Sazan için mükkemmel bir yem

Konu, 'Yemler ve Yemleme' kısmında caner_1907 tarafından paylaşıldı.

1. TheCloUd_Bursa16

TheCloUd_Bursa16 Özkan küçüK

Favori Kamış:
    Remixon KING 50
    En İyi Avı:
    Turna 8 kg, 8 kg SazaN
    işte boncuk denilen şey bu....

sarı sazanda sarı, aynalıda kırmızı boncuk diye bi kaide yok ve olamaz...bu boncuklar balık avı için özel olarak üretilmemiştir...yani annelerimizin ve ninelerimizin el işlerinde kullandıkları boncuklardır sadece...tuhafiye vs. gibi yerlerde kolayca bulunabilir...ama bazı balık avı malzeme üretimi yapan markaların mısırın kopyası şeklinde ürettikleri koku içerikli yapay mısır şeklindeki boncuklar daha iyi sonuç verir...
    bu resim ise geçtiğimiz sezon sarı boncuk ile yakalanan bi sazan:)

Son düzenleme: 29 Ocak 2009
  2. Okan_uA

Okan_uA .

Resimler alıntıdır diye yazsaydın daha güzel olurdu.Orhan abi kızabilir :D ( 2.resim Orhan abiye ait)
    Ayrıca daha yeni boncuk aldım ancak büyük bulamadım resimdeki gibiler uygun ancak benimkiler bu resimdekinin yarısı kadar ancak tespih boncuğu kadar da küçük değil.Sence iş yapar mı ?

3. TheCloUd_Bursa16

Favori Kamış:
    Remixon KING 50
    En İyi Avı:
    Turna 8 kg, 8 kg SazaN
    iş yapar mı bilemicem ama yapması gerekiyor...

yaa köklü sitemize yeni yeni adetler mi geldi şunun şurasında 1-2 ay kadar siteye giremedik:D :D eskiden böle şeyler olduğunu pek hatırlamıyorum:) google arama motorlarından bulunan resimlerin kullanılmasını serbest diye biliyorum ve öyle de olması lazım...orhan abi k.bakma yanlışlıkla senin resmini koymuşum sende yorumunu yap ona göre kaldırayım msj ımdan:)

4. TheCloUd_Bursa16

Favori Kamış:
    Remixon KING 50
    En İyi Avı:
    Turna 8 kg, 8 kg SazaN
    yada ben sorun olmadan resmi kaldırayım...resim kaldırılmıştır!!!.....

5. TheCloUd_Bursa16

Favori Kamış:
    Remixon KING 50
    En İyi Avı:
    Turna 8 kg, 8 kg SazaN
    bu arada küspeli olta takımları ve üzerinde 5-8 tane kadar iğne bulunduran yaylı hamur takımları yeni sirkülere göre kaldırıldı dmi?yani kullanılması yasak!

6. Okan_uA

Okan_uA .

Bu alıntı yapma konusunda bazı sorunlar çıktığı için uyarayım dedim.Tamamen iyi niyetli olrak yani.

Bu arada buraya bir resim koyacağım.Aldığım boncuk iğne üzerinde nasıl duruyor.Balık iğneye yakalanması kolay olur mu yoksa boncuklardan iğneye takılamaz mı.diye soracağım.

7. Okan_uA

Okan_uA .

Küspeli takım yasaklanmıştır.

8. Okan_uA

Okan_uA .

İlk önce boncuklu sazan takımında kullanmayı düşündüğüm iğne

Kullanmayı düşündüğüm boncuk

Ve kösteğe dizilmiş son hali

Evet sazan için düşündüğüm takım bu.Sizden ricam bu takım hakkında yorum yapmanız.Boncuk boyutu fazla büyük olmadığı için 4 yaptım ancak 3 e de düşürebilirim.Ama en önemlisi resimler de var bu resimde gördüğünüz boncuklu iğneye sazan geldiği zaman sazanın yakalanma olasılığı nedir? (çünkü iğnenin az bir kısmı boşta en önemli soru bu aslında)

9. TheCloUd_Bursa16

Favori Kamış:
    Remixon KING 50
    En İyi Avı:
    Turna 8 kg, 8 kg SazaN
    saol okan kardeşim:) zaten bende uyarını iyi niyetli olarak yaptığını düşünmüştüm;)

10. TheCloUd_Bursa16

Favori Kamış:
    Remixon KING 50
    En İyi Avı:
    Turna 8 kg, 8 kg SazaN
    bu arada iğnenin boyutunu göz önüne aldım ve iğne üzerindeki 2 boncuğun bile iğnenin balığın ağzına geçmesini zorlaştıracağını düşünüyorum...her ne kadar boncuk köstek düğümü(ana beden üzerindeki düğüm) ile iğne topuzu arasında hareket etse de balık bu boncukları ağzına aldığında, boncuğun sert olması sebebi ile %99 geri tükürecektir ve bu kadar sayıda ki boncuk iğne keskisinin(ucunu) kapatabileceği için balığın yakalanma şansını çok düşürecektir...boncukların boyutu iyi ama iğnen biraz ufak gibi duruyor(eğer hedefin trofe bi sazan ise;) )bu iğneye 1 boncuk bile yetecektir...ama 2-3 tane boncuk kullanmakta kararlıysan iğneni biraz daha büyütmelisin:)

s@YGıLaR

11. Okan_uA

Okan_uA .

