Saroz jigging avlarıma devam, açıkdeniz

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Vedat Abayoğlu tarafından paylaşıldı.

1. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Aynı yakın dostluk hisleri bende de mevcut sevgili AYKUT. :D
    Sen bendeki üzüntüyü görseydin :( ama şimdi daha iyiyim. :)
    Konunun artık kapanmasını temenni ediyorum tüm kalbimle.
    Selamlar, sevgiler dostum Aykut. :)

Kendi adıma, gereksiz gerginlikten ötürü özür dilerim.

2. muratalp01

muratalp01 emrah

Favori Kamış:
    dam Spin 240
    En İyi Avı:
    yayın 25 kg, lüfer 1 kg
    büyük üstad vedat bey.
    bence siz bu karalama kampanyalarına sizi al aşağı etme çabalarına hiç bakmayın. bende bi amatör olarak sizi hayranlıkla takip ediyorum. sizin bilgi dağarcığınız "baba" dedikleri insanın bilgi dağarcığının bi 10 katı falan vardır sanırım.sonuçta biz amatörler sizinde o üstadında paylaşımlarını okuyoruz ve kimin ne olduğunu görüyoruz. bence bu tür durumlarda verilecek en iyi cevap yumurtlama dönemi ardından bol bol trofe resmi çekip yayınlamak.,
    esen kalın üstadım

3. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Emrah

Sosyal bir kişinin,içi insan,doğa ve hayvan sevgisi ile dolu bir kişinin,sırf balık tutmadaki üstünlüğü,yada bilgisi ve yada bunları faydalı olsun diye hemen herkese,hak edene,etmeyene,anlayana,anlamayana öğretme çabası,hakikaten uzun vadede başına iş açabiliyor.

Ben pekala bilirimki,sen istersen dağları,taşları kitapları,sayfaları dolduracak kadar bilgili ol,karşındaki insana verebileceklerin,onun anlayabileceği yada alabileceği kadardır.

Tekrar bilirimki,karşındaki insana değerinden fazla değer verirsen,o insan değerinden kaybeder.

Hal böyleyken bu yaşadığım ıssızda,insanlardan soyutlanmak kahredici bir duygu olarak gittikce içimde büyümektedir.

Soyutlanmamanın imkanı yokki.Daha demin aşağıda kahvedeydim,bir,iki balıkcıda vardı buralı.

Hani yanımda olaydınızda aramızdaki diyoloğu bir dinleyebileydiniz,bana acrdınız.Nasıl oluyorda böye olabiliyor diye.

Balıkcılık işi kıskançlıktır.Bende zerresi yoktur ama maalesef herkes için böyledir.

İsternirse ararda bulurum.2010 senesinin Nisan ayının 23-30 tarihleri arasındapafrtnerim Muharrem Kürümoğlu ile bvirlikte bir hafta içinde 11 sinagrit 6 trança tuttuğumuzdada,o babamız kahvede bana karşı galeyana getirecek konuşmalar yapıp,üstelik okumadığımı sandığı forumlardada,beni hedef göstererek,bu adam siz köylü balıkcıların ekmek parası balıkları İstanbullulara tutturuyor diyerekten galeyana getirmişti.

Şimdilerdede benzer senerolar oynanmaktadır.

Günlerce kahveye başım belaya girer diye gidememiştim.

Artık bundan sonrada gitmeyeceğim zira her an başım belaya girebilir.

Bu yazdıklarımı elbet okuyacaktır.

Ama beni bir daha dostuz şuyuz buyuz diye kandıramayacaktır.

Önce okşa,yumuşat sonra ise yapacağını yap.Yok artık.

Zaten teknemi Assosa götürmüşüm,orada avlanıyorum,zaman içersinde tüm davetlilerimide orada ağırlayacağım.Bana buradan hayır yok.Ben dürüst adamım,içim dışım bir.Biraz yağa iltifata kanarım o kadar.

