Arkadaşlar Sazan avı ile en büyük avımı Romanya'nın Köstence bölgesinde yaptım hazır konu açılmışken sizlere orada kullanılan takım ve tekniklerden bahsetmek istiyorum:confused: Öncelikle kullanılan malzemeler 3.00mt-3.60mt arası teleskopik kamış 1.3 turlu makara 0.30-0.40 arası( 20 Kğ testli )yeşil renkli misina 3-6 numara arası tatlı su iğnesi.(Kullanılacak yeme göre iğne boyu değişir)Tekne kullanılmadan kıyıdan uzak mesafe atış için iskandil (yakın mesafe yani şamandıralı takım için iskandil gerekli değildir.) Kahverengi fırdöndü. [IMG] YEMLER:Yakın mesafe kıyıdan şamandıralı takım için kurtçuklar,küçük solucan,böcek,hamur,ekmek içi,daneler vb.Bu tür takımla büyük balık yakalama oranı düşüktür. YEMLER:Kıyıdan uzak mesafeye atış yapılan takımlarda 3-6cm yarıçaplı haşlanmış patates(haşlamada ana ilke avuç içinde sıkılacak kıvamdır)Haşlanan patetesler avdan 1-2 gün önce dondurucuda bekletilirse daha iyi olur.Dondurucuya konmadan önce ortalarından bir tel yardımı ile iğnenin geçeceği şekilde delinmeleri gerekir. Diğer bir yem türüde yumurta, vanilya, hazır sebze çorbaları ve peynir suyu ile yapılan erik büyüklüğündeki hamur tanelerinin kullanılmasıdır.Hamurun kıvamı ne çok cıvık nede çok katı olmamalıdır.Bunlarda 1-2 gün önceden dondurucuya ortalarından tel yardımı ile iğnenin geçeceği kadar delik açılarak bırakılırsa av sırasında suda çabuk çözülme yaşanmaz. Evet benim sazan avında Romanya'da uyguladığım yöntem bunlardı ve sizlerle paylaşmayı uygun gördüm.Saygılarımla sağlıcakla kalın