Sazan için rapala kullanabilirmiyim

Konu, 'Sahte Yemler' kısmında iboli007 tarafından paylaşıldı.

1. aslan_kral

aslan_kral Kubilay

Genel olarak konuşuyorum istisnaların kaideyi bozmayacağını söyleyerek sözlerime başlamak istiyorum. Balıklar doğada ki beslenme alışkanlıklarına göre 3 e ayrılırlar. 1- Etçil 2- Otçul 3- Hem etçil hem otçul balıklar... Bu itibarla sazangiller genel anlamda 3. şıkka girmekteler. Sazan balıkları genellikle dipten beslenen, dipteki küçük su canlılarını ve alg diye tabir ettiğimiz su yosunlarını çamurla birlikte ağızlarına alıp yedikten sonra çamuru geri atarlar. Sazan Turna gibi etçil bir balık olmadığı için rapalaya ilgisi turnanın rapalaya gösterdiği ilgi kadar olmaz doğası gereği olamazda... Bu sebeple halk arasında sazan avcıları yem olarak çeşitli hamur karışımlarından tutunda ekmek, mısır gibi yemler kullanırlar. Her balığı tutmanın değişik bir zevki olduğu kanısından yola çıkarak ben sazan konusunda geleneksel yöntemlerin kullanılması gerektiği düşüncesindeyim. Sazan avcılarının affına sığınarak birşey daha söylemek istiyorum 20-25 lira verdiğim bir rapalayı sazan için kullanmak bana pekte mantıklı gelmiyor açıkcası. Bir takılsa gitti sazan için 25 liram...