solucan,sülük,ekmek içi,tavuk(çiğ ve mangalda kızarmış ),yağlı kaşar peyniri, tavuk taşlığı,çift çekilmiş dana kıyma..... bunlar bugüne kadar denediklerim.sazan için yani. bugün ilk kez hamur denemesi yapıcam. bu sebeple civciv yemi hariç diğerleri evde vardı.eve telefon edip hanıma kağıt kalem almasını söyledim.başladım bahsi geçen tariflerden yazdırmaya... vanilya yumurta un vs. derken;hanım sordu '' bu hangi kek tarifi'' diye. un,irmik,civciv yemi,yumurta,vanilya,pekmez,çökelek peyniri bunlardan bir hamur yapıp bugün nasipse bir deneme yapmak istiyorum. bakalım ne gibi bir sonuç alıcaz. zira tatil günleri milletin bahçesini kazıp solucan çıkartmaktan gına geldi. hamur işe yaramazsa,terasta solucan üretimine başlamayı planlıyorum. bilgiler için teşekkürler
yaaa birşey soracamm. bu tarifleri evinizin mutfağında yaparken eşinizden annenizden dayak yemiyormusunuz. yoksa onlara mı yaptırıyorsunuz mazallah mutfağı batırır bu kadar şeyi hazırlamak, kokusu da cabası desem.
bende bir yem tarifi yapayım selam arkadaslar ben bu yem le cok guzel av yaptım standart hamur sadece hamuru karıstırırken su yerine sıcak bira kullanıyorsun geri kalan malzeme aynı 1- un 2- yumurta 3- vanilya veya civciv yemi 4- varsa az miktarda peynir suyu hamuru yumusak tutar arkadaslar hamuru iyi kaynatınsert olsun yumusak kalması icin kattıgınız kaba veya poşete bir yemek kasıgı zeytinyagı dokerseniz av boyunca yumusaklıgını korur ve yemler uzun sure oltada dayanır bereketli avlar dillerim
Hamur tariflerine ilave olarak Merhabalar Arkadaşlar Forma Yazmayalı uzun zaman oldu Hepnizi saygı ve sevgiyle selamlarım Arkadaşlar bu yaptığınız tariflere ilave olarak bende birşey söylemek istiyorum. Genel olarak tarifler birbirine yakın sayılır neticede hepsi hamur .Ben hamuru yaptığım malzemin hepsini sulandırıp hamur olarak karıştırmıyorum. Birkısmını ayırıp Hamuru kancaya taktıktan sonra bu hamurun tozuna bandırıp öyle kullanıyorum. İnanın daha fazla verim elde edeceksiniz.Tabi bu arada da yemlemeyi unutmayalım
Merhaba Vahsi 70 arkadaşım sen bu karışımla sazanlara kafayı buldurursun.Ondan sonra avlaması kolay kafayı bulan sazan otada b...k atlar.hadi rasgele.
süper güzel tarifler... ama şu fotolarıda koymayı dene... aslında iğne takılışı veya top şeklinde kullanımı önemli... büyük iğne top yem mi...küçük iğne mısır tanesimi? yani genellikle büyük sazan dip te oluyo ve yeme çok aşırı da gelmiyor... hamur ii eywallah ta ....onu kullanma stili nası olacak... hamurda daha çok tercih nedir stil olarak?? yumruk kadar hamuru gölün ortaya atıp etrafına iğne sarmak mı?
