Sardalyayı yem olarak kullanmak üzere av öncesi hazırlamak merhaba, Bir çoğumuz belki sardalyanın yem olarak nekadar kullanışlı olduğunu bilmiyoruz ancak ben yıllardır çipura avında kullanmaktayım vede mükemmel denecek sonuçlar alıyorum.. şimdi çipura avında kullanılacak sardalyanın nasıl muhafaza edileceğini siz balikavi.net üyeleri için anlatacağım.. ilk önce sardalyayı alırken mutlaka ama mutlaka taze olmasına dikkat edin dip diri olması lazım buna çok dikkat edin, günlük olduğundan emin olun.. aldığınız sardalyayı kilosu hiç önemli değil, ilk önce pullarını bıçak kullanmadan suyun altında temizleyin, zaten elinizle ovuşturunca hemen pulları dağılıyor.. eğer bıçak kullanırsanız o parlak en önemli gövdesine zarar verirsiniz.. sardalyanın pullarını ayıkladıktan sonra pisliklerini temizlemenize gerek yok.. hemen 2 kat gazete kağıdı açıyoruz ve sardalyaları sıra halinde yan yana diziyoruz vede her dizdiğimiz sıra üzerine güzelce tuzluyoruz, taki tuz sardalyanın üstünü hafifçe kaplayana kadar tuzluyoruz, ardından ikinci sırayıda üzerine diziyoruz ve tekrar o sırayı tuzluyoruz.. bu sıra her gazete kağıdı için 2 sıra yapılmalıdır daha fazla sıra olursa balıklar sağa sola kayıp tuzları dökülür. güzelce tuzladığınız sardalyaları gazeteyle güzelce sardıktan sonra üzerine hafifçe nem olacak şekilde su serpiyoruz mutlaka ıslak olmalı gazete kağıdı. bu işlemden sonra sardalyayı buz dolabında saklıyoruz ama buzlukta değil sadece buz dolabında.. ben bu yöntemle 2 hafta kadar sardalyayı taze tutabiliyorum vede 20 günlük sardalyayla bile çipura avladığım oldu.. belki daha fazlada saklanabilir deneyip görmek lazım.. umarım çipuracılara güzel bir püf noktası olur bu, rast gele. Denizde balık avında kullanılan diğer yemler: Sülünes Boru kurdu Kaya kurdu Midye Yengeç