Hakkımdaki kanaat ve yorumlarına ise ayrıca teşekkür ediyorum.

Bugüne kadar yüzelli kadar konu açmışım,çoğu bilgi içerikli,4,500'e yakın mesaj yazmışım,8 sene içersinde bini geçen kişiyi balığa çıkarmışım,beş para talep etmemişim,tutulan balıkların tümüne yakınını vermişim,böyle olmasına rağmen birileri çıkarda beni tenkit etmeye kalkarsa buna artık dayanamıyorum.

Sevgimle kal

4. Fatihli Okan

Fatihli Okan Okan

Hocam raporlarınızı büyük bir keyifle takip ediyoruz, rekorluk balıklarınızın devamını dilerim, gönülden tebrikler. :)

5. reef1905

reef1905 Akın

Favori Kamış:
    SHIMANO ALIVIO CX TELE SURF 4,20 MT 150 GR
    Favori Makine:
    SHIMANO EXAGE 6000 FA + E
    Vedat amca Allah sana sabır ihsan eylesin, ne diyeyim bilemiyorum.

Hüseyin abi ve sizin açtığınız konuları satırı satırına keyifle okuyorum.Her ikinizde hem üslup, hem aktarım zenginliği, hem de karşınızdaki kişilere birşeyler katma çabanızla takdiri hakkediyorsunuz.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 6 Nisan 2012
  6. vetserhat

vetserhat Serhat TORUN

Favori Kamış:
    mitchell tele spin; mistrall carp feeder,jaxon xt pro
    Favori Makine:
    shimano alivio,spro passion 730,banax,mistrall carpmax,okuma trinity,albastar,
    En İyi Avı:
    Aynali sazan 4.5kg,Baltik Morinasi 4 kg
    Vedat abi bu tartismalar ve camur atmalar sen nefes aldigin surece ve balik tuttugun surece devam edecektir. bana da zamaninda kara avi sitelerinde cok camurlar atilmisti simdi o camurlari atanlarin yerlerinde yeller esiyor :) Ruzgar kayadan sadece toz alirmis...
    sizin bu jigging avlarinizi okurken sizi Baltik denizine morinaya davet etmeyi dusunuyordum kismet olurda gelebilirseniz tutacaginiz morinalarin simdiden bazi kisilerin karabasani olmasi kacinilmaz gibi duruyor....
    Size ve tum gonul dostlarina rastgele dilerim :)

7. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Serhat

Haklısın ben büyük bir sabırla mücadelemi sürdürmekteyim.

Ana gayemden hiç sapmadım,sapmayacağımda.En büyük hayalim son zamanlarda tutabildiğim büyük balıkları siz meraklı ve layık kardeşlerimede tutturabilmektedir.

Davetin beni sevin dirmiştir.Kimbilir olabilirde.

Sevgili kızım ve eşim bu konuda bana yardımcı olacaklarını daha evvelki gün söylemişlerdi.Yani yurd dışında bir ava gitmek.

İnşallah diyelim.