Arkadaslar bu nedir yahu bukadar malzeme varken birazda pasta hamur isi felan yapalim : ) bence bukadar teferruata gerek yok Misir unu Bugday unu Yumurta Hamura koku vermek isterseniz baharat veya ezilmis toz kivaminda aycicegi kuspesi vb seyler .. bu malzemeleri yumurtayla karin (su karistirmayin ! ) iyice yogurun hepsi bu Konserve misir veyahut kendi hasladiginiz misirda isinizi gorur.. Forum icerisinde gordugum kadariyla benim kullandigim bir yemden hic bahsedilmemis (eger gozumden kacmadiysa ) Kuru cekirdeksiz sari uzum bu yem 7. aydan sonra sazanin kendini yaglama doneminde etkili olur Kuru yemisciler ve marketlerden temin edebilirsiniz (iri taneli olmasi daha iyi olur ) Kullanimi = ignenizin ucuna bir adet takiyosunuz(igneniz buyuk ise 2 veya 3 adet takabilirsiniz )suyun girdigi zaman uzum siserek yuvarlark seklini geri aliyor ve igneden dusmesi neredeyse imkansiz (7. aydan sonra cok etkilidir )
Arkadaşlar hep aynı şeyler yapılır yıllardır aynı formul mantıgı sürer gider. balık için genel anlamda söz konusu olan 3 öge vardır 1-görme 2-koku 3-tat 5/6/7/8 vs çeşit malzemeyi karıştırdıgınızda sonuçta çıkacak olan tat ve koku hangi malzeme agır basıyor ise o olacaktır.bu durumda mesela 2 tip unu karmanın manası yok. yada hayvan yemi ile vanilyayı karıştırmanında anlamı yok. vanilya tatlıdır ve bilimsel verilerde bi çok tatlısı balıgının ilgisini çeker vanilyayı un hamuru ile karıştırıp deneseniz yine netice alırsınız. tavuk vs yem ise daha farklı bir karışımdır ve farklı bir koku dur.. birde yine edindiğim bilgide parfüm tatlısuda ters etki yapıyor.. balıgı bir müddet neye alıştırırsan o yemle tutarsın..yni avlak bölgesinde genel anlamda ne tür yemler ile avlanılıyor is onu kullanmak gerekir (en basit yol) solucanı bol bir iç suda ve alışkın ise , sazana menü hazırlarsanız balık tutma şansınız düşebilir şahsi kanaatim bu konuda o kadar fazla çeşit menuye girmemeniz.. bol avlar dilerim diger bir düşün
elinize sağlık muvaffak bey, dediğiniz gibi sazan, eğer yeme biribirinden farklı meddeler karışırsa ilgilenmiyor. tek olsun sağlam olsun. mısır, susam, vanilya, anason hatta gül yağı bile kullanıp balık alındığını biliyorum. koku fazla abartıldığında geri tepiyor.
hocam ben 13 yaşındayım bolu- yeniçağada amatör balıkçının tekiyim.bu sazan olayı süper birşey sizin deddiniz yemler biraz zor ben size sazan için bi yem öneriyim en iisi :Sbakın civciv yemi vardır uncularda satılır ordan 1 kg civciv yemi alın.1kg de unu civciv yemi ile karıştırın,sonra 1 yumurta atın üzerine kabuuyla beraber yeteri kadarsu ekleyin ve yoğurun kulak memesi kıvamına gelene kadar ama buyem sadeceyaylı oltalar içindir yay ve 6 kancalı vsvsvsvs.
selamünaleyküm gölde zazan avlamaya çalışıyom hamurun içine her katkıdan kattım ama bü türlü sazan yakalayamadım süt darıda denedim pateteste olmadı rica etsem tarif verebilecek varmı
Arkadaşlar bi tarife ben yapayım bu hafta avda kullandıgım ve 2 tane 3 kğ civarı tuttum bu yemlerle civciv yemi yaglı olarak diye satılıyor mısır unu ve normal un 3 yumurta katıp karıştırıyoruz 2 pakette vanilya koku için bunları karıyoruz su eklemedim ben yumartayla yogurdum yaylı oltalara taktım. kancalarınada mısır taktım 2 tane büyük boy sazan aldım inanmazsınız belki bir tanede turna balıgı mısırı yutmuş onuda yaylı oltayla çektim.
Bana da sazan için kuskusu kaynat süzmeden bir paket vanilya kat sonra süz, yemleme için kullan, oltayı indirmeden yarım saat bekle, iğneye de vanilyalı hamur yap kuskustan az büyük yuvarla birkaç tane birden tak iğneye demişlerdi. Yaptım. tuzlu yumurtalı hamurla şamandıralı oltayla her gidişimde 4 - 5 sazan çıkarttığım gölde bir tane balık vurmadı. Vanilyayı pek sevmediler sanırım