Marmara Balıkçılık' a makinayı ve satıcının tutumunu anlatan bir mail yazdım, fotografları da ekledim. Yaklaşık beş dakika sonra aradılar. Ellerinde benzer biçimde kırılmış bir makina daha varmış. Üretici firmayla görüşüp bu partide üretim kaynaklı bir sorun var mı diye araştıracaklar. Üretimde sorun varsa, kırılan parça ücretsiz değiştirilecek, değilse parayla. Ellerinde bulunmayan bu parçanın yurt dışından getirilmesi yaklaşık bir ay sürecek.
Sanıyorum azıcık bana dokunmuş yazıda; benim amacım ne satıcıyı müdafaa etmek; ne de suçlamak; zaten olayın detaylarını bilemem; çünki o an orada değildim; anlatmak istediğim başka zaten... Gene de hepimizde herhangibir an olabileceği gibi o gün satıcının da ters bir günü olabilir; belki de sizin ters bir anınızdı; zaten üzücü bir hadise yaşamışsınız ki bu gayet normaldir; düşündüğüm şey sadece olaya bir parça daha soğukkanlı yaklaşılması; tabii yineliyorum o gün orada olmadığım için durumun detaylarını bilemem; neyse geçmiş olsun diyeyim en azından...
Şu mesajınızı yeni gördüm; hata sizde veya makinada hiç önemli değil; ama bir ay hiç azımsanacak bir süre değil ve bence ithalatçıların bir parça daha tedarikli olması gerekiyor; ama bazı firmalara bakınca şanslısınız da diyebilirim; 5 ayı geçti kamış parçası bekliyorum; sonuçta ithalatçısı ile sorunu çözemeyince başka bir kaynaktan temin yoluna gittim ve sağolsunlar; 15-20 gün içinde parça gelecek; ithalatçısı pek fazla ilgi göstermiyor sanırım bu duruma; en azından Marmara ilgi sözü vermiş ama sorunun en fazla birkaç gün içinde çözülmesini ister gönül... Bu tip durumlar itici ve bunaltıcı oluyor haliyle...
Makinanın kopan parçası Salina kamışımın, makinayı tutan vidalı parçasına da zarar vermişti. Bu sabah Cengiz'e uğradım iki dakikada o parçayı ücretsiz değiştirdiler. Haluk Bey "iyi esnaf"ın kötü günü olmamalı. Siz Cengiz'in kötü gününe denk gelen birini gördünüz mü? Aynı şey sizin başınıza gelmiş olsaydı, ben amatör balıkçı arkadaşımın yani sizin yanınızda olurdum, satıcıyı tüccarı değil yoldaşımı kollardım.
Haluk Bey, umarım kamışla ilgili sorununuz en kısa zamanda çözülür. Marmara Balıkçılık Ryobi'yi ithal eden firma.
Esnaf konusunda bahsettiğinize katılmamak elde değil; bazan idare etmek gerekebiliyor işte... Ancak benim bu konuda canımı sıkan tek nokta parçanın 1 ay gibi uzun bir sürede temin edilecek olması; eğer sorun makinadaki üretim hatasından kaynaklanıyor ise yeni bir makinanın tarafınıza verilmesi gerekti; yok eğer problemi sizde buluyorlar ise bu sefer ücreti mukabili parçanın 1-2 gün içinde temin edilmesi gerekti; maalese şu an 2 firma dışında yedekparça ve veya servis olayına doğrudüzgün eğilen bir firma mevcut değil... Kamış sorunum için teşekkürler; ben olayı resmi ithalatçısı ya da distribütöründen değil; maalesef başka bir satıcı firma vasıtası ile çözmek durumunda kaldım; hem 5 küsur aydır parça bekleyen kamışa parça; hem de makina klavuz parçaları ve rulman kısa bir süre sonra bu harici firma vasıtası ile elime ulaşacak... Şu ithalatçı-temsilci firmaların bir parça da olsa bu tip forumları okuyup takip etmesini ve talepler doğrultusunda hareket etmelerini diliyorum; tez zamanda olur inşallah...
Yedek makinası olmayan ya da hemen yeni bir makina alamayacak olan biri için bir ay (en az bir ay, bu bir ay birkaç ay da olabilir) çok uzun bir zaman.
Ryobi ithalatçısı Marmara Balıkçılık’ tan biraz önce gelen mail. Merhaba Fethi Gürcan Bey, Biz bu ürününün, Ryobi Japonya ithalatçı distiribütör firmasıyız. Sizin için şuan Japonya ile görüşüp acilen gerekli parçaları uçak kargosu ile yollamalarını istedim. Siz değerli müşterimizi memnun etmek açısından gereken servisi sağlamaktan memnuniyet duyarız. İstemiş olduğumuz parçalar gelince size bilgi verip, makinenizin gerekli tamiratı yapılıp, kullanır hale getirilecektir. Saygılarımla, İmporting Manager ONUR TAZE Satıcıya laf anlatmaya çalışmak yerine doğrudan İthalatçıyı distribütör firmayı aramak gerekiyormuş... Akıllanmanın yaşı yok.