Sevgimle kal

8. kamil alkan

kamil alkan kamil

Vedat abi merhaba. Önce yapmış olduğunuz avı, sonrada göstermiş olduğunuz sabrı tebrik ediyor ve destekliyorum. Bu forumun üyesi olduğum ilk günden beri yapılan tüm paylaşımları av raporlarını imkanlarım dahilinde merakla ,ilgiyle ve severek takip ediyorum. Sizin raporlarınız bilgilendirme açısından benim için çok kıymetliler. Raporlarınızdan not aldığım makine,kamış, misina ve sahte tavsiyeleri birgün lazım olabilir düşüncesiyle takım çantamdaki küçük defterde yazılı durur.
    Bu forum dahilindeki hiçbir üye ile tanışmışlığım veya av yapmışlığım yoktur. Ancak şuna emin olun ki okuduklarım doğrultusunda kanaat sahibi olduğum, onlarca üye vardır. Her rapora kıskançlıkla yaklaşan her raporda eleştiri yapacak bir toplu iğne ucu bulan üyeler olduğu gibi, takdir ve beğenilerini gösteren üyerlerde azımsanmayacak kadar çok. Yapılan eleştirilerin genellikle sirküler vs. gibi konulara dayandırılıyo olmasıda enteresan bir konudur! E adam naapsın dimi????
    Temeli paylaşım olan bu forumda; insanlara yaptığı avın ve avlağın konumunu verdiği için saldıran üyelere, cevap verdiğim için (siz diye hitap ettiğim kişiler sen diye hitap etmelerine rağmen) 3 ay yasaklama almış ve cevap dahi yazma hevesi kaçmış birkişi olarak, sizinde bu hevesinizin kaçacak olmasından açıkça endişe ediyorum. Umarım endişelerim yersiz çıkar ve keyifli avlarınızı paylaşıma devam edersiniz.
    Allah sağlıklı, sıhhatli ve bereketli avlar nasip etsin.
    Selam ve saygılarımla.

9. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Kamil

Babayiğit genç bir adamsın,öyle görünmektesin avatarında.

Forumlarda kimi üyeler sadece bir av gerçekleştirdiklerinde,kimi bilgi içerikli bir katılımda bulunabilir,kimide teknik olarak bazı tavsiyeler verebilir.

Sanırım ben bu 3 alternatifede zaman içersinde değinerek,hatta tüm alternatif avlarıda bilfiil yaparak katılmaktayım.

Bu benim yaşam şeklim ve keyfimdir.
    BU şekilde davranmadan edemem.

Forumumuz inanki tüm mevcut forumların toplamından gerek reyting ve gerekse içerik açıısından öndedir.

Başka bir deyişle diğerlerini bir araya getirseniz ya Balıkavı.net forumuna erişibilirler,bence erişemezlerde.

Dolayısıyla forumumuza herşeye rağmen bağlı kalmak esas olmalıdır.

Kimi zaman benimde mesajlarım silinmektedir.Ben bunlara gönül koymuyorum sabırla karşılıyorum.

Benim açımdan endişe etmeyiniz,ben forumsuzda sizlersizde yapamam.

Bazı küçük forumlarki bunlar 3 İzmir Forumudur,şu anda bana cephe almışlardır.Oradada yüzlerce hevesli insan vardır,ne yazıkki onlara şu an hitap edebilme durumunda değilim.Ancak bilirlerki gönül bağım bakidir.

Hele birinde bana yapılan hakaretleri bir görseniz,hakikaten onlardan soğursunuz.

Üzülüyorum,bunca paylaşım ,davet, sorulan herşeye cevap ve küfür etseler dokunacağından çok ileri hakaretler.

Böylesine bir toplum olduk,idare edeceğiz başka yolu yok.

Sevgimle kal

10. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Mustafa

Efeyle teknemi en kısa zamanda denizden belkide 10 saatten fazla sürede Kabatepeye götürecek,teknede yatarak 10 gün kadar avlanıp döneceğiz.

Bu süre zarfında sanırım devasa sarıkuyruk akyalar yakalayıp videolayıp salacağız.

Tabii yemli dip balığı av heyecanımızıda doyasoya gidereceğiz.

Her an sinagrit rekorlarınıda kırma şansı doğabilecek.

Ama dedim ya ana hedef salıvermek olacak.

Yorumların için ayrıca teşekkür ediyorum

Sevgimle kal

11. Vedat abi,
    Balık yakalamayı öğrenmeye çalışıyoruz çoğumuz. Zor olan bu. Yoksa çocuğun eline versen salmayı o da başarabilir. Kim neyi salmış beni çok da ilgilendirmiyor. %90 benim gibi düşünür ama aksini düşündüğünü iddia eden %10 ise şimdi bağırmaya başlar. Hayırlısı diyeyim.

