Asagidaki baligi 2-3 sene once ilk kez sazan avi icin baliga ciktigimizda tutmustum. O zamana kadar 1-2 yil boyunca yanimda tasidigim orta boy kepcemi ilk kez bu balikta kullanmistim. Kepce kullanilmayi kullanilmayi curumus olsa gerekki baligi koyunca icine file delindi ve balik oldugu gibi kayalarin uzerine dustu.. tabii, acemi oldugumuz icin misina ile baligi havaya kaldirip, kepcenin icin cumburlop biraktigimiz icin curuk file cekmemisti baligi.. sonra, ayagimizla kuyruguna basarak, iterek zorla suya kacmasini engelledik.. tartmak aklimiza gelmemisti o zaman.. hatta resmi bile dondurucuya koyduktan 1-2 hafta sonra cektigimiz icin balik biraz donuk donuk bakiyor tabii..
harika bir balık boya bir kilolu olmalı her halde ama derin dondurucuda fazla beklemiş elerinize salık boya zor olmuş tutması ama ...
zor oldu ama cok fazla maharetimiz oldugu soylenemez tabii.. %100 acemi sansi anliycan.. baligi temizlemeden dondurmamiz da baska bi acemiligimiz.. dolaptan ciktiktan sonra baligin ustu cok kalin bi sumuksu tabaka ile kaplanmisti.. temizleyemeden heba ettik caaanim baligi.. ayni boy sazani ayni gun baska bi arkadas daha tutmustu.. o tam bi usta zaten.. gider gitmez temizledi evinde.. icini bulgur, sogan vs doldurup firina surdu.. hayatimda yedigim en lezzetli sazanlardan birisiydi..
senin balık gidi desene yazık olmuş canım balık için üzüldüm neyse başka ve daha güzel avlar daha iyi değerlendirsin artık yaw...
tesekkur ederim namik hocam.. simdi 5 yasina girdi o sazan.. ama hakkaten sazandir Allah herkesin yavrusunu anasina babasina bagislasin..
tebrikler öncelikle...ammaaa be güzel insan sen tuttuğun balıkları öylece mi atıyon dondurucuya.temizlenmeden neye döner yahu o hayvan? aboowwwwwww!!!!
Umarım sazanı canlı canlı dondurmamışsınızdır. Çünkü sazan çabuk ölen bir balık değil, bizim hafta sonu tuttuğumuz sazanlar eve geldiğimizde hala canlıydılar... Muhtemelen bu sazanda siz eve geldiğinizde canlıydı.....
Aynen 200 km yol geldi halen canlı idi bende yav dedim bu sazan ne sazanmış beee. Temizlemek lazım pulları içini kokmaması içinde