Haydi geçmiş olsun Fethi abi bence makinayı yaptırınca hala güvenle kullanılabilir bir halde olacaktır diye düşünüyorum :thumb: bir kardeşin olarak naçizane tavsiyem bence gözden kolay kolay çıkarma o makinayı :thumb:
fethmi bey geçmiş olsun, insan üretimi herşeyde kusur olabilir, belki o makina için kronik bir hatada olabiilr. önemli olan yanlışı yapanı bulmak değil. hatanın telefasine çalışmaktır. bu durumda tamamen ensaflık devreye giriyor. oradakilerin davranışını tahmin edebiliyoruım 2-3 kez alış veriş yaptım. amacım kötülemek değil gerçektende genel olarak yardımcı olmaya çalışıyorlar, ama sana davranışları hiç hoş olmamış. sonuçta 50 tl ye aldığın bir makina değil. o makinanın özelliği zaten ağır iş makinası. bu yüklerin altından gelemiyorsa bir kıymeti yok.
Teşekkür ederim. Herşey olur da ithalatçı firmada yedek parça olmaması olur şey değil. Yedek parça yoksa, elindeki makinadan söker takarsın, tüketiciyi madur etmez kendin de madara olmazsın.
Marmara Balıkçılık'a teşekkür ederim, parçalanan rotarı değiştirip makarayı eskisi gibi çalışır hale getirdiler. Cumartesi günü elime ulaşan makarayı pazar günü istavrit çaparisinde test ettim, sorunsuz çalışıyor. İstavrit çıkıyor mu diye soracak arkadaşlarıma yanıt; evet çıkıyor ama karaya aldığınız her on balıktan yalnızca ikisi istavrit diğerleri kraça...
Fethi abi haydi geçmiş olsun gözün aydın, sendeki makineden boğazda kullanan birkaç kişye rastladım adamlar gayet memnun makinenin performansından, ama senin yaşadığın tam bir şanssızlık olmuştu neyseki durum ithalatçısı tarafından düzeltilmiş :thumb: tekrar güle güle kullanmanı temenni ederim.. BU arada konuyla alakasız ama senin avlandığın mekandan hiç dişli haberi yok mu abi ?
cok extem bir olay makina sahipi sokta satici sokta forum ukuyusu sokta -ve bu tür bir sorun hicbir ithalatci hazir olamaz bece gecmis olsun forumda okumustum arkadaslardan biri uygun bir fiyata lineaffe makina almiss cokda memnun kamisti arkadasin durumuda var alsin 4-6 haftaligina baliga devam etsin
Sağol Ersin, dün toplam beş, bugün de yalnızca bir dişli çıkmış. Sanırım kraça bol olunca sahteye yüz vermiyor dişliler.
fethi gürcan kardeşim makina slında çok sağlam ve güzel makina ancak makinanın bir japon üretimi birde mqalezya üretimi var belki sendeki malezya üretimidir anlaşılan makina gitmiş bende aynı makinadan vat bendekinin kalama vidası hani makranın üzerine takılan vida kayboldu eğer makinayı kulanamıyorsan belli bir ücret karşılığı makinayı ben satın alabilirim
fethi gürcan kardeşm makinayı kulanmıyorsan kalam vidası başlığını ben satın alabilirim eğer istersen makinayı kopmlede satın alabilirim tabi afakai bir rakam istemezsen
Aynen öyle Haluk abi, geçenlerde bende aldım Ryobi makina benimde bildiğim kadarıyla ryobi makinaların iç ve dış tasarımı japonyada yapılıyor, bu tasarıma görede makinaların üretimi çin de yapılıyor...
Ryobi aslen Japon firması idi; eski ve kökenli bir firma sayılır konusunda; ama sanıyorum Japonlar firmanın bu kısmını sattılar; kime ve niye sattıklarını bilmiyorum; yine de konusunda tecrübeli ve bilgi birikimi olan bir firmadır; belki halen asli firma Japon'dur... Makina ayağının altına baktığınızda genellikle mühendislik ve tasarım Japon diye yazar; ancak üretim Çin'de fason üretim yapan bir fabrikada yapılmaktadır... Makinalarda kullanılan malzeme konusunda Daiwa ya da Shimano gibi markaların üst seviye ürünlerindeki kalite ve tasarımı beklememek gerekir; ama fiyat performans oranı hayli yüksek olan; gam-keder yapmayan gayet güzel ve kullanışlı makinalar portföyünde yer almakta...