Rüzgarlı havaların verdiği fırsat, Kıyı surf avcılığı Koca mırmırlar

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Vedat Abayoğlu tarafından paylaşıldı.

1. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Çabuk kızıyorsun, bak kızarsan giderim.:)

2. 4443

4443

Gönülden , yürekten tebrikler sunmuşum kelimelere dökmeksizin süssüz püssüz ORHAN amca , bunu karşımdaki insan yazdığım iki satırdan emin olunuzki hissedebiliyor bunu kısmen bazı durumlarda yaşayıp görüyoruz VEDAT amca'nın hissettiği kafi ve açımdan bir eksiklik yok ..

Ayrıca SAĞLIK durumu ve tabiki aktarılan ve sunulan rapor içerisindeki bilgi tebrikten çok çok daha kıymetlidir açımdan gerisi teferruat ...

Bu arada tekrar hoşgeldin aramıza ORHAN amca :)

3. neon78

neon78 seyit

Vedat abi öncelikle geçmiş olsun , İnşallah en kısa sürede sağlığınıza geri kavuşursunuz .Yaptığınız güzel avdan dolayıda Hüseyin abiyi ve sizi tebrik ederim iyiki varsınız sağlıcakla kalın.

4. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    kendisinin dizayn ettiği muhtelif kamışlar
    Favori Makine:
    çançinçon çinişi makineler
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Orhan ağabey,latife yapıyor gibi geldi bana.Vedat ağabeyi inceden kızdırmak istedi,amacına da ulaştı.Bunda bir art niyetden çok ,eski bir dostla sıcaklık sağlama çabası olduğunu sanıyorum.Orhan abinin tarzı bu,vedat ağabeye uyuyormu, uymuyor.Vedat ağabeyde kolay kızan gücenen yapıda.
    Can çıkar huy çıkmaz derler,yapacak pek bişey yok.60 INDAN SONRA insanları değiştirmeye çalışmak,abesle iştigal.
    Vedat ağabey,talip bey ve hüseyin alparslan beyle ortamı yumuşattı,Orhan ağabeylede bir yumuşama gerçekleşse tüm sıkıntılar hallolacak sanırım.

5. asenol

asenol ahmet şenol

Favori Kamış:
    fly
    Favori Makine:
    fly
    Aynen bende sizin gibi hissettim. Hele Orhan abinin mesajında daha da hissettim. Süper olur abilerim. Bitsin dargınlık artık...

6. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Üstad, öncelikle geçmiş olsun, inşallah en kısa zamanda kolun eski sağlığına kavuşur. Biraz dinlendirmen lazım belli ki, özellikle surf atışlar ve jig avı ise aksine, iyileşmesini engelleyici aktiviteler, bilirsin.
    Biliyorum zor olacak ama şu ara dinlendir ki kalıcı bir hasar kalmadan tamemen iyileşsin. Gerekiyorsa bir muayene ettirip gerekli ilaçları da kullanmayı ihmal etmeyesin.

Senin bu konuyu açtığın dakikalarda, ben yorgun argın evin yolunu tutuyormuşum. Yaklaşık 10 saat süren kıyı avımız fırtına şiddetinde lodos, çok kuvvetli dalgalar ve zaman zaman etkili olan yağış nedeniyle çok verimsiz geçti.
    Partnerimle daha ilk bir saatte çapa kurşun kullanımının elzem olduğuna kanaat getirmiştik. Ne var ki onca ekipmanımız arasında olmayan bir malzemeydi. Ve avımızın verimsiz geçmesinin en önemli sebebiydi.

Bugün malzemeciye gidip gerekli çapa kurşunları almadan önce foruma bir bakayım dedim, ve yazdıklarını görünce çok güldüm. :) Sanki bu sebepten başarısız geçen avımızı hissetmiş, ve bizim dönüş yolunda olduğumuz dakikalarda bu uyarıyı yazmışsın. :)

Tavsiyelerinle, öğütlerinle bize yol göstermeye devam ediyorsun. Daha da inşallah uzun yıllar devam edersin.

7. can akgün

can akgün CAN

Favori Kamış:
    SHIMANO CATANA CX SPINNING 240 M 10-30gr SHIMANO BEASTMASTER CX SURF TE 4.30 200gr
    Favori Makine:
    SHIMANO ULTEGRA CI4 10000 XSA SHIMANO EXAGE 4000 FC
    En İyi Avı:
    1580 gr sazan
    Sevgili Vedat abi öncelikle geçmiş olsun.Bu arada sizleri ve sivriceyi özledim.En kısa zamanda görüşmek üzere.Mırmırlarında maşallahı var yemesini sevmesemde yakalaması güzel balıktır.Selamlar ve sevgiler ...

8. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk

Sağol sevgili Can bekleriz.Mırmırları aynı tutulduğu gün yemeli ertesi günlere bırakmamalısın.Bak o zaman eğlenirsin.

Sevgiler

Not;Orhanın işine taş koymak istemem bir günle çıksanız dahi bilahere onunlada çıkmalısınız.

9. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Ben buranın tabiriyle yavaş bir insanım sevgili Fatih

Yani munis birisiyim yaradılışım böyledir.

Ancak Rahvan atın tekmesi pek olur misali damarıma basılmamalıdır.

Madem artık herşeyi açık konuşmak durumundayız,derimki;

Orhanın ne kültürü,ne hayat felsefesi,ne etik anlayışları,ne avlanma tarzı,ne insanlara davranış tarzı velhasıl herşeyi bana ters bir yapıdadır.

,Haddini,gücünü,velhasıl kudret ve kabiliyetin ne olduğunuz bilmez.Şayet bilebilseydi benimle aşık atma gayretine devam etmezdi.

Bakınız bu rapora dahi müdahil olmasında inanılmaz açık veriyor,yukarıda saymaya çalıştığım nerdeyse tüm vsasıflarınıda ortaya koyuyor.

Şark kurnazlığıyla,gerçek kurnazlığı birbirine karıştırıyor.

Diyeceğim budur,maalesef bu huylarından vaz geçmedikce onunla asgari müşterekte bile buluşmak çok zor olacaktır sevgili Fatih çok zor.

Göreceğiz inşallah vede hep beraber izleyeceğiz o ne tutabilecek yanlarına gelenlere ne tuttrubilecek ben neler yapabileceğim,hep beraber izleyecek vede göreceğiz.

Zaten burada devamda etmeyecek,azıcık ajitasyon sonra kaçıp Facebooktaki kapalı yada bana kapalı gurubunda sanatını icra edecek,inşallah bol parada kazanacak.

Sevgimle kal

10. Pascal33

Pascal33 Bora

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.70 Spin Kamış
    Favori Makine:
    shimano technium 3000 sfc
    En İyi Avı:
    Levrek 2.5 Kg
    Vedat Abim,merhabalar umarım kolunuzun durumu iyidir,ayrıca geçmiş olsun,avınızdan dolayı tebrik ederim,mırmır avı çok keyifli bir av ama ben ne yazık ki fazla tutamadım :) müsaitseniz birkaç sorum olacaktı,,surf avında çok yeniyim ve bildiğim bir kaç mır mır yatağı var.
    1-Abi acaba kullandığınız fc misina kaçlık olacak
    2-Bir de fosforlu fırdöndüler üçlü olanlardan mı?eğer öyleyse kaç numarayı önerirsiniz?
    3-Kurşun olarak kaç gram önerirsiniz?
    4-İğnelerin palasına fosfor boncuğu taksam nasıl olur?
    Ayrıca bu kadar güzel bir raporun polimiğe dönüşmesine üzüldüm.Bu raporlar sabote edilmemeli

11. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Gecmis olsun Vedat agabey, her zaman sagliginizi ve iyiliginizi dilerim... mirmirlar harika gorunuyor, tutan agabeyimizin de ellerine saglik...

12. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Bora

Böylesine sorular beni hakikaten sevindiiriyor.Kolum 2 aydır iyleşemedi.Bunda yaşımın sebebi olduğu gibi benimde pek sakınmadığımıda söylemek gerek.
    Hadisede polemik safhaları olsada,taşların yerli,yerine oturmasını sağladığı için bence bu durum dahi yararlı olmuştur.

Benim senelerdirkişilere anlatamadığım bazı durumları Orhan kendisi zaten anlatmıştır.Bence kabul edilmişte görünmektedir.Bu durumda satanda razı alanda razı demekten başka aklıma birşey gelmiyor.O halde kolay gelsin diyelim.

soruların cevaplarına gelince

1)FC misinalar malum suda görünmez yada az görünür niteliği taşırlar.BU durumda gerek bu tarafları ve gerekse zaten mırmırın iyi av verdiği şartlarda suların bulanıkca olması sebebiyle illaki ince takım kullanılması gerekmez.