12. gönen başer

gönen başer gönen başer

Mutlaka salınması gereken tek şey,o da kimse yokken, barsaklarımızdaki gazdır. Çünkü şişkinlik yapar...

13. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Yavuz.

Dış ülkelerle bağlantılı bir işin vardı sanırım.

Oralarda az araştırsan,sorsan bu yakala bırak alışkanlığının yerleşmiş bir davranış şekli olduğunu sanırım farkedersin.

Balık tutmayı öğrenmek keyfli,öğrenilenleri tatbikle netice almak ise dahada keyflidir.

Türkiyede salma alışkanlığı katiyen yoktur,üstelik böyle bir davranışla ya dalga geçerler yada kızarlar.

Oysa bu aşamanın vakti gelmiştir.

Evvelki Turna avımızda salıverdiğimiz 7 turna ile 10'un üstünde tatlısukefali bize huzur vermiştir.

Videolar gelince seyredersiniz.

Sevgiler

14. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Gönen

Hadiseyi bu şekilde ele almana ben espri olarak değilde,sanki dalga geçiyorsun gibi algıladım.Bilmem yanılıyormuyum.

Sanırım Seaguar misinalı takımında yem olarak hamsi değilde,örneğin taze karides takarsan netice alabilirsin.

Burada benim teknem asla balıksız dönmez.Her avdada birdolu balığı salarız,gazıda salarız elbet ama anmayız.

Hani neredeyse diyeceğimki.gözünüze soka,soka ben bu işi yapacağım.

Sevgiler

15. gönen başer

gönen başer gönen başer

Yok be abi. Şaka yaptım sadece. Seninle niye dalga geçeyim? Ben ikide birde balığın salınmasına hayranlık duyulması ile dalga geçiyorum hihi . Daha önce de söylemiştim. Ben yakala-bıraka karşıyım. Avın sevilmemesine saygı duyarım. Yemedikleri halde yabandomuzu vuranlara avcı değil katil gözüyle bakarım. Ama av av için yapılır. Yemek için, giyilmek için yapılır. Artık giymiyoruz, o halde yemek için yapılır. Kedi öldürmüyoruz, ama korkutup kuyruğuna teneke bağlıyoruz. Bana göre bu işten zevk alan insanların da balığı yakalayıp bırakanlardan hiçbir farkı yok. İkisi de zevk.
    Ben sizin de böyle yakala-bırakı sevmediğinizi biliyorum. Kendinizi böyle bir davrnışın içine girmeye zorlamak zorunda değilsiniz. Ha balık küçüktür, yemeyi sevdiğin balık değildir, yeterince yakalamışsındır, eyvallah...O anlaşılır. Ama sırf yakaladım demek için hayvanı öldüresiye korkutup sonra geri bırakmak bana göre bir meziyet değildir. Balık bilmez ki avcının niyetini. Bu benim fikrim. Bu kadar merhametli olunması gerekiyorsa, o zaman scuba dalıcılığı yapılabilir, ne bileyim yelken yapılır. Ama AV yapılmaz. Avı öldürüp yemek, ava saygısızlık değildir.
    Sizi hiç görmemiş olsam da anlattıklarınızdan, yaşam tarzınızdan yakaladığınız balıkları yemeyi, yedirmeyi yanında da iki duble rakı keyfi yapmayı sevdiğinizi biliyorum. Böyle de kalmanızı şahsım adına daha çok isterim.
    Sevgilerle

16. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Gönen

15 kedim var,değil kuyruğuna teneke bağlamak,yatağıma girerlerde ses bile çıkarmam,mırıldanırlar sarılıp bana uyurlar.

Hanım ayrı odada yatar,onsuz uyuyabilirim ama kedisiz asla.:D :D

Şaka bir yana,aslında beni hiç tanımıyorsunuz.

