Rüya başka, gerçek başka...

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında balli tarafından paylaşıldı.

1. Ersin1903

Ersin1903 Ersin

Favori Kamış:
    Okuma Salina Surf 4.20 / Okuma Salina Sea Spin 2.85mt
    Favori Makine:
    Ryobi TT Power 8000 / Tubertini Plus 6000 / Okuma Inspira 40
    Nuri abi yine eşsiz yöresel anlatımınla bizleri yaptığınız o ava götürdün :) çok güzel fotoğraflar, manzarada balıkta şahane... O soğukta azimle bekleyip kısmetinize düşen aynalıyı avlamışsınız canı gönülden tebrik ederim abi :clap2: :clap2: :clap2: :clap2: Nice güzel avların olmasını dilerim.. Selamlar..

2. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Fatih abim saygılar.:)

Bir marifetimiz olduğu söylenemez. Herkes gibi ve hatta birçok eksikle, eskilerin tabiriyle kara düzen bir şekilde avlanmaya çalışıyoruz. Konuda da ifade ettiğim gibi "sıfır vuruşa razı" - ki hangi avlak ve zaman ne olursa olsun, genel anlayışım bu yönde olmuştur hep- avların peşinde Tortum'dan çok kere eli boş dönmüşümdür. Bu avda da tek vuruş oldu, 14 takım arasında tek vuruş.

Bizimki daha çok, gözümüz su görsün, olta atmış olmak da diyebiliriz olaya. Yalınız şu da var; kışın hemen her ayında periyodik olmasa da balık aldığımız vakidir. Yıllar içerisinde o haftaya denk düşen hava ve su durumu, özellikle dalga ve buna bağlı akıntı balık aktivitesini lehte veya aleyte etkiliyor. Eylül ortasından Kasım başlarına daha bir randımanlı av verse de aslında "kışın sazan avı olmaz" genel kanısını doğrulayan bir kısırlıkta sözkonusudur.

Tortum garip bir yer, yıllardır huyunu suyunu ihata edemedim. Her ne öngörüde bulunduysam sağolsun her seferinde ofsayta düşürdü. Ama sürprizlere açık bir avlak. Bir yıl Ocak'ta av vermez başka yıl Ocak ayında coşar. Geçen yıl 12 hafta boyunca git-gel yaptık. Muharrem hoca bi tane siraz avladı koca 12 haftada. Ben de hiç alabalık avlayamadım, ancak hemen her hafta sazan avlama imkanı buldum.

Hocam bir Tortum seferi düzenlesek mi? soruma,

Bana Tortum deme, bana Tortum demee.!! diye tepki gösteriyor geçen seneki Mart avımızdan sonra.:D

Kıyıya mesafe en fazla 4-5 metre ancak derinlik en az 3 metre olabilecek yerleri tercih ediyorum. Tortum için tecrübem bu yönde. Yemlemeyi haşlanmış boncuk makarna, civciv yemi, alabalık pelet yem ile yaparım. Bazen karışık bazen sade. Şamandıralı oltada boncuk makarna, dip oltasında boncuk. Nadiren pelet yemden mamül hamur. Alabalıklar için kaşık çevirdiğimiz de olur. Alabalık ümidimi bu seneye bağladım, inşallah denk gelir.:)

3. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Ustam sağolasın, yüreğin dert görmesin.:)

Saat 06.00 yola çıkış, akşam da 16:00 da dönüş. Gidiş yolunu saymazsak 8 saatimiz avlakta geçti.

4. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Canım benim, sağolasın.;)

Muz olayı şöyle galiba: Kalın bir muzu dondurmadan önce ortasından delecen, ince muzu bu deliğe saplayıp atacan derin dondurucuya. İbre -40'ı gösterince çıkarıp onunla buzu delecen. Olta dünden hazır, sarkıt delikten, gelsin gökkuşlar.:p :D

5. Bandırmalı

Bandırmalı mustafa

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    karagöz (1,500gr)Kırlangıç (2kg) Minekop(3kg) Levrek (2kg)
    ballı tadında harika bir sunum:) muhteşem kış kareleri :) ve 10numara bir balık;) daha ne olsunki buzdan donmuş ellerin dert görmesin ballım:)

6. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    En güzellerini sizlere dilerim sevgili abim. Çok teşekkür ederim.:)

Gölü besleyen tüm ırmak ve derelerde alabalığın hası kırmızı benek mevcut.

