nisan ayından beri turnayı nasıl kafaya taktığımı sahidsin Vedat abi. Rabbime şükürler olsun ki 2. turna sezonu bitmeden hayalimdeki trofeyi yakaladım. Fakat sanıyorum diğer tarafta raporlara tebrik yazmama kararın var abi. Yoksa bana kırgın olduğunu düşüneceğim.

7. Katmerli Trofe avı

Bu kez en eski ve sadık partnerim Ramazan’la başbaşa bir program yaptık. Esas hedefimiz olan deniz levreği deneme ve çabalarımız netice vermeyince, geçen ay trofe aldığım meraya turna yoklamaya karar verdik. Bir kez trofe aldıkdı ya... minnak bebeler bizi mutlu etmez deyip sazlığa, otluğa, koy içlerine değil, alabildiğince açıklara vurduk kırpaçlarımızı. Neticede hayatımızın turna avını yaptık belki de... En küçüğü 80 cm, en büyüğü 117 cm.

Aynı noktalardan alınan 4 adet 80 cm altı balık salındı. Bir o kadar da kıyıya kadar çekilip dışarı alınmadan kaçmasına bile bile göz yumuldu. Hatta bunlardan biri var ki,... Ramazan’ın yanına geldiğimde balığı yormuş ve 2 mt önünde suyun içine yatırmıştı. Seyrine doyamadan uzadı gitti. Görüntüleyebilmeyi, sizlerle paylaşmayı çok isterdim. Zaten o isteğin esiri olduğumdan dolayı bu 4 balığı alıkoyduk. J

8. can akgün

can akgün CAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1580 gr sazan
    Yavuz abi ve Ramazan kardeşim ikinizide ayrı ayrı tebrik ederim.Bu avda yanınızda olmayı o kadar çok istedimki ama malesef dünya işleri izin vermedi yine.Ama aklım sizde kaldı o gün.Yavuz abi senin bu balıkları taşıman için biraz idman yapman lazım baksana kaldırırken zorlanıyorsun artık :D :D :D

9. ozduzen

ozduzen Hakan

Favori Kamış:
    okuma v system 8 240
    Favori Makine:
    Shimano Sustain 4000 FG
    Üstad bu balıklara neden ayrı rapor açmadın da eski raporundan devam ettin onu anlamadım fakat :) , yakaladığın balıklar çok güzel herkese nasip olmaz...

Umarım daha iyilerinide tutarsın...Tebrikler.

10. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Hakikaten katmerli bir av olmuş. Bakar mısınız 80 cm altı balıklar salınıyor? Belki de nice turna avcısının hayatı boyunca erişemediği boyuttaki balıkların salındığı bir ava anca şapka çıkarılır.

Ramazan kardeşim de dalyan gibi maşallah. 100'lük turna elinde çomak gibi kalmış.mrsparkle

Yüreğinize sağlık Yavuz abimiz, her ikinizi de tebrik ederim. Dostluğunuz ve güzel av günleriniz daim olsun.;)

11. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Asla kırgınlığım yok ve olamazda.

Senki gayet kısa zamanda azimle turna,alabalık peşinde koştun vede önemli bir avcısı haline geldin,gösterdiğin bu aşama benim hayranlığımı sağlamıştır.

Seninle bir güzel av yapma isteğimi tetiklemiştir.

Ancak derimki artık bu ayda turna avını kesmelisin.Onlar yumurtlamaya hazırlanmakta,avlaklarını hep canlı ve verimli tutmaya çalışmaktadırlar.

Yakala,bırak yapmak dahi onların verimli bir üreme sezonu geçirmelerini öneleyebilir.

Avlak senin,balıklarını kollamalıısın.

Diğer konuya gelince,hemen her açtığım konuda işi polemik girdabına sürükleme
    eğiliminde olan,esasen bu tutumları ile forum aleminde en alt sıralara düşen,bu yüzdende çareyi Face book aleminde arayan orası ve üyelerinden bazıları,üstelik hayatımda uğradığım en galiz hakaretleri bana yapabilmektedirler.

Demokratik bir ortam demek,kimsenin diğerine küfürdende öte çamur atma hakkını onlara vermez.

Kısaca;

Ne yazıkki orada bana ,müstakbel mezarıma ileride gelip tüküreceğini yazan,ağzına mıçarım diyebilen üyeler vardır.

Benim yerimebaşkası olsa çoktan ilişiğini keserdi.Ben salak gibi oraya senelerdir emek veririrm,yüzlerce konu binlerce mesaj,resimvideo yollamışımdır,sonunda düştüğüm hale bak.Yoksa içim gitti son raporundaki balıklarına.

Sevgimle kal

12. İnşallah Mart'ta alabalığa gidecez senlen Can. Günübirlik bir program hazırlarız.

13. Raporun başlığı yeterli diye düşündüm Süleyman. Aynı başlık altında bu üçüncü sayılır.
    Sizlere de rastgelsin, teşekkürler.

14. Raporun açılış balığı 67 cm idi Nuri abi. Ben 70 tutsam başarı sayacakken 103 geldi (geçen ayki balık). Açılışın arkasından ilk avımızda patladı gitti diyelim.

Ramazan forumlara küstü. Ama avlara daha bir ivmeli devam ediyor. Kıymetlim benim o...

İyi dileklerin için teşekkürler abi.

15. Esox

Esox Sedat Demir

Favori Kamış:
    Cormoran Bull Fighter 180 5-25 gr **Caperlan Illicium 10-30gr 240
    Favori Makine:
    Daiwa Regal 3000 5İA
    Sırada ne var Yavuz abi 130 cm filan mı :)

Tebrikler bu arada çok güzel bir av olmuş :)

16. Esasen bir önceki av ile sezonu kapattığımı yazmıştım. Ve bu seferki programımızın esas amacı oradaki dostları ziyaret edip beraber levrek avlamaktı. Levrek yakalamayı beceremeyince göle geçip eğlenelim bari dedik.
    Sonuç bu... Doğrudur, turnaların birinden havyar çıkmış.

Göleti tahmin etmişsindir, bu boy av vermesi şaşırtıcı geldi bana.

Diğer forumdaki huzursuzluğuna gelince;... Patavatsız ve ayarsız kişiler hemen her forumda var. Burayı ayıran özelliklerden biri de bu galiba, barındırılmıyorlar burada pek. Ama burada da yüzü maskeli kişiler çok be abi...

17. Bu içlerinde erkek olanı. Gözleri en büyüğünden daha büyük ve kafatası diğerlerine göre küt.

18. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Sevgili Yavuz bir kez daha tebrik ederim, hakikaten hiç kolay değil bu boyutlardaki balığı salmak.;)

Salma esnasında galsemadan balığı kavrama konusunu bilirsin ancak konu vesilesiyle bir kez daha işaret etme gereği duydum. Salmanın, galsema yerine balığa zarar vermeyecek bölgelerinden kavranarak yapılması tavsiye edilir. Lütfen eleştiri olarak algılanmasın.

Nasıl olduğunu uygulama şansı bulamasam da sevgili Vedat üstadımızın özellikle turna balığının gözlerinden kavranarak salınması gerektiğine dair bilgilendirmesini de hatırladım.:)

19. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Tatlı suyu her ne kadar sevmesem de, denizde o boyutta bir balık yakalasam, kameraları çağırır, ertesi gün manşetlere çıkarttırırdım kendimi. :p

Zevk aldığınız ve güzelliklerinizi yansıtan, duyarlı, bilinçli avlarınızın devamı dileklerimle.:thumb: