Rüzgarlı havaların verdiği fırsat, Kıyı surf avcılığı Koca mırmırlar

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Vedat Abayoğlu tarafından paylaşıldı.

1. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sağol sevgili MUrat teşekkürler

2. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Sabri

İlgi ve temennilerine teşekkür etmekle başlamak istiyorum.

Bahsettiğim bildiğiniz gibi,sizlere daha faydalı olabilmek,geleceğede miras bırakılabilecek,arzu edenlerinizinde pek afişe olmamaış av foto ve raporllarınızıda sevinerek koyabileceğim bir dergi çıkarmak arifesindeyim.

İnşallah önemli bir aksilik olmzasa,Nisan gibi yayın hayatına başlayacaktır dergim.

Bu bakımdan lütfen not edinizki,bu dergide hemen her türlü,kendimin yaptığı ve kullandığı tüm takımları grafik çizimlerle ortaya koyacağım.

Beş senedir ben bu kurşunları kullanırım.Yüzde,yüz isabetle derimki,şayet bir kıyı surf avcısı,surf kamış ve makaralarının yanısıra,özellikle kumluzeminlerde ve denizden,kıyıya doğru esen,tamda mırmırın havası olduğu günllerde behemahal bu tür kurşun kullanmalııdır.Bunun alternatifi yoktur.

Olsada böylesi günlerde aciz kalacaktır.

Hüseyin kardeşimin nihayet tavsiyelerime uyarak yaptığıda budur,sanırım silah zoruyla kimse artık Karabela Hüseyine başka türlü bir kurşun kullandıramayacaktır.
    Keza bakkal Şenolada öyle.

Şİmdi,zor bulunsada piyasada aslında 150 gr dahi üstünde ağırlıkta olanları varsada,bence ideali sert havalarda dahi 135 gr olanlarıdır.

Ancak yatık havalarda,daha hafiflerinin kullanımı mümkün olsada gerekte yoktur.
    Sevgimle kal

3. kahya

kahya atıl şenkahya

Favori Kamış:
    major craft crostage 902 M cormoran 210 bull fighter, cormoran 210 red master
    Favori Makine:
    shimano exsence 3000,shimano exsence 4000hgm, penn battle 6000.
    En İyi Avı:
    5,300 kg levrek
    ustaaa.
    bu ne güzel bir rapor olmuş.
    spini bırakıp surf casting yapasım geldi.kaldıki yaz ayları yapıyorum da.
    bilgiler ve balıklar nefis.hüseyin abi belliki bu işe vakit ayırmış ve baya tecrübelenmiş. yani işin ilmini almış.
    en kısa zamanda kış talimi bir hafta sonu asosta olacağım unuttuğumu sanma ustacım.
    rastgelsin.