Büyük iğneleri sevmediğim için bana avantajlı gelmediği için bu iğneyi tercih ettim.Ancak şimdi birazdan yeni iğne daha ekleyeceğim bakalım bunu nasıl bulacaksınız.

12. Okan_uA

Okan_uA .

Diğerinden daha geniş damaklı bir iğne ve daha büyük

Bu da boncuklu hali

13. TheCloUd_Bursa16

Favori Kamış:
    Remixon KING 50
    En İyi Avı:
    Turna 8 kg, 8 kg SazaN
    bu iğnede 2 boncuk ile daha iyi olur, çok fazla boncuğa gerek yok zaten bizim tek bir boncuk ile yakaladığımız 3-5 kg lık sazanlar var...

14. Okan_uA

Okan_uA .

Neden en az 3 boncuğu tercih ettiğimi söyliyeyim.Oltayı attık köstek uzun ve haliyle attığımız zaman boncuklar kösteğe dağılma ihtimali var çünkü serbestler.Korkum iğne üzerinde tek boncuk dahi kalmaması bu yüzden en az 3 boncuk taraftarıyım.
    Ama biz tek ile de güzel balıklar tutuk diyosun o zaman 2 ye indirebilirim. :D

Diğer tecrübelilerden de yorum bekliyorum.

15. TheCloUd_Bursa16

Favori Kamış:
    Remixon KING 50
    En İyi Avı:
    Turna 8 kg, 8 kg SazaN
    benimde geçen sezon hep aklıma takılıyodu...şimdi oltayı attık, ama boncuk normalde iğne ile köstek arasında çok rahat bir şekilde hareket ediyor...bende acaba su altındayken böyle hareket eder mi düşüncesi ile üzerinde tek bir boncuk olan olta takımını kıyıda takımı görebilecek şekilde suya bıraktım...ve ortaya çıkan sonuç şu; boncuk plastik alaşımlı bi malzemeden yapıldığı için suda yüzeye batıyor ve köstek üzerinde hareket etmiyor...yani suyun altında bulunduğu konum iğnenin üzeri...oltanın boşluğunu alırken de boncuk tam anlamıyla iğne üzerine oturuyor...gözlemlerim sonucu elde ettiklerim bunlar!!!:) gerçekler yani....

saYgıLaRr

16. Okan_uA

Okan_uA .

Evet ben de denedim bugün halıya malıya atıp benim de gözlemim misinanın boşluğunu alınca gergin hale getirince boncuk iğne üzerine biniyor.
    Ama işte önceden de dediğim gibi bu en son yolladığım resimdeki iğne diğerinden daha geniş damaklı.Ancak yine de endişelerim var acaba iğnenin açıkta kalan kısmı az olduğu için yakalanma olaslığı nedir acaba? Komple yutunca zaten heralde pek sorun olmaz yakalınır.

17. TheCloUd_Bursa16

Favori Kamış:
    Remixon KING 50
    En İyi Avı:
    Turna 8 kg, 8 kg SazaN
    sazan balıkları genellikle sindiremedikleri besinleri mesela boncuk gibi sert olan yemleri ağzına aldıktan sonra geri tükürür...iğnede zaten balığın ağzına bu tükürmeler sonucu geçer...eğer iğnede saplama alanını geniş tutmazsak, yani kısa saplama ucu bırakıldığında balığın ağzına batar ama tam olarak ete saplanamayacağı için sadece balığın ağız içi etin parçalamış olursunuz..balığıda yakalayamazsınız...sert yemlerde iğne ucunda bırakılan saplama uzunluğunu uzun tutulması bu yüzden önemlidir:cool:

18. Okan_uA

Okan_uA .

Uzun palalı olsun diyorsun yani.Son yolladığım iş yapmaz mı ?

19. TheCloUd_Bursa16

Favori Kamış:
    Remixon KING 50
    En İyi Avı:
    Turna 8 kg, 8 kg SazaN
    yapar, yapar yapmasına ama 3 tane boncuk düşünüyomda iğnenin tamamını kaplamış...öyle bişey gelir ki başına olta sudayken boncuklar iğne düğümü ile palanın arasında sıkışabilir hiç belli olmaz o iğneye 2 iğne rahat yeter...

20. Okan_uA

Okan_uA .

Senin gönderdiğin iğneyle zaten benimki aynı gibi.

Son kararım en alttaki kösteğe 2 tane diğerine ise 3 boncuk zaten en alttakine vuruyor büyük ihtimal üstteki köstek ise görselliği artırır ama o da 2 olabilir bilmiyorum tam da emin değilim.