Sazan Hamurlari

Konu, 'Yemler ve Yemleme' kısmında Tugay22 tarafından paylaşıldı.

1. yolgezer

yolgezer Volkan DENİZ

Favori Kamış:
    LINEAEFFE TURNAFRESH
    Favori Makine:
    OKUMA POWER LINER PL 865
    En İyi Avı:
    turna-3 kg.(uluabat gölü)
    suyu da kendi gibi
    yeşilimsi oluyor.

2. ugur35

ugur35 uğur

Favori Kamış:
    Remixon
    Favori Makine:
    RYOBİ KOBE 5500
    En İyi Avı:
    acemi şansı 3,5Kg Çipura;Karaburun/Çeşme
    solucan,sülük,ekmek içi,tavuk(çiğ ve mangalda kızarmış :) ),yağlı kaşar peyniri,
    tavuk taşlığı,çift çekilmiş dana kıyma.....
    bunlar bugüne kadar denediklerim.sazan için yani.

bugün ilk kez hamur denemesi yapıcam.
    bu sebeple civciv yemi hariç diğerleri evde vardı.eve telefon edip hanıma kağıt kalem almasını söyledim.başladım bahsi geçen tariflerden yazdırmaya...
    vanilya yumurta un vs. derken;hanım sordu '' bu hangi kek tarifi'' diye.:D :D

un,irmik,civciv yemi,yumurta,vanilya,pekmez,çökelek peyniri
    bunlardan bir hamur yapıp bugün nasipse bir deneme yapmak istiyorum.
    bakalım ne gibi bir sonuç alıcaz.
    zira tatil günleri milletin bahçesini kazıp solucan çıkartmaktan gına geldi.
    hamur işe yaramazsa,terasta solucan üretimine başlamayı planlıyorum.:D

bilgiler için teşekkürler

3. serkanbey78

serkanbey78 serkan

Favori Kamış:
    3 adet olta (üzerindeki terimleri çözemedim)
    En İyi Avı:
    13 cm istavrit
    bende trakyalıyım. silivri.

4. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    Aklına gelirse koy olmuş bu tarifler

5. serkanbey78

serkanbey78 serkan

Favori Kamış:
    3 adet olta (üzerindeki terimleri çözemedim)
    En İyi Avı:
    13 cm istavrit
    yaaa birşey soracamm. bu tarifleri evinizin mutfağında yaparken eşinizden annenizden dayak yemiyormusunuz. yoksa onlara mı yaptırıyorsunuz :) mazallah mutfağı batırır bu kadar şeyi hazırlamak, kokusu da cabası desem.:D

6. WaHSi70

WaHSi70 halil bezmez

Favori Kamış:
    klasik dip oltası
    En İyi Avı:
    5 kg aynalı sazan,1.750 gökkusagi alabalik
    bende bir yem tarifi yapayım

selam arkadaslar ben bu yem le cok guzel av yaptım standart hamur sadece hamuru karıstırırken su yerine sıcak bira kullanıyorsun geri kalan malzeme aynı

1- un

2- yumurta

3- vanilya veya civciv yemi

4- varsa az miktarda peynir suyu hamuru yumusak tutar

arkadaslar hamuru iyi kaynatınsert olsun yumusak kalması icin kattıgınız kaba veya poşete bir yemek kasıgı zeytinyagı dokerseniz av boyunca yumusaklıgını korur ve yemler uzun sure oltada dayanır bereketli avlar dillerim

7. themad2

themad2 Serdar

Bu nasıl iştir anlamadım:D

8. yas_yasin

yas_yasin

Favori Kamış:
    OLTA TABİKİ YOK ÖYLE TIRIVIRI MIRIVIRI
    En İyi Avı:
    SAZAN VE YAYIN TAHMİNİ 5,5KĞ
    Hamur tariflerine ilave olarak

Merhabalar Arkadaşlar Forma Yazmayalı uzun zaman oldu Hepnizi saygı ve sevgiyle selamlarım
    Arkadaşlar bu yaptığınız tariflere ilave olarak bende birşey söylemek istiyorum.
    Genel olarak tarifler birbirine yakın sayılır neticede hepsi hamur .Ben hamuru yaptığım malzemin hepsini sulandırıp hamur olarak karıştırmıyorum. Birkısmını ayırıp Hamuru kancaya taktıktan sonra bu hamurun tozuna bandırıp öyle kullanıyorum.
    İnanın daha fazla verim elde edeceksiniz.Tabi bu arada da yemlemeyi unutmayalım

9. erol365

erol365 Erol

En İyi Avı:
    Kaçanler Hep Büyüktü

Merhaba
    Vahsi 70 arkadaşım sen bu karışımla sazanlara kafayı buldurursun.Ondan sonra avlaması kolay kafayı bulan sazan otada b...k atlar.hadi rasgele.

10. dqn

dqn doğan

Favori Kamış:
    olta
    süper güzel tarifler...
    ama şu fotolarıda koymayı dene...

aslında iğne takılışı veya top şeklinde kullanımı önemli...

büyük iğne top yem mi...küçük iğne mısır tanesimi?

yani genellikle büyük sazan dip te oluyo ve yeme çok aşırı da gelmiyor...

hamur ii eywallah ta ....onu kullanma stili nası olacak...

hamurda daha çok tercih nedir stil olarak??

yumruk kadar hamuru gölün ortaya atıp etrafına iğne sarmak mı?