4. goldenshot

goldenshot yılmaz

NE YAPSAM OLMUYOR

VEDAT ABİ ÖNCE KOLUN İÇİN GEÇMİŞ OLSUN DEMEKLE BAŞLAMAK İSTİYORUM.BİR AN ÖNCE ŞİFA BULMAN DİLEĞİMLE.BİR DE DİKKATİMİ BİR ŞEY ÇEKTİ HER ZAMAN YAŞINIZ İLERİ OLDUĞUNU SÖYLÜYORSUNUZ.BENCE O KADAR DA İLERİ DEĞİL ABİ.ÇOK DİNÇ GÖRÜNÜYORSUNUZ.YAPTIĞINIZ FALİYETLER O KADARDA KOLAY DEĞİL.BENCE ORTA YAŞIN ÇOK AZ ÜZERİNDESİN.
    NEYSE KAFANI FAZLA AĞRITMADAN SORUMA GEÇMEK İSTİYORUM ABİ.BEN YAKLAŞIK 20 YILDIR KIYI AVCILIĞI YAPAYORDUM KARDEŞİMLE BERABER.ANCAK SON 5 YILDIR KIYI BALIKÇILIĞININ VERİMİNİN OLMAMASI ÜZERİNE KARDEŞİM ZIPKINA DÖNDÜ.BENDE ZIPKINA DÖNDÜM.AMA SUDA ÇOK KALMAK RAHATSIZ ETTİĞİ İÇİN TAM VERİMLİ OLAMADIM.OLTA AVCILIĞINA GERİ DÖNDÜM.AMA BİRADER İYİ VERİM ALIYOR.1-2 KĞ BALIK İLE ÇIKIYOR.BENİM SORMAK İSTEDİĞİM ABİ SENİ SİTEDEN YAKLAŞIK 3 YILDIR TAKİP EDİYORUM.BİR KAÇ KEZDE MESAJ YAZDIM SAĞOLASIN CEVAP YAZDIN.
    ABİ SORUM ŞU BEN 3 YIL ÖNCESİNE KADAR KIYIDAN ÇUPRA KARAGÖZ MIRMIR YAAKALARKEN ŞİMDİ SON 2 YILDIR SÜREKLİ BAĞIĞA BİRADERLE GİTMEME RAĞMEN 2 YILDIR BİR TANE ÇUPRA ALAMADIM.O KADAR ÇOK GİTTİMKİ BELKİ 2 YILDA 70-80 KEZ GİTMİŞİMDİR.TEKNE ALDIM FİBER 6 HP MOTOR ALDIM.ÜCRA YERLERE GİDİP OLTA ATTIM.AMA ORADADA YAKALAYAMADIM.GİTTİĞİMİZ YERLERİ GÖRSEN AKVARYUM GİBİ ALTI.EL DEĞMEMİŞ YERLER.YEM OLARAK SENİNDE ÖNERDİĞİN MADYA SARDALYA MAMUN BORUKURDU MİDYE TAVUKGÖĞSÜ SÜLÜNES SÜBYE YENGEÇ KULLANDIM.ÖZELLİKLE YAZIN YENGEÇ MADYA SARDALYA YANİ SERT YEMLER KIŞIN YUMUŞAK YEMLER KULLANDIM.GENELDE ÇUPRA MIRMIR KARAGÖZ TÜRÜ DİP BALIKLARINA ATIYORUM.GENELDE İZMİR FOÇA İLE KARABURUN URLA SIGAACIK GERENCE KÖRFEZİ ILDIRI KOYLARINA GİDİYORUZ.BİRADER BANA DİYORKİ ABİ AŞAĞIDA BALIK OLDUKÇA VAR.AMA SENİN ATTIĞIN YEMİ YEMİYORLAR DİYOR.ÇOK DEFA DALARKEN GÖRMÜŞ.YANİ KISACASI BALIK VAR AMA YEMİYOR SENİN YEMİ DİYOR.KİLOLUK ÇUPRALAR VURUYOR LEVREKLER LAMBUKA ORFOZ KEFALLER KARAGÖZLER ALIYOR ZIPKINLA.
    0.35 MİSİNA REMİXON VE AMAZON KAMIŞ KULLANIYORUM.AMA MALZEMELERE ÇOK DİKKAT ETMİYORUM.GENELDE 0.35 MİSİNA KULLANIYORUM.KAMIŞ VE MAKİNAYADA ÖNEM VERMİYORUM FAZLA ÇÜNKÜ MANTIKEN DÜŞÜNÜYORUM BUNLAR SUYUN DIŞINDA ATIYOR VE ÇEKİYOR.YANİ GÖREVİNİ YAPIYOR.MİSİNA DESEN DALARKEN BİLİYORUM HEPSİ SUYUN İÇİNDE GÖRÜNÜYOR.VEYA BANA ÖYLE DENK GELDİ BİLMİYORUM.
    GEÇEN SENE SANA MESAJ YAZMIŞTIM ABİ.SENDE TEK GEZER KURŞUN 15 CM UCUNADA TEK KANCA 1 NUMARA BEYAZ MUSTAT TAK DEMİŞTİN.AYNEN YAPTIM.DEDİĞİN GİBİ KAYALARA TAKILMA ORANI AZALDI.AMA BALIK YİNE GELMEDİ.
