öncelikle beni düşündüğünüz ve konuma yorum yaptığınız için teşekkür ediyorum. ancak burada espri yapılmıyor tecrübeler konuşuyor boncukla sazan avı gerçekten verimli olabilecek bir avdır
baba aynen yaptım senin yemi birde üstüne sucuk parçaları ekledim olmadı yemedi hayvanat yüzüne bakan olmadı (
Sanırım her balıkta olduğu gibi sazanda da belirli beslenme alışkanlıkları var. Geçtiğimiz yıllarda birçok sazan hamuru denedim,yüzüne bakan olmadı Hep israil vurdu. geçen yıl bende bundan vazgeçip solucana devam dedim. ama birşey farkettim,mısır ekmeği satılıyor.bizim buralarda adı köy tava ekmeği olarak geçiyor.Sarı un yani mısır unundan yapılıyor.Ekmek taze olursa ekmeğin iç kısmından hamura yakın kıvamdaki kısmını 2-3 no iğneye takıp denedim.geçen sezonun ilk ve tek sazanını aldım.35cm bir balıktı.Dahada başka yakalayamadım. yani kısacası balık neye alışkınsa ona vuruyor.burada yemleme olayı devreye giriyor.Sezon dışındayken hep aynı bölgeye hep aynı yemle yemleme yapabilirseniz sezon açıldığında o bölgeden o yemle bol miktarda balık alabilek olasıdır.diye düşünüyorum..
püre mısır hiç deneme fırsatım olmadi. arkadaş iki noktadan bahsetmiş 1- iğnenin ucu göründüğü zaman büyük sazan alamamış. 2- art arda mısırı dizince balığın mısırı kusması daha rahat olur demiş .sanırım boncuk içinde aynı şey geçerlidir.
valla arkadaşlar sazanın hangi bölgede hangi avlakta olursa olsun hayır diyemeyeceği şey bence solucandır.bu sene malatyadaki tüm avlaklarda avlandım.hamura sadece sultansuyu barajında geliyor.ama solucana heryerde geliyor.hem bence birazda bu işin emeğini çekmek lazım.solucanı toplamak bile bence insanın motivasyonunu artırmaya yetiyor.inşallah yasak dönem encesi yaptığım avların görüntülerini ayrı bir başlık altında paylaşacağım.boncuk bence çok etkili bir durum değil.hiç denemedim gerçi ama bana pek olumlu sonuç verecek gibi gelmiyor.emeksiz zahmetsiz gelen balık benim için makbul da değil zaten.kimseyi kırmak amacıyla konuşmuyorum.lütfen kimse alınmasın sadece düşüncelerimi paylaşmak istedim.
tüm balık sevdalılarına selamlar. ben manisa soma da oturuyorum. bildiğiniz üzere ilçemizde sevişler baraj gölü mevcut. eski ve küçük sayılmayacak bir baraj. bolcada sazan avı yapılmakta. bu bölgede mısır ve ekmek içi en çok kullanılan yemler.özellikle gece avları verimli geçmekte..benimde favorim bu iki yem. boili denemelerimiz oldu ama balık alışık olmadığından (söylenenlere göre) verim neredeyse sıfır....
Bu boncuk meselesi 2 sene önce bursalılar tarafından başlatılmış geçen sene adapazarı tarafına yarılarak internet ve forum siteleri sayesinde tüm türkiyeye yayılmıştır. Sarı boncuğu ilk duyduğumda bir araştırma yaptım ve geçen sene samsunda bunu denedim. Boncuğu takacağınız kanca ve boncuğun büyüklüğü birbirine orantılı olmalı. Boncuk kancaya takıldığında tam kanca boğum kısmında kalmalı. Ne kanca başında nede kanca ucunda. Buna dikkat etmeli. Kancaya tek boncuk konulmalı. Eğer iki boncuk takarsanız boncuklar birbirini sıkıştıracağından sazan kancayı ağzına aldığında boncuk kancadan kaymayacak böylece kancanın sazana batma riski azalacak. Ben 01 mustad kancaya taktığım tek boncuk ile 9,5 kiloluk sazanlar aldım. Ancak boncuk plastik olduğundan kokusuzdur. Sazanı oltayı attığımız böyleye çekebilmek için boncuklu yaptığımız takıma küçük mısır küspeleri eklersek hem koku hem de görsellik balımından sazanı cezbetmiş oluruz diye düşünüyorum. Bu takın denenmiş ve mısırlı takıma göre daha çok randıman alınmıştır. Sözün özü sazan tutmak ve gelen sazana kancayı batırmak istiyorsak kancaya tek boncuk takılmalıdır ki sazan boncuğu ağzına aldığında tüküreceği zaman kanca üzerinde boncuk rahatça gezerek kanca sivri kısmı açığa çıksın. Umarım verdiğim bilgiler açıklayıcı olmuştur.