4 yıl önce bizim Murat (stres_yapma) bir gökkuş avladıydı. - hayatımın trofesi başlıklı konu- O balığın üreme durumuyla ilgili bir de ben konu açtım. Sevgili Yakup ERDEM hocamız "bal gibi ürer" olduğunu ifade etmişti. Kendisinin bu yönde titiz ve değerli akademik çalışmaları var.

Aslında alabalık cenneti olabilecek bir göl ama maalesef alabalık popülasyonu yok denecek kadar az ve olanlar da gökkuşağı. Doğal türler arada bir gölü ziyaret ediyor ancak mesken tutmuyorlar. Suyu biraz kireçli ben ona yoruyorum. Ama yine de gökkuşağının o kendine has adaptasyon özelliği bu gölde yeşerebiliyor demek ki.

7. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Sevgili Bora çok teşekkür ederim. Sizlere de nasip olsun kardeşim.;)

8. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Beğendiğine sevindim. Gönülalan balıkları siz sevgili kardeşlerime de dilerim. Teşekkür ederim.;)

9. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Kadiroviç, canım benim sağolasın.:)

Yine demiştin, yine demiştim::p Tortum'un sazanları bir başkadır. Boy-pos, yakışık maşallah. Bir de hemen sudan çıktığı anda fotoğraflasaydım göreydin ne muhteşem bir balık olduğunu. Taşlar arasına yatırmıştım, kafayı sıkıştırmış, zorlamış biraz. Burnu, dudakları maalesef hırpalanmıştı.:eek:

Erzurum'un tek donmayan gölü bu abim. Rakım düşük; 1027 metre.:)

10. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Aleyküm selam Zekican. Sevindirdin bu kardeşini, sen de her daim sevenlerinle ol.

Sizlere de rastgelsin en güzelleri. Teşekkürler.;)

11. 4443

4443

Bir insan ancak bu kadar sıcak kanlılığını ve tebessümünü yansıtabilir ve aktarabilir Keyfle okudum tebrik ediyorum NURİ abi içimizi ısıtan bir rapor doğrusu karaler harika sevgiler ...

12. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Gönlü geniş kardeşim benim, çok teşekkür ederim.;)

Ardahan, Kars, hatta Bayburt ve hatta-hatta Erzincan aynı lisanı/ağızı konuşur. Aynı toprağın insanıyız.:)

Ercanım gönlünüzce avlara inşallah. Sağlık ve afiyette en güzeline vuslata gözüm.:)

Kara demlik dedin de; Haftada bir kere çay içiyoruz işte. Diğer günlerinki çay değil, çayımsı.idk Kara demlik, kara tava muhteşem ikili. Afiyet bal tüm dostlara...mrsparkle

13. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Tüm güzellikler her daim sizlerle olsun Nuri abim, biz dostlarımıza her zaman gönül nazarı ile baktığımızdan daima o gözle görürüz, bazende böyle takılırız işte mrsparkle
    Avlarınız her zaman keyifli ve bereketli olsun, dua ve sevgilerimizle sağlıcakla kalın:)

14. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Daha önce Koi’de avlamıştım bu avlakta. Bir de isim bulduyduk kendisine, Aynalı Koi diye. Forumda konu açıp, irdelemiştik hatta. Tam olmasa da bu balıkta ona eşdeğer renklere sahip. Artık gölün su özellikleri mi desem, arazi yapısından mı desem bir şeyler var etki eden. Bir de gölde koi olunca, renklerdeki geçişler de türlü tevür olabiliyor haliyle.:p