    AKLINA ŞU GELMESİN ABİ,BİR İKİ DENEMİŞ OLMADIYSA BIRAKMIŞTIR DİYE.BALIKTA SABIRIMLA ÇOK AZ İNSAN BOY ÖLÇÜŞÜR.2 GÜN ARALIKSIZ BALIKTAN GELMEDİĞİM OLUR.
    BİRDE ABİ BEN OLTAYLA KENARDAN BALIK YAKALAYANDA ÇOK GÖRMÜYORUM ŞU SON 3-4 SENEDİR.İZMİR KORDONDA BİRİSİ YAZIN 1 KİLOLUK ÇUPRA YAKALAMIŞ HERKES ONU KONUŞUYOR.KOMİK BİR DURUM GELİYOR BANA BU ABİ.BEN 4 SENE ÖNCE BODRUIMDAYKEN BALIĞA GİDİNCE TOPLAMDA 1 -1.5 KİLO İLE ORTALAMA GELİRDİM.SON 3 YILDIR RESMEN SIFIRÇEKTİM.BİRADER OLTAYI BIRAK ABİ ZIPKINA GEL ALIŞ DİYOR.AMA BEN KIYIYI VE BOTLA AVLANMAYI SEVİYORUM.ARKADAŞLAR VAR ONLARDA BOTLA DALMAYA GİDİYOR BENDE DİP ATIYORUM.GENELDE KULLANDIĞIM SİSTEM UÇ KISMA BİR 60 GR DAMLA KURŞUN YAKLAŞIK 30 CM YUKARISINA 1 NUMARA ÇELİK ÇAPRAZ KANCA.ONUNDA 30 CM ÜZERİNE BİR KANCA DAHA.YEMİN HER ÇEŞİDİNİ ATIYORUM.SAAT OLARAK GENELDE SABAH GÜN AĞARMADAN SUDA OLUYOR OLTA.AVLAK YERLER GENELDE BİRADERİN BALIK VAR DEDİĞİ YERLER.KAYALIK KUMLUK TAŞLIK KARIŞIMI YERLER.AŞAĞIDA BALIK VAR BİLİYORUZ YANİ.BALIKTA SIKINTI YOK.AMA SORUN YEMİ YEMEMELERİ.
    ANLAMADIĞIM NASIL OLUYORDA ÖNCEDEN YAKALARKEN ŞİMDİ YAKALAYAMIYORUM.VE BALIK NEDEN YEMİ YEMİYOR.
    BİRAZ UZUN OLDU AMA ABİ.BU İŞİ BİLİRSEN SADECE SEN BİLİRSİN DİYE SANA YAZMAYA KARAR VERDİM.YILLARIN TECRÜBESİ VAR.HEMDE ÇOK VERİMLİ,REKORLARLA DOLU BİR GEÇMİŞ.BEN İNTERNETTE YAZILARI TAKİP EDİYORUM.SENİN ÜZERİNE BU İŞİ YAPAN YOK.YAKLAŞANLAR VAR AMA YAKALAYAN YOK.SENİN O EN SON MIRMIR RAPORUNU GÖRDÜM.ONUN BİR TANESİNİ 4 YILDIR YAKALAYAMADIM.O KADAR ÇOK MIRMIRA GİTTİMKİ.KUMLUK OLUP AŞAGIDA MIRMIRIN OLDUĞUNU BİLİYORUZ.YENGEÇ VE MAMUN KULLANIYORUZ.AMA YİNE OLMUYOR.
    ABİ DETAYLICA HERŞEYİ ANLATTIM.BİRADER OLTA KANCA KUŞUN YEM TAKIŞ SİSTEMİNDEMİ BİR SIKINTI VAR DİYOR.BENDE ÖNCEDEN BÖYLE YAKALIYORDUM DİYORUM.YANİ KISACASI ÇÖZEMEDİK.
    BEN BU İŞİN PÜF NOKTALARINIMI BİLMİYORUM ACABA?BEN ŞÖYLE DÜŞÜNÜYORUM EĞER AŞAGIDA BALIK VARSA YEM SEVDİĞİ YEMSE YER DİYE DÜŞÜNÜYORUM.
    ABİ SENCE SORUN NE?NE YAPMALIYIM?İŞİ,N PÜF NOKTALARI NELER?ESKİDEN TUTULAN BALIK SENCE ŞİMDİ NİYE AYNI ŞEKİLDE TUTULAMIYOR?
    SON BİR ŞEY ABİ KAMIŞ,MİSİNA MARKASI KALINLIĞI RENGİ,KANCA MARKASI NUMARASI,BAĞLANIŞ BİÇİMİ,KURŞUNUN CİNSİ AĞIRLIĞI VE YEM NASIL OLMALI?EĞER CEVAP YAZARSAN(BİLİYORUM YAZARSIN)AYNI MARKALARI ALIP BİRDE ONUNLA DENEYECEM.İLK ÖNCE SAYGILARIM SONRA SEVGİLERİMİ GÖNDERİYORUM VEDAT ABİ.SELAMETLE KAL.