11. Celalettin70

Celalettin70 Celalettin ALTINBAŞ

Favori Kamış:
    ALba Star Leader.
    Favori Makine:
    ALba Star ALfa 60
    En İyi Avı:
    16,212 Kg Pullu Sazan .
    Arkadaslar bu nedir yahu bukadar malzeme varken birazda pasta hamur isi felan yapalim : ) bence bukadar teferruata gerek yok

Misir unu
    Bugday unu
    Yumurta
    Hamura koku vermek isterseniz baharat veya ezilmis toz kivaminda aycicegi kuspesi vb seyler ..
    bu malzemeleri yumurtayla karin (su karistirmayin ! ) iyice yogurun hepsi bu :)
    Konserve misir veyahut kendi hasladiginiz misirda isinizi gorur..

Forum icerisinde gordugum kadariyla benim kullandigim bir yemden hic bahsedilmemis (eger gozumden kacmadiysa ) Kuru cekirdeksiz sari uzum bu yem 7. aydan sonra sazanin kendini yaglama doneminde etkili olur
    Kuru yemisciler ve marketlerden temin edebilirsiniz (iri taneli olmasi daha iyi olur )

Kullanimi = ignenizin ucuna bir adet takiyosunuz(igneniz buyuk ise 2 veya 3 adet takabilirsiniz )suyun girdigi zaman uzum siserek yuvarlark seklini geri aliyor ve igneden dusmesi neredeyse imkansiz (7. aydan sonra cok etkilidir )

12. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Arkadaşlar hep aynı şeyler yapılır yıllardır aynı formul mantıgı sürer gider.
    balık için genel anlamda söz konusu olan 3 öge vardır
    1-görme
    2-koku
    3-tat
    5/6/7/8 vs çeşit malzemeyi karıştırdıgınızda sonuçta çıkacak olan tat ve koku hangi malzeme agır basıyor ise o olacaktır.bu durumda mesela 2 tip unu karmanın manası yok. yada hayvan yemi ile vanilyayı karıştırmanında anlamı yok.
    vanilya tatlıdır ve bilimsel verilerde bi çok tatlısı balıgının ilgisini çeker vanilyayı un hamuru ile karıştırıp deneseniz yine netice alırsınız. tavuk vs yem ise daha farklı bir karışımdır ve farklı bir koku dur..

birde yine edindiğim bilgide parfüm tatlısuda ters etki yapıyor..
    balıgı bir müddet neye alıştırırsan o yemle tutarsın..yni avlak bölgesinde genel anlamda ne tür yemler ile avlanılıyor is onu kullanmak gerekir (en basit yol)

solucanı bol bir iç suda ve alışkın ise , sazana menü hazırlarsanız balık tutma şansınız düşebilir

şahsi kanaatim bu konuda o kadar fazla çeşit menuye girmemeniz..
    bol avlar dilerim

diger bir düşün

13. nejat vardar

nejat vardar nejat vardar

elinize sağlık muvaffak bey,:) :)
    dediğiniz gibi sazan, eğer yeme biribirinden farklı meddeler karışırsa ilgilenmiyor. tek olsun sağlam olsun. mısır, susam, vanilya, anason hatta gül yağı bile kullanıp balık alındığını biliyorum. koku fazla abartıldığında geri tepiyor.

14. kucuk_balıkcı

kucuk_balıkcı ahmet

:eek: hocam ben 13 yaşındayım bolu- yeniçağada amatör balıkçının tekiyim.bu sazan olayı süper birşey sizin deddiniz yemler biraz zor ben size sazan için bi yem öneriyim en iisi :Sbakın civciv yemi vardır uncularda satılır ordan 1 kg civciv yemi alın.1kg de unu civciv yemi ile karıştırın,sonra 1 yumurta atın üzerine kabuuyla beraber yeteri kadarsu ekleyin ve yoğurun kulak memesi kıvamına gelene kadar ama buyem sadeceyaylı oltalar içindir yay ve 6 kancalı vsvsvsvs.
    :cool:

15. mehmettt

mehmettt mehmet

selamünaleyküm gölde zazan avlamaya çalışıyom hamurun içine her katkıdan kattım ama bü türlü sazan yakalayamadım süt darıda denedim pateteste olmadı rica etsem tarif verebilecek varmı

16. merem

merem emre

Favori Kamış:
    Okuma V-system
    Favori Makine:
    Shımana Catana
    En İyi Avı:
    3.5 kğ sazan 55 cm turna şuan için
    Arkadaşlar bi tarife ben yapayım bu hafta avda kullandıgım ve 2 tane 3 kğ civarı tuttum bu yemlerle civciv yemi yaglı olarak diye satılıyor mısır unu ve normal un 3 yumurta katıp karıştırıyoruz 2 pakette vanilya koku için bunları karıyoruz su eklemedim ben yumartayla yogurdum yaylı oltalara taktım. kancalarınada mısır taktım 2 tane büyük boy sazan aldım inanmazsınız belki bir tanede turna balıgı mısırı yutmuş onuda yaylı oltayla çektim.

17. koate

koate Baybora TUĞRUL

Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 240
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500FB, Okuma Octana OT-30
    En İyi Avı:
    gümüş balığı, 4 cm
    Bana da sazan için kuskusu kaynat süzmeden bir paket vanilya kat sonra süz, yemleme için kullan, oltayı indirmeden yarım saat bekle, iğneye de vanilyalı hamur yap kuskustan az büyük yuvarla birkaç tane birden tak iğneye demişlerdi. Yaptım.

tuzlu yumurtalı hamurla şamandıralı oltayla her gidişimde 4 - 5 sazan çıkarttığım gölde bir tane balık vurmadı. Vanilyayı pek sevmediler sanırım :)