Ben tutkulu 55 senelik fiili balıkcılık hayatı olan,bu uğurda tüm kariyerini sıfırlamış,doğanın kuçağında denizle içice bir ıssızda,eşim ve hayvanlarımla yaşayan birisiyim.

Hem tatlısu ve hemde denizin tüm alternatif avlarını iyi bilir ve hepsini istikrarlı bir şekilde uygular,resimler,raporlar,tüm ayrıntılarıyla üyelerle paylaşırım.
    Dahası her sene buraya yüzü aşkın kardeşim gelir,tüm olanaklarımla yanlarında olur,balık avının keyfini,sohbetini eh elbette sofrasınıda paylaşır,doyumsuz sohbetlerdede bulunuruz.

İki sene öncesine kadar gelen kardeşlerime bir tenbihim olurdu.Derdimki,yanlarınızda illaki buraya gelirken buzlu soğutucalarınızı getiiriniz,dönerken eşinize dostunazada balık götürebilesiniz derdim.

Bugün artık diyemiyorum zira av garantisi vermek artık mümkün değilki.

Sizi sair forumlardada takip ediyorum.Dürüst bir kişiliğiniz olduğu malum.

Biz hemen,hemen kimselerin erişemeyeceği bir tempoda açık,apaçık sularda orkinostan akyaya hatta kılıça kadar balıklarla uğraşmaktayız.

Sinagrit bizim için artık çekirdek av olmuştur.Bu konuda geçmişte kaleme aldığım yazılarım,resimlerim,konularım vardır.İsterseniz okur ve görürsünüz.

Doğrusu artık iiri balıklar açısından beni kan tutmaya başlamıştır.İnşallah tatlısuda olabildiği gibi denizdede iri balığı bırakacağız.

Siizin görüşünüz bana uymayabilir,saygı duyarım ancak en azından fiilen bu işi halende sürdüren bir büyüğünüz olarak banada kulak vermenizi,yazdıklarımı anlamaya çalışmanızı dilerim.

Sevgi ve saygımla kalınız

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 10 Nisan 2012
  17. gönen başer

gönen başer gönen başer

Vedat Abi sizin çok usta bir avcı olduğunuzu biliyorum, yazdıklarınızı da dikkatle takip ediyorum. Bakmayın fazla yazı yazmam. Çünkü bu ortamdaki atışmalara sinirleniyorum, keyfimin kaçmasına da izin vermiyorum. Ne cevaplar aldım. Tehditle özel mesaj atan aptallar bile oldu, hukuk sopasını gösterince bir daha yanıt veremediler. Velhasılkelam, çok gerekmedikçe yazı yazmıyorum, rapor atmamamın nedenleri var. Esasen zıpkın avcısı olduğumdan olta işine yeni yeni dönüyor oluşumun da bunda etkisi var. Zıpkıncı olarak çok fazla olmayan trofelerim de vardır ama misafirime yedirecek kaliteli balığı da çok şükür alabilmekteyim. Boş çıktığım da vakidir, zira yemediğim balığa pek zıpkın atmam. İki çipura, iki kefal fotosu göndermeyi de pek gerekli bulmuyorum.

Sizin tarzınıza da saygı duyuyorum. Görüşünüze kulak vermemek sözkonusu bile olamaz. Ben herkesin sözüne kulak veririm, yeri gelir 10 yaşındaki çocuktan bile öğreneceğim birşey vardır, olmuştur da. Yani fikriniz ve zikriniz benim için değerlidir, aklınıza asla öyle birşey gelmesin.
    Tatlısu seçeneğiniz aslında dikkate değer olmakla beraber -alabalık hariç - tatlısu balığı yemeyi sevmediğimden, zaman sorunum da olduğumdan şimdilik el atmayı düşünmüyorum. Ama bir gün belki.
    Sevgilerle...

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 10 Nisan 2012
  18. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Gönen

Hakkımdaki kanaat ve yorumlarına teşekkür ederim.

Dikkat edilirse herkesle barışık olma gayretinde birisi olduğum görülmektedir.Maalesef aksine herkesle dalaşır olarakta bence yanlış olarakta tanınırım.

Fiki neyse zikri olmayan tiplerden nefret ederim.

İşte benim kavgam bu karnı sırtı bir kişilerledir.Bunu sonuna kadar sürdüreceğim.

Ben balık avcılığını ilkönce yemek açısından düşünmüyorum.

Balığın oltaya vurduğu o sihirli an yokmu,helede mücadelesi ve galip gelmesi.Bu safhalar bana yetmektedir.

Bana bu heyecanı yaşatabilen varlıkların canını almak bence bu işin en dramatik sahneleridir.

Kültürümüzde bu yoktur.Bu bakımdan kişilerle ters düşebilirim.Ben tatlısuda her balığı artık salıyorum.Evveldende salardım coğunu.

Denizde bu aşamaya gelmek arzusundayım.İnşallah bunuda başaracağım.

Bazen 10 yaşında bir çocuktan dahiders alabileceğimiz noktalar olabilir,inanırım.

Sevgimle kal,bence daha sık yazmalısın

19. Tarık ERSAL

Tarık ERSAL Tarık ERSAL

En İyi Avı:
    YANGELE BALIKÇI MODU :-))

Gönen bey,

Sizi haddinizi bilmeye davet edeceğim.
    Tabii ki davete icabet edip etmemek sonucuna katlanmak kaydıyla sizin tasaarufunuz olur.

Bakın Yakala - Bırak sevmem dersiniz.
    Tabii ki karar sizindir, ister sever, ister sevmessiz derim. Diğer sevdikleriniz ya da sevmediklerinizi de tabii ki yazabilirsiniz.

Ama 4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanunu ve o kanunun uygulamalarını düzenleyen Merkez Av Komisyonu (MAK) Kararlarının bana verdiği izin ile yaptığım ya da yapacağım domuz avları için KATİL diyeni o başkalarına gösterdiğiniz HUKUK SOPASI ile evire çevire döverim.

Bu ülkede o kanunun verdiği izin ile kaç kişinin domuz avladığını biliyor musunuz?

Unutmayın o hukuk hepimiz için var.

Kimse kimseye canı istedi diye KATİL diyemez.
    Akıllı olun.

20. gönen başer

gönen başer gönen başer

1. KATİL demedim, KATİL GÖZÜYLE BAKARIM dedim. İkisi aynı şey değil.
    2. Yenmeyecekse sadece ÖLDÜRMEK amacı ile mi hayvan vuruluyor? Bana bunun nedenini açıklayın. Yenmeyecekse bir canlının hayatına niye son verilir? Öldürme zevkini tatmin için mi?
    3. Kullandığım hukuk sopası deyimini beni tehdit eden ve bana hakaret eden bir insan için özel mesaj olarak kullanmıştım. Burada herkesin içinde bana bu şekilde hitap edemezsiniz. Öyle "akıllı olun" ya da o "hukuk sopası ile döverim" lafına dikkat edelim. Kelimeler önemlidir. Ben gayet akıllı , eğitimli bir adamım. Ayrıca sizi hiç ilgilendirmeyen bir konuya bu şekilde yaklaşımınız, daha önceki diğer kişiler ile yaptığınız konuşmaları incelediğimde sanırım biraz forum tartışmalarını seviyorsunuz. Bakın sizi nazikçe uyarıyorum. Lütfen beni böyle diyaloğun içine çekmeye çalışmayınız. Domuz avlamak istiyorsanız buyrun avlanın. Ama bu YEMEDİĞİ hayvanı öldüren insanlar için fikrim bu. Bu konudaki fikrim değişmeyecek. Av, avcının yararına olmalıdır. Konuya gereken nezaket tarzıyla girseniz, oturur bu konuda tartışırız. Ama bu söyleminizden sonra size yanıt falan vermeyeceğim.