Sazan Avı Için YEM

Konu, 'Yemler ve Yemleme' kısmında akcabey87 tarafından paylaşıldı.

1. akcabey87

akcabey87 adem

sazan için en uygun yem hangisidir acaba?

2. Azo

Azo Aziz ERDOĞDU

3. akcabey87

akcabey87 adem

eyvallah ustam sağol :)

4. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Bu arada çok iğneli küspeli olta yasaklandı aklında bulunsun..(eskiden geçerli idi)

hep aynı şeyleri söylerim.. buradaki detayların yanında mutlaka av mahalinde bir -iki ziyaret şart..ordaki insanların nasıl avlandıklarını görmen iyi olur.. yöresel yem alışkanlıgı olan balık türleri vardır.. vs..

5. akcabey87

akcabey87 adem

sağol ustam haklısın. Benim bi tane küspeli oltam vardı çantada hiç kullanmadım. Yasaklanma sebebi nedir?

6. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    okuma v-system 10-40 gr 2.40, Cormoran Black Bull LRC 7-28 gr 2.70, Ryobi Komatsu 3.45
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Orfoz 1200 gr, Levrek 1020 gr, Lüfer 560 gr
    Yasaklanma sebebini bilmiyorum bende. Anca Muvaffak abinin dediği gibi av mahalini ziyaret etmen yada ziyaret edenleri ziyaret etmen çok önemli. O kadar farkediyorki inanamazsın. Mesela eskiden ekmek içi takıyorduk. Dayım bulduğu bi tenekeye gölden su koyup ekmek içini kiraz gibi yuvarlak yapıp altına ateş yakıyordu ve kaynatıyordu. Böylece ekmek sertleşiyor zırt pırt düşmüyordu. İlk defa gittiğimiz bi gölde normal ekmeği takıp attık bi buçuk kiloluk bi sazan çektik. DAha sonra dayım oltalarına kendi yemini taktı akşama kadar tek bi vuruş alamadı. Ben 5 balık daha tuttum kimisi ufaktı geri saldım ama vuruş oluyodu yinede. Yine küspeyle avlandığımız dönemlerde tokata almus barajına gittim.Ordaki küspe değişikti. Herzaman kullandığımız mısırla falan hiç vuruş alamadım.. Bunun gibi birsürü olay var. O yüzden gideceğin yerde nasıl yem kullanılıyor ve nasıl takımlarla avlanıyorlar. Bunu öğrenmen lazım