Bu durumda takımın köstekler 0,30 beden 0,35mm olması yeterli olacaktır.

2)Fırdöndünün kendiisi fosforlu değil elbet.Remixon yada Okuma marka bu 3.lü fırdöndüler malum iki yanda birer halkaları fosforlu boncuklara gömük ortada pek sıkışık olmadığı için hem kendi ekseni ve hemde beden etrafında etrafında iki çeşit dönebilen bir üçüncü fırdöndüyü ihtiva etmektedir.

Bu durumda kösteklerin bedene dolanması daha seyrek görülürken,üstelik fosforların balıkca daha kolay görünebilmesi açısından önem kazanır.

Okumada numaralarına göre boylarını biliyorum Bu halde en küçük boy 12w numaradır bence bir büyüğü daha iyi olacaktır.

3)Mademki iyi mırmır hava şartları denizden gelen sert rüzgalarlı havalardır bu durumda takımın indiği yerde tabanda güzelce sabitlenmesi esas olup bunuda sert havalarda en azından 150 gr civarındaki çapa kurşun sağlar.Ancak daha yumuşak hava şartlarında 100 gr gibi olanları yetecektir.

4)Bence faydası olur farkedilirlik artar.

Sevgimle kal

13. can akgün

can akgün CAN

Favori Kamış:
    SHIMANO CATANA CX SPINNING 240 M 10-30gr SHIMANO BEASTMASTER CX SURF TE 4.30 200gr
    Favori Makine:
    SHIMANO ULTEGRA CI4 10000 XSA SHIMANO EXAGE 4000 FC
    En İyi Avı:
    1580 gr sazan
    Çok sevgili Vedat abim biz oralara kadar sadece balık tutmak için gelmiyoruz yanlış anlaşılmasın.Sizin gibi bu işe kendini adamış ustalarla tanışmak için geliyoruz.Sizlerle vakit geçirmek için sizlerden birşeyler öğrenmek ve dostluklarımızıda pekiştirmek içinde geliyoruz.Ve hepsinden önemlisi sizleri çok seviyoruz.Keşke daha uzun süreli gelip hep beraber daha uzun süreler ve daha çeşitli organizasyonlar yapabilmek için zamanımızda olsa kendinize iyi bakın selamlar ve sevgiler...

14. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Mesafeyi en azından 2 saat kısaltabilmek durumuna çeyrek kalmıştır sevgili Can.

Siz onu,bunu bırakında kuvvetli takımlar hazırlamaya bakın.Sonrasında konuşuruzda,eğleniriizde hatta elime bir kadeh tutuşturursanız yuvarlarızda:)

15. Huseyin Alp Arslan

Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Ustadim cok nitelikli guzel paylasimini tebrik ederim.Huseyin Abime saygilarimi sunarim, onun da avini tebrik ederim.Verdigin bilgiler sahane...Herkesin faydalanacagi cinsten. Mirmilarin boylari ve kaliteleri goz alici.

Dahasina rast gelsin.Saglicakla kaliniz.

16. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Teşekkürler sevgili Hüseyin.

Senden övgü almak çok sevindici olmuş, ayrı bir değer kazanmıştır nezdimde.

Karabela Hüseyin bugün aradı iki gün sonra buraya gelecek,geldiğinde taa Uzaklardan Yeni Zelandadan bile tebrik aldın diyeceğim,çok sevinecektir.

Sevgimle kal

17. er41han

er41han Erhan

En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır
    Denizle fazla haşır neşir olduğu için ortalığı sulandırmayı seviyor olabilirmi acaba...! idk idk
    Anlasan ne olacakki... idk değmez... sulanmış işte... idk

18. KEFALKIRAN

KEFALKIRAN Murat Doğan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Dülger
    Veday abi yazdıklarınızdan ne kadar çok şey öğrendiğimi sanırım anlatabilmem mümkün değil. Çok değerli paylaşımlarınız ve verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim..

19. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Güzel bir paylaşım, değerli bilgiler, emeği geçenleri kutluyor ve teşekkür ediyorum.:)

20. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Ben böylesine inatcı,pişkin ve üyeleri hafife almayı becerebilen birisini görmedim.
    Evvelinde 30 kere yolladığı geçmiş günlerin ve bir daha tekrarlanması çok zor görünen günlerin avlarını gönderebiliyor ve halende övgü alabiliyor.

Ne demeli bilmiyor ve anlamıyorum,Adeta dalga geçmek bu