benim solucan çiftliğim var 10 dk da 100 den fazla toplayabiliyorum. solucana çok iyi yem bundan dolayı ufak balıklar yemi didikleyip afiyetle indiriyor. hele ortamda tatli su levreği varsa solucandan 1 dk içinde eser kalmıyor. pirana gibi mübarekler.o kadarda büyük kanca kullanıyorum. solucanla büyük sazan yakalaman tamamen şans olur.boili yada gümüş belki tek mısır kullanmak lazım. boncuk kokusuz olduğundan bana pek cazip gelmedi. mısıra benzediğinden iş yapıyor sanırım.
teşekkürler abicim bilgiler için bir gün gelir sazanada gider bu bilgileri kullanırız ama bu turna bizi bi türlü bırakmıyor eline sağlık
maraşta menzelet barajında denedim üstadım. orada mısırla yakaladılar biz bu yemle yaya kaldık. gaziantep nizip birecik barajında da denedik arkideşlerle sadece arkadaşların dalgasına muhatap olduğumla kaldım.
fatihcim senin çiftlikten bana gönder biraz bak nasıl balık tutuyorum sana.yeterki iri solucan olsun.onu kancaya öyle bi takarımki pirana bile gelse emeğime saygı duyup almaz solucanı ben solucanı tek geçerim.ha boili de kullanmıyor değilim ama ondada sonuçta emek var.bence bu işin zevki emek vermekte.sen o çiftliği iyice artır ben her yıl erbaa ya geliyorum.orda ne balıklar tutarız görürsün adaşım. selamlar...
Gecen sene mısırdan baska yem yemeyen sazanlar bu sene mısıra gelmıyor hep solucan yiyolar.Onada en fazla 1 kg lık sazanlar takılıyor işi cozemedık hala sezon bitecek
Arkadaşlar ben tecrübelerime göre söylüorum bunu sazanın en iyi yeminin mısır oldugunu bunun akabinde de boncugun çok iyi bir altarnatif oldugunu düşünüyorum . Geçen sene Niğde de bir baraja gittik . barajda çok büyük sazanlar vardı . önümüzde atlıyorlar zıplıyorlar yayılıyorlardı . ama oltaya bir kere bile vurmadılar . hamur solucan ekmek hiç birine vurmadılar kafayı yemiştik . fkat balığın oldugunu gözlerimle görmüştüm ve bu balık elbet birşeyler yiyordu . ve mısıra karar verdim bir hafta evvelden aldıgım mısırları haşladım 5 lt petin içine doldurdum ve suyuna şekerli vanilya ekledim ağzını kapadım attım balkona . daha sonra burda yemcilerde satılan iri taneli mısırlardan aldım aynı şekilde onlarıda hazırladım ve baraja gittim . olta atacağım bölgeyi iyice yemledim . o şekerli vanilyada bekleyen mısırların kokusu çok değişikti . bol bol yemledikten sonra tek iğneli bir takım yaptım . iri taneli mısırlar çok yumuşak olmayacak yanlız boili gibi taktım . iğne dışarıda kalıyor yani . ve çok güsel balıklar aldık . trofe diyebileceğimiz balıklar . yani şunu dicem boncukla geçen sene hiç denemedim ama denicem koku sinmesi içinde ayrı bir kavonaza şekerli vanilya ve mısırı haşladıgım suyu kullanarak bekleticem boncukları suda . gerçek mısırda takıcam oltaya bakalım iş görecekmi . ama benim umudum yüksek . herkese rastgele