Adem kardeş, sazan hakkında bilmek istediğin her şeyi bulabileceğin adres; http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=8111
Bu arada çok iğneli küspeli olta yasaklandı aklında bulunsun..(eskiden geçerli idi) hep aynı şeyleri söylerim.. buradaki detayların yanında mutlaka av mahalinde bir -iki ziyaret şart..ordaki insanların nasıl avlandıklarını görmen iyi olur.. yöresel yem alışkanlıgı olan balık türleri vardır.. vs..
sağol ustam haklısın. Benim bi tane küspeli oltam vardı çantada hiç kullanmadım. Yasaklanma sebebi nedir?
Yasaklanma sebebini bilmiyorum bende. Anca Muvaffak abinin dediği gibi av mahalini ziyaret etmen yada ziyaret edenleri ziyaret etmen çok önemli. O kadar farkediyorki inanamazsın. Mesela eskiden ekmek içi takıyorduk. Dayım bulduğu bi tenekeye gölden su koyup ekmek içini kiraz gibi yuvarlak yapıp altına ateş yakıyordu ve kaynatıyordu. Böylece ekmek sertleşiyor zırt pırt düşmüyordu. İlk defa gittiğimiz bi gölde normal ekmeği takıp attık bi buçuk kiloluk bi sazan çektik. DAha sonra dayım oltalarına kendi yemini taktı akşama kadar tek bi vuruş alamadı. Ben 5 balık daha tuttum kimisi ufaktı geri saldım ama vuruş oluyodu yinede. Yine küspeyle avlandığımız dönemlerde tokata almus barajına gittim.Ordaki küspe değişikti. Herzaman kullandığımız mısırla falan hiç vuruş alamadım.. Bunun gibi birsürü olay var. O yüzden gideceğin yerde nasıl yem kullanılıyor ve nasıl takımlarla avlanıyorlar. Bunu öğrenmen lazım