arkadaşlar bu sazan denilen merette saglı/sollu duyumlarda, bu balıgın anasona karşı zaafı oldugu ortak görüş. hatta mısırı rakı içinde bekletip te sonradan kullanan var...bunu duyduk. şimdi benim aklıma gelen...(Belki bu sayfalarda evvelden bahsedilmiştir.) çogunuz bilirsiniz arapsaçı diye bir ot vardır önce haşlanır sonra kavrulur. vs. ve bu haşlama esnasında anason kokusu yayılır işte bu haşlama suyunu atmayıp sişede saklıyacaz ve un hamurunu bu suyla yapabiliriz... .. yada bu suyu mazmoz da kullanacagız.. ben denemedim ama denemekte fayda vardır kırsalda bu ottan bulursam en azından bir parça deneme mahiyetinde yemi hazırlayıp kokusuna bakacağım.eger dışarıda koku var ise su içinde de koku yayar.. ..
Muvaffak Bey,paylaşımınız için teşekkürler.Anasonun sazan avında etkili olduğunu daha önce hiç duymamıştım. Yalnız anason direk olarak baharatçılarda satılıyor diye biliyorum. Kuru pasta imalatında kullanılır.Bunu çoğu kişi bilmiyor.Pastanelerde bazen kullanırlar. Anasonu direk olarak yaptığımız hamurun içine ilave edebiliriz.
Tabiiki Ersin kardeşim haklısın hatta hepimiz biliriz.. eczanelerde/baharatçılarda anason yagı vardır anasonu kuru olarak ta alıp işlemden geçiririz ancak buradaki amaç hani fark bedel ödemeden. anadolu insanımızın yediği bir nebattan 2,kez faydalanmak.
Abi boğma sakız hiç denemedim Gerçekten konuyu mahvettik Can Abi, çetenin başı sensin bir kere, karpuz kabuğu misali
Biraz konu dışı oluyor ama ,geçenlerde anason yağı aradım ve buldum(ama almadım ,sonra alıcağım),küçük bir tüpü 5 ytl. Şifalı bitki satanlarda falan olur,bilginize...
Muvaffak bey anason yağı daha ziyade sahteleri kokulandırmak için kullanılsa da bazı balıkların yemlerinde de etkili oluyor. Bahsettiğiniz ota burada dereotu derler, sarmalara salatalara ve bakla yemeğine katılır. Aslında yabani anasondur. Kazıklaşmış saplarını sahte yemlere sürerek kullananlar var.