Ryobi Applause 8000

Konu, 'Makineler' kısmında fethigürcan tarafından paylaşıldı.

1. fethigürcan

fethigürcan fethi gürcan

Sevgili Roy, olayın şokuyla ne olduğunu anlayamadım ama sanırım olay senin anlattığın gibi oldu. Makinanın açık olduğundan eminim. Açık olmasa bile misinanın (şok) kopması gerekirdi diye düşünüyorum. Bu makina yalnızca bir aylık, hurda makina parçasıyla onarılıması zararı yeterince telafi edici olmaz gibi..

2. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    0.33-0.35 shoc leader kullandiginizi varsayarsam muhtemelen 9-12kg çekeri olmasi lazim. Zedesiz misinada firdöndü de muntazam baglanmis ise tek seçenek kaliyor ; makinanin rotor malzemesi yeterli kalitede ve saglamlikta degil. Yeterliden kasit rotorun malzemesi kullandiginiz misinanin çekerinden daha az basinca dayanabilecek bir kalitede.

3. fethigürcan

fethigürcan fethi gürcan

Roy sen makinanın detaylarına çok hakimsin, ben bilemiyorum. Acemiliğimde (şimdi de usta sayılmam) kullandığım Raw II 80 makinayı açmayı sık sık unuturdum. Her seferinde şok misinası kopar makinana zarar görmezdi. Bu sefer başka, öyle ki tel ve ucundaki yüksük mekanizması ya da makinanın kopup denize uçan parçası kamışa da zarar vermiş. Benim duyduğum en az bir kişin daha başına aynı olay, aynı markayla gelmiş, ki O kişi Şemsi Paşa'nın ustalarından.

4. furunotr

furunotr Haluk

Bence karalamadan önce biraz düşünmek gerek; tarafsız bir gözle bakınca o makinanın atış esnasında oradan patlamayacağını söyleyebilirim ancak; tabii üretim ile ilgili bir hata yok ise; yani öyle kolay patlayacak bir malzemeye benzemiyor ama döküm hatası v.s. olabilir haliyle... Neyse bendeki ile makina kapalı iken bir atış yapar ve kırılıp kırılmayacağını görürüm...

Dükkan sahibinin de sorgulaması pek normal bence; onun da aklı yatmamış olmalı atış esnasındaki kırılma hadisesine... Sonuçta servise alacaklarmış fakat tercih etmemişsiniz; neyse tercih sizin...

Makina için ise oldukça stabil ve güçlü bir makina olduğunu; sarım problemi olmadığını; özellikle misina çıkışının çok iyi olduğunu; benim kullandığım kamışlar ile de gayet güzel uyum sağladığını dengeli olduğunu ve 600 gram ağırlığını hissettirmediğini söyleyebilirim... Fiyatına göre de gayet güzel bir makinadır; mesela Kandilli'de kullanan var 2-3 aydır 200-220 gram ağırlıklarla ve herhangibir problem yok...

Benden bu kadar; ilk fırsatta kapalı olarak atış yapıp deneyeceğim...

5. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Kapali atis ayni yükü bindirmeyebilir Haluk abi. garezin mi var abi makineye :)

6. furunotr

furunotr Haluk

Merak ettim deneyeceğim Roy; bakalım tek makinaya has bir durum mu; yoksa kronik bir hata mı söz konusu???

Ancak geçen yıl buralarda bir arkadaş 3 gün içinde Biomaster'ın kulağını kırdı ve atış yaparken olduğunu iddia etti; akabinde 15 gün sonra falan yeniden aynı yerden kırdı; o zamanlar şüphede kalmıştım ama benim Biomaster 3 sezonu geçti canavar gibi...:D :D :D Başka Biomaster'da da görmedim ve duymadım kulak kırılması...

Durum tespiti yapacağız işte kendimizce... Acep şimdi orayı çekiçlesem mi??? Sağlam mı neyin diye...:D :D :D

7. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Çekiçle abi :) yani kamisa takip denemekten iyidir. Ucunda kamisi 7 parçaya bölmek de var biliyorsun :)
    Atis esnasinda sarim rulmani makina ayagina yakin noktada ise misina rulmanin içinde kalabiliyor. Ucunda az buz degil 200gr var. 4 metre kamis. Sakat bir durum.

8. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Serdar abi görmesin o biomaster kulagi olayini :D :D :D

9. furunotr

furunotr Haluk

Roy; bu makina; yani Applause'de misinanın öyle rulman arasına sıkışabilecek bir pozisyonu yok; hadi nerede ise imkansız diyeyim; klavuz yapısı gayet güzel ve farklı... Bir ara çekebilir isem fotoğraflarım...

Valla Biomaster hadisesi tek; numunelik bir durum yani; onun da kullanıcı hatası olduğunu ve makinayı bizim gözümüzün önünde bile defalarca düşürdüğünü söyleyebilirim...:) Yine de içine şüphe düşüyor insanın tabii...

10. Sebastian

Sebastian Murat Yıldız

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40
    En İyi Avı:
    2.750 gram yazılı orkinos 3 kilo şeytan gridasi sayısız zargana turna sinavrit ve niceleri
    ben olsam döverdim o satıcıyı

11. Since1453

Since1453 NoYaN

gecmiş olsunnn

12. ali murat

ali murat murat

Geçmiş olsun Gürcan abi.

Geçmiş olsun Gürcan abi. En son dün sabah seninle Üsküdar radarın orda ikimiz olta atmıştık hatırlarsan. MAkine ve kamışlar üzerine de konuşmuştuk. Sıkıntı tam da sonrasında gerçekleşti demek ki. Bence makineyi aldığın yer yanlış davranmış çünkü ben rastgele balıkçılıktan Ryobi PROSKYER NOSE POWER makinenin kalaması bir sıkıntı yapmıştı direk alıp bana yenisini vermişti. Neyse sağlık olsun diyelim artık. Ancak böyle durumlarda keyifler kaçmıyo değil hani...