5. hakiahakia

hakiahakia Hakki

Favori Makine:
    Spro
    En İyi Avı:
    Levrek 2,7 Kg.
    Uzun zamandır siteye girip av raporlarına bakamıyordum, baktığımda da ustalardan av raporları göremiyordum...

Hazır görmüşken bu raporla ilgili bir kaç laf da ben edeyim dedim..

Çanlı Karabela Hüseyin kardeşim zaten iki seneden beri tavsiyelerim neticesinde tüm gerekli teçhizatı edinmiş,küçük bir kasabanın avcısı olmasına karşın,modern ve başarılı bir yaman avcı mertebesine ulaşmıştı.

Yemde sorun olmazdı Hüseyin söz konusu olduğunda.Nasıl eder,yapar yemcilerde zor bulunmasına rağmen boru kurduda ve hatta Tekirdağ yörelerinin meşhur Kobra kurduda onda olurdu.

Üstad yukarıdaki satırlarda Karabela Hüseyin'i zaten zirveye oturtmuş. Bizim iltifatlarımıza artık çok da gerek yok...

Vedat amca dönüşün iyi oldu, sıkı oldu, hayırlı olsun.

Orhan baba sana da Orhan Gencebay'dan "Dil yarası" şarkısını tavsiye ediyorum. Hiç yakıştıramadım forum sakinlerini kışkırtma çabalarını.

Bu iki koca adamı da barıştırmak için geyikleşen söylemler kullanılmasın istiyorum artık. Rahat bırakın adamları...

Saygılar, sevgiler...

6. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Yılmaz

Yazını birkaç kere okudum.

Düşündüm,hata nerede diye.

Sıralayayım;

1)Bazı meralar vardırki,çupranın has mevsimi olan Kasım Aralık aylarında tekneden pek güzel av verir.Ama sonrasında yada evvelinde tek bir çupra yoktur.

2)Bazı meralar vardırki,esas çupra mevsimi gelmeden önce kıyıdan pek güzel av verir hemde daha irileri.Ama o tam mevsimi dediğimiz kasım aralıkta kıyıcılar boş dönmeye başlar.

3)Keza öyle meralar vardırki,etrafta birçok balık cifliği vardır oralardan ayrılmaz,yanlarına tekne ile yanaşırsan iyi balıklar alabilirsin.Helede pirçol denen 8-10 gr'lık kromajlı zokalarla.

4)Mırmırda böyle kesin aylar yoktur,av dönemi daha yaygın olabilir.Ancak şart şudur,yağışlı hava tercih olmak üzere teknecilerin ağcıların limandan çıkmadığı yerlere yakın dibi kumluk olan bölgelerde,denizin ve havanın sahil kesimini daha bir dövdüğü ve bulandırdığı havalarda,Sargoz,çupra ve mırmır vede levrek yani genelde kıyı balıkları herzamankinden daha çok aktiftirler.

5)Bazı yemler kıyı avında bazıları ise teknede daha iyi iş görürler.Mesela kıyı cupracılığında ve sargozda kıyıdan madya iyi çalışırken,teknede durum tersine olabilir.Mesela sardalye,karides daha iyi çalışacaktır.

6)İyi canlı iri boru kurtlarıikaya kurtları yada kum kurtlarıher şartta balıklarca tercih edilir.

7)Misina kalınlıkları çok önemlidir.Asla kalın takım kullanılmamalııdır.0,35kalın kaçabilir.Ama FC misinaya inanınız.Bu tip misina kullanırsanız biraz daha kalın olabilir.

8)Akım zamanı yada çiftlik yanlarında tekneden çupra,sargoz avı yapılabilsede,bazı yörelerde tekne ile bu tür avları yapabilmek zorlaşır.Hatta sığ meralarda bu balıklar tekneyi görür ve yeme itibar etmezler.

9)İyi istihbaratcı olmalısın,nerede ne zaman nereden kıyımı teknemi,hangi yem hangi takım gibi bilgileri tam manasıylaedinmeli ve sindirmelisin.

Sevgiler

7. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Saygılar, sevgiler...[/QUOTE]

Teşekkürler Hakkı......

8. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Teşekkürler Hakkı......[/QUOTE]

Kerhenmi yoksa samimisin:)

Baba beni gruplarına alsana,korkmana gerek yok,yemin ederimki sana laf atmayacağım bak söz veriyorum.:) :) :)

Aksi halde benden korktuğunu sanacaklar bilesin:D :D :D

9. goldenshot

goldenshot yılmaz

vedat abiye selam olsun

teşekkürler abi.saygılar.

10. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Hakkı

Konudaki mesaj teatilerinin şekli ne olursa olsun,sonuç müspet gelişmiştir.

Orhan forumlara dönmüş,nihayet denize açılmaya başlamış ve sonuctada balıklarına kavuşmuş,konu dahilinde bizlerede sunmuştur.

Hepimize düşen görev bu güzel durumu muhafaza etme gayreti olmalıdır.

Sevgiler

11. hakiahakia

hakiahakia Hakki

Favori Makine:
    Spro
    En İyi Avı:
    Levrek 2,7 Kg.
    E hadi hayırlısı o zaman...

Bu iş Orhan'cı Ferdi'ci misali Orhan'cı Vedat'çı olayına dönmeden kapansın da biz de keyfimize bakalım:)

Anlatın, yakalayın da biz de öğrenelim.

Saygılar, Sevgiler ikinize de...