Tortum hariç göller dondu İbocan. Yalnız lom kıvamına gelmedi henüz. Şu an zayıf bir tabaka şeklinde. Olta atmaya da müsait değil, üzerine çıkıp delmeye de. Bekliyoruz, bakalım bugün-yarın haberi gelir. İmkan fırsat bulursak, buzlar seni bekliyor delinmeye.:laughing:

El-ayak, siz dostlara her şey feda. Bir küçük teveccühünüz bayramdır bu yüreğe. Sıcak ilgi ve yöneliminize nasıl teşekkür edilir ki? Rabbim sizleri korusun Sevgi ve saygı benden gubani.;)

15. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Abbboooovv, uleeee yakalayıveeemişşsin gine paşşşayı. Alllaa devamını verivessin.

(Affına sığınarak yöremin kaba şivesiyle yazdım. Kusura bakmassızn inşallah)

16. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Aynali Koi ha? :eek: :D :laughing: Iste buna bayildim. :D

Tekrardan eline, yuregine saglik abicim. Iyi geceler, hurmetler...

17. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    kendisinin dizayn ettiği muhtelif kamışlar
    Favori Makine:
    çançinçon çinişi makineler
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Balığı görünce koi gibi gelmişti,mevzu olmasın diye bahsetmek istememiştim.Son foto iyice belirgin ki,koi sınıfına girer.Koi balıkları(cyprinius carpio) düz renkli(kırmızı-turuncu-beyaz-siyah-sarı) olabildikleri gibi iki renk ve üç renklileri de mevcuttur.Aynalı çeşitleri özellikle beyaz-kırmızı-sarı ve turuncu renklerde olurlar.Sazan (cyprinius carpio)çeşidi olduklarından,aynı özellikleri gösterirler.Havuz balığı (carasius auratus),israil yada japon balığı değildirler,gerçek sazandırlar.
    Havuz (japon-israil vs.)balığından ayırmanın en kolay yolu ,bıyıklarıdır.Havuz balığında bıyık olmaz,koi de ise tıpkı adi sazandaki gibi bıyık vardır.
    Göle,bilinçli ya da bilinçsiz bir şekilde salınmış anlaşılan.İnşallah,havuz balığı da salınıp,canına okunmaz...

18. Seyyah06

Seyyah06 Mustafa Balcı

Favori Kamış:
    Ugle Stick
    Favori Makine:
    Shimano Twinpower FTC 4000
    En İyi Avı:
    Turna 98 cm
    Nuri abi önce ciğerden tebrik ederim
    Biz burada "Gazımızı almak için gitsek mi-gitmesek mi" derken siz bizden daha sevdalı-Daha bi HERİF çıktınız.Gittiniz-Avlandınız-Döndünüz
    Böyledir zaten;Sevda işidir bu, Balık çıkarsa Bonus olur ama asıl önemli olan o havayı solumak,kara demlikte çay içmek ve oltayı suya sallamaktır.
    Abi siz hepsini yaşamışsınız,Bonusu da Sen almışsın
    Takipteyiz haberin olsun
    Rasgele Abicim

19. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Şu son zamanlarda gördüğüm, en keyifli, en içten, en sıcak, en doğal rapor. (En'lerin raporu :D)

Bu kadar içten güldüğüm nadir anlardan birini sağladığın için teşekkür ederim Nuri abim. :)

Balık ta süper ellerine sağlık. Çok keyifli bir av olmuş, nicelerini dilerim. :)

Soğuklara dikkat, balık avı güzel de kurt murt inmesin oralara.
    Kar görünce aklıma o geldi. :)

Nice güzel avların olsun. :)

20. balıkçı44

balıkçı44 erkan

En İyi Avı:
    sazan 8 kg alabalık 3.50 kg
    abi özlemişim raporunu okumayı sen yaz biz okuyalım daha ne isteriz mekan şahane dosluk şahane balıkta şahane nice trofelere rastgelmen dilegiyle saygılar..