şamandrayı istediğimiz mesafede sabit tutma

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında betaserc0101 tarafından paylaşıldı.

1. Sebastian

Sebastian Murat Yıldız

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40
    En İyi Avı:
    2.750 gram yazılı orkinos 3 kilo şeytan gridasi sayısız zargana turna sinavrit ve niceleri
    bu iş antalyada olmaz hocam heryer kayalık takım komple gider :) tek iğne sıkıstırma kursun yada cırpma dip köstek devam biz heryer kaya zaten alak balık kayaya gitme derdinde onlarda öğrenmiş işin kolayını :) rasgtele

2. muratcoskun

muratcoskun muratcoskun

Favori Kamış:
    alba star 2,70
    Favori Makine:
    şimano
    En İyi Avı:
    turna 2,5 : yayın 7,5
    bence gayet başarılı bir çalışma olmuş tebrikler.

3. leonardo2

leonardo2 isa özdere

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE BAİA GRANDE 420 cm
    Favori Makine:
    OKUMA LONGBOW LBII-665
    En İyi Avı:
    700-1000gr tatlı su kefali
    güzel düşünce,fakat akıntılı sularda iş yapmaz,kurşun dipte kalır a akıntı ile şamandıra uzaklaşır.Artı bir gerilimden sonra mantar suyun akıntısı ile suya batar.
    bir diğer eksisi,iğneleri derinliğe göre ayarlanması mümkün değil.2 metre aşağıya iğne sarkıtman mümkün değil.
    sığ göllerde,akıntısız sularda kullanılabilir.
    atarken kurşun igneye zarar vermesin diye,kurşun ile iğne arasında boncuk kulanılabilir.

4. Evvelce ortasu'dan çinekop almak için tasarladığım takımın aynısı.
    http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=45128

6 aydan fazla olduğu için resim gitmiş. Yeniden yükledim.

Ben tasarladım sanmıştım ama daha sonra başka yerlerde de "ortasu takımı" adı altında gördüm.

Adından da anlaşılacağı üzere şamandıra kullanılmasına rağmen şamandıralı takım sayamayız. Kurşun yere oturduktan sonra şamandırayı görene kadar salarken derinliği hesaplarız, sonra geri istediğimiz kadar toplayıp takımımızın istediğimiz derinlikte olmasını sağlarız.

Abilerin, arkadaşların bahsettiği-öngördüğü külfetleri var elbet ama günü ve yeri gelir nimeti ağır basar :)

5. ErenSaruhan

ErenSaruhan Eren SARUHAN

Favori Kamış:
    SHIMANO Nexave - Vengeance
    Favori Makine:
    SHIMANO Exage 3000 & DAIWA MegaForce
    ben bu sistemi sazan için yeni gittiğim avlaklarda derinlik ölçmek için kullanıyorum. şamadıranın kaldıramayacağı kadar kurşunu bağlayıp şamandırayla beraber dibe yolluyorum.sonra misinayı kulaç hesabı sayarak şamandırayı görene kadar salıyorum. şeffaf şamandırayla turna için deneme yapabilirim kafama yattı benim :)

6. mustafaozturkmen

mustafaozturkmen mustafa

En İyi Avı:
    yayın 1,66mt. 31 kg
    sistem mantıkl ama eksık düşünülen yerler var foto öyle güzel çizilmiş ki böyle göller barajlar bulmak mümkün değil zaten birden derinleşiyo direk düzlüğe olta atıyosunuz.(böyle oldumu takılma sorunu olmaz tabiki.) lakin ben böyle göl görmedim pek, buna benzer sistemler ben de denedim ama, kat kat derinlik oldugundan bir de avlandıgınız göl derinliği baya varsa, göl de çalı çırpı agaç kökleri de varsa her attıgınız olta takılıyo. olta takıldıktan sonra hiç birşeyin önemi yok ::))

7. betaserc0101

betaserc0101 murat

En İyi Avı:
    85 cm turna
    evet bir eksiğim vardı atarken kurşun igneye zarar vermesin diye,(kurşun ile iğne arasında boncuk kulanılabilir)teşekkürler

Son düzenleme: 3 Ağustos 2012
  8. betaserc0101

betaserc0101 murat

En İyi Avı:
    85 cm turna
    ustam gerçekten tebrik ederim tüm eksikleri tammlamışsın benim burdaki maksadım derinlik ne olursa olsun yemi suyun yüzeyine yakın tutmak özellikle turna ve sudak için
    zaten samanradra suyun yüzeyine ulaşınca makaramızda kalanboşluğu alıyoruz

9. cathliam

cathliam Sinan

Favori Kamış:
    bir misina bir iğne
    Fikir için tebrik ederim. Yaratıcı olmuş. Güneşli güzel bir balık günü resmi içinde ayrıca tebrik ederim.