okan sence iğnede kalan bukadarcık uç sazanın ağzına batabilirmi bence batmaz bir diğer konuda görsellik olsun diye sazana iki üç köstekli takım yapmayın balık yakalanınca gider köklere sazlara otlara sarar yakaladığınız balıktanda olursunuz sazana 2 numara iğneyle yapılmış 40cm uzunluğunda tek köstek kullanın ucunada ya tek mısır yada boncuk kullanacaksanız tek boncuk arkasınada kaymasın diye çok küçük sarı mantar takabilirsiniz ama ben genede kuru mısırı tercih ederim
Sadece benim bu düşündüğüm takımda değil ki dikkat edersen Özkan ın verdiği örnekte Orhan abinin kullandığı ve müthiş verim aldığı takımda da iğnenin ucu benzer şekilde. Ama şunda haklısın tek köstek olayında.Zaten tüm yöntemleri deneyeceğim boncuklu boncuksuz .2 oltayla avlanacağım kısmetse.
Aytekin gerekli açıklamayı çok güzel yapmış.O kancada üç bocukla balık ala-mak imkansız .Boncukla iyi balıklar alan birisi olarak sana tansiyem tek boncuk tak.Garanti balık.
Abi keşke öyle bir imkanım olsa kim istemez ki 4 oltayla avlanmak 4 oltaya sahip olmak. Ama şunda hemfikiriz uzun palalı geniş damaklı iğne olması lazım. Boncuk sayısı olarak madem tek boncuk işini fazlasıyla görür diyorsun o zaman teke de indirebilirim. Aynı gösterdiğim iğneyle tek boncukla avlanmak daha mantıklı daha avcı mı olur??
Bu iğneye tek boncuk daha avcı olur değil mi abi sizin de deneyiminiz var tabi sormak durumundayım.(Bu arada 2 ya da 3 düşünmemein nedeni daha çekici görünmesi açısından)
3-4 hatta 5 boncuk genellikle görüş açısının düştüğü bulanık ve kirli sularda kullanılır bunu söylemeyi unutmuşum mesela biz 4 tane kadar boncuğu hatta 5-6 adet mısırı iğneye değil iğnenin alt tarafına doğru sarkıtılmış ek misina üzerine takıyoduk...boili taktiği gibi yaniii yem ayrı bir parça üzerinde iğne ise dışarda
Fenerbahçeli caner kardeşim sen esprili arkadaşlara kulak asma yöntemin güzel hatta karışıma toz küspe ve bira mayasıda eklersen umdugundan fazlasını yakalarsın
afacan kardeş ben bu konuda şu ana kadar espiri yapan görmemiştim ilk espiriyi yapan sensin herhalde istersen konuya limon sıkma
okan kardeşim olta demek lüks ve pahalı kamışlar ve makinalar demek değildir bence el oltası ile yapılan avlar herzaman için makaralılardan daha fazla zevk verir
arkadaşlar sazan tek görünümlü yemleri ilk sırada tercih ediyor. 40 senedir avlıyorum . 0.20 ile tek mısırla 5 kg sazan da aldım. birden fazla yemin olduğu takımlara ancak kafası iyiyse atlıyor.
biz şimdi burada espiri mi yapıyoruzzz!!! eğer yaşanılan ve öğrenilen tecrübeleri burada açıklamak espiri yapmak ise ben burada yokumm!!
Aytekin abi haklı!! ben makaralı oltaları sadece turna avında at-çekte ve yayın avında severim...ama sazan avında her ne kadar makaralı olta kullansak da el oltaları(sallamalar) daha zevklidir...bu zevki ise dev sazanların kazık üzerine sabitli oltanın önce zili suya doğru fırlatması ve ardından kazığı yamultması ile zevke yüzlerce defa zevk katar
sazan tuzlu besinleri seven bir balık değildir ki!!sazan yemlerini emerek beslenir...şeker de besine hem tat hemde yumuşatma kattığı için bu yüzden yıllardır balıklar için üretilen mısırların yapımında şeker kullanılmıştır...yani sazan tatlıyı sever tuzluyu değil..birçok usta balıkçıdan da bunu duydum, yıllardır uygulamaktayız ve çok iyide sonuçlar almaktayız
boncuk arkadaşım 1 numara özellikle mustat marka kancaya 032 misinayla 35 40 cm beden yapıp bu bedeni firketaya bağlamadan bedenin ucundan ortaboy veya büyükboy yumurta sarısı 1 veya 2 tane boncuğu kancaya geçiriyorsun sonra firketaya takıp gezer mantarınla istediğin derinliği verip atıyorsun bedenin uzun olsunki sazan firketayı görüp ürkmesin bol ve bereketli avlar rastgele
Levent Yasir´isimli üyeden Alıntı ölçü nedir?? tuz ve şeker miktarı ne olmalı kaç liter suya ne kadar tuz şeker koymak gerekir? sazan tuzlu besinleri seven bir balık değildir ki!!sazan yemlerini emerek beslenir...şeker de besine hem tat hemde yumuşatma kattığı için bu yüzden yıllardır balıklar için üretilen mısırların yapımında şeker kullanılmıştır...yani sazan tatlıyı sever tuzluyu değil..birçok usta balıkçıdan da bunu duydum, yıllardır uygulamaktayız ve çok iyide sonuçlar almaktayız __________________ Özkan Küçük Kestel/BURSA 5 Şubat 1993 Sazan için hazırlanan mısırda tuz ve şekeri birarada kullanmak gerekli. mısırı kaynatacağınız suya şekeri de tuzu da eşit miktarda koyun. reçel yapmayacaksanız mesela 2 lt suya bir tatlı kaşığı şeker, bir o kakar da tuz yeterli. bu benim yöntemim. hiç yanıltmadı. organik mısır bulabilirseniz iyi olur.