13. cenkgul1976

cenkgul1976 cenk

Favori Kamış:
    okuma cedros pro jig
    Favori Makine:
    okuma salina 2 10000
    geçmiş olsun .... okumayı ve cengiz balıkçılığı seviyorum :)

14. fethigürcan

fethigürcan fethi gürcan

Makinayı, markayı karalamadım, yaşadığım olayı olduğu gibi aktardım. Cengiz' in koşulsuz müşteri memnuniyetine alıştığımız belki gereğinden fazla şımartıldığımız için satıcının(Cengiz'dekiler satıcı olduğu kadar amatör balıkçıdır) sorgulayan suçlayan tavrından çok rahatsız oldum. 150 liralık bir mal için kimse kimseyi suçlayamaz. Suçlayacaksan da önce geçmiş olsun de, azıcık sorumluluk al, alamıyorsan birazcık ticari zekaya sahip ol, olamıyorsan benim için yoksun.Uğramam dükkanına.Balıktan aldığım keyfime dokundurtmam, sorgulatmam. üçgün önce bu makinayı soranlara alın iyidir demiştim, sahiden iyiydi, 185 gr.da sorunsuzdu. Neyse daha fazla kurcalamanın anlamı yok , Yarın sabah Raw II 'yle balıktayım.

15. serpincik

serpincik İSMAİL

Favori Kamış:
    linaeffe s- flex 4.20,shimano vengeance stc 2.40
    Favori Makine:
    shimano usabaitrunner 4500b,daiwa megaforce 2000a
    En İyi Avı:
    3 kg bekir balığı
    iyiki japon malı, ya çin malı olsa ne olurdu.

16. furunotr

furunotr Haluk

Aslında şahsınıza değil de genel olarak yazdım; genel yorumlara bir bakarsanız bir parça yargısız infaz gibi birşey olmuş; satıcı ile aranızda geçenlerin detayını bilemem; ama satıcı sorguluyor ise sorgulamak durumunda; ama bu sorgunun niteliği de önemli tabii ki... Eğer haddi aşmış bir durum varsa detayları bilemeyeceğim gibi bunu da bilemeyeceğim; fakat olaya bir parça daha serinkanlı bakmak gerek diye düşünüyorum; neyse bu sıralar değil ama uygun bir vakitte bu makinayı deneyeceğim; daha doğrusu zorlayacağım; kapalı olarak atış ta yapmaya niyetim var; gerçekten merak konusu oldu benim için doğrusu...

Ama makinayı servise bırakabilirdiniz de nihayetinde bu konuda bir red cevabı gelmemiş zannediyorum; neyse durum bana fazla karmaşık geldi...

17. furunotr

furunotr Haluk

Piyasadaki pek çok ürün gibi bu ürün de Japonya değil Çin'de üretiliyor... Japonya'da üretilen makinalardan bizim ülkemizde bulabileceklerimiz Daiwa ve Shimano'nun üst seviye ürünleri ki onların da parçalarının kısmen veya tamamen Çin'de üretilip üretilmediğini bilemeyiz...

18. Okan Sezer

Okan Sezer Okan Sezer

En İyi Avı:
    Henüz denizde
    Gayet sağlamdır , o olay nasıl olmuş anlamak çok zor ?

19. fethigürcan

fethigürcan fethi gürcan

Geçmiş olsun diyen, demeyen, yorum yazan, suçlayan, bunun arkasında bir iş var diyen tüm arkadaşlar sağolsun, hiç birinin makinası patlayıp çatlamasın.. Israrla söylüyorum benim derdim makinayla değil, satıcı üzüntü belirten tek bir sözcük edebilse yeterdi. Zaman zaman sahte, kurşun, iğne misina gibi sarf malzemeleri satın alır, hatır sorardım, birlikte çay içmişliğimiz bile var. İşin içinde bir iş arayanlar için yazıyorum geçmişte satıcıyla hiç bir tatsızlık yaşamadık. Şemsi Paşa'dan arkadaşlarla Shimano kamış bakmaya gittik, bu olay yaşanmasa belki yakın zamanda 850 liralık bir alış verişimiz olacaktı. Bundan sonra yorumlara, suçlamalara yanıt vermek istemiyorum, benim için konu kapandı. Bir bardak soğuk suyumu içtim. Şimdi yarın sabah çıkacağım avı düşünüyorum. Herkese keyfli avlar dilerim.

20. speed0972

speed0972 Kadir

İyi günler dileğimle....Elimde yaklaşık 10 yıllık Ryobi Ecusima 4000Vİ makina vardı...Makinanın bakımını yaparken sprey yağ kullanmıştım bu yüzden misina sarım bilyasının bulunduğu pirinç aparat kaplaması ve sarma kolu deforme oldu ve makina çalışmaz duruma geldi....Netten araştırmam sonucu marmara balıkçılıktan Zafer beye ulaştım...Kısa bir görüşmeden sonra Makinayı kargo yapıp kendilerine gönderdim ve makinanın tüm çalışmayan aksamını orjinal parçalarıyla değiştirip eski parçalarda içinde olmak şartıyle ücreti mukabilinde geri gönderdiler...Firma ithal ettiği ürünün arkasında....Hatta benim gönderdiğim makina eski olduğu için kendi itlahatları değil..Bunuda bana seri numarasından belirlediklerini bizzat ilettiler.Firma İSTOÇ'ta Siz İstanbulda olduğunuz için yakınsınız...Sorununuzu iletirseniz sizi yarı yolda bırakmayacaklarından eminim....Bilginize...

www.marmarabalik.com.tr