Güzel bir soru Sabri'den yanıt bekliyoruz. Sabri bey herhalde Yer ve Yem kombinasyonunun çok güzel ayarlıyor.
sabri abi soru sorduk işin püf noktasına değindik herhalde ki ortalarda gözükmüyo çıt yok bu arada videoda balığı çektiğin kamış parçalı boy bana 3-90m gibi geldi doğrumudur sanırım sazanda parçalı kamış teleskobikleden daha dirençli esnek ama assılmalı sarsıntalara karşı daha bi uygun sanırım
yemliyorum orhan her gitiğimde 5/10 kg arası mısır kuzu yemi ve boili ile yemliyorum hangisi iş yaparsa onu kullanıyorum yem olarak her avlakta aalanma şekli değişiyor bazı yerlerde yem olarak atığım mısırı sade kulanıyorum bazı yerlerde buğday ile karıştırıp kaynatıp kulanıyorum bazı yerlerde kendir tohumu ile kulanıyorum iğneye taktığım yemi kimi zaman bala batırıp kulanıyorum,şokobana batırıp kulanıyorum var oğlu var sazan balıkçılığında diğer balıkçılarda da cok görüyorum çapari gibi beş altı iğne ile avlananları bana gore yanlış diğer oltalara da takılır çalıya da takılır ota da takılır değişmeyen kural -tek kurşun TEK İĞNE Montajlar ile ilgili de paylaşımım vardı onları da bulursam paylaşırım
video daki kamışlar için tespitin doğru orada 3 parça 3.90 m carbon kamışlar kullanıyorum kamışlar özelikle sazan balıkçılığı için üretilmiş teleskopik kamış ile hiç avlanmadım avlanmayı da düşünmüyorum teleskopik kamış yazarken neyi anlatmak istedin anlayamadım teleskopik ile sazan balıkçılığı hiç duymadım malzeme alırken özellikle sazan balıkçılığı için üretilmiş olmasına dıkkat ederim
verdiğin yanıtlar için çok teşekkür ederim sabri abi teleskobik dediğim kamışın nasıl bişey olduğunu biliyorsun elbet ben alba nın edıtıon carp kamışlarını kullanıyordum ama şimdilerde ise aynı versiyon kamışın 3 parçalısı var surf diye geçiyor onlardan kullanmayı düşünüyorum yem kombinasyonunu avlaklara göre iyi tesbit etmişsin abi bravo herkes bu gibi durumları pek göz önune alamaz özelikle yemlemede şu kendirtohumuda sanırım dibi milli olmayan oksijen seviyesi yüksek olan sularda daha iyi iş yapıyor sanırım sade kullanmalı veya taneli başka yemlemelerle sanırım hamur tipi yemlemelerde ben şahsen randıman alamadım ve oksijen seviyesi düşük bi göletti neyse abii teşekkürler paylaşımların için ve verdiğin bilgiler için devamının daha büyük avlarla olmasını dilerim abi dolunayda sığlıları denemeni tavsiye ederim bu arada iriler için ha dede sazan dersen şafak ağarmadan önce uyanık olmanı ve yeniden yemlemeni tavsiye ederim sığlığın bittiği mevkileri abi bi arkadaşım böyle bi zaman diliminde kamışına ne olduğunu bile anlayamadı bi anda boşalan kamışa daha bakarken misine bitti ve iğne düğümünden koparttı tek assılışta rastgele sabri abi
biraz önce mükemmel bir sazan avı seyrettim, avcısı ,kepçecisi ve kameramanı harikaydı.. mükemmel bir av, harika bir çekim olmuş... usta daha iyilerine inşallah...
sabri abi ben takımlarımdan memnuunum daha tık demediler şöylede bi kıyasım var kendimce bu alba damda ne varsa aynını üretmeye çalışıyor kalıte farkıda o kadar göremedim tabi bu benım düşüncem dede sazan hakkındaki fikrin doğru olabilir bişey diyemem oksijen sazanın yemlenmeye çıktığında bence en önemli faktördür insandan pay biçelim dağ havasında yemek yemekle evde dört duvar arasında yemek yemek sence ne kadar farklıysa bence sazan içinde o kadar durumu değiştirir mesela şu mısıne kopartan sazanın bulunduğu avlak bu günlerde hemen hemen her balıkçının yüzünü güldürür oldu şu aralar olta atacak yer bulunmuyor diyolr ki ben daha en son geçen pazar gittim boş döndüm nasibizde de bu varmış bence herşey yerli yerindeydi ama boş neyse misne kapasiten fazlaymış iyi abi denıze göremi ayarlamıştın naaptın abi sen ya arkadaşın avansta kalan mısınesi tahmınen 25-30 mt civarındaydı genelde o kadar kalıyo geriye bu mısınenın kamışa bakıpta aha balık deyıp ayakta hazır bekleyen bi kişinin kamışada arası 1-1.5 metre kadar kamışa uzanmasına kalmadan bitmesi ne kadar zaman alır sen düşün abi bence en fazla olsun 10-15 sny ha senn kapasitenın hepsini sarıyosan istersen uykudan uyan yüzünü yıka gerin kamışa canın ne zaman istedi o zaman sarıl umarım rastlarsın böyle bi balığa sabri abi rastgele
Sabri Kardeş Tebrikler.... Daha büyük avlar için haberlerini ve resimlerini sabırsızlıkla bekliyorum. Senden ve ekibinden çok şeyler öğrendik ve tayfalar olarak izinizde yürüyoruz. Haydi